Zenei tehetségek mentorálása és egyéni fejlesztése

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az óvodai matematikai nevelés elvei, céljai, feladatai Tk. 29.old. Kissné Zsámboki Réka NYME-BPK.
Advertisements

Anyagtudományi tehetséggondozó program. A program célja Olyan anyagtudomány-anyagtechnológia oktatás, amelyben a résztvevő hallgatók összefüggéseiben.
Emberformáló folyamatok Dr. Molnár Béla Ph.D. főiskolai docens.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
KÖZÖS UTAKON – PÁRBESZÉD A TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSÉRT KONFERENCIA DECEMBER 2. DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS HELYETTES-ÁLLAMTITKÁR.
Az OKKER Pedagógiai Szolgáltató Intézet FODOR GÁBOR október 10. ÉRTÉK ÉS MIN Ő SÉG AZ OKTATÁSBAN.
A Mi Házunk Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
K ÖZNEVELÉSI SZAKÉRTŐK FELKÉSZÍTŐ MŰHELYMUNKÁJA T ÁMOP március 17 Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Gödöllői Tankerülete és Aszódi.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
Dr. Jakab Julianna Budapest, október 29.. A projekt célja, hogy támogassa a nők által tulajdonolt és irányított vállalkozások életlehetőségeinek,
Intézmények közötti egyéni átvezetést segítő programok.
A „Legyen jobb a gyerekeknek” Nemzeti Stratégia aktuális kérdései Magyarországi feladatok a „Szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem Európai.
Összefüggő, egyéni gyakorlat. Bologna rendszerű mestertanárképzés.
Péli Kati gyógypedagógus (Éltes Mátyás EGYMI, Általános Iskola és Speciális Szakiskola)
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
TÁMOP Záró-konferencia Budapest, szeptember Csoportos tanácsadás – műhely Esetbemutatás Garai Zsuzsa, pályaorientációs tanácsadó.
… HOL JÁR AZ ISTEN? BENNÜNKET ELFELEJT?. HOL? Dél-Baranya Kedvezőtlen gazdaságföldrajzi elhelyezkedés Rossz infasrtuktúrális ellátottság Alacsony képzettségi.
Jó gyakorlat – A pályaorientáció szerepe az egyén életében, a szakember nézőpontjából Kiss István – tanácsadó szakpszichológus.
GYERMEKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM A HEVESI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP /
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
A székesfehérvári fiatalok helyzete
Széchenyi Programirodák szervezete és működése
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Dobrik-Lupták Sára szeptember 19.
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az „első lépés” TÁMOP
LEHET JOBB A GYEREKEKNEK!
EFOP „Tehetségek Magyarországa” kiemelt projekt
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
Óvodától az érettségiig - a kompetencia-alapú oktatás Szegeden
Speciális célcsoportok a szakmai protokollban
Mayer József Budapest február 27.
A lifelong guidance (LLG) rendszer magyarországi megalapozásának kvalitatív vizsgálata (6 fókuszcsoport) július Kovács Attila
Kispálné Horváth Mária
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Bárczi Gusztáv Módszertani Központ
A MOTIVÁCIÓ SZEREPE ÉS HATÁSKÖRE A KÖZOKTATÁSBAN ÉS A FELSŐOKTATÁSBAN
Baross László Mezőgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Mátészalka
A kistérségi gyerekesély programok eredményei
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
Classis Human Vezetési Tanácsadó
Projektmunka Földrajzolok
Szociális ellátást igénybevevők szükségletei – és szolgáltatásai
Intézményvezetői célkitűzések
Bemutatkozik az iskolapszichológus
A Zala megyei innovatív foglalkoztatási paktum bemutatása pácsonyi imre alelnök Zala Megyei Önkormányzat.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
főigazgatóhelyettes, NSzFI
ONAP ↓ HELYI ÓVODAI PROGRAM ÜTEMTERV TERVEZET
Hallgatói juttatási rendszer
Csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szak BA
SZAKMAI ÉLETRAJZ Dr. HÓDI Sándor
Új pályainformációs eszközök - filmek
Felnőttképzés a közművelődésben
AZ INTÉZMÉNY NEVELÉSI CÉLJAI
A Vezetői munka értékelése a szülők szemével
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
Tehetségelméletek elméleti alapok a tehetséggondozáshoz.
A pszichológiai segítségnyújtás lehetőségei
A 21. SZÁZADI TANÁR – TRENDEK, ELVÁRÁSOK, DILEMMÁK
U8 – U10 célok a szezonra.
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Intézmény minőségirányítási programja
Iskolai szociális segítő
Intézményvezetők tájékoztatása Nyíregyházi Egyetem
Előadás másolata:

Zenei tehetségek mentorálása és egyéni fejlesztése Tokai Dalma 2017. 11. 27. Budapest

A tehetség olyan magas teljesítmény, ami egyértelműen az átlagnál magasabb, ha az adott területen elért eredményeket tekintjük, még akkor is az eloszlás felső végén helyezkedik el, ha más, a területen jól teljesítő egyénekhez hasonlítjuk. Folyamat: potenciál/képességek  teljesítmény/eredmények

Czeizel (1999) három tehetségfogalom: a potenciális tehetséget (giftedness), a megvalósult tehetséget (talent – talentum) és a párját ritkító tehetséget (genius – géniusz). Beválás: skálaszerű

Tehetség alkotóelemei a kiváló képességek mellett a kitartó, kemény munka is elengedhetetlen ahhoz, hogy bevált, manifeszt tehetséggé váljon valaki(Ericsson, Krampe és Tesch-Römer, 1993). + mentálhigiénés tényezők (Dweck, 2006), amik fontosak a kiváló teljesítmény eléréséhez: érzelmi intelligencia (Bellamy, 2014), az énkép (Koloff, 1998) Társas kapcsolatok (Rinn, 2006) Általános mentális egészség (Garland, 1999).

Társas kapcsolatok elsődleges szocializációs színtér, a család kiemelt szereppel bír abban, hogy a kiváló képességek manifesztálódjanak (Baker, Bridger, Adams, 1998; Rimm, Lowe, 1988).

Rombolódnak le a sztereotípiák, amik a tehetségeket, a tehetséget övezik (pl.: a tehetség kifejlődik segítség nélkül, nem kell vele foglalkozni; nem kell erőfeszítést tenniük a jó eredményért, az „jön magától”).

Hátrányos helyzetű tanulók a tehetséggondozásban A mai napig alulreprezentáltak (a világ minden táján) „Máté-effektus” Az oktatási lehetőségek kibővítésével ez az olló csak még jobban kinyílik A sztereotípiák mindkét oldalról gátlóként működnek

Az alacsony szocio-ökonómiai háttérrel rendelkező gyerekek esetében kiemelt szerepet játszhatnak a lehetőségek (egyfajta véletlen-faktor). A lehetőségekkel megnövekedhet az esélye a tehetség felfedezésének, az érdeklődés és a szenvedély kialakulásának (jó tanár, támogató társas környezet segítségével)

Zenei tehetség Rendre nagyon korán megmutatkozik Családban halmozódik (genetika? Szociális hatások?) Zenei zseninél kisebb a családi halmozódás „Hólabda-hatás” a képességekben Fejlesztése nagyrészt extra-curriculáris keretek között Függ a zenei stílustól Azonosítás helyben

Mentorálás Más, mint a tanár/tutor, szakmai szempontból kevesebb, bizonyos szempontból több Egyéni igények, szükségletek, képességek felmérése  ha kell, a célok módosítása Egyéni fejlesztési terv készítése, gyermekkel, szülővel, akár iskolával, egyéb intézménnyel konzultálva

Egyéni igények, területek: Szakmai fejlődés Iskolai fejlődés Munkával kapcsolatos célok Társas kapcsolatok (nem csak magánéletben  zenekar, kamara) Önismeret, önbizalom, önmarketing Anyagiak területén  ösztöndíjak, pályázatok, támogatók Zenei célok – mit jelent számára a zene? Milyen céljai vannak vele, milyen szerepet fog a zene játszani az életében?

Mentorálás Egyéni igények: Életkorfüggő Zenei stílus függő (jazz, klasszikus, szórakoztató?) hangszerfüggő Piacfüggő A tehetséggondozó mentori tevékenység fókuszában folyamatosan a zenei fejlődés áll.

Mentorálás Folyamatos kapcsolattartás a fiatal környezetével RAPPORT kialakítása bizalmi, személyes kapcsolat, a hatékony mentor-mentorált viszony alapja – ennek kialakítása és fenntartása A mentorált fejlődésének folyamatos monitorozása, iskolai tanulás figyelemmel kísérése!

Mi NEM a mentor Pszichológus Tanár Szociális munkás (olykor lehetnek átfedések)

Köszönöm a figyelmet! tokaidalma@gmail.com