Asztalitenisz.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Les – a gyakorlatban február 25. Nyíregyháza.
Advertisements

DEIK nyári ösztöndíj jelentés: a KőPapírMetalFC ”lájtosított” 2D RCSS csapat bemutatása Dóczi Roland Debreceni Egyetem Informatikai kar Mérnök informatikus.
A FOOTBALL kialakulása
A foci Varga Dávid.
Vonalbírói tevékenység. Vonalbírók szerepe •Részei a mérkőzés játékvezetői testületének •Magas szintű mérkőzésen elengedhetetlen a működésük •Fontos szerepük.
Büntetőrúgás. Büntetőrúgás jár az ellen a csapat ellen, amely elköveti a közvetlen szabadrúgást maga után vonó tíz szabálytalanság valamelyikét a saját.
UEFA-A /UEFA PRO Tanfolyan Mérkőzés megfigyelés BELGIUM - SPANYOLORSZÁG Bob Browaeys , 19: :30.
 Mi is az a curling?  A curling megszületése a középkor homályába vész, a mai napig nem tudjuk teljesen biztosan, hol kezdték először játszani: Németalföldön.
9. szabály – A labda játékban és játékon kívül. 9. szabály – A labda játékban és játékon kívül A labda játékon kívül A labda játékon kívül van, ha: •
Lány Ádám Labdarúgás Testnevelés.
Minden csapatjátékban, a legfontosabb része a játéknak a VÉDEKEZÉS.
9. szabály: A labda játékon kívül - A labda játékban.
Értékesítési csatornák
Asztalitenisz Készítette: Varga Bálint Bátor MF13M4
16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS. A kirúgás a játék újrakezdésének egyik módja. Kirúgást kell ítélni, amikor a labda utoljára támadójátékost érintett, majd teljes.
11. szabály A les. A leshelyzet önmagában nem szabálytalanság. Egy játékos leshelyzetben van, ha: közelebb van az ellenfél kapuvonalához, mint a leshatár:
Geodézia I. Geodéziai számítások Pontkapcsolások Gyenes Róbert.
A kosárlabda története, rekordjai, halhatatlanjai
SHARP TFT panel vezérlése Verliogban
Testnevelés: Tenisz Majoros Lívia MF13M3.
Röplabda Testnevelés Készítette: Kiss Krisztina.
Készítette: Tokai Márk és Tokai Balázs
Pontok (ön) ? 40 pont!!! 38 Pont!! 34 Pont!!!31 Pont!!! 17 Pont!
Kommunikáció az egyetemen c. konferencia ápr. 28.
Szabadrúgások. Szabadrúgások A szabadrúgások fajtái Közvetlen szabadrúgás Ha közvetlen szabadrúgásból a labda közvetlenül az ellenfél kapujába jut, a.
9. szabály – A labda játékban és játékon kívül. 9. szabály – A labda játékban és játékon kívül A labda játékon kívül A labda játékon kívül van, ha: akár.
17. SZABÁLY A SZÖGLETRÚGÁS. 17. SZABÁLY – A SZÖGLETRÚGÁS A szögletrúgás a játék újrakezdésének egyik módja. Szögletrúgást kell ítélni amikor a labda utoljára.
A les Edzőtábor j úli u s Egy játékos leshelyzetben van ha: közelebb van az ellenfél kapuvonalához, mint a labda és az utolsó előtti ellenfél.
10. szabály – A gól.
15. SZABÁLY – A BEDOBÁS. A bedobás a játék újrakezdésének egyik módja. Bedobást kell ítélni annak a csapatnak a javára, amelyiknek ellenfele utoljára.
16. SZABÁLY – A KI DOBÁS. 16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS A ki dobás a játék újrakezdésének egyik módja. Ki dob ást kell ítélni, amikor a labda utoljára támadójátékost.
Büntetőrúgás. Büntetőrúgás jár az ellen a csapat ellen, amely elköveti a közvetlen szabadrúgást maga után vonó tíz szabálytalanság valamelyikét a saját.
A les.
A fejés története.
Készítette: Kovács Andrea Nao szimulációs futball játék fejlesztése Bevezetés a Nao világába.
TÁMASZUGRÁSOK OKTATÁSA 2012.
Az erő.
MAGYARORSZÁG VÁLSÁGA (XI. század).
A z IFAB döntése alapján (2013. március 2.): A z IFAB döntése alapján (2013. március 2.): Zavarja ellenfelét…
Ma vasárnap, július 27.vasárnap, július 27.vasárnap, július 27.vasárnap, július 27. vasárnap, július 27.vasárnap, 2014.
JÁTÉKRENDSZEREK CSAPATJÁTÉK NAPI TAKTIKA.
1. feladat Egy 16 m oldalú szabályos háromszög alakú füves rét kerületén valamely csúcsból kiindulva méterenként elültettünk egy répát. Aztán kikötöttük.
LayerManager,TiledLayer Léczfalvy Ádám
16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS. A kirúgás a játék újrakezdésének egyik módja. Kirúgást kell ítélni, amikor a labda utoljára támadójátékost érintett, majd teljes.
Motorverseny. motorverseny - Várhelyi Ágnes2 A Motorverseny feladat szövege Ismert a SuperBike világbajnokság 0
Labdarúgó foglalkozások sajátosságai
Asztalitenisz Testnevelés. Asztalitenisz Az asztalitenisz (pingpong) egy labdajáték, amelyben kettő (egyéni játék) vagy négy játékos (páros játék) üt.
Látjátok! Ők az ellenfelek…
10. szabály – A gól. Gólszerzés Gólt kell ítélni, amikor a labda teljes terjedelmével áthalad a kapuvonalon a kapufák között és a keresztléc alatt, feltéve,
Amatőr labdarúgó csapat felkészítése
Kiválóság és verseny a felsőoktatásban. Globális folyamatok Prof. Dr. Hrubos Ildikó Budapesti Corvinus Egyetem „Fókuszban a tudományos műhelymunka” – harmadik.
12. szabály: Szabálytalanságok és sportszerűtlenségek (2. rész) Alapfokú játékvezetői tanfolyam 2015.
SZIMMETRIA és ASZIMMETRIA az EMBERI TESTBEN
Kiemelt célok és feladatok
Szervezetfejlesztés. STRUKTÚRA (XX. század)  bürokratikus,  többszintű,  megszervezése azzal az elvárással történik, hogy a magas beosztású menedzserek.
Kézilabda.
A Labdarúgás.
Tenisz. Az ütés Ha a teniszező megüti a labdát v 0 sebességgel Θ szögben, akkor a labda d távolságra fog földet érni. Ezt a jelenséget a fizikában ferde.
(1970 – ) Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes tornász 2015-ben a Magyar Tornasport Halhatatlanjainak Klubjába került versenyző kategóriában:
PLAY AND STAY „Játssz és maradj” A piros pályától a zöld pályáig Schmitt Petra – MTSZ Play and Stay koordinátor máj. 23.
Az amerikai futball története és szabályai. Története Gyökerei Angliába nyúlnak vissza, hisz az amerikai futball tulajdonképpen a britek egyik kedvenc.
Fordította: Hornok Miklós. Versenyzési formák: Rövid játszmák ( 4-ig ) Rövidített játszmák 3 nyert szettre Előny nélküli számolás Többszörös verseny.
Az amőba játék algoritmusa. A játék  Az amőba játék, vagy ahogy Magyarországon sokan ismerik, az ötödölő, az egyik legnépszerűbb logikai játék. Sikerét.
A malomjáték. A malom részei 9-9 korong Tábla Legfeljebb 2 játékos.
A malomjáték algoritmusa
Outdoor-indoor mozgásprogramok 2.
Fodor Edina, óra feladata Fodor Edina,
17. szabály - A szögletrúgás
Emberpiac a Moszkva téren
Előadás másolata:

Asztalitenisz

Története 12.század hasonló játék (Európa) Mai játék 19.századi Anglia Első világbajnokság 1926 50-es évek szoft (ütőborítás) 1988 Szöuli olimpiai listavétel

A játék Szerva Pontozás Min 2 pont előny Szervacsere (2 szervánként)

Játékmódok Egyéni Páros *Forgós

Ütésfajták Topspin (előre pörgetés): Egy magasabb röppályáról gyorsabban ereszkedik, és magasra pattan

Ütésfajták Nyesés (visszafelé pörgetés vagy backspin): Egy alacsonyabb, egyenesebb pályán repül, és alacsonyra pattan

Ütésfajták Oldalt pörgetés (sidespin): A labda mindig abba az irányba pattan el az ellenfél ütőjéről, amerre mozgott az ütőm a labda megütésekor

Köszönöm a figyelmet!