Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A mozgás élettani hatásai

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A mozgás élettani hatásai"— Előadás másolata:

1 A mozgás élettani hatásai
Szabados Márta gyógytornász

2 A gyógytornász a gyógytorna/fizioterápia módszereivel egyénre szabottan segíti, hogy a beteg elérje a testi-lelki-szociális és foglal-koztatási funkcióinak optimális egyensú-lyát/maximumát: azokon a kereteken belül, amelyeket állapota, betegsége illetve annak kezelése megenged.

3 Az onkológiai mozgásterápia sajátosságai:
komplex rehabilitáció része optimális élettani hatás kedvező lelki hatás életminőséget javító

4 Mozgás hatása I. légző rendszer (optimális légzés megtanítása, kapacitás növelése) Szív és érrendszer (terhelhetőség növelés, vénás és nyirokkeringés javítás) Vázizom és csontrendszer (mozgásbeszükülés, kóros testtartás megelőzése és/ vagy korrigálása)

5 Mozgás hatása II. idegrendszer (koncentráció-figyelemjavítás, koordináció/egyensúly javulás) Anyagcsere és kiválasztás folyamatok ( pl. étvágy, bélműködés kedvező irányú befolyásolása)

6 Mozgás hatása III. mindennapi tevékenységek ismételt kivitelezése ÖNELLÁTÁS !!! jobb közérzet/hangulat kapcsolat/ kommunikáció a környezettel sikerélmény (megélése) cél kitűzések „reális” átértékelése

7 Összegezés: A mozgás segít egyensúlyt teremteni, optimális változást előidézni a fizikai-lelki és szellemi állapotban, megvalósítva azt a célt, hogy a páciens az életminőségének legjobb szintjére kerülhet.

8 Motiváló mondatom : „…mozogj amíg bírsz, majd vélt erődön túl is cselekedd a lehetetlent és rájössz, hogy még mire vagy képes és a lehetetlen is lehetséges…”

9 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!
További szép napot!


Letölteni ppt "A mozgás élettani hatásai"

Hasonló előadás


Google Hirdetések