Sportolni mindenkinek kell és mindenki tud! (nincs de…)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
Advertisements

Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
A sportszocializáció.
A program, amire szüksége van! Valós testsúlycsökkentő program igényes hölgyeknek – uraknak - gyermekeknek!
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
Béres Egészség Hungarikum Program Átfogó egészségmegőrző és betegségmegelőző nemzeti program Programindító sajtótájékoztató március 29.
Középszíntü testnevelés érettségi vizsga témakörei
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
ESÉS MEGELŐZÉS ESÉS MEGELŐZÉS
Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
testi-lelki feltöltődést eredményező szabad felhasználású idő. Fajtái: aktív és passzív.
Sportolás hatása szervezetünkre
„Nyitott kapu” a rendszeres testmozgásért és kapcsolódó egészségfejlesztési programok Vámospércsen Ménes Andrea polgármester.
Egészséges táplálkozás
It Italo Santelli Gerevics Aladár It Ha van egy leírt célod, ne azon aggódj, hogy hogyan éred el. Dolgozz rajta és a tudatalattid szállítja a megoldást.
A fények és színek hatása... A fények és színek hatása... ( munkatársi csapat épités)
A tanulók válaszai a tanulmány kérdéseire (5700 válaszadó alapján)
PEKINGI OLIMPIA 2008.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked 2005 február.
Mi az egészség? EGÉSZ –SÉG, TESTI – LELKI- JÓL LÉT.
Mindennapi testmozgás és egészség
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Az elhízás.
Készítette: Bodzássy Bettina
Anatómia, élettan december 15. Ureczky Dóra.
IMA MAGYARORSZÁGÉRT. KEDVES SZERETETREMÉLTÓ EMBEREK!
Társadalomtudományi Tanszék
Mozgás, pihenés, egészség
Várnai Péter: Hit – hivatás - hűség április
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked
Civitas Polgár az Európai Demokráciában OTV. Coop Optimaták.
Szívünk napja - Szív Világnapja SZEPTEMBER 24.
Vannak pillanatok az életben, amikor a másik jelenlétét olyan nagyon hiányoljuk, hogy állandóan magunk mellet szeretnénk tudni.
1 Támad az influenza! Hogyan védekezzünk? Margit Kórház Pásztó Egészségpercek Prevenció és egészségmegőrzés.
Egészséges életmód: a testmozgás élettani hatásai
"Ötvenévesen mindenkinek olyan arca van, amilyet megérdemel" (Orwell)
A mozgás élettani hatásai
Az UP-nevelés távlatai Magyarországon Dr. Szabó Tamás és csapata NUSI UP-nevelési Igazgatóság III. Országos Edzői Kongresszus, 2008.
Michal Snunit A lélekmadár
Prezentáció KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
Oktatás kiemelkedő fontossága
A magyar csapat pekingi szereplése Prezentáció a Pekingben érmet szerző magyar sportolókról.
Nyugalom! Meditáljunk együtt A szorongás Normális, kóros Súlyos betegségeket kiindulópontja Betegségek is okozhatják Kémiai anyagok.
A testépítés lépései a kitaró munkán át a végeredményig.
TOLNA MEGYE LEGJOBB SPORTOLÓJA 2010
A pontos idő: 18:58.
Az egészséges életmód és a stressz
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
TÁMOP-képzés Sportirodák részére Debrecen október 2-4.
A fények és színek hatása ....
A sport pozitív testi és lelki hatásairól szóló tájékoztató előadás megtartása Előadó: Kelemen Mária A sport pozitív testi és lelki hatásairól szóló tájékoztató.
Egészséges életmódra nevelés témakörében előadás megtartása
Edzéselméleti témák Kiválasztás
Egészséges életmód. A sport A sport hozzájárul a test fejlődéséhez, és szinte nélkülözhetettlen a hétköznapokból. Különböző sportágak közül tudunk választani.
Tantra Indiából
A funkcionális tréning jelentősége és alkalmazása a kosárlabdában
Az értékesítés két arca. SZTORI Szendrő Szabolcs (70) hegymászó és fotós igaz története A hegymászás, mint kihívás Tisztelni a hegyeket és szeretni Kitartás.
Az olimpia története „ Gyorsabban, Magasabbra, Erősebben” Készítette: Horváth Patrik, Nigovicz Dávid, Porga Dávid.
Testnevelés, mozgás, sport szakmai munkaközösség
Szalai Ádám Jurisich Miklós Gimnázium KŐSZEG
Felfedezem a nagyvilágot!
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Egészség és sport.
Egészséges élet – egy életen át III.
Egészséges élet – egy életen át II.
Szeptember 1. Nem az első nap a nehéz, hanem az, amikor rádöbben felnőtt és gyerek, hogy még vár rá 179 nap…az iskolában.
A fények és színek hatása ....
Mindnyájan néha azt mondjuk a barátainknak. . .
Előadás másolata:

Sportolni mindenkinek kell és mindenki tud! (nincs de…)

Szégyen a futás, de hasznos? Nem szégyen és bizony nagyon hasznos! A futás az egész szervezetünkre pozitív hatást gyakorol, többek között átalakítja a test izomzatát, erősíti az immunrendszert, és emeli a HDL, azaz a "jó" koleszterin szintjét. Rendszeres futással megelőzhetők a daganatos, a szív- és érrendszeri betegségek, a mozgásszervi panaszok, a kóros ízületi elváltozások, valamint csökkenthető az asztma kialakulásának kockázata is. Ezeken felül segít egyensúlyba hozni az anyagcserét, támogatja az alvási és táplálkozási funkciókat, továbbá fokozza a növekedési hormon elválasztását, ami lassítja az öregedési folyamatokat.

Sportágak: nagyon sokféle van – lehet választani!

A sport élettani szerepe Egészségmegőrzés Táplálkozás + testmozgás = energiaegyensúly Levezeti az energiát Feszültség oldó Testformáló hatása van Aktív kikapcsolódás Szabadidő hasznos eltöltése (fizikai és lelki jóllét)

Minden életkorban lehet sportolni Fiatal korban kell elkezdeni, hogy életformává váljon! Meg kell találni azt a sportot, ami: számodra a legmegfelelőbb, ott helyben űzhető (a feltételei adottak).

Sportolni lehet egyedül

Sportolni lehet közösségben

Sportolni lehet a családdal is…

Sportolni lehet szabadban és fedett pályán (is)

Sportolni lehet akkor is, ha: Kicsit duci vagy… Kicsit sovány vagy… Nem vagy túl erős, magas, ügyes… Szemüveges vagy… Szégyenlős vagy… Nincs menő felszerelésed… Mozgásodban akadályoztatva vagy.

A sport által megtanulhatod: Az önfegyelmet Mások (pl. az ellenfél) tiszteletét A rendszerességet (időbeosztás) A megfelelő személyi higiénét A kulturált szurkolást…

Ez nem sport…

Ha komolyabban gondolod a sportolást, akkor ezekre figyelj: Ne menjen a tanulás rovására! A sport összeegyeztethető a tanulással: pl. Baji Balázs (világbajnokságon 3. helyezett futó) civil foglalkozása állatorvos. Az egészség a legfontosabb! Állandó orvosi felügyelet mellett sportolj! Ne használj teljesítményfokozó szereket! Figyel jobban oda a tudatos táplálkozásra. Gondolj mindig az élsport befejezését követő időszakra és tudatosan készülj rá! - Egyszer eljön az a nap, amikor abba kell hagyni az élsportot (sérülés, életkor). Ha készülsz rá nem lesz nehéz a váltás!

Mindegy, hogy mit, de SPORTOLJ! Keresd meg, hogy ott a lakóhelyed közelében milyen lehetőség van a sportolásra (tornaterem, uszoda, szabadtéri pályák stb.). Válassz ennek megfelelően sportágat: ami tetszik, amihez igazán kedved van! Ha tanácstalan vagy, kérj segítséget a testnevelő tanárodtól (szüleidtől). Csak fokozatosan kezdd el a sportolást, de ez legyen rendszeres. Ne feledd, nem a legjobb felszereléstől leszel a legjobb sportoló. Légy kitartó – ne add fel, ha valami nem sikerül. Bátran tűzzél ki elérhető célokat, dolgozz érte, meglátod SIKERÜLNI FOG! Ha végképp nem találtál magadnak sportágat, akkor még mindig ott a lehetőség a futásra – hiszen a láb mindig kéznél van és futni szinte mindenhol lehet. És még valami: a sportolást, a mozgást elkezdeni soha nem késő!

Sportoló – sportág Tudod-e hogy melyik névhez melyik sportág tartozik? Kapás Boglárka Varga Dénes Nagy Ádám Lékai Máté Hanga Ádám Szilágyi Áron Fucsovics Márton Baji Balázs Kozák Danuta Kézilabda Vívás Úszás Kajak-kenu Atlétika (futás) Vízilabda Kosárlabda Futball Tenisz

Sportoló – sportág Tudod-e hogy melyik névhez melyik sportág tartozik? Kapás Boglárka Varga Dénes Nagy Ádám Lékai Máté Hanga Ádám Szilágyi Áron Fucsovics Márton Baji Balázs Kozák Danuta Kézilabda Vívás Úszás Kajak-kenu Atlétika (futás) Vízilabda Kosárlabda Futball Tenisz