Gyártásközi ellenőrzés és belső nyilvántartás az MRK tagság fényében

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A gazdaságos közlekedésért... Budapest, FORENSIS Autóklub.
Advertisements

MINŐSÉGMENEDZSMENT 11. előadás PTE PMMK MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK
Intézményi akkreditáció 2008 (hogy készüljünk?) MAB 2008 szeptember 19. Topár József.
Készítették: Kerényi Éva Mogyorósi Mária Péterffy Réka
PTE PMMK ÉPÍTÉSKIVITELEZÉSI ÉS MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK MINŐSÉGMENEDZSMENT 4. ELŐADÁS.
G M P Dr. Hetényi László.
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
AZ EURÓPAI KIVÁLÓSÁG MODELL ÉS SZEREPE AZ EU CSATLAKOZÁSBAN STRATOSZ KIADVÁNY 2003.
HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL
DREAM-HOME Agency & Consulting Értékbecslés eladástechnika.
A TANÁCSADÓ SZEREPE az EU műszaki jogi szabályozásának vállalati alkalmazásában CE jelölés és társai – a.
SZERVEZETFEJLESZTÉS Dr. Magura Ildikó.
A TURISZTIKAI TERMÉK FELÉPÍTÉSE ÉS MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓ A BRIT PIACON.
A vállalkozások környezete
Software Technology Forum, április 7., Budapest, BME Nyílt forráskód a vállalatnál: ingyenes gyógyír vagy pénznyelő divat? Szentiványi Gábor, PhD.
Kapun kívüli logisztika A nagy kihívást egyre inkább az jelenti, hogy: -mely csatornákon (beszállítókon) keresztül, milyen költséggel és feltételekkel.
MinőségIrányítási Rendszer (MIR) elektronikus dokumentációjához
Minőségirányítás a felsőoktatásban
HACCP-előírások, alapvető higiéniai követelmények a vendéglátó üzletekben. Szoboszlai Gyula.
Világomban minden rendben van
Munkatársak minőség iránti elkötelezettsége a siker kulcsa Készítette: Taksonyi Bea és Horváth Viktória.
Zalayné Kovács Éva: Minőség és könyvtár
Könyvtárvezetési stratégiák, vezetési típusok
15. TÉTEL Egy vendége számlát kér Öntől
E-beszerzés Bravo csoport.
INFORMATIKA E-management E-business E-gyártás. Információ alapú gazdálkodás E-management E-business E-gyártás – E-minőségirányítás.
Panaszok kezelése Forgalomból kivonás
Gyógyszerek minőségbiztosítása GMP alapelvek
Fejlesztési, stratégiai útmutató
Szoftverminőség biztosítása A minőségirányítási kézikönyv
NATO minőségbiztosítási követelmények a tervezésre, fejlesztésre és gyártásra Termék Műszaki kiszolgálás, karbantartás, javítás Csomagolás,
Biztosítók irányítási rendszere
S S A D M ELEMZÉSI ÉS TERVEZÉSI MÓDSZERTAN
Minőségköltségek. Minőségköltségek felmerülhetnek a tervezés, gyártás, értékesítés és felhasználás során a termék megfelelőségének elérése érdekében,
Környezetközpontú irányítása rendszerek MSZ14001.
Minőség menedzsment 6.előadás
Élelmiszerbiztonság a kereskedelemben.
Cím adományozása A cím alapításának célja: Közvetetten: o Decentralzált pályázat – eszközfejlesztés o TÁMOP pályázat mesterképzés – személyi.
A KTI az EU és a hazai közlekedéspolitika irányelveit követve a fenntartható fejlődés szempontjait figyelembe véve folyamatosan fejlődő,
„Az igazi kérdés nem az, mennyit javultál tegnapi önmagadhoz képest, hanem, hogy milyen jól teszed a dolgod versenytársaidhoz képest.”
„Innovációs folyamatok és lehetőségek a Közép-dunántúli régióban” Pannon Egyetem Innovációs Konferencia Veszprém október 2. Előadói napon elhangzott.
ÜZLETI STRATÉGIÁTÓL A MINŐSÉGTERVEZÉSIG
Az ISO 9001 szabvány szerepe a felszámolói tevékenységben.
Küldetésünk: Biztonság Stabilitás Hálózatfejlesztési igazgató Gaál László Sziklás Johanna Alapító, tulajdonos Jr. Gaál László Alapító, tulajdonos.
LOGISZTIKA Előadó: Dr. Fazekas Lajos Debreceni Egyetem Műszaki Kar.
Minőségbiztosítási ismeretek
Prof. Dr. Neményi Miklós tudományos és külügyi rektorhelyettes A doktori és publikációs adatbázis kialakításának elvei és megvalósítása Nyugat-magyarországi.
VÁLTOZÁSOK AZ ISO 9001 SZABVÁNYBAN 2015.
Készletgazdálkodás és logisztika
Az élelmiszerekkel kapcsolatos szabályok
1 VIIR Vállalatirányítási Integrált Információs rendszerek I. (Történeti áttekintés - TEI) Szent István Egyetem TATA Kiválósági Központ és Informatikai.
A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZERT TÁMOGATÓ SZOFTVEREK FELADATAI Adatbázisok Word dokumentumok PDF dokumentumok HTML dokumentumok Szövegszerkesztés Szövegszerkesztés.
A kamara jövőképe – lehetőségek és korlátok 1 Dr. Pál Tibor elnök.
Ellenőrzések számvitele. Ellenőrzés célja az általa képviselt érdekek alapján: - k ülső ellenőrzés (adóhatósági, hitelezők..) - belső ellenőrzés - önellenőrzés.
A Nemzeti Statisztika Gyakorlati Kódexe
Szent István Egyetem Közgazdaságtudományi Jogi és Módszertani Intézet
GéSz Gaál és Sziklás Kft. étrend-kiegészítő forgalmazásra alakult 15 éve ugyanazzal a székhellyel 15 éve azonos cégvezetéssel adósságmentes, stabil,
BS es Információ Biztonsági Irányítási Rendszer bevezetési és üzemeltetési tapasztalatai Potóczky András Pénzjegynyomda Rt., számítástechnikai.
Gumiipari technikus.
Az ISO 9001 jelenlegi helyzete
MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS A FELNŐTTKÉPZÉSBEN
"Ha nem tudod, hogy hová mész,
Szoftver projektek Agilis
MINŐSÉG BS 4778 "Egy termék vagy szolgáltatás jellemzőinek és sajátosságainak összessége, amelyek együttesen egy adott szükséglet kielégítésére képesek".
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 3
Fogyasztóvédelem Vevőszolgálati előadás 2017 Előadó: Lehotkai Péter.
ÉMI Kht. Mechanikai Tudományos Osztály
Barcsák Marianna KPSZTI
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
Szoftver projektek Agilis
Előadás másolata:

Gyártásközi ellenőrzés és belső nyilvántartás az MRK tagság fényében Innolignum Sopron Novomatic Aréna, konferenciaterem 2018 szeptember 13

Vállalkozásunk indításánál ezeket a célokat határoztuk meg

Ez a kilencvenes évek eleje volt, mindenki a rendszerváltás lázában égett. Leírták a magyar termékeket. Többször megkaptam, hogy tudnánk mi olyan ragasztót gyártani, mint a már ismert multik

Az MRK jól beilleszthető í Szolvegy működési filozófiájába, ugyanazokat a folyamatokat erősítő, amiket az első perctől kiépítettünk, ezért is tartjuk fontosnak a részvézelt

Azt, hogy a ragasztó lassan köt, alacsony a viszkozitása stb Azt, hogy a ragasztó lassan köt, alacsony a viszkozitása stb., gyorsan megállapítható. De a vízállóság szabvány szerinti vizsgálatára gyakorlatilag egyetlen vevő sincs felkészülve. Tehát a fejlesztés, a gyártás és a minőség-ellenőrzés során olyan szakmai hátteret kell biztosítanunk, hogy az ellenőrzési mechanizmusainkra, nyilvántartásainkra, munkautasításainkra, ill. előírásainkra támaszkodva biztosítsuk a megfelelő és állandó minőséget, szükség esetén a hiba okának a feltárását. Így a vevőink teljes biztonsággal hagyatkozhatnak a termékeinkre, a szolgáltatásainkra és maximálisan megbízhatnak bennünk. Így nyugodtan felvállalhatjuk a szúrópróbás mintavételezést.

Jelenleg ez a tagság inkább küldetés Jelenleg ez a tagság inkább küldetés. Hiszem –bízom benne-, hogy az MRK honlapja, rendezvényei, konferenciái a ragasztás-technológia műhelyévé válik/válhat. Szorosabbá válhat az együttműködés az elméleti és a gyakorlati szakemberek, a ragasztó gyártó-forgalmazó-felhasználó között. Szeretném, ha az MRK egy olyan konzultációs fórummá nőne, ahol egymásra találna a ragasztógyártó és -forgalmazó, a felhasználó és a szakma fellegvára, a Faipari egyetem adná a tudományos hátteret.

A bonyolultnak látszó diagram két szélén vannak a felhasználók A bonyolultnak látszó diagram két szélén vannak a felhasználók. Ők fogalmazzák meg az elvárásokat és termékeinkkel, szolgáltatásainkkal az elégedettségüket kell elnyernünk. Középen helyezkedik el a vállalkozás a vezetőinek az irányításával, megfelelve a jogszabályoknak, a szabványoknak és a saját maga által támasztott egyéb követelményeknek (minőségi célok,, minőségpolitika). A vezetők és a tulajdonosok biztosítják a feltételeket és az erőforrásokat, a belső szabályzatok pedig garantálják, hogy a termékelőállítás, fejlesztés a célokkal összhangban történjen.

Alapvetően az ISO 9001-es minőségi irányítási rendszer rögzíti mindazon belső szabályokat, nyílvántartásokat, ellenőrzési pontokat, amely garanciát jelent a minőség tartására és hogy nem megfelelő termék nem hagyhatja el az üzemet.

A napi feladat dolgozóra lebontva kerül kiadásra A napi feladat dolgozóra lebontva kerül kiadásra. A munkalapon minden lényeges információ megtalálhat

Ez a lap minden sarzsot végigkövet a kiszállításig, vagy a kiszerelésig. Minden kiszerelt tétel szerepel a kiszerelő nevével, a kiszerelés idejével és gyakran a vevő is rajta van. Az ellenőrízte rubrika aláírásával a végtermék ellenőr engedélyezi a termék kiszállítását vagy kiszerelését

Ez egy alapnyílvántartás, a viszkozitás értékeket tartalmazza Ez egy alapnyílvántartás, a viszkozitás értékeket tartalmazza. A végső viszkozitás adat másnap kerül rögzítésre, amikor a hőmérséklete a klímaszekrényben beáll 23 C°-ra. Ez a minta megőrzésre kerül (3-12 hónap)