FOGLALKOZTATÁS 2016..

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

TÁMOP /A RÉV projekt Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése.
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Az ÁFSZ szervezetfejlesztési törekvései különös tekintettel.
A Munka-Esély Szövetség ajánlata munkaadók számára november.
Az eredményeket nem látni, hanem érezni kell Az EQUAL program hatása és kihatása Május 20 VGYKE.
ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT
Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége. • Székhely: Zalaegerszeg • Alapítás éve: • Tagok: civil szervezetek, alapítványok, klubok • Fő tevékenység:
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
FSZK Nonprofit Kft. ügyvezető
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
A MENTOROK SZEREPE A KOMPLEX REHABILITÁCIÓ FOLYAMATÁBAN Tengelic.
TÁMOP /A
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány bemutatása az egyenlő esélyű hozzáférés tükrében Budapest, június 17. Szentkatolnay Miklós.
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
A foglalkozási rehabilitáció helye és szerepe a munka- ügyi szervezetben Harkány, október 16. Szellő János.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
MUNKÁLTATÓI FÓRUM Ösvény Esélynövelő Alapítvány /Füzesgyarmat/ Békéscsaba, június 06.
Besenyi Sándor Regionális szakmai munkatárs Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Régiós szakmai műhely - Szeged A „FoglalkoztaTárs.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
MENTORI MEGSEGÍTÉS A GÖLLESZ VIKTOR SPECIÁLIS SZAKISKOLÁBAN.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
Kitagolás – foglalkoztatás – életminőség Az intézményi kiváltás foglalkoztatási szempontú aspektusai.
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
Látássérült Nők Munkaerőpiaci Reintegrációja a Fehér Bot Alapítványnál A „Sorstárssegítők a Szociális Szférában” című programról.
A Megváltozott Munkaképességűek Tematikus Innovációs Hálózatának bemutatása Equal zárókonferencia Szombathely június 5.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
Megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató akkreditált szervezetek vizsgálata.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató.
TÁMOP /A RÉV projekt. Az Országos Módszertani Központ létrehozását magas szintű kormányzati – szakpolitikai – döntés alapozza meg.
HU Phare program: A fogyatékkal élő emberek munkaerőpiacra jutásának elősegítése (A foglalkozási rehabilitáció eszköztárának rendszerszemléletű.
Alternatív munkaerő-piaci szolgáltatás
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV)
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
RÉV Projektiroda Átvezetés Munkacsoport. Egységes Szolgáltatás Módszertan Átvezetésszolgáltatás-módszertan A munkacsoport tevékenységének célja.
Intézményi Férőhely Kiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó március 19. Budapest.
Bentlakásos intézmények kiváltása – TIOP /1
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
A projekt megvalósítását támogatja a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa „A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM –
„Gondoljunk a jövőre!” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, június 22.
2008. június 16.foglalkozási rehabilitációs képzés1 Foglalkozási rehabilitációs képzés az ELTE GYFK-n ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Kar.
„Gondoljunk a jövőre” Szakmai nap előadó: Magyar Mariann projektmenedzser Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely június 22.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
Foglalkoztatási Paktum Magyarországon Gere János.
Az EQUAL program és sajátosságai TE IS + ÉN IS = MI IS PÉCS 2007 május 09.
Munkaerőpiaci-szolgáltatásokat végző szervezetek lehetőségei
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
Foglalkoztatáspolitika a gazdaságfejlesztés szolgálatában
„KAPASZKODÓ” SZOCIÁLIS BÖRZE
Szpi működése 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonosi.
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
ÚJ KIHÍVÁSOK, KAPCSOLÓDÁSI PONTOK A FOGLALKOZÁSI REHABILITÁCIÓBAN, KIEMELTEN A FOGYATÉKKAL ÉLŐKRE DECEMBER 18.
Készítette: Farkasné Veres Edina
Együtt a változásokért
A foglalkoztatás tervezése a kiváltási Programban
Előadás másolata:

FOGLALKOZTATÁS 2016.

20 ESZTENDŐS AZ FSZK SZÜLŐSEGÍTŐ SZOLGÁLTATÁSOK - ANNA „A kellő információ nagyon fontos, mert az internet egy félelmetes hely, ha Down szindrómás gyermeked születik. Beírod a keresőbe, hogy Down szindróma, és az oldalak 95%-a az abortuszról szól és arról, hogy miért vetesd el… Talán mondanom sem kell, hogy nem erre van szükséged, amikor ott ülsz a karjaidban a gyönyörű szép újszülött gyermekeddel…”

20 ESZTENDŐS AZ FSZK SZÜLŐSEGÍTŐ SZOLGÁLTATÁSOK - MIKLÓS „Itt látom a barátaim jó példáját, akik ugyancsak nem a hawaii képeket posztolják ki facebookra, hanem ugyanazokat a nehézségeket élik meg a mindennapjaikban, mint én, és mégis boldogok. Ez ad az embernek egy lelki támaszt. Mert a legfontosabb szerintem itt az, hogy megmaradjon az emberben a lélek a hétköznapokban. Ebben nagyon nagy segítség nekem az apa klub”

20 ESZTENDŐS AZ FSZK SEGÍTŐKUTYÁK KÉPZÉSE – ÁKOS ÉS BUDDHA „…első osztály óta ott van a képe a tolltartómban, és elég, ha ránézek, máris megnyugszom tőle.”

20 ESZTENDŐS AZ FSZK FEJLESZTŐ ISKOLA - ÁGNES Ha nem lenne fejlesztő iskola, én biztosan nem dolgoznék, és talán a férjem sem. Otthon lenne egy frusztrált sérült gyermekem, aki nem kapná meg a szükséges szakellátást és akivel valószínűleg nem tudnék mit kezdeni. Lenne másik két gyermekem, akikre szintén kevesebb figyelmem jutna és akik szintén sérülnének a helyzetből adódóan. Mindenki sokkal fáradtabb és frusztráltabb lenne a családban, Gergőt is beleértve. Most boldogok vagyunk, Gergő is az.

20 ESZTENDŐS AZ FSZK ELEMI REHABILITÁCIÓ – SZABOLCS „Rengeteg olyan dolgot tanultam meg ott, amit a későbbi életem során hasznosítani tudtam, és amik tényleg nagyon fontosak voltak ahhoz, hogy például az ember egy munkahelyre bekerülve jól és hasznosan dolgozzon.” „Ők megkértek, hogy mutassam meg, hogyan tudnám elvégezni a feladatot, amit kérnek tőlem. Megmutattam, ők pedig azt mondták, hogy hétfőn kezdhetek. Ez egy pénteki napon volt.”

20 ESZTENDŐS AZ FSZK TÁMOGATOTT FOGLALKOZTATÁS – ZSUZSA „Én mindig idevágytam a farmra, … hogy megtanuljam a sajtkészítést. És beleszerettem. Itt minden megvolt, az állatok, a természeti környezet, élhettem a segítő szakmámnak, foglalkozhattam emberekkel. Végre megtaláltam az én világomat, ahol minden kerek lett – mint a sajt.”

FEJLESZTÉSI FOLYAMAT A mai konferencia időben összesűríti a teljes fejlesztési folyamatot: Ráhangolás A cél kijelölése: oktatásból a munkába Elmélyült munka, szakmai párbeszéd: górcső alatt A tervezés következő szakasza: álmok és jövő

FEJLESZTÉSI FOLYAMAT Nagyon gyors a fejlesztés hatása, az egymásra épülés 2016. 2017. 2018.

FEJLESZTÉSI FOLYAMAT A munkaerőpiaci helyzet változásának ösztönző hatása Partnerség irányítás ágazat- tanuló SNI munkál- tató

Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok támogatása

A program célja Közvetlen cél A megváltozott munkaképességű személyek – különös tekintettel a 16-25 év közötti fogyatékos fiatalok – társadalmi integrációjának, munkaerő-piaci esélyeinek javítása szolgáltatások révén. A munkáltatók nyitottá váljanak a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatására, megfelelő információkkal és ismerettel rendelkezzenek, mellyel biztosítható a célcsoport hatékony és sikeres foglalkoztatása. Közvetett cél A foglalkozási rehabilitáció rendszerszintű szabályozását, fejlesztését és koordinációját végző szakpolitika szereplői speciális és célzott támogatást kapjanak stratégiai feladataik magas szintű ellátásához.

A program célcsoportja Közvetlen célcsoport megváltozott munkaképességű – fogyatékos és egészségkárosodott – személyek munkáltatók (nyílt piaci-, akkreditált- és szociális foglalkoztatók) szakpolitika szereplői   Közvetett célcsoport oktatási intézmények foglalkozási rehabilitáció intézményrendszerének szereplői széles körű társadalom

SZAKMAI SZOLGÁLTATÁSOK A program tartalma PÁLYÁZAT SZAKMAI SZOLGÁLTATÁSOK 2016. december 22-én került meghirdetésre A támogatási keretösszeg 161.000.000 Ft volt 27 db pályázat érkezett A támogatási igény 318.871.783 Ft volt Az értékelést követően 14 db pályázat kapott támogatást FSZK biztosította e szolgáltatásokat: Szakmai – projektindító – találkozó a pályázókkal Projektlátogatások Ágazatközi találkozók – megyei szinten – a fogyatékos (SNI) fiatalok oktatásból munkába lépésének témájában Zárókonferencia

A pályázatról A pályázat négy komponensből áll a következő tevékenységtípusok szerint: Oktatási intézményből kilépő fiatalok elhelyezkedésének támogatása Atipikus foglalkoztatás ösztönzésének háttértámogatása Foglalkoztatást ösztönző gyakorlatok, a rehabilitációs hozzájárulás fizetésének nemzetközi tapasztalatai alapján Duo Day – „Neked munka, nekem álom” 2017. évi nemzetközi program hazai megvalósításának támogatása

Oktatási intézményből kilépő fiatalok elhelyezkedésének támogatása 17 db pályázat érkezett, 8 db kapott támogatást Projektmegvalósítók: Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft. Kézenfogva - Összefogás a Fogyatékosokért Alapítvány Salva Vita Alapítvány Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Special Pécs Fogyatékosokért Alapítvány Szimbiózis a Harmonikus Együtt-létért Alapítvány Munkaerőpiacon Maradás Egyesület Motiváció Mozgássérülteket Segítő Alapítvány

Oktatási intézményből kilépő fiatalok elhelyezkedésének támogatása Várt eredmények (e komponens 2017. december 31-én zárul) Országosan legalább 22 oktatási intézmény bevonása 88 szolgáltatási aktivitás (pl. tréningek, szülőcsoport, iskolai mentorok felkészítése, munkáltatói képzések, tájékoztató rendezvények, állásbörzék lebonyolítása, munkahely látogatások, rehabilitációs fórum) Összesen legalább 285 fő fogyatékos (SNI) fiatal tájékoztatása, programba vonása és minimum 73 fő elhelyezése vagy elhelyezkedésének támogatása 110 munkáltatói kapcsolatépítés, álláshelyek feltárása Módszertani ajánlások kidolgozása a tapasztalatok beépítésével

Atipikus foglalkoztatás ösztönzésének háttértámogatása 7 db pályázat érkezett, 4 db kapott támogatást Projektmegvalósítók: Pécsi Tudományegyetem Revita Alapítvány Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft. JOB Személyzeti Tanácsadó Kft. Várt eredmények: 8 munkáltató vizsgálata, atipikus foglalkoztatási jó gyakorlatának feltárása gyakorlati példatárak tudásmegosztó kisfilmek

Foglalkoztatást ösztönző gyakorlatok, a rehabilitációs hozzájárulás fizetésének nemzetközi tapasztalatai alapján 2 db pályázat érkezett, 1 db kapott támogatást Projektmegvalósító: Pécsi Tudományegyetem Várt eredmények: 9 ország foglalkozási rehabilitációt ösztönző gyakorlatának feltárása policy ajánlás készítése a rehabilitációs hozzájárulás teljesítésének alternatív lehetőségeiről

Duo Day – „Neked munka, nekem álom” 2017 Duo Day – „Neked munka, nekem álom” 2017. évi nemzetközi program hazai megvalósításának támogatása 1 db pályázat érkezett, 1 db kapott támogatást Projektmegvalósító: Salva Vita Alapítvány Várt eredmények: megyénként legalább 1 „Neked munka, nekem álom” nap lebonyolítása legalább 400 fő bevonása, melyek közül legalább 10% bevont célcsoporttag ápolást-gondozást nyújtó intézményben él, és 10% akkreditált munkáltatóknál dolgozó, tranzit foglalkoztatásban lévő megváltozott munkaképességű személy legalább 200 db munkáltató bevonása a bevont célcsoporttagok legalább 10%-ának elhelyezése nyílt piaci munkáltatóknál legalább 50 db média megjelenés teljesítése