„NYOMKERESÉS” Petőfi az interneten

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bemutatjuk Önnek SlidePlayer.hu oldalt
Advertisements

Cím - Title. 1. szó word 1.kép picture 2. szó word.
Mikroökonómia szeminárium 4. Termelés elmélet
RÉV Projektiroda Hálózat Munkacsoport. Mi az a Hálózat munkacsoport? Hol helyezkedik el, melyik szervezethez köthető? Kik a tagjai? Mi a célja, feladata,
Aktualitások a háztartási méretű kiserőművek hálózatra csatlakoztatásával kapcsolatban előadó: Harsányi Zoltán E.ON Műszaki stratégiai osztály.
Palantír Film Vizuális Antropológiai Alapítvány Idegenek a kertemben – filmgyűjtemény fejlesztése Előadó: Füredi Zoltán AZ EURÓPAI INTEGRÁCIÓS ALAP KEDVEZMÉNYEZETTJEINEK.
LB értékelési módszerek, technikák MAB Budapest, január 22. Topár József.
HÁLÓZATOK.
Forrás: Infografika Forrás:
Kétszintű érettségi vizsga Magyar nyelv és irodalom Miről? Hogyan? §?! Tájékoztassuk diákjainkat!
MI 2003/ A következőkben más megközelítés: nem közvetlenül az eloszlásokból indulunk ki, hanem a diszkriminancia függvényeket keressük. Legegyszerűbb:
NETIKETT.
Az esszé Segédlet tanulóknak és tanároknak
A KISCSOPORT. Megközelítések: Cooley: primerszekunder ( az empirikus valóságban(társadalmi munkamegosztás létező, konkrét alakzat)következménye) Simmel:
Halmazok, relációk, függvények
Borland C/C++ mintapéldák tömbökre
A Hálózatok csoportosítása…
Módszertani segédlet - középhaladóknak
Összehasonlító politikatudomány. 3 egymással összefüggő elem Más országok berendezkedésének izolált tanulmányozása – angolszász kultúra – így csak implicit.
1.3 Relációk Def. (rendezett pár) (a1 , a2 ) := {{a1} , {a1 , a2 }} .
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
Online közösségi hálózatok: új eszköz az innováció terjedésének és rendszereinek feltérképezésére új eszköz az innováció terjedésének és rendszereinek.
Hogyan készítsünk el egy COCO-t??? Ha választani lehet, inkább ezt a hegyet másznám meg!!!
Készítette: Dömötör Ádám. Az elemzés célja A kiválasztott nyolc internetszolgáltató internetes csomagjainak összehasonlítása Az összehasonlítással segíteni.
Új tudás – új kompetenciák az érettségi vizsgán dr Drexlerné Solymos Mária.
Közösségi oldalak használata
Az iWiW platform Szabó Márton Origo Zrt.. Az iWiW számokban 4,3 millió regisztrált felhasználó Napi 1,2 millió egyedi felhasználó Az összes regisztrált.
VII. Nemzetközi Médiakonferencia „A média hatása a gyermekekre és fiatalokra" szeptember Balatonalmádi Fiatal group leaderek Facebook használati.
INTERNET.
A MAGDOLNA-NEGYED SAJTÓELEMZÉSE A LBERT D ÓRA – Z ÁVECZ G ERGŐ Műhelyszeminárium,
A szövegértés tanítása II.
Központi Érettségi Nyílt Nap Szeptember 24.
A könyvtári szolgáltatások rendszere: helyi és közvetített szolgáltatások.
Nyíregyházi Főiskola, 2006/2007. II. félév
LB értékelési módszerek, technikák MAB Budapest, 2007 január 17. Topár József.
Somorja, október 28. Magyar-szlovák agglomeráció Pozsony környékén - Közszolgáltatás fejlesztési hálózat Pozsony határon átnyúló agglomerációjában.
Szociometria A szociometria szülőatyjának Jacob Lévy Morenót tekintik
vizuális kommunikáció
Pszichológiai Ismeretek
Kinek hogyan segíthet? Motivációs üzenetek a társadalom különböző szegmensei számára.
Az informatika logikai alapjai
Dunaújváros2014. szeptember 15. Projekt eredményeinek disszeminációja – 9. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban.
Az olvasó hallgató Olvasásszociológiai felmérés a Debreceni Egyetemen Németh Nóra Veronika Debreceni Egyetem ONK 2010.
Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató És Szakmai Támogató Hálózat.
A kombinációs táblák (sztochasztikus kapcsolatok) elemzése
Az érettségi utáni továbbtanulást meghatározó tényezők
A nemzeti film fogalma Példa: francia külvárosfilmek.
Weblap-szerkesztés. Információs hálózati szolgáltatások Internet fontosabb szolgáltatásai (szóbeli) Elektronikus levelezési rendszer használata (szóbeli)
8. osztály Egyszerű képletek. Első feladat  Adjunk meg egész számokat, majd számítsuk ki az összegüket, különbségüket és hányadosukat.
A hálózati együttműködés lehetőségei és keretei. hálózat  „Minden olyan rendszer felfogható hálózatnak, amely egymástól elkülönült elemekből áll, és.
Töbör-morfometriai elemzések a Szilicei-fennsík DNy-i részén
Szövegszerkesztés és bemutató készítés.   Minimum 5 oldalas dokumentum.  Szabadon választott (papírt tűrő) témában.  1. oldal fedőlap.  2. oldal.
Az Internet.
1. feladat  Készíts olyan függvényt, mely paraméterül kapja két egész típusú változó címét, s hívása után a két változó értéke helyet cserél.
Jogi alapfogalmak. Társadalmi normák A társadalmi normáknak nevezzük az emberek életét, tevékenységét meghatározó magatartási szabályok összességét, amelyeknek.
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
A 3B ŐSZINTE SZABÓ, A „CSÁSZÁRAI” NEM LEHETNEK NEVETSÉGESEK! ÉLŐ CSAPATELEMZÉS A 3B-VEL SZEMÉLYISÉG ÉS VISELKEDÉS ALAPOKON PALENCSÁR MIKLÓS ÉS A 3B TEAM.
Közösségi oldalak az oktatásban gyakorlati szemszögből Uher Bertalan zenetanár Csermák Antal AMI, Veszprém Öveges József Szakképzőiskola, Gimnázium és.
2. előadás Gyakorisági sorok
A HTML alapjai Az internet és a web.
Erre használom az internetet
Osztály neve, száma Oktató Csapattagok
Kovács Gergely Péter Az egyed-kapcsolat modell
Látásvizsgáló készülék
Online közösségek pedagógusoknak
2. előadás Gyakorisági sorok, Grafikus ábrázolás
3. osztályban.
Osztályközösségben jelentkező problémák, közösségépítő foglalkozások
Előadás másolata:

„NYOMKERESÉS” Petőfi az interneten Írjon/másoljon ki valamely/bármely 3 db az interneten fellelhető Petőfiről/műveiről szóló anyagból 3, az ön számára is értelmezhető rövid szövegrészletet! Jelölje pontosan a forrást, a letöltés (másolás) dátumát, a választás indoklását! Kép forrása: http://enciklopedia.fazekas.hu/palyakep/magyar/Petofi.htm, letöltés 2016.09.13.)

Készítsen képzeletbeli facebook-profilt petőfi sándornak! FIGYELEM! Nem jelenítheti meg nyílt Facebook-oldalakon! Egy belső levelezési rendszerben vagy zárt csoportban az internetezés etikus használatával gondozhatja a feladatot! Javaslat: az osztály 8-10 fős csoportba rendeződve dolgozzon! a) Jelöljön be „Petőfiként” ismerőst (min.10 fő) , és az ismerős is jelölje be „Petőfit” (min.10 fő)! Csak időbeli korlát lehet, térbeli nem. b) Töltse ki az alapadatokon túlmenően az érdeklődési körre vonatkozó elképzelését! c) Jelenítsen meg csoportokat (min. 2)! (Mely képzeletbeli irodalmi/történelmi stb. csoportoknak lehetett volna Petőfi a tagja?) d) Az első dia feladatából tegyen fel egy választott idézetet a levelezőben megnyitott felületre, amelyre társai hozzászólhatnak. Mindenki maximum három társának a választott idézetére reagálhat INDOKLÁSSAL!

Digitális lábnyom a) Keressen Petőfi munkásságával foglalkozó irodalomtörténészeket az interneten! b) Mutasson rá, hogy a TÉMA = jelen esetben Petőfi Sándor hálózatot modulál! (társadalmi hálózatok = social network / kapcsolatháló-elemzés) Fekete Sándor Petőfi Sándor Heinrich Heine (Forrás: http://epa.oszk.hu/00000/00001/00280/pdf/itk_EPA00001_1973_01_011-019.pdf), PrintScreen készítése 2016.09.13.)

Új médiatrendek, digitalizáció, hálósodás EMELT SZINTŰ KITEKINTÉS Társadalmi hálózatok (social network) „A társadalmi hálózat-elemzés azon sajátos kapcsolatok vizsgálata, melyek elemek (személyek, csoportok, szervezetek, országok vagy akár események) egy meghatározott sora között alakulnak ki. A hagyományos elemzésektől eltérően - melyek a társadalmi rétegződésben elfoglalt hely és a foglalkozás alapján magyarázzák a viselkedést - a társadalmi hálózat-elemzések az elemek attribútumai helyett az elemek közötti kapcsolatokra koncentrálnak.             A társadalmi hálózat-elemzések úgynevezett kapcsolati adatokkal dolgoznak. …” (Forrás: José Luis Molina / http://www2.arts.u-szeged.hu/socio/racz/telkut/molina.htm, letöltés: 2016.09.22.) Társadalmi kapcsolatháló-elemzés "A kapcsolatháló-elemzés a szociometriából indult, de annál bonyolultabb, időben is változó, nagyobb közösségek vizsgálatára alkalmas módszertan (Szvetelszky Zsuzsa, 2006). A kapcsolatháló-elemzés azonban különbözik a szociometriától (Szántó Zoltán, 2004). A különbség legfőképpen az elemzési egységek és a relációk általánossági fokában ragadható meg. A szociometria a mikroközösségekhez tartozó egyéneket és a rokonszenv–ellenszenv kapcsolatokat helyezi előtérbe. A szociometria által vizsgált közösségek minden esetben egyértelmű és világos határokkal rendelkeznek. A kapcsolatháló-elemzés ezzel szemben tágítja az elemzési lehetőségek határait: az egyénektől a társadalmi szervezeteken keresztül egészen a társadalmi rendszerekig terjedhetnek. Ezen kívül a kapcsolatháló-elemzők további különböző tartalmi relációkat (így adásviteli, politikai szerveződéseket, rokoni, gazdasági, szövetségi, kölcsönzési kapcsolatokat) is vizsgálhatnak. (Szántó, 2004; Kürtösi, 2004) (Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Kapcsolath%C3%A1l%C3%B3-elemz%C3%A9s, letöltés: 2016.0922.) Új médiatrendek, digitalizáció, hálósodás