A magán munka-közvetítők és munkaerő kölcsönzők évi tevékenysége

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Advertisements

Az atipikus munkavégzés és társadalmi megítélése
Baranya Megyei Munkaügyi Központ
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
A távmunka fejlesztésének lehetőségei és eredményei Simon Gábor Távmunka Tanács elnöke Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára Szociális és Munkaügyi.
Tranzit foglalkoztatás a Civil Nonprofit Kft-nél
Sajtótájékoztató Társasági adó, SZJA és EVA bevallások tapasztalatai
Az APEH-hoz benyújtott bevallások adatai alapján
Sajtótájékoztató Társasági adó, SZJA és EVA bevallások tapasztalatai Előadó: dr. Horváth Szabolcs, igazgató Győr, szeptember 19.
A lakáscélú állami támogatás szükségessége
A MAGYAR MUNKAVÁLLALÓK MUNKAERŐ-PIACI JELLEMZŐI
Borbély-Pecze Tibor Bors Szakmai tanácsadó ÁFSZ-FSZH A jelenlegi magyar munkaerő- piaci helyzet Borbély-Pecze Tibor Bors, Ph.D. Szakmai tanácsadó ÁFSZ-FSZH.
MTA Munkatudományi Bizottság szakmai rendezvénye szeptember 28.
A gazdaság kifehérítését célzó kormányzati intézkedések és a rejtett gazdaság: az EVA és az AM könyv hatásai c. prezentációhoz (szerzők: Semjén A., Tóth.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Sajtótájékoztató augusztus 7.
A Magyar Köztársaság kormánya. A recesszió foglalkoztatásra gyakorolt hatásának kezelésével kapcsolatos munkaerő-piaci intézkedések Simon Gábor államtitkár.
A megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatási helyzete
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
A Berettyóújfalui Kistérség bemutatása
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Sajtótájékoztató december 4.
Vucskó Bernadett Fővárosi Esélyegyenlőség Módszertani Iroda „ HÉTRŐL ÉVRE A MUNKÁBAN ” NONPROFIT MUNKAKÖZVETÍTŐI RENDSZER BEMUTATÁSA március 26.
Gazdasági és foglalkoztatási folyamatok Magyarországon
A Dél-Dunántúli régió gazdaságában rejlő potenciál – a KKV-k szerepe a gazdaságfejlesztésben.
Gazdasági és foglalkoztatási folyamatok Magyarországon.
Közép-Dunántúl, Veszprém megye és Várpalota munkaerő-piaci helyzete
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
A régió  A régiót három megye, Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom megye alkotja. Fejér 10, Veszprém 9, Komárom-Esztergom pedig 7 kistérségre tagolódik.
Kőszeg, Foglalkoztatási helyzet a Kőszegi Kirendeltség vonzáskörzetében Kőszeg,
A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ MUNKAERŐPIACI HELYZETE, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A DIPLOMÁSOK ELHELYEZKEDÉSÉRE SOPRON, december 11.
Tájékoztató rendezvény Szombathely.
Vegyipari trendek az EU-ban és Magyarországon
Milyen perspektívákat nyit az új OKJ rendszere? Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Tanácsadási osztály Nádráné Tóth Borbála.
A Dél-Alföld általános gazdasági helyzete és a mögötte meghúzódó EMBER
Foglalkoztatottság, szegénység. Direkt kapcsolat a jövedelmi helyzet és a munkaerő-piaci státusz között Indirekt összefüggések – gyermeknevelés támogatása,
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
A évi személyi jövedelemadó- és Tao-bevallások tapasztalatai, valamint kata és kiva jellemzők Komárom-Esztergom megyében Karácsonyi Norbert igazgató.
NAV Veszprém Megyei Adóigazgatósága
Be SMART – az új generáció vállalkozásai Budapest, november 20. Szalai Piroska.
Az oktatás, az egészségügyi, valamint a szociális ellátás, mint versenyképességi tényezők Április 6. Dr. Molnár László Vezérigazgató GKI Gazdaságkutató.
A Nagykátai Járás munkaerő-piaci helyzete Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja TÁMOP /1/KMR
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
 A munka, az egyik alapvető szükségletünk.  Munkájuk alapján becsülik meg az embereket. A munka biztosítja a megélhetést.  A családi munkamegosztásban.
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Növekedési Hitelprogram – a második szakasz eredményei Pulai György Hitelösztönzők főosztály vezetője január 14. Elemzői.
IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER GINOP munkaerő-piaci program Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Szolnok.
A magán-munkaközvetítők évi tevékenysége Foglalkoztatási és Szociális Hivatal augusztus 2.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Munkaerőpiaci helyzetkép a salgótarjáni kistérségben Zaráné Kecskés Erzsébet Igazgató KKC-2008-V
Dr.Vécsei Pál Lakásállomány területi alakulása 1960 és 2008 között Budapest, január.
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
Csongrád megye munkaerőpiaci helyzetéről. Megnevezés Csongrád megyeMagyarország 2010.II. név2016.II. névváltozás2010.II. név2016.II. névváltozás ezer.
Készítette: Pál Margaréta
Borsod-Abaúj-Zemplén megye gazdasági folyamatai
Heves megye munkaerő-piaci helyzete
Aktuális Munkaerő-piaci helyzet a jászságban
dr.Vécsei Pál Lakásállomány területi alakulása 1960 és 2008 között
Foglalkoztatási együttműködések szabolcs-Szatmár-bereg megyében
AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓ és HAJDÚ-BIHAR MEGYE MUNKAERŐPIACI HELYZETE
APEH Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága Igazgató
Dr. Papanek Gábor Európa versenyképessége
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A külföldi állampolgárok magyarországi foglalkoztatásának főbb jellemzői I. félév szeptember 12.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Foglalkoztatás, szakképzés, jó gyakorlatok
Puskás Hajnalka szakmai vezető, Bács-kiskun Megyei Nőközpont
A kormány és a szociális partnerek megállapodása a bérek emelésére
„Út a munkához”program
Demográfiai, iskolázási folyamatok és munkaerő kínálat
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

A magán munka-közvetítők és munkaerő kölcsönzők 2007. évi tevékenysége Foglalkoztatási és Szociális Hivatal 2008. június 12.

A magán munkaerő-közvetítők szervezeti adatai 2007. december 31-én 799 magán-közvetítő cég volt nyilvántartásban az országban, ami 7,5%-os növekedést jelent az elmúlt évhez képest. A magán-munkaerőközvetítők közül 575 (72%) jogi személyiséggel rendelkező, egyötödük (163) jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság és 8 százalékuk egyéni vállalkozó.

A magán-munkaközvetítők több mint fele (444) a Közép-magyarországi Régióban (Budapest, Pest megye) működik. A közvetítés iránya szerint vizsgálva, a csak belföldre közvetítők száma 611, a csak külföldre 29 és a belföldre és külföldre egyaránt közvetítő cégek száma 136.

Az elmúlt évben összesen 723363 esetben kértek közvetítést a magán-munkaközvetítőktől. Ez a szám 14%-kal több, mint a 2006-ban. 2007. évben a jelentkezéskor munkaviszonnyal rendelkezők száma 411,8 ezer fő (57%) a munka nélkül lévők száma pedig 311,5 ezer fő (43%) volt. A jelentkezéskor munkaviszonnyal rendelkezők létszáma 31%-kal emelkedett, a nem rendelkezők száma 3%-kal csökkent az előző évhez képest.

Munkaerőpiaci státus szerint mások az igények: A magánközvetítőknél megjelentek egyharmada fizikai és kétharmada szellemi munkát keresett. Megállapítható, hogy a magán munkaerő-közvetítők legfontosabb célcsoportja a szellemi munkaköröket kereső munkaviszonyban álló személyek.

A magán munkaerő-közvetítő szervezetek sikeres közvetítései számának alakulása A sikeres közvetítések száma 2005-ben jelentősen növekedett, majd 2006-ban 7%-os visszaesés volt tapasztalható. A magánközvetítők 2007-ben közel 40 ezer sikeres közvetítést hajtottak végre, 35%-kal többet, mint 2006-ban.

A belföldre történt sikeres közvetítések száma nemzetgazdasági ágak szerint

Külföldre történt sikeres közvetítések 2007-ben külföldre 3535 munkát keresőt közvetítettek sikeresen a magán munka-közvetítők. A külföldre történt sikeres közvetítések száma az elmúlt évhez képest közel 35%-kal növekedett.

A külföldre történt sikeres közvetítések háromnegyed része az Eu-országokba (Egyesült Királyság 1092, Ciprus 795, Hollandia 412, Csehország 371) történt, döntően fizikai állományú (elsősorban szakmunkás) munkát keresőket tudtak kiközvetíteni. Az Európán kívüli országok közül az USA-ba történt a legnagyobb létszámú sikeres közvetítés (971 fő), ahol döntően fizikai állománycsoportú munkát végzőket kerestek a foglalkoztatók

A magán munka-közvetítők tevékenységének fajlagos mutatói Az egy közvetítőre jutó sikeres közvetítések számát vizsgálva, megállapítható, hogy egy-egy közvetítő cég átlagosan 49 sikeres közvetítést végzett, amely 25%-kal magasabb, mint az elmúlt évi átlag. A 100 munkát kereső személyre jutó sikeres közvetítések száma átlagosan 5,4, a 2006. évi 4,6-tal szemben. Ez a mutató a korábban munkaviszonnyal rendelkezőknél 4,1 , míg a munka nélkül lévőknél kedvezőbb, 7,2 volt. A fizikai állományúaknál 100 fő álláskeresőre 11,4 sikeres közvetítés jutott, míg a szellemieknél 2,5.

A munkaerő-kölcsönzők 2007. évi tevékenysége

A munkaerő-kölcsönző cégek tevékenysége 2007. december 31-én, Magyarországon 796 munkaerő-kölcsönző cég volt, amely 12%-kal volt több mint a 2006. év végén. A legtöbb munkaerő-kölcsönző vállalkozás a Közép-magyarországi Régióban működik, számuk 2007. évben 399, amely az országban működő összes munkaerő-kölcsönző mintegy 50%-a. A 796 munkaerő-kölcsönzővel 3829 foglalkoztató szerződött, azaz egy kölcsönzőre átlagosan 4,8 partner cég jutott az elmúlt évben.

A munkavállalók foglalkoztatási adatai A kölcsönzöttek négyötöde fizikai és egyötöde szellemi foglalkozású volt. A fizikai foglalkozásúakon belül 20,7% szakmunkás, 65,8% betanított munkás, 13,5% pedig segédmunkás volt. A férfiak esetében 2007-ben is nagyobb volt a fizikai foglalkozásúak száma a kölcsönzöttek között (88,8%), mint a nőknél (72,6%). Mind a fizikai (26,7%), mind a szellemi (38,6%) foglalkozású munkavállalók között a legnagyobb számban a 26-35 éves korcsoportúakat foglalkoztatták

Az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők adják a kölcsönzöttek legnagyobb részét. A 8 általános vagy annál kevesebbel rendelkezők az összes kölcsönzöttek 35,6%-át, a szakmunkásképzővel és szakiskolával rendelkezők 34,8%-át tették ki.

A munkavállalók teljesített munkanapjai Összesen közel 12,4 millió munkanapot dolgoztak 2007-ben kölcsönzési formában, ez a tavalyi évhez képest 4,7 millió munkanapos csökkenést jelent. Ebből mintegy 8,8 millió napot határozatlan és 3,6 millió napot határozott idejű szerződés keretében dolgoztak le a munkavállalók. A fizikai foglalkozásúak mintegy 9,6 millió munkanapot teljesítettek a kölcsönvevő cégeknél, ez az összes ledolgozott munkanapnak 77%-a. A szellemi foglalkozásúak összesen 2,9 millió munkanapot teljesítettek.

web címen megtalálható A magán munka-közvetítők és munkaerő-kölcsönzők 2007. évi tevékenységéről készült összefoglaló a www.afsz.hu /Statisztika/A magán-munkaközvetítők tevékenységéről, www.afsz.hu /Statisztika/A munkaerő-kölcsönzők tevékenységéről web címen megtalálható

Köszönöm a figyelmet!