Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Komplex vizsgaszervezés változásai
Advertisements

Felnőttképzés az új OKJ rendszerében
Molnár László tanügy-igazgatási igazgatóhelyettes BPI
3 V tervezőrendszer segítségével
1 A felnőttképzés aktuális jogi környezete Nagy Zsolt.
Felnőttképzési tv. és a felsőoktatás Sum István OM
A kamara szerepvállalása a szociális képzések területén
A középfokú iskolai felvételi eljárás ütemezése a 2011/12. tanévben.
Új típusú OKJ vizsgák tapasztalatai az iskolarendszerben
A SZAKMAI VIZSGA A diaképek az NSZFI munkatársai által készítet tájékoztató anyagok felhasználásával készültek. Budapest, december 8.
A Vasúti vizsgaközpont. 49 /2004. EK, ,. 59 /2007. EK. ,
Soós László NGM Szakképzési és Felnőttképzési Főosztály
Az OKJ bevezetésének, a szakmai vizsgáztatásnak jogszabályi háttere.
Soós László SZMM Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium VIDÉKFEJLESZTÉSI, KÉPZÉSI ÉS SZAKTANÁCSADÁSI.
A képzett szakemberekért Fejlesztés és szolgáltatás a szakképzésben. Budapest augusztus 27.
A felnőttképzéshez kapcsolódó jogszabályok változásai
Ágazati szakképzés változásai
Mihálka Nóra Budapest, november 8.
A Vasúti vizsgaközpont
Soós László SZMM Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály
Tájékoztató a szakmai vizsgaszervezés jogosultságának elnyerésére kiírt pályázatról Huller Gabriella ETI.
Szakképzési dokumentumok
Középfokú iskolai felvételi eljárás lebonyolításának ütemezése a 2009/2010-es tanévben Papp Brigitta.
Új elemek a szakképzési dokumentumokban Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes október 5.
NAK, Szakképzési Igazgatóság
A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁNAK ENGEDÉLYEZÉSE 2013
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
Szakmai vizsgák az egészségügyi szakképzésekben
Szakképzési változások
„A szakképzés szolgálatában”
Pályaválasztás Pályaválasztás
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Oktatási, továbbképzési és tudományos Bizottság A szakmai szakképesítő vizsgabizottságok működését érintő változások.
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév Tájékoztató a felnőttképzési akkreditációról Torma Gabriella FAT titkárságvezető.
Szakképzési közfeladatok a Kamarában
Informatikai szakmai vizsgák Mihálka Nóra NSZFI. JOGSZABÁLYOK 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési.
Az első szakmai vizsga ellenőrzésének tapasztalatai
Pályaválasztási szülői értekezlet
ÚJ ELEMEK A KÖZPONTI PROGRAMOKBAN Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes május 17.
Szakmai vizsgáztatás Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes március 27.
A NMH Szak- és felnőttképzési Igazgatóságának államigazgatási, szolgáltatási és fejlesztő tevékenysége szakképzési tanévnyító Modláné.
A Kereskedelmi és Iparkamarák szakképzési feladatai 2012.
Kitöltési segédlet a zöldség-gyümölcs termelői csoportok beruházási támogatásához kapcsolódó B0471 nyomtatványhoz Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.
Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította A tanév aktuális rendje és feladatai Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes augusztus.
A tanév rendje és aktuális feladatai Mihálka Nóra Vizsgadokumentációs irodavezető augusztus 31.
A képzett szakemberekért E-tanácsadás Szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet augusztus 28. Nádráné Tóth Borbála osztályvezető.
Szülői értekezlet A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉS RENDJE ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁS GYAKORLATI TUDNIVALÓI.
1 A SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEK JOGSZABÁLYI KÖRNYZETE Laczkovich Jánosné Budapest, március 13.
1 Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév A tanév rendje és aktuális feladatai Mihálka Nóra vizsgadokumentációs irodavezető.
A Felsőoktatási Regisztrációs Központ és a felsőoktatás Bakonyi László, főigazgató.
A szakmai vizsgáztatás rendszere MA és HOLNAP Soós László Szociális és Munkaügyi Minisztérium Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály Székesfehérvár, 2007.
TOVÁBBTANULÁS Határidők Feladatok 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelet A 2015/2016. tanév rendjéről 2. sz.melléklet ! A tanulók jelentkezése.
Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította A szakmai vizsgákat követő adatszolgáltatás digitális aláírással Binder József Képzés- és vizsga-nyilvántartási.
Moduláris vizsgáztatás szervezési tapasztalatai. KIHÍVÁS.
A szakmai vizsgáztatás módosult szabályai
Soós László SZMM Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály
A szakmai vizsgákat követő adatszolgáltatás digitális aláírással
Felvételi a középfokú iskolákba TÁJÉKOZTATÓ A SZÜLŐK SZÁMÁRA A 9
Vásárhelyi Pál kereskedelmi Szakgimnázium
Utazási Irodákat érintő, jogszabályváltozásból adódó kötelezettség
2016. december 2., EU ETS szakmai konzultációs nap
A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumhoz tartozó szakképzések jelenlegi helyzete Bazsáné Dr. Szabó Marianne osztályvezető Kutatási, Oktatási és.
a középfokú iskolai felvételi eljárás rendje
Középfokú felvételi eljárás
Felvételi a középfokú iskolákban a 2014/2015. tanévben
Horváth Cz. János Személyes adatok kezelése az intézményben
Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Középfokú felvételi eljárás
Pályaválasztási szülői értekezlet
Előadás másolata:

Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév Tájékoztató az országos törzslapnyilvántartásról Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes Budapest, 2010. augusztus 27.

Országos törzslapnyilvántartó rendszer célja központi helyen legyen elérhető, egységes legyen, ne függjön az iskolák, intézmények, fenntartók átalakulásától, az állampolgár igényét szolgálja, biztonságos, pontos tájékoztatás.

Szakképzési törvény A 2009. évi CXXXV. törvénnyel módosított Szakképzési törvény 2010. január 29-én lépett hatályba. A törvény 4/B. § (1) alapján a szakmai vizsgát szervező a vizsgázóról kiállított törzslap egy eredeti példányát köteles a vizsganapot követő 30 napon belül a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézetnek megküldeni.

Az NSZFI feladata a jogszabály alapján 1. törzslapok ellenőrzése, hibás vagy hiányos kitöltés visszaküldése, felhívja a beküldőt az észlelt hibák 30 napon belüli kijavítására, mulasztás esetén az Oktatási Hivatal értesítése.

Az NSZFI feladata a jogszabály alapján 2. tájékoztatja az érintett szakképesítésért felelős minisztereket a beérkezett törzslapokkal összefüggő szakmai vizsgák adatairól (megjelölve a szakmai vizsgát szervező intézményt, a szakképesítés azonosító számát és megnevezését, a lebonyolított szakmai vizsga helyszínét, a vizsgaelnök nevét, továbbá a vizsgaidőpontokat), 50 évig őrzi a törzslapot.

Tájékoztató a beérkezett törzslapok feldolgozottsági adatairól Az összes beérkezett törzslapnak hozzávetőleg 50%-a érkezik az utolsó vizsganapot követő 30 napon túl. Ennek a mennyiségnek körülbelül a fele csak néhány napos késéssel érkezik. A határidő be nem tartásának okai: kezdeti tájékozatlanságokból adódhatott, a vizsgaszervezők egyben küldték meg az egész évben készített törzslapokat, vannak régiók, ahol továbbra is elvárja a főjegyző, hogy megküldjék neki a törzslapokat.

Adatok a beérkezett törzslapokról Vizsgacsoportok/külívek száma összesen június végén: 4422 db Hibás törzslapok száma összesen június végén: 2460 db Vizsgacsoportok/külívek száma összesen augusztus 18-án: 9070 db A hibás törzslapok visszaküldése permanens a tartalmi és formai hibák miatt.

Általános és gyakorlati hibák listája 1. Nem megfelelő nyomtatvány használata: nem vízjeles A4-es papír használata (a 3V tervezőrendszer használatából adódó félreértés!), az új és a régi OKJ-s vizsgákhoz tartozó törzslapok keverése.

Általános és gyakorlati hibák listája 2. Hitelesítés hiánya, hibája: nincs összefűzve, körcímkével és körbélyegzővel ellátva, nem a törzslapon történik a hitelesítés, a bélyegzőlenyomat a körcímke keretein belül marad, így nem érinti a törzslapot (bármikor cserélhető lehet), a külíven szereplő adatokat kitakarva történik a hitelesítés.

Általános és gyakorlati hibák listája 3. Törzslap külívén szereplő hibák: vizsgaszervező bélyegzője hiányzik, nincs feltüntetve a vizsgáztatásra jogot adó jogszabály száma, vagy az OM azonosító, nincs feltüntetve a szakképesítés megnevezése és OKJ száma, nem olvasható, nyomtatott betűk használatának hiánya, hiányzó aláírások, vizsgán résztvevő tanulók létszámának nem kitöltése vagy elírása.

Általános és gyakorlati hibák listája 4. Törzslap belívek hibái 1.: a törzslap száma nem a jogszabálynak megfelelő formailag (csoportazonosító/sorszám/vizsga éve), a törzslapok számozása nem folyamatos, a belívek nem a törzslap számozásának megfelelően vannak lefűzve, a sorrendiség nehezen követhető, a születési név nincs kitöltve, esetenként egyértelmű elírás észlelhető (keresztnév változása, asszonynév születési névként beírva).

Általános és gyakorlati hibák listája 5. Törzslap belívek hibái 2.: a képző intézmény neve és címe nem szerepel, a nyilvántartásba vételi hely nem szerepel, az érvényességi idő nem szerepel, a képzés kezdési és/vagy befejezési ideje nem szerepel, illetve pontatlan, a szakképesítés köre és/vagy száma nem szerepel, a záradékban nem ugyanaz a szakképesítési kör van feltüntetve, a tanuló a jogszabályban előírt eredményt nem éri el, mégis a törzslapban szerepel bizonyítványszám, az elért eredmények nem szerepelnek vagy hiányosan vannak kitöltve, hiányzik vagy hiányos a záradék szövege, a záradékot a vizsgaszervező képviselője nem írja alá, és nem bélyegzi le, a bizonyítvány sorozatjele és sorszáma hiányzik.

Általános és gyakorlati hibák listája 6. Az iktatáskor/rögzítéskor, illetve általánosan előforduló hibák: a javítások nem megfelelő (áthúzás, szignálás, fölé írás) formában történnek (hibajavító használata, többszöri átírás).

Általános és gyakorlati hibák listája 7. Vizsganyilvántartással összefüggő hiba: a vizsgát nem jelentették a vizsganyilvántartás felé, a vizsgát eltérő dátummal jelentették, a törzslapban szereplő adatok (pl. törzslapszám, bizonyítványszám) nem egyeznek a nyilvántartásban szereplővel.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Modláné Görgényi Ildikó igorgeny@nive.hu