Út a munkához program Pécs 2009.07.21..

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
1 „Út a munkához” program tapasztalatai Szűcs Erika Balatonvilágos november 10.
Advertisements

„Programok a gyermekszegénység ellen” Biztos Kezdet konferencián,
A SZOCIÁLIS TÁMOGATÁSI RENDSZER MUNKÁRA ÖSZTÖNZŐ ÁTALAKÍTÁSA ÚT A MUNKÁHOZ február.
Zalaszentgróti Foglalkoztatási Paktum szerepe a foglalkoztatásban
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció és a Területfejlesztési Stratégiai Program megújítása Szolnok, február 2. Jász-Nagykun-Szolnok.
A közmunkaprogramok tapasztalatai,
általános főig. helyettes
Tapasztalatok bemutatása a hátrányos helyzetű kistérségek szociális ellátó- rendszerének fejlesztése és a közszolgáltatások kistérségi integrációja területén.
MUNKAERŐ-PIACI PARTNERSÉG
1 „Út a munkához” program tapasztalatai Szűcs Erika Siófok szeptember 17.
Pénzügytan II. – február 23. Dr. Farkas Szilveszter
Észak-magyarországi Operatív Program ( ) Foglalkoztatás Oktatás - nevelés.
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Segélyezési rendszer átalakítása
kiemelt projekt bemutatkozása
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
Dr. Brebán Valéria főigazgató Dombóvár - Roma Fórum.
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
Roma Központ Nagykanizsa Magyar-Horvát Szakértői Akadémia szeminárium
A „Sorsfordító – sorsformáló”munkaerő- piaci program keretében bonyolított képzések bemutatása Dömötör Csaba főigazgató, FVM Dunántúli Agrár-szakképző.
Munkaerőpiaci helyzet a Nyugat-Dunántúli régióban Sopron 2009 február 5.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci integrációja, mint a gazdasági stabilitás fontos tényezője Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Közfoglalkoztatás Budapesten Adatok* budapesti országosLakónépesség: Munkanélküliségi ráta : 3,5 % 7.8 % Magát munkanélkülinek.
Közép-Dunántúl, Veszprém megye és Várpalota munkaerő-piaci helyzete
BFH Európa Projektfejlesztő és Tanácsadó Kft.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
Közfoglalkoztatás és értékteremtés Szűcs Erika miniszteri megbízott Szociális és Munkaügyi Minisztérium Cegléd, április 15.
Közfoglalkoztatás a közép- magyarországi régióban 2010 Vass István főigazgató Tel: Fax: Közép-magyarországi Regionális.
Út a munkához program Regionális Államigazgatási Kollégium március 20. Székesfehérvár.
Helyi Esélyegyenlőségi Program Nők munkaerő piaci helyzetfelmérése Bükön 2014.augusztus 27.
A Regionális Munkaügyi Tanáccsal szembeni elvárások a munkaadói oldal szemével nézve Készítette: ÉMRMT munkaadói oldal november 12.
„Kistérségi fejlesztések összehangolása, önkormányzati összefogás a Zselica kistérségben” Mohácsi Katalin Bányai Panoráma Egyesület portamenedzser Kaposvár,
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
Érdekképviselet, képzés, távmunka Bihall Tamás alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Budapest, december 7.
Kistérségi találkozók I-III hó. A munkaerő-piac jellemzői MegnevezésLétszám e főIndex % Foglalkoztatottak száma 425,198,5 Munkanélküliek száma 21,390,3.
Önkormányzati fórumok február- március – a válság éve A régió ipari termelése 25 %-kal csökkent A foglalkoztatottak száma mintegy 17 ezer.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
1 „Út a munkához” program Szűcs Erika november 24. Budapest.
1 A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009 Szűcs Erika július 16. Miskolc.
A közfoglalkoztatás tervezése és szervezése Kovács Ibolya szociálpolitikus - főosztályvezető Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
LEO GmbH bemutatkozása KÖSZÖNTÖM ÖNÖKET Peter Prettenhofer ügyvezető.
Munkaerő-piaci helyzetkép a Lenti kistérségben. A népesség csoportosítása gazdasági aktivitás, foglalkoztatás és munkanélküliség szerint Népesség Munkaképes.
Kistérségi találkozók I-III hó. A munkaerő-piac jellemzői MegnevezésLétszám e főIndex % Foglalkoztatottak száma 425,198,5 Munkanélküliek száma 21,390,3.
Munkaerő- piaci helyzetkép a Nyugat- dunántúli régióban Kleizerné Tamás Györgyi szakreferens Nyugat- dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
„Út a munkához” program egyéni és társadalmi hatásai Tapasztalatok Sarkad városában.
Zalaszentgróti Foglalkoztatási Paktum ZÁRÓKONFERENCIAZalaszentgrót 2009 november 26.
Együttműködésen alapuló gazdaság és társadalomfejlesztés Herpainé Márkus Ágnes Társadalmi Összetartozásért Alapítvány SOPRO hálózat.
TOP vas megyei aktualitásai
Készítette: Pál Margaréta
„Út a munkához” program tapasztalatai
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Munkaerő- piaci helyzetkép a Nyugat- dunántúli régióban
„Út a munkához”program
Székesfehérvár, július 14.
A közfoglalkoztatás tervezése és szervezése
Közfoglalkoztatás Szombathely városban Előadó: Horváth Olga.
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
„Út a munkához” program egyéni és társadalmi hatásai
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
Előadás másolata:

Út a munkához program Pécs 2009.07.21.

A NYDR helyzete a közfoglalkoztatásban 2008-ban a legkisebb kezdő értékek, mégis nagy érdekeltség 2008. december: 5800 Rszs, 2/3-a Zalában 2009. tavasza: 7500 főre szól a közfoglalkoztatási terv 2008 jellemző adatai -foglalkoztatottak: 420 ezer fő -munkanélküliek: 21 ezer fő -regisztrált munkanélküliek: 30 ezer fő

Foglalkoztatáspolitikai érdekek A válság előtt, majd utána munkaerőhiány A versenygazdaság bizonyos csoportokat nem foglalkoztat, inkább más földrajzi helyen termel A jó infrastruktúra és a környezet kultúra szükséges a versenygazdaság működéséhez

Társadalmi érdekek A jövedelem képződés és elosztás javítása Az ellátási terhek csökkentése A helyi közfeladatok és helyi szükségletek jobb ellátása

Érdekközösség Elsősorban az önkormányzatok és a munkaügyi központ között, de szélesebben is Ez már nemcsak szükséglet, de gyakorlat is Ebből származnak az eredmények

Az eredmények Mintegy 4 ezer foglalkoztatott Hasznos tevékenységek Új szereplők jelentkezése foglalkoztatóként Új szervezési eljárások az önkormányzatok, a közfoglalkoztatók és a kistérségek együttműködésével A társadalmi elfogadás javul és a foglalkoztatás iránti szükséglet nő, mind a szervezők, mind a résztvevők körében A romák foglalkoztatása is megjelent

Problémák A foglalkoztatottak száma még kevés A szereplők még nem érzik a biztonságot és a távlatokat A kistérségek jogköre kevés, bár lehetősége sok Munka- és egészségvédelmi bizonytalanságok A monitoring hiányában a teljesítménynek nincs leltára, erről érzéseink vannak A helyi döntéshozatali rendszer (foglalkoztatási paktum) és ebben a romák részvétele még nem megoldott

Köszönöm figyelmüket Kiss Ambrus főigazgató 9700 Szombathely Hollán Ernő út 1 Tel:06-94/520-401 Mobil:06-30/5304262 E-mail: kissambrus@lab.hu Web:nyugatrmk.hu