NGB_AJ040_1 Forgácsolás és szerszámai

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Moodle tapasztalatok, megoldások a Széchenyi István Egyetemen
Advertisements

Tutori tevékenység a gyakorlatban
E-learning alapú távoktatásos képzés
A Leonardo kísérleti projekt célja: Az AIFSZ (illetve az ISCED szintnek megfelelő) képzések európai és hazai felmérése, elemzése Egy konkrét AIFSZ képzés.
V. ETR konferencia április Fogalomrendszer: ETR & ETN Kodácsy Tamás etn at kodasoft.hu.
Humán erőforrás gazdálkodás aktuális kérdései I szeptember 18.
NYELVI KÉPZÉS AZ ÓBUDAI EGYETEMEN Elfogadta a Rektori Tanács
Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar Településüzemeltető Szakirányú továbbképzési szak /szakmérnöki képzés/
Energiatermelés és környezet © Gács Iván (BME) 1 Energiatermelés és környezet Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és a környezet.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék Dr. Ősz János Energetika I-II. energetikai BSc.
kötelező program, SZÁMONKÉRÉSEK
E-learning alapú távoktatásos képzés
Szabályozási Rendszerek
Hő- és Áramlástan II. Termodinamika és Hőközlés (NGB_AG004_2)
A pedagógiai értékelés „tantárgy” megvalósítása a Mérnöktanár-képzésben a Széchenyi István Egyetemen Dr. Nagy Tamás főiskolai docens május 31.
Számítógépes képelemzés 2007/08 I. félév Előadó:Dr. Gácsi Zoltán Gyakorlatvezető:Póliska Csaba Koncz-Horváth Dániel.
MŰSZAKI KOMMUNIKÁCIÓ.
A GÉPELEMEK, GÉPSZERKEZETEK II. TÁRGY ÁLTALÁNOS JELLMZÉSE
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
2007. március A TDK hete a Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Főiskolai Karán.
Általános Géptan (AG0001_1)
Tóth Gergely Gróf Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola Informatikai jellegű szakképzés iránti igények és elhelyezkedési.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék Dr. Ősz János Energetika I-II. energetikai BSc.
Szakirányú továbbképzési szak /szakmérnöki képzés/
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék
Matematika oktatás mérnök és informatikai képzésekben
Perjésiné Hámori Ildikó
Energia és környezet © Gács Iván (BME) 1 Energia és környezet Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és a környezet hatása az energiafelhasználásra.
Szabályozási Rendszerek 2014/2015, őszi szemeszter Automatizálási tanszék.
Bemutatkozás. Juhász István Elérhetőségek Gazdaságtudományi Intézet Közgazdaságtan és Jog Tanszék, B. épület 226. szoba Fogadóórák:Kedd –
Ambrusné Dr. Somogyi Kornélia
A STATISZTIKA 1 TANTÁRGY EXCELLEL TÖRTÉNŐ TANÍTÁSÁNAK TAPASZTALATAI
Tájékoztató NGB_ak073 Környezetmenedzsment. Dr. Szigeti Cecília IG 604 Fogadóóra csütörtök ig
Az informatika logikai alapjai
Tüzeléstechnika Követelmények
ERASMUS Pályázat 2015/2016.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 1. konferencia.
Bolognai Folyamat a az európai és a hazai mérnökképzésben Jobbágy Ákos BME november 17.
Nyomdaipari Gépek Szerkezettana
VÍZ- ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÁS
Tájékoztató NGB_ak073 Környezetmenedzsment. Dr. Szigeti Cecília IG 604 Fogadóóra szerda ig
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke MIKROELEKTRONIKA, VIEEA /2011 I. félév Követelmények.
A tantárgy komplex jellegű!! A tervezés két szakaszra oszlik: 1. Távlati felkészülés 2. Közvetlen előkészület az órára.
Manhertz Gábor; Raj Levente Tanársegéd; Tanszéki mérnök Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mechatronika, Optika és Gépészeti Informatika Tanszék.
1 Általános tudnivalók Balthazár Zsolt főiskolai adjunktus Természettudományi Tanszék Természetismeret és környezetvédelem elmélet és gyakorlat.
Gépgyártástechnológus technikus modulrendszerű képzésének BEMUTATÁSA Gépipari, Közlekedési Szakközép- és Szakiskola Jendrassik György Tagintézmény SZOLNOK.
SZAKMAI GYAKORLAT Levelező tagozatos hallgatóknak SZEDMÁKNÉ DR. LAJTAI VIRÁG.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék ENERGETIKA BEVEZETÉS BEMUTATKOZÁS OKTATÁSI TERV.
Manhertz Gábor; Raj Levente Tanársegéd; Tanszéki mérnök Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mechatronika, Optika és Gépészeti Informatika Tanszék.
Gazdaságstatisztika Tantárgyi követelmények szeptember 6.
NYELVI KÉPZÉS AZ ÓBUDAI EGYETEMEN Elfogadta a Rektori Tanács
1 Energia és környezet Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és a környezet hatása az energiafelhasználásra Dr. Gács Iván egyéni vállalkozó.
Tájékoztató NGB_KM016_2.
Tájékoztató NGB_ak012.
Gazdaságstatisztika Tantárgyi követelmények 2017 ősz
FAZEKAS ANDRÁS ISTVÁN PhD c. egyetemi docens
FAZEKAS ANDRÁS ISTVÁN PhD c. egyetemi docens
Tantárgyi követelmények szeptember 8.
Az informatikus képzés és az ipari kapcsolatok jövője a SZE-n
GKLB_FKTM001 tantárgyi követelményrendszer
A mesterséges intelligencia alapjai
Tájékoztató AK011 Dr. Szigeti Cecília.
Név TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Kiss Dániel Tanársegéd
SZÁMVITEL.
Járművillamosság-elektronika II.
NGB_ak072 Vállalati kultúrák
Tantárgyi követelmények ének-zenéből
Urbánné Malomsoki Mónika
Analitikai számítások a műszeres analitikusoknak
tanév 1. félévében szakmai gyakorlatot teljesítőknek
Előadás másolata:

NGB_AJ040_1 Forgácsolás és szerszámai BEVEZETŐ Tantárgyi követelmények BSC KÉPZÉSI SZINT 2018-2019. őszi I. félév Dr. Pintér József 2018.

NGB_AJ040_1 Forgácsolás és szerszámai SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM AUDI Hungaria Járműmérnöki Kar Járműgyártási Tanszék Gépészmérnöki szak Járműgyártási (Automobil Produktion) specializáció Nappali tagozat, 2018-2019. I. félév, (őszi szemeszter) Dr. Pintér József 2018.

NGB_AJ040_1 Forgácsolás és szerszámai A tantárgy oktatói: Dr. Pintér József ny. főiskolai docens C 405. (konzultációs időpont: Csütörtök 1200 –1300) Hegyi Norbert egyetemi tanársegéd L2/10/A laboratórium Dr. Pintér József 2018.

NGB_AJ040_1 Forgácsolás és szerszámai A tantárgy célja: A munkadarab-készülék-gép-szerszám-információ (MKGSI) rendszer alkotóelemeinek megismerésén keresztül a forgácsolási eljárások technológiájának, korszerű szerszámainak, a gyártástervezés folyamatának megismerése és alkalmazása. A tantárgy a szerkezeti anyagok forgácsolhatóságának, a forgácsolás elméletének, a forgácsolási eljárások szerszámainak, alap-készülékeinek és technológiájuknak elsajátításával megalapozza a további gyártástechnikai jellegű tantárgyakat. Dr. Pintér József 2018.

NGB_AJ040_1 Forgácsolás és szerszámai Előtanulmányi feltétel: nincs Tantervi követelmény: vizsga Kredit: 3 Tervezett hallgatói terhelés: Előadás 2 óra/hét Laboratóriumi gyakorlat 1 óra/hét Önálló hallgatói munka 4 óra/hét Dr. Pintér József 2018.

NGB_AJ040_1 Forgácsolás és szerszámai Tantárgy tananyagának felosztása (2018.09.03. - 2018.12. 07.) között A tantárgyat 7 modulban kell feldolgozni: Az 1., 2. és 3. MODUL TANANYAGÁT 4 HÉT A 4. és 5. MODUL TANANYAGÁT 3 HÉT A 6. és 7. MODUL TANANYAGÁT 3 HÉT alatt. A modulokat zárthelyi dolgozatokkal kell lezárni, egy-egy előzetesen megadott időpontban. Dr. Pintér József 2018.

NGB_AJ040_1 Forgácsolás és szerszámai A modulzáró zárthelyi dolgozatok időpontjai és pontszámai: Az 1., 2. és 3. MODUL: 2018. október 4. (5. oktatási hét) 26 pont A 4. és 5. MODUL 2018. október 25. (8. oktatási hét) 26 pont A 6. és 7. MODUL november 15. (11. oktatási hét) 26 pont Pótlás: 2018. november 29. (13. oktatási hét) Dr. Pintér József 2018.

NGB_AJ040_1 Forgácsolás és szerszámai Önálló hallgatói munkaként technológiai tervezési feladatot kell elkészíteni, az elérhető maximális pontszám 22 pont. A beadandó feladat a tantárgy e-learning oldalán elérhető lesz. A feladat ismertetésére, bemutatására várhatóan az 5. héten kerül sor.    A feladat leadási határideje a 12. hét lesz Dr. Pintér József 2018.

NGB_AJ040_1 Forgácsolás és szerszámai A félév végi aláírás feltétele: minden modul tananyagából legalább az elégséges szint elérése, a félévközi technológiai tervezési feladat legalább 50 %-os eredménnyel történő elkészítése, Dr. Pintér József 2018.

NGB_AJ040_1 Forgácsolás és szerszámai A tantárgy tanulásához az E-tananyag a Moodle rendszeren megtalálható, modulonkénti bontásban. Dr. Kodácsy János, Dr. Pintér József: Forgácsolás és szerszámai A modulzáró zárthelyi dolgozatokat a fejezetek végén található önellenőrző kérdésekből, illetve ahhoz hasonló kérdésekből állítjuk össze. Dr. Pintér József 2018.

NGB_AJ040_1 Forgácsolás és szerszámai A félév végén a jól teljesítő hallgatóknak megajánlott vizsgajegyet adunk, ennek feltételei: valamennyi modul tananyagának legalább 50%-os szinten történő teljesítése, a félévközi feladat legalább 11 pontos teljesítése, a modulzáró zárthelyi dolgozatok és a feladat összesített eredményének legalább 63%-os teljesítése. Dr. Pintér József 2018.

NGB_AJ040_1 Forgácsolás és szerszámai Konzultációs lehetőséget a modulzáró zárthelyi dolgozatok megírása előtti héten biztosítunk. A vizsgajegy pontszámhatárai: Jeles 87 pont felett  biztos alkalmazási készség! Jó 75-86 pont között  alkalmazási készség! Közepes 63-74 pont között  jártassági szint! Elégséges 51-62 pont között  ismeret szint! Elégtelen 50 pont és az alatt Dr. Pintér József 2018.

NGB_AJ040_1 Forgácsolás és szerszámai Dr. Pintér József 2018.

NGB_AJ040_1 Forgácsolás és szerszámai Dr. Pintér József 2018.

NGB_AJ040_1 Forgácsolás és szerszámai Dr. Pintér József 2018.

NGB_AJ040_1 Forgácsolás és szerszámai Sikeres és eredményes félévet kívánunk! Köszönöm a figyelmet! Dr. Pintér József 2018.