Farkas.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette: Balogh Dóra
Advertisements

Az emlősök csoportjai:
Szajga.
Afrikai elefánt. Előfordulása • Az afrikai elefánt korábban a Szaharától délre egész Afrikában elterjedt volt, manapság elterjedése elsősorban a nemzeti.
Az év madara és fája.
A Tengericsillagok.
Nagy fehér cápa.
A piros fülű ékszerteknős (Pseudemys scripta elegans Wied)
Ausztráliai túra Az Ausztrál Államszövetség 6 szövetségi államból és 2 szövetségi területből áll, fővárosa: Canberra. A 6 szövetségi Új Dél Wales (New.
A tundra.
VADÁSZOK ÉS GYŰJTÖGETŐK
Évente csak egyszer, májusban költ, de ha a fészekalj elpusztul, újból költ. Az építés általában 4-6 napot vesz igénybe. A fészekanyagot mindkét madár.
Városlakó állatok.
Készítette: Bak Bernát Ferenc BABRADI.ELTE
A mosómedve.
Készítette: Drávucz Marcell
Balaton-felvidéki Nemzeti Park Készítette: László Gergő.
A sarkvidéki fagyos területek élővilága
Az év denevére: ALPESI DENEVÉR (Hypsugo savii).
Készítette: Rácz Imre Vince Erőss Lajos Református Ált. Isk.
Készítette: Angyalné Kovács Anikó
Macskaféle ragadozók.
Madarak a térségben.
A Tisza környékén élő madarak
A RÓKA.
Készitette: Cammisa Matteo
Készítette : Tóth Gabriella
A KUTYA TOVÁBB.
Százlábuak.
A rókák és egyben a kutyafélék családjának legkisebb termetű faja.
Macskaféle ragadozók Saját Név.
Hideg mérsékelt öv Tajga éghajlat.
K ÉSZÍTETTE : S ZOBI C SONGOR F ELKÉSZÍTŐ TANÁR : D OROGI L ILLA I SKOLA : P IPACSVIRÁG M AGYAR - A NGOL K ÉT T ANÍTÁSI N YELVŰ Á LTALÁNOS I SKOLA I SKOLA.
A Balaton földrajza.
Készítette: Rácz Imre Vince
Védett növények a Bükkben
A védett növények
a kihalt állatok listáján
Tajga.
A nyílméregbéka.
Tigrisek Készítette : Juhász Noémi.
Emlősök osztálya MBI®.
Veszélyeztetett állatok
Milyen csodás kék bolygó!. Az Ibériai-félsziget déli része. Egy homokvihar hagyja el Észak- Afrikát és a Kanári-szigeteket.
2013. ÉV KÉTÉLTŰJE: A BARNA ÁSÓBÉKA.
Pöttyös hátú Harkály Dendrocopos Leucotos
ÉLET A TUNDRÁN.
A leghidegebb mérsékelt öv
Füves puszták.
Készítette : Hagymási Zsófia
Elterjedése Skandináviában, Oroszország északi területein, illetve Kanadában és Alaszkában honos, Grönlandra és Izlandra is betelepítették. Legdélibb.
Eötvös Lóránd: Gravitáció
A delfinek Készítette: Papp Fruzsina 10.d.
Hideg övezet – sarkkörök, sarkok
Hideg mérsékelt öv - állatok
A füves puszták élővilága
A HIÚZ
Százlábúak,rákok és pókszabásúak
Rétek állatvilága 1..
A sivatagok élővilága.
Antilop.  Jellemzője: - Tülkös szarv  - párosujjú patások közé tartozik.  - növényevők redős zápfogak  - kérődzők  - több fajtájuk van pl.: Jávorantilop,
Csodálatos madárvilág
Készítette: Tremmel Máté
Készítette: SZALKAI ATTILA 3.C.
Tövisszúró gébics.
Erdei pele.
A kafferbivaly.
A VIDRA.
Milyen csodás kék bolygó!
„Bakonyszentlászlói iskola fejlesztése”
Előadás másolata:

Farkas

Az állat testhossza 105–160 centiméter, farokhossza 29–50 centiméter, magassága 80–85 centiméter és testtömege (elterjedési területtől függően) átlagosan 32–50 kilogramm, de a 69– 80 kilogrammot is elérheti; Európa és a Föld területén a legnagyobb, rekordméretű példányt a második világháború után lőtték ki a mai Ukrajna területén, a tömege 86 kilogramm volt.

Más kutyaféléktől eltérően egyáltalán nem eszik növényeket, csak húst és csontot. Falkában vadászva önmagánál jóval nagyobb termetű növényevőket zsákmányol (ide értve az olyan nagy patásokat, mint a jávorszarvas és pézsmatulok); a falkából kivert egyedek többnyire rágcsálókat és más, kisebb állatokat – egyebek közt rovarokat és rákokat.

A párosodási időn kívül rendszerint falkákban él A párosodási időn kívül rendszerint falkákban él.  Falkában olyan állatokat is el tudnak ejteni - például kifejlett jávorszarvast -, amelyeket egy magányos farkas soha nem tudna leteríteni. A vadászat során a falka tagjai együtt dolgoznak, hajsza közben vonalban szétnyílnak, vagy alcsoportokra oszlanak, hogy egymás felé hajtsák a vadat. A zsákmányból mindegyikük rangja szerint részesül. Komoly harcok a falkán belül viszonylag ritkán fordulnak elő, ami nem utolsósorban azzal függ össze, hogy a tagok többsége szoros rokoni kapcsolatban áll egymással.

A közönséges farkas a sarkvidéki tundrától eredetileg a dél- és délkelet-európai sztyeppéig és bokor erdökig mindenféle élőhelyben elterjedt, de az ember ádáz üldözése folytán Észak- Skandinávia, a Balkán- és az Ibériai-félsziget, valamint az Appenninek félreeső, nehezen megközelíthető hegyvidékeire szorult vissza. Elterjedési területe csak kelet felé nyitott. Onnan, a hajdani farkasösvényeken járva, még ma is eljut egy-egy farkas nyugatra. Franciaország egyes területein is újfent tartósan megvetette lábát, de az is lehet, hogy maradványállományokról van szó.

Az európai farkasok rendszerint már télen párosodnak Az európai farkasok rendszerint már télen párosodnak. A 63 napos vemhesség leteltével a nőstény március- áprilisban többnyire 4-6 kölyköt hoz a világra. Sok gondoskodást és védelmet igényelnek, amíg 6 hónaposan önállóvá nem válnak. A hím és nemegyszer más falkatársak is hordanak eleséget a kicsinyeknek, amelyek később a közösség tagjai lesznek

KÖSZÖNJÜK A FIGYELMET! SZALAI CSONGOR NAGY BENDEGÚZ MARKSZ DOMINIK PAPP ÁDÁM KÓNYA PÉTER KÖSZÖNJÜK A FIGYELMET! Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%BCrke_farkas