Az ivóedények jellemzői 2. évfolyam – Vizuális kultúra Tárgyak régen és ma Az ivóedények jellemzői
Életfás díszű zöldmázas butykoskorsó Nagyszentmiklósi Ivóedény Ivóedények régen: Faragott kulacs Csík, 19. század Életfás díszű zöldmázas butykoskorsó Csíkmadaras, 19. század Karcagi pereckulacs 1970 - 1989 Nagyszentmiklósi Ivóedény
Ivóedények ma: kulacsok termosz bögrék
Forma és funkció - kulacsok 1.) Mi a különbség? 2.) Mire használjuk őket? Melyiket választanád? Miért? 3.) Miben hasonlítanak?
Forma és funkció - ivóedények 1.) Miben különbözik a formájuk? 2.) Miben hasonlítanak? Melyiket választanád? Miért?
Anyag és díszítés - régen 2.) Milyen a mintája? Mit ábrázol? 1.) Milyen anyagból készült? Magaddal tudnád vinni az iskolába?
Milyen anyagból készült? Ezeket már viheted az iskolába! Anyag és díszítés - ma Milyen a mintája? Mit ábrázol? Milyen anyagból készült? Ezeket már viheted az iskolába!
(ha óvatosan bánunk vele) (bírja a mindennapi használatot) Összegzés nem törékeny törékeny értékes praktikus színesek a funkciónak megfelelnek tartós (ha óvatosan bánunk vele) tartós (bírja a mindennapi használatot)