Készítette: Körtélyesi Nóra

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
SZICÍLIA ahogy én láttam 1. rész Saját fotóiból készítette:
Advertisements

Készítette:Fekete Ágnes
Világörökségünk A budai vár.
Felsőregmec.
Készítette: Albert Krisztina
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Mondák, dalok útja Zsámbok.
Oud of Mooi ???? Az ŐRSÉGBEN jártam jártam Saját fotóiból készítette: Dr Bajzák Tamásné Dr Bajzák Tamásné 2009 június 2009 június automata automata.
Dóm kőtár, Pécs ( ).
A Tabáni Tájház és a Tisza-hidak
Zarándoklás a Felvidéken
GYÖMRŐ VÁROS Készítette: Csernyava Olivér.
Magyar Néptánc Története
Pannonia Városai.
Kalotaszentkirály.
Gazdálkodás és Management BA Levelező 1. évfolyam
Óbarok Forrás: Saját képek.
Szendrő nevezetességei
A sümegi vár lábától alig 7 km-re található a Marcal folyó partján fekvő törpefalu A falu első említése 1382-ből való, Vasarhel néven 1508-ban Kyswasarhel.
Somogybükkösd.
Fekvése ♦ Zalaegerszegtől 13 km-re északnyugatra, a Zala folyó, a Szévíz és a Foglár patak által határolt területen fekszik.
Az eldugott paradicsom
Magyarország világörökségei
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Másik Petra, Másik Petra,Szaud-Arábia.
ÁRPÁD-KORI TEMPLOMOK ZALÁBAN
Esztergom.
Tihany.
Királyhelmec Iván Evelin Projekt.
A falu Katona András 8.c. Gazdaság A faluban sokan élnek mezőgazdaságból, a település környékén rengeteg termőföld van. Ezen kívül többen segédkeznek.
Napkor A mi településünk.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Nagyfüged.
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
Készítette: Bujdosó Villő
Ómagyar kor ( ).
F ő meü Fekvése Rövid története Nevezetességei Közérdekű Adatok Turizmus,Szálláshelyek Kezdőlap Készítette:Balatoni Ádám.
Kötcse.
Készítette: Keresztes Balázs Naszály.
Helytörténeti, néprajzi jellemzői
Történelmi vonatkozások
Cegléd Prezentáció.
HAJDÚDOROG RÉGÉSZETI LELETEK TANÚSÁGA SZERINT MÁR A RÉZKORBAN IS LAKOTT HELY VOLT. ERRE UTAL A VÁROS HATÁRÁBAN TALÁLT RÉZBALTA, AMI KR.E
Gorsium Forrás: Wikipédia Képek: Ruzsa Miklós.
E G E R S Z A L Ó K A Bükk hegység lábánál Eger szomszédságában, a Laskó patak partján találjuk a közkedvelt kis települést, Egerszalókot. A falu első.
Szigetszentmiklós Készítette:Bakos Márk. helység elnevezése a földrajzi környezetére és védőszentjére utal. A város címere szabályos tárcsapajzs. A címer.
LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ A példás kanizsai Halis István Csáki Fanni (Piarista Általános.
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Érsekhalma.
Ismerkedés Várgesztessel Készítette: Dienes Zoltán SZIE GTK GM levelező 1szemeszter.
London történelme London alapítása London a középkorban A nagy tűzvész
Eger Télanyók csapata.
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
KÜKÜLLŐVÁR (Cetatea de Balta, Kokelburg,) Foto: Csedő Attila
Készítette: Nemes Andrea Kereskedelem és marketing (Ba) 1. évf. 2.csoport.
Füzérkomlós. Fekvése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90 kilométerre északkeletre fekszik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90.
Dömsöd Készítette: Moór Zsanett. Fekvése Dömsöd nagyközség Budapesttõl délre helyezkedik el a Ráckevei Duna - ág bal partján. n Fekvése következtében.
(Ohrady). -Nagyszombati kerület -Dunaszerdahelyi járás Dunaszerdahelytől 6 km-re keletre fekszik.
Sárrétudvari.
Késmárk Ahogy mi látjuk. Története Területe már a késő kőkorban lakott volt, a várban a puhói kultúrához tartozó telep maradványait tárták fel. Helyén.
E G E R S Z A L Ó K.
Veresegyház.
Gróf Klebelsberg Kuno (Magyarpécska, Arad vármegye, november 13. – Budapest, október 12.) magyar jogász, országgyűlési képviselő, művelődéspolitikus,
Kistérségi település elemzés
Magyarország a kora újkorban
Székelyderzs a becsület falva
Visegrádi ásványvíz.
Korond HAT
Római fürdő Készítette: Szabó Lilla
Kolozsvár.
Előadás másolata:

Készítette: Körtélyesi Nóra BÁTÉMA Készítette: Körtélyesi Nóra

A Báté falu Százhalombatta mai neve egy középkori falu, Báté emlékét őrzi. Első írásos említése1318-ból maradt fenn, mely egy királyi adománylevél. A település neve személynévből keletkezett. Létezéséről régészeti leletek, maradványok, kőtemplom tanúskodnak. 2018-ban 700 éve, hogy létezett ez a falu a Duna partján, a mai dunafüredi városrészen. Nevét a Báté családról kapta.

Báté falu temploma egy egyhajós, félköríves szentély záródású kőtemplom. A padlóba mélyedő sírkamrában a földesúri család tagjait helyezték örök nyugalomra. A település virágzása a 14-15. századra tehető. Életmódjuk: mezőgazdaság, halászat, rákászat, madarászat. A falu lakói többosztatú lakóházakban éltek. A falu önálló életének végét a török hódítás jelentette.

Százhalombatta lakótelep a 80-as években……

Azonban a település neve Batta alakban fennmaradt, 1903-ban a másik középkori eredetű falu (Százhalom) nevével összeolvadva létrejött Százhalombatta mai elnevezése. Százhalombatta régen... Dunapart Batta képekben Vasútállomás Téglagyár Épül a lakótelep

Százhalombatta a közelmúltban… A régi ABC Hága 1.-es iskola Százhalombatta a közelmúltban… Makovecz templom Dunamenti Erőmű Művelődési ház

Százhalombatta napjainkban…