Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A VIDRA.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A VIDRA."— Előadás másolata:

1 A VIDRA

2 A Vidra megjelenése:

3 Rendszertani besorolása:
Törzs: Gerinchúrosok (Chordata) Altörzs: Gerincesek (Vertebrata) Főosztály: Négylábúak (Tetrapoda) Osztály: Emlősök (Mammalia) Csoport: Ferae Család: Menyétfélék (Mustelidae) Faj: L. lutra

4 Előfordulási helye: Nyugat-Európától Északkelet-Szibériáig és Koreáig, Kis-Ázsiában, a Himalája régiójában, Kínában, Japánban, Indokínában, Jáván és Északnyugat-Afrikában él. Főleg vizes nádas helyeken él. Korábban Európa-szerte megtalálható volt - napjainkban ritkán láthatjuk.

5 Életmódja, táplálkozása:
Magányosan él. Nem alszik téli álmot. Vackát víz fölé hajló fák tövében, maga ásta kotorékban készíti. Hajlékonysága és fáradhatatlanul játékos mozgásigénye jellemzi. Tápláléka változatos lehet, de döntően halakból, rákokból, pézsmapocokból, egyéb rágcsálókból áll.

6 Szaporodása: A vidráknak nincs meghatározott szaporodási időszakuk.
2-3 éves korukban válnak ivaréretté. A hím nem vesz részt a köly(k)ök felnevelésében. Az alom általában két-három fiatalból áll. A kölykét 3 hónapig szoptatja. 12 hónaposan a vidrák teljesen önállóak.

7 Újszülött vidra: Az újszülött vidra vak és csupasz. Hossza 12 centiméter, tömege 60 gramm.

8 Gondoltad volna? A vidrabunda hosszú és merev szőre azért olajos, hogy taszítsa a vizet. A vidra légvétel nélkül legalább 40 métert tud víz alatt úszni, és eközben eléri a 14 km/h úszósebességet. Egy kifejlett vidra testtömegének mintegy 20 százalékát kitevő táplálékot igényel naponta, ami körülbelül két és fél kilogramm.

9 Köszönjük a figyelmet! Készítette: SZAKÁLY OLIVÉR
PUSZTAI Márton, Horváth Kristóf, Micserics Lóránt,


Letölteni ppt "A VIDRA."

Hasonló előadás


Google Hirdetések