UEFA Grassroots Tornák szervezése

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A foci Varga Dávid.
Advertisements

7. szabály – A mérkőzés időtartama. Félidők A mérkőzés két egyenlő 45 perces félidőből áll, hacsak a játékvezető és a két résztvevő csapat kölcsönösen.
Az Oltalom Karitatív Egyesület 1989 óta működik. Célja a lelkileg és szociálisan elhagyott, kiszolgáltatott vagy veszélyeztetett élethelyzetben lévő különféle.
7. szabály – A mérkőzés időtartama. Félidők A mérkőzés két egyenlő 20 perces félidőből áll, hacsak a játékvezető és a két csapat kölcsönösen másként nem.
Új pályán! MKOSZ-STRATÉGIA.
UEFA-A /UEFA PRO Tanfolyan Mérkőzés megfigyelés BELGIUM - SPANYOLORSZÁG Bob Browaeys , 19: :30.
3. szabály A játékosok száma. A játékban két csapat vesz részt, legfeljebb öt-öt játékossal, akik közül egy-egy a kapus. A mérkőzés nem kezdhető el csapatonként.
MAGYAR LÁBTENISZ SZÖVETSÉGI VERSENYEK  Magyar Lábtenisz Szövetség.
Óvoda.
Alkossuk meg együtt a jövőt! Üzleti játék innovatív, sikerorientált hallgatók részére.
Szociális és gyermekjóléti szolgáltatások koordinátora
MRGSZ Stratégiai terv Verzió: 2. RC2. JÖVŐKÉP Aktuális MRGSZ cél: Láthatóvá tenni a a rögbit Magyarországon és a Magyar rögbit Európában!
9. szabály – A labda játékban és játékon kívül. 9. szabály – A labda játékban és játékon kívül A labda játékon kívül A labda játékon kívül van, ha: •
1. szabály: A játéktér Alapfokú játékvezetői tanfolyam 2013/14.
A leány kézilabda utánpótlás szegedi helyzete
A Belga LSZ fejlesztési terve
VIII. DÖNTŐ április 17..
A pszichiátriai ellátás szervezeti keretei
Testnevelés (Labdarúgás)
Lázári község négy kisiskolás focicsapata rúgta a bőrt május 20.-án a nagypeleskei iskola udvarán.
A játék A játékosság.
Ismétlés Szabály: Minden diák kap egy-egy kártyát 1-8- ig. Minden diák ír egy-egy ismétlő kérdést a lapjára. Click a Gomb-ra. A diák akinek a számnak.
SZABÁLYTALANSÁGOK ÉS SPORTSZERŰTLEN VISELKEDÉS.. A szabálytalanságok és a sportszerűtlen viselkedés büntetése a következő Közvetlen szabadrúgás Büntetőrúgás.
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. Kezdőrúgás A játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. Mikor lehet kezdőrúgás? A mérkőzés elején.
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. Kezdőrúgás A játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. Mikor lehet kezdőrúgás? A mérkőzés elején.
9. szabály – A labda játékban és játékon kívül. 9. szabály – A labda játékban és játékon kívül A labda játékon kívül A labda játékon kívül van, ha: akár.
10. szabály – A gól.
Büntetőrúgások. Végrehajtás A játékvezető kijelöli azt a kaput, amelynél a rúgásokat elvégzik A játékvezető pénzfeldobással sorsol, és amelyik csapatkapitány.
3. szabály A játékosok száma. A A játékban két csapat vesz részt, legfeljebb játékossal, ezek közül 1-1 a kapus. A mérkőzés nem kezdhető el csapatonként.
SZABÁLYTALANSÁGOK ÉS SPORTSZERŰTLEN VISELKEDÉS.. A szabálytalanságok és a sportszerűtlen viselkedés büntetése a következő Közvetlen szabadrúgás Büntetőrúgás.
7. szabály – A mérkőzés időtartama. Félidők A mérkőzés két egyenlő 45 perces félidőből áll, hacsak a játékvezető és a két résztvevő csapat kölcsönösen.
1. Szabály A játéktér. 1. Szabály – A játéktér A játéktér borítása A versenyA játéktér felületének simának, egyenletesnek kell lennie, érdes felület nem.
A pálya 5 mezőnyjátékos és 1 kapus lehet maximum a pályán egy csapatból. Ha egy csapat leviszi a kapusát, akkor helyette egy mezőnyjátékos jöhet fel.
Kombinatorika összefoglalás
6. Szabály - A JÁTÉKVEZETŐ ASSZISZTENSEK. A játékvezető asszisztensek hatásköre Két játékvezető asszisztens működhet egy mérkőzésen (a 3. számú játékvezető.
6. szabály – A játékvezető asszisztens. Játékvezető asszisztens kötelességei Az asszisztens kötelessége, hogy jelezze: 1. Labda elhagyta a játékteret.
6. szabály – A játékvezető asszisztens
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. A kezdőrúgás meghatározása A kezdőrúgás a játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. a mérkőzés elején.
4. szabály: A játékosok felszerelése. Biztonság - Alapfelszerelés Biztonság A játékos nem használhat olyan felszerelést és nem viselhet semmi olyat, ami.
Közgazdaság szakmacsoport
Labdarúgó foglalkozások sajátosságai
Mennyire találta motiváltnak 1.sz. asszisztensét, mennyire segítette működését? Mennyire találta motiváltnak 2.sz. asszisztensét, mennyire segítette működését?
Z T E F C „90 ÉV TRADÍCIÓ” „MÚLT, JELEN, JÖVŐ” „EGY SZÍV, EGY DOBBANÁS”
10. szabály – A gól. Gólszerzés Gólt kell ítélni, amikor a labda teljes terjedelmével áthalad a kapuvonalon a kapufák között és a keresztléc alatt, feltéve,
Ha nem, akkor figyelj!!!.  Az egészséges életmód könnyen betartható, ha oda figyelünk arra, hogy egészségesen táplálkozunk, naponta legalább félórát.
A beiskolázás előkészítése
10. szabály – A gól. Gólszerzés Gólt kell ítélni, amikor a labda teljes terjedelmével áthalad a kapuvonalon a kapufák között és a keresztléc alatt, feltéve,
6. szabály – A játékvezető-asszisztens
Kérdések az előző óra anyagából? 11. szabály – A les.
A talentum A tehetségfejlesztés programja SZOMBATHELY(kick-off)
Bajnokok Ligája Beadandó feladat Készítette: Rédecsi Máté (REMQAAI.ELTE)
Kézilabda.
Real Madrid.
A Labdarúgás.
Alsó korhatár: 16. életévét a mérkőzés napjáig naptári napra betöltötte A mérkőzésre kötelezően nevezendő legalább 3 fő január 1. és utána született.
A Grassroots fogalma, területei Őze Tibor Grassroots Menedzser.
Szakmai alapozás megújítása fejlesztési terület Projektvezetői értekezlet Salakta Tünde Budapest, február 11.
Fordította: Hornok Miklós. Versenyzési formák: Rövid játszmák ( 4-ig ) Rövidített játszmák 3 nyert szettre Előny nélküli számolás Többszörös verseny.
Az amőba játék algoritmusa. A játék  Az amőba játék, vagy ahogy Magyarországon sokan ismerik, az ötödölő, az egyik legnépszerűbb logikai játék. Sikerét.
A játék A játékosság.
TAVASZI ÉVADNYITÓ ÉRTEKEZLET
A DANONE és az MLSZ együttműködésében
UEFA Grassroots Fesztiválok szervezése
PSV AKADÉMIA 2007/2008.
Játék, szórakozás, egészség
10. Szabály: A mérkőzés VÉGEREDMÉNYÉNEK meghatározása
17. szabály - A szögletrúgás
Esély a szülőknek, lehetőség
A lineáris függvény NULLAHELYE GYAKORLÁS
A Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots „Önkéntes Szervező” workshop órarend 1. nap Időtartam 2.nap 8:00-9:00 A labdarúgás nemzetközi irányító szervei.
Előadás másolata:

UEFA Grassroots Tornák szervezése

GRASSROOTS TORNÁK Alkalmazkodás minden egyes szituációhoz. iskolák, klubok, stb. száma gyermekek száma. rendelkezésre álló terület. a torna formátuma. Mindenki ugyanannyi mérkőzést játszik. Nincs győztes és vesztes. Mindenki élvezi a játékot, gyakorol.

PÁLYA MÉRETEK ÉS SZERVEZÉS

ALAPVETŐ SZABÁLYOK Figyelem: alkalmazkodás a szinthez és a csoport szükségleteihez. Játék vezetés: 6-8: nincs játékvezető. 9-10: mindkettő lehetséges. 11-12: játékvezetővel. A mérkőzések időtartama: 6-8: 2x15/20 9-10: 2x 20/25 11-12: 2x 25/30

EGYÉB SZEMPONTOK Orvosi ellátás: Nézők: Fair Play: elsősegélykészlet – elsősegélyhívószám. kapuk biztosítása. bemelegítés és levezetés. Folyadékpótlás - szünetek. Nézők: nem tartózkodhatnak nézők (vagy szülők) a technikai zónában. biztonsági távolság. pozitív attitűd. Fair Play: kézfogás a mérkőzések előtt és után.

TORNA FORMÁTUMOK. 1 PÁLYA 3 / 4 CSAPAT 3 CSAPAT Otthoni és idegenbeli mérkőzések. 4 CSAPAT Minden csapat egy-egy mérkőzést játszik a másik három csapat ellen. 3 csapat (2 forduló) Forduló Mérkőzés 1 A-B 2 C-A 3 B-C 4 B-A 5 A-C 6 C-B Mindenkinek 4 mérkőzés 4 csapat (1 forduló) Forduló Mérkőzés 1 A-B 2 C-D 3 B-C 4 D-A 5 B-D 6 A-C Mindenkinek 3 mérkőzés

TORNA FORMÁTUMOK. 1 PÁLYA 5 CSAPAT Minden csapat egy-egy mérkőzést játszik a másik négy ellen. Egy csapat minden körben pihen. 5 csapat (1 forduló) Forduló Mérkőzés 1 A-B 2 C-D Pihen E 3 E-A 4 D-B C 5 C-E 6 A-D B 7 B-E 8 C-A D 9 D-E 10 B-C A Mindenkinek 4 mérkőzés

TORNA FORMÁTUMOK. 1 PÁLYA 6 CSAPAT Első kör 2 csoport 3-3 csapattal 2 csoport 3-3 csapat, minden csapat játszik a másik két csapat ellen. G1 csoport = A,B és C G2 csoport = D, E és F Megoldás 2: Hazai és idegenbeli mérkőzések 2 csapat között 6 csapat (Első forduló) Csoport Mérkőzés G1 1 A-B G2 2 D-E 3 C-A 4 F-D 5 B-C 6 E-F 7 B-A 8 E-D 9 A-C 10 D-F 11 C-B 12 F-E 4 mérkőzés/csapat Megoldás 1: Csak egyetlen mérkőzés 2 csapat között 6 csapat (Első forduló) Csoport Mérkőzés G1 1 A-B G2 2 D-E 3 C-A 4 F-D 5 B-C 6 E-F 2 mérkőzés/csapat

TORNA FORMÁTUMOK. 1 PÁLYA 6 CSAPAT Második kör 2 csoport 3-3 csapat, minden csapat játszik a másik kettő ellen. W csoport = a G1 és G2 csoport győztese és a legjobb második L csoport : a három másik csapat Utolsó forduló W Utolsó forduló L A A csoport 1. helyezett D A és B csoport legjobb 2. helyezettje B B csoport 1. helyezett E A csoport 3. helyezettje C A és B csoport legjobb 2. helyezett F B csoport 3. helyezettje Utolsó forduló Csoport Mérkőzés W 1 A-B L 2 D-E 3 C-A 4 F-D 5 B-C 6 E-F 2 mérkőzés/csapat

TORNA FORMÁTUMOK. 1 PÁLYA 8 CSAPAT Első kör 2 csoport 4-4 csapat 2 csoport 4-4 csapat, minden csapat játszik a másik három ellen. Csoport 1 – 4 csapattal Forduló Mérkőzés 1 A-B 2 C-D 3 B-C 4 D-A 5 B-D 6 A-C Mindenkinek 3 mérkőzés Csoport 2 – 4 csapattal Forduló Mérkőzés 1 E-F 2 G-H 3 F-G 4 H-E 5 F-H 6 E-G Mindenkinek 3 mérkőzés

TORNA FORMÁTUMOK. 1 PÁLYA 8 CSAPAT Második kör 2 csoport 4-4 csapat. Minden csapat játszik a másik három ellen. W csoport= a két csoport első két helyezettje. L csoport : a két csoport utolsó két csapata. Utolsó forduló W Utolsó forduló L A Csoport 1, 1. helyezett E Csoport 1, 3. helyezett B Csoport 2, 1. helyezett F Csoport 2, 3. helyezett C Csoport 1, 2. helyezett G Csoport 1, 4. helyezett D Csoport 2, 2. helyezett H Csoport 2, 4. helyezett 1. – 4. helyig Csoport W – 4 csapattal Forduló Mérkőzés 1 A-B 2 C-D 3 B-C 4 D-A 5 B-D 6 A-C Mindenkinek 3 mérkőzés 5. – 8. helyig Csoport L – 4 csapattal Forduló Mérkőzés 1 E-F 2 G-H 3 F-G 4 H-E 5 F-H 6 E-G Mindenkinek 3 mérkőzés

TORNA FORMÁTUMOK. 1 PÁLYA 16 CSAPAT Első kör, 4 csoport 4-4 csapat 4 csoport 4-4 csapat, minden csapat játszik a másik három ellen. 1 csoport : A, B, C és D csapat 2 csoport : E, F, G és H csapat 3 csoport : Teams I, J, K és L csapat 4 csoport : Teams M, N, O és P csapat. Csoport 1 – 4 csapattal Forduló Mérkőzés 1 A-B 2 C-D 3 B-C 4 D-A 5 B-D 6 A-C Mindenkinek 3 mérkőzés

TORNA FORMÁTUMOK. 1 PÁLYA 16 CSAPAT Második kör 2 W csoport a csoportok két győzteseivel, és két L csoport a csoportok utolsó két helyezettjeivel. Elődöntők 1. mérkőzés : W1 győztes - W2 második 2. mérkőzés: W2 győztes - W1 második Döntők 3./4. hely : az elődöntők vesztesei 1./2. hely : az elődöntők győztesei Második forduló W1 Második forduló W2 A Csoport 1, 1. helyezett E Csoport 3, 1. helyezett B Csoport 2, 1. helyezett F Csoport 4, 1. helyezett C Csoport 3, 2. helyezett G Csoport 1, 2. helyezett D Csoport 4, 2. helyezett H Csoport 2, 2. helyezett Második forduló L1 Második forduló L2 A Csoport 1, 3.helyezett E Csoport 3, 3. helyezett B Csoport 2, 3. helyezett F Csoport 4, 3. helyezett C Csoport 3, 4. helyezett G Csoport 1, 4. helyezett D Csoport 4, 4. helyezett H Csoport 2, 4. helyezett