Nemzeti Pályaorientációs Tanács célok, feladatok

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit mond a pályatanácsadás a családnak/ról?”
Advertisements

Pályaorientáció: a fiatalok minőségi munkaerő követelményeinek biztosítása a munkaerőpiacon A pályaorientáció jelenlegi helyzetének és a jövőre vonatkozó.
C szekció, Életpálya-tanácsadás modelljei Életpálya-tanácsadás a felsőoktatásban Vitaindító szekció-előadás április Dr. Borbély-Pecze Tibor.
PALLÓ zárókonferencia BMK, január 30. A közművelődési intézmények szerepe és lehetőségei a felnőttképzésben Felnőttképzési információs és segítő.
A TÁMOP (NSZFI) és TÁMOP (FSZH); TÁMOP
KOMPLEX TANÁCSADÓI RENDSZER
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
Életpálya-építés fiatalkorban
D szekció, Mobilitás: a mozgás és változás TéT-je a felsőoktatásban
Az EU oktatási és képzési rendszerének célkitűzései
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
A közoktatás fejlesztési tervei az Új Széchenyi Terv keretein belül Az Európai Unió 2010 nyarán indította útjára az Európa 2020 Stratégiát, amely.
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése
European Lifelong Guidance Policy
Kompetencia alapú közvetítés Borbély Tibor Bors ÁFSZ- FSZH szakmai tanácsadó, Ph.D. jelölt Kutatási Zárókonferencia, Budapest 2008.
Bevezetés a pályatanácsadási rendszerek összehasonlító elemzésébe
A német és a finn nemzeti pályaorientációs rendszerek
A Lifelong Guidance (LLG) európai és hazai rendszerének kialakítása Kihívások és törekvések egy kutatás operacionalizálása fényében Borbély Tibor Bors,
Pályaorientáció, mint a foglalkoztathatóságot támogató eszköz
Borbély-Pecze Tibor Bors Budapest, június 4.
A tanácsadó és a mentor szerepe
AGE & Career Hálózat 2014 / első szakmai műhelybeszámoló Dr. Borbély-Pecze Tibor Bors
Szakmai tanulási utak Előadás S truktúrák és folyamatok szekció SZABÓNÉ DR. BERKI ÉVA szakképzési és felnőttképzési szakértő VII. Nevelésügyi Konferencia.
Számítógéppel támogatott pályaorientáció. Számítógéppel támogatott orientáció szerepe a munka- pályatanácsadásban Előnyei: Előnyei: A kutatások nagy része.
A szakképzés változása napjainkban Feigl Ágnes 2006 ETI.
Életút-támogató pályaorientáció
TÁMOP / A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje Az egyéni pályatanácsadás.
A humán szolgáltatás európai uniós tendenciái Humán szolgáltatás jelene és jövője konferencia Gödöllő, 2009.május 14. Borbély-Pecze Tibor Bors
Iskola és felnőtté válás - a pályaorientáció
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése Borbély-Pecze Tibor Bors, FSZH programvezető
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése Borbély-Pecze Tibor Bors, programvezető NFÜ- TISZK információs nap – március 3.
Az NPT tevékenységének bemutatása Borbély-Pecze Tibor Bors, NPT titkár március A szakadékok áthidalása Nemzeti Pályaorientációs Tanács – OÉT.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
Történetünk  Nemzeti Pályainformációs Központ – 1999 óta  Euroguidance Hungary, Euroguidance hálózat tagja  Európai Bizottság: Leonardo Da Vinci >
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése Borbély-Pecze Tibor Bors, programvezető Regionális szakmai workshop – pályatanácsadóknak.
A felnőttképzési szolgáltatások a közművelődési intézményekben Gelle Mária Szakmai tanácsadó Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Humán Szolgáltatási.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.
Szinkronban Európával A nemzeti életpálya-tanácsadási rendszer február 21 Dr. Borbély-Pecze Tibor Bors – programvezető, a Nemzeti Pályaorientációs.
Nemzetközi és országos koordináció az életpálya- tanácsadás területén szeptember 15. WS5 Borbély-Pecze Tibor Bors, PhD programvezető
A TÁMOP es projekt eredményei, lehetőségek és kilátások a jövőre nézve, a projekt keretében készült on-line eszközök használatának lehetőségei Borbély-Pecze.
Regionális stratégiák és kistérségi pályaorientációs ellátási tervek kialakítási lehetőségei és a társadalmai partnerek (munkaadók, szakszervezetek) bevonása.
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése Borbély-Pecze Tibor Bors, programvezető RFKB-NPT kapcsolattartás Az életpálya tanácsadás.
Hogyan segíti az EKKR az európai munkaerőpiac működését? WORKSHOP 4.
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése
Magyar Élethosszig Tartó Pályaorientációs Szakpolitikai Tanács
Karrier tanácsadás / életpálya-tanácsadás szakpolitikai világkonferencia Budapesten 2011-ben? Borbély-Pecze Tibor Bors (FSZH) NPT titkár
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – nemzeti életpálya-tanácsadó rendszer kialakítása Borbély-Pecze Tibor Bors, PhD programvezető.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – eszközfejlesztések a FIT-ek számára – NPK szakmai nap ( ) Borbély-Pecze.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése Dr. Soós Adrianna – főigazgató-helyettes (FSZH)
A Nemzeti Pályaorientációs Tanács (NPT) és a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok (RFKB) együttműködése TÁJÉKOZTATÓ ANYAG az RFKB pályaorientációs.
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése
Pályatanácsadói-kompetenciaprofil
NPT március 24..
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése
2/2010 sz. előterjesztés A Nemzeti Pályaorientációs Tanács és a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok kapcsolattartási folyamata Borbély-Pecze.
Tény alapú pályaorientációs szakpolitika
Nemzetközi és országos koordináció az életpálya-tanácsadás területén
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése
Társadalmi Megújulás Operatív Program - TÁMOP
Kompetencia alapú közvetítés
Társadalmi Megújulás Operatív Program - TÁMOP
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése
A szakadékok áthidalása
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése Dr. Soós Adrianna – főigazgató-helyettes (FSZH)
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése
A Tanácsadók Virtuális Közösségének
Előadás másolata:

Nemzeti Pályaorientációs Tanács célok, feladatok Dr. Borbély-Pecze Tibor Bors (FH) NPT titkár borbelytibor@lab.hu

A testület Koordinatív, konzultációs feladatokat lát el Szakpolitikai szinten mozog, de nem döntéshozó! Tájékoztatást kérhet egyes területek életpálya-tanácsadással kapcsolatos feladatairól Összefogja az állampolgárok szakmai pályafutás-támogatáshoz szükséges szektorokat Szakmai állásfoglalásokat, ajánlásokat fogalmaz meg Információs, tájékoztató testület a közösségi (EU) és világ életpálya-tanácsadási (pályaorientációs) szakpolitikai fejlesztéseinek, irányainak megismerésére és a magyar nemzeti gyakorlat kialakításának támogatására Kapcsolatot tart az Európai Pályaorientációs Szakpolitikai Hálózattal (ELGPN) Szinte minden EU/EGT országban (30) működik hasonló!

Tanácsi ajánlások, elemzések Forrás: Nemzeti Pályaorientációs Portál / Nemzeti Pályaorientációs Tanács (NPP, NPT) http://eletpalya.munka.hu/web/eletpalya-folyoirat/npt

Ami összeköti a szektorokat Életpálya-tanácsadás (Lifelong Guidance) Életpálya-tanácsadás – EU 2004-es definíció: Olyan tevékenységek; például pályainformáció-nyújtás, pályatanácsadás, képességek, készségek önértékelésen alapuló megismerése, mentorálás, pályához kapcsolódó döntéshozatal támogatása, életpálya-menedzsment készségek fejlesztése, amelyek segítik az állampolgárokat abban, hogy bármilyen életkorban fel tudják mérni, azonosítani tudják képességeiket, kompetenciáikat, érdeklődési köreiket és meghozzák a képzéssel, munkavállalással kapcsolatos döntéseiket, ezáltal a tanulás, a munka világában - valamint minden olyan esetben, amikor a képességeiket, kompetenciáikat fejlesztik, vagy alkalmazzák – saját maguk legyenek képesek szalmai életpályájukat irányítani. dr. Borbély-Pecze Tibor Bors (FH) NPT titkár borbelytibor@lab.hu

Szektorok együttműködésének fejlesztése Szektorok – NPT szinten közoktatás felsőoktatás szakképzés és felnőttképzés közművelődés, kultúrpolitika foglalkoztatás társadalmi befogadás, felzárkóztatás kamarák, munkaadók, munkavállalók szakmai szervezetek Szektorok – Európai (ELGPN) szinten dr. Borbély-Pecze Tibor Bors (FH) NPT titkár borbelytibor@lab.hu

Mérhetőség – Legyenek adatok Az egyik legfontosabb cél (hazai és EU szinten egyaránt) Legyenek mérhetőek a tanácsadás eredményei, legyenek azonosíthatóak (akár nemzetgazdasági szinten is) az életpálya-tanácsadási szolgáltatások kimenetei. dr. Borbély-Pecze Tibor Bors (FH) NPT titkár borbelytibor@lab.hu

Nem pályaválasztás - Életpálya Cél: munkavállalói életút támogatása a teljes aktív életút során. dr. Borbély-Pecze Tibor Bors (FH) NPT titkár borbelytibor@lab.hu

Köszönöm a figyelmet!