Magyar Útügyi Társaság

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Határon átnyúló pályázati lehetőségek, változások január 1-től
Advertisements

Nyugat-Pannónia – határon átnyúló együttműködések, és a as fejlesztési időszak előkészítése Készítette: Győrffy László Gábor.
Úton a ‚zöld’ Olimpia-, és a Smart-City-vé válás felé
Gondolatok a határon átnyúló együttműködések finanszírozásáról Hatvan, október 4.
DANUBE A transznacionális együttműködési program kialakítása.
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
„Fenntartható” utak K+F bizottság Szakmai Fórum február :00 Magyar Közút NZrt. Holnapy László NFM főosztályvezető-helyettes, a bizottság vezetője.
A fenntartható fejlődés és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia
Heves megye jövője az NFT 2. rendszerében Előadó: Sós Tamás elnök Heves Megyei Közgyűlés.
Dr. Nyikos Györgyi. ami kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteiket.
Csongrád megye , a területi tervezés aktualitásai 2014
III. PLAN-NET.hu TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONFERENCIA
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia pillére: Az alkalmazkodóképesség növelése Soós Roland Igazgató ÉRÁK.
közötti uniós programozási időszak tervezése az egészségügy területén dr. Török Krisztina főigazgató.
A as határon átnyúló együttműködési programok tervezése
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
HELYI ÉS TÉRSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI ÉS KORLÁTAI FEJLESZTÉSI PÓLUS SZIGET, VAGY A TÉRSÉG MOTORJA? SZŰCS ERIKA Budapest, december 06.
Az EFOP köznevelést érintő beavatkozásai
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A TÁMOP felépítése Tóth István január 26.. ÚMFT prioritások és OP-k Társadalmi megújulás Gazdaság- fejlesztés Közle- kedés Környezeti és energetikai.
A Magyar Természetvédők Szövetsége az Éghajlatváltozási Stratégiáról Farkas István, ügyvezető elnök Magyar Természetvédők Szövetsége Föld Barátai Európa.
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A regionális politika és az agrárpolitika kapcsolata
Magyarország- Szlovénia Határon Átível ő Vegyes Bizottság 4. ülése 4. Seja Mešane Komisije Za Č ezmejno Sodelovanje Mad ž arska - Slovenija Szentgotthárd,
46. Közgazdász-vándorgyűlés, június 27., Cz.E. 1/17 Lisszaboni stratégia és a vállalati versenyképesség 46. Közgazdász-vándorgyűlés Czakó Erzsébet.
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
Foglalkoztatási Programok Főosztály
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Dr. Éri Vilma igazgató, Környezettudományi Központ
Tájékoztató a Társadalmi Megújulás Operatív Programról.
Strukturális és Kohéziós Alapok
BERUHÁZÁSOK A FŐMÉRNÖK SZEMÉVEL „Nyílt nap a beruházásokról” Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara november 27.
61. számú főút Somogy megyei szakaszainak 11,5 tonnás burkolat - megerősítése IV. szakasz ( km szelvények között) Lakossági fórum 2010.
Az ÉARFT és ÉARFÜ élő regionális kapcsolatai. 2 Nemzetközi projektek célja A régiós szervezetek gazdasági kapcsolatainak erősítése A régió lobbi-erejének.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Magyar Útügyi Társaság
A magyar-szlovák program tervezésének állása Tata, február 21.
Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2100 Gödöllő, Tessedik S.u. 6. Tel.: 28/ ; Fax: 28/ Élethosszig tartó.
Foglalkoztatáspolitika az Európai Unióban
A Körösvölgyi Környezettechnológiai Klaszter Középtávú fejlesztési stratégiája 2012.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
Megközelítésmódok a tanári kompetenciák leírására
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
Az intelligens, fenntartható és inkluzív növekedés stratégiája
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
Mobilitási stratégia Jövőkép: 2013-ra a mobilitás váljon a humánerőforrás fejlesztés elismert, bevett és könnyen hozzáférhető eszközévé Magyarországon.
SZOLNOK VK és IVS sz. bemutató 2013 szeptember.
A szociális munka fő fejlődési irányai Az EU stratégia és Magyarország stratégiájának hatása a szociális munka gyakorlatára.
Ibrányi András – Dorogi Zoltán Tervezési menedzserek
A „Smart Specialisation” indokoltsága, háttere
A fenntarthatóság szempontrendszere és a jövő iskolája Varga Attila, Országos Neveléstudományi Konferencia Budapest,2011. november 3.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Az energiahatékonyság finanszírozása a as programozási időszakban.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP Pályázati lehetőségek – jövő évi pályázatok.
Dr. Nagy Katalin Magyarország EU melletti Állandó Képviseletének korábbi tanácsosa XVII. Nemzetközi Közlekedési Konferencia Szeged, november
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
A BKK szerepe a TIDE nemzetközi projektben Új megoldások a közösségi közlekedésben - fenntarthatóság - integráció - finanszírozás - Pécs, november.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
A magyar KKV-k regionális versenyképessége A KKV-k segítése – támogatás, avagy befektetés? Miklóssy Ferenc elnök Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
LIFE KÖRNYEZETVÉDELMI ALPROGRAM
A határtérség.
ORSZÁGOS FELNŐTTKÉPZÉSI TANÉVNYITÓ KONFERENCIA
Területi alapú célzás a szociálpolitikában
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
Városi Fenntarthatósági és Alkalmazkodási Tudásközpont
Előadás másolata:

Magyar Útügyi Társaság Fenntartható utak Puchard Zoltán Magyar Útügyi Társaság

Mit nevezünk fenntartható fejlődésnek? A fenntartható fejlődés (sustainable development) olyan fejlődési folyamat (földeké, városoké, üzleteké, társadalmaké stb.), ami „kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteiket” (ENSZ Brundtland jelentés, 1987) 2018.05.11. Puchard Zoltán - Fenntartható utak

Puchard Zoltán - Fenntartható utak Magyarország 2013-ban 3 – 5 év Ez így fenntartható? 2018.05.11. Puchard Zoltán - Fenntartható utak

Puchard Zoltán - Fenntartható utak Mik az okok!? Ellenérdekeltség a gazdaságosabb (nem olcsóbb!) technológiai megoldásokkal szemben! Nincs igazi értelembe vett technológiai tervezés! Ellentmondások a jogszabályokban és a műszaki szabályzatokban! Leállt az Útügyi Műszaki Szabályzatok kiadása! K+F+I hiánya! Képzés korszerűtlensége közép és felsőfokon valamint a posztgraduális képzésekben! Nincsenek ösztönözve a környezetvédelmi szempontok a projekteken! Hiányzik a megfelelő párbeszéd a résztvevő felek között! Minőség biztosítás helyett minőség bizonyítás. 2018.05.11. Puchard Zoltán - Fenntartható utak

Puchard Zoltán - Fenntartható utak 2018.05.11. Puchard Zoltán - Fenntartható utak

Mit jelent a Fenntartható utak? Egy mondatban: Az útügyi technológiai folyamatok korszerűsítése a fenntarthatóság alapján. Egy szóban: SZEMLÉLETVÁLTÁS!!! 2018.05.11. Puchard Zoltán - Fenntartható utak

Komoly szemléletváltás! Szükséges-e, fenntartható-e ez a színvonal 30.000 km-en, vagy a valós forgalmi igényekhez igazodunk? 2018.05.11. Puchard Zoltán - Fenntartható utak

Puchard Zoltán - Fenntartható utak A kezdet… PÁLYASZERKEZETI KONFERENCIA pályaszerkezet - gazdaságosság - környezetvédelem 2013. május 28 - 29. Balatonföldvár 2018.05.11. Puchard Zoltán - Fenntartható utak

Megfogalmazott célkitűzések Pályaszerkezet méretezés Környezetvédelem, fenntartható fejlődés Közbeszerzés, pályáztatás Minőség ellenőrzés, ellenőrzés Képzés K+F és finanszírozás 2018.05.11. Puchard Zoltán - Fenntartható utak

Puchard Zoltán - Fenntartható utak Felépítés 2018.05.11. Puchard Zoltán - Fenntartható utak

Kapcsolódás az Európa 2020 stratégiához és az NKS-hez A kutatás, technológiai fejlesztés és innováció erősítése, Az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulás támogatása minden ágazatban, Az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, a kockázat megelőzés és –kezelés előmozdítása, A környezetvédelem és az erőforrás-felhasználás hatékonyságának előmozdítása, A fenntartható közlekedés előmozdítása és kapacitáshiányok megszüntetése a főbb hálózati infrastruktúrákban, A foglalkoztatás előmozdítása és a munkaerő mobilitásának támogatása, A társadalmi befogadás előmozdítása és a szegénység elleni küzdelem, Az intézményi kapacitás javítása és hatékony közigazgatás. Beruházások az oktatás, képességfejlesztés és élethosszig tartó tanulás területén. 2018.05.11. Puchard Zoltán - Fenntartható utak

Résztvevő szervezetek Egyetemek, Tervezők, Kivitelezők, Szakértők, Mérnökök 2018.05.11. Puchard Zoltán - Fenntartható utak

Puchard Zoltán - Fenntartható utak A folytatás: Folyamatos párbeszéd az útügy szereplői között. A JASPERS-en keresztül Európai Uniós támogatottság. A következő 7 éves költségvetési ciklusban Európai Uniós pályázat. Régiós összefogás, koordináció. 2018.05.11. Puchard Zoltán - Fenntartható utak

Köszönöm a figyelmüket! „A legalkalmasabb időpont egy fa ültetésére húsz évvel ezelőtt volt. A második legalkalmasabb időpont most van.” Köszönöm a figyelmüket!