Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A mesterséges intelligencia alapjai

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A mesterséges intelligencia alapjai"— Előadás másolata:

1 A mesterséges intelligencia alapjai
INCK431 Előadó: Dr. Mihálydeák Tamás Sándor Gyakorlatvezető: Kovács Zita 2015/2016. II. félév Tudnivalók

2 A gyakorlati aláírás feltételei
2 db zárthelyi dolgozat legalább 60%-os teljesítése – (esetlegesen) a gyakorlatoktól eltérő időpontban! BEUGRÓ feladatok: ezek 90% alatti teljesítése esetén a dolgozat sikertelen. Javítási lehetőség: félév végén, a gyakorlatvezető által kijelölt egyik dolgozatot, általában a rosszabbat Második javítási lehetőség: vizsgaidőszakban, az egész féléves elméleti és gyakorlati anyagból Javító dolgozat esetén a félév során gyűjtött pontok nullázódnak, továbbá nem vihető pluszpont a vizsgára Kis dolgozatok legalább 60%-os teljesítése (2 darab lehet sikertelen, javítási lehetőség kizárólag indokolt esetben)

3 A gyakorlati aláírás feltételei
A gyakorlatokon az elméleti tananyag (előadáson elhangzott) számonkérésekor szerzett pontok (-1, 0,1 ) félév végén pozitív egyenleget mutassanak -1: ha nem jó a válasz, vagy nincs válasz 0: ha félig jó a válasz 1: ha jó a válasz Hiányzás: maximálisan 2 alkalom (akár igazolt, akár igazolatlan, nagyon indokolt esetben 3 alkalom)

4 A gyakorlati aláírás feltételei folyt.
A félév során összesen 120 pont gyűjthető, az aláírás 60 ponttól jár.* Szerezhető pluszpont: Beadandó feladatokból Órai munkával Kisdolgozatokkal is (pluszpontos feladat, 95% elérése) Teljes jelenlét (minden gyakorlaton) Szakmai napos előadásokkal A hallgatók rangsorolása által a kiemelkedő hallgatók vihetnek pluszpontot a vizsgára (10 vagy 5), mely legalább elégséges vizsgajegy esetén lesz beszámítva *amiből a zárthelyi dolgozatokkal legalább 55 pontot kell gyűjteni, amennyiben a 100 pont feletti pontokból legalább 10 teljesített és legalább 50 pontot, ha 20 teljesített

5 Szakmai napokra felajánlásom
3 előadás, egy -1-es érték törlése az elméleti egyenlegből 3 előadás egy javító kisdolgozat írásának lehetősége 6 előadás egy kisdolgozat kiváltása 10 előadás egy hiányzás kiváltása Természetesen 1 konkrét előadás csak egy helyre számolható el ezek közül, de akár mind a 4 ajánlatot fel lehet használni egyénenként. Elszámolás: felhasználáskor/májusi összesítéskor kizárólag a hitelesített igazolással!

6 Fogadóóra Szerdánként 9-10 és Csütörtökönként 10-11 között IK-231-ben
Honlapon jelzem, ha változik, érdemes előre tájékozódni! Megjegyzés: aki tudja előre, hogy jönne, ben jelezzen, a várakozási idő lecsökkentése végett!

7 A félév beosztása (részletesen lásd az előadás syllabusában)
1. hét: A félév menete; Bevezetés (néhány mesterséges intelligencia probléma megismerése) 2. hét: Problémareprezentálás 3. hét: Problémareprezentálás 4. hét: Megoldáskeresők hét: Megoldáskeresők hét: zh1? 7. hét: Megoldáskeresők 3.

8 A félév beosztása 8. hét: Megoldáskeresők hét: Szakmai napok, tavaszi szünet 10. hét: Megoldáskeresők hét: Kódolás – pszeudo, C 12. hét: kétszemélyes játékok 13. hét: kényszerkielégítéses feladatok, 2zh 14. hét: rezolúciókalkulus

9 Ajánlott irodalom Várterész Magda: Mesterséges intelligencia 1 előadások Stuart Russell, Peter Norvig: Mesterséges intelligencia Modern megközelítésben (legalább a hatodik fejezet végéig)


Letölteni ppt "A mesterséges intelligencia alapjai"

Hasonló előadás


Google Hirdetések