Koncz Nikolett Andragógia II. évfolyam Konzulens: dr. Szegál Borisz

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Republikon Tolerancia-kutatások
Advertisements

Komplex Instrukciós Program
ISKOLATÁSKÁBÓL RIDIKÜL, AVAGY OKTATÁS ÉS MUNKA KELETEN ÉS NYUGATON
A honvédtisztjelöltek lelkiállapotának vizsgálata
Dobbantó program. Kik vesznek benne részt? Országosan 15 iskola Tervezett: 22.
PROJEKT A GYAKORLATBAN AVAGY A TANULÓPÉNZT MEG KELL FIZETNI.
Természettudományi kkk-k Erostyák J. (PTE) – Kiss F. (NYF) – Mezősi G. (SZTE) – Varga Zs. (SZTE)
Munkaterv Miért szükséges, mik az előnyei?
Készítette: Babinszki Helga TEJ3W9
Nem számít!. Nem számít! Lezárás Lényegi Részei HATÁRIDŐ BEMUTATKOZÁS JÓ STRATÉGIA, ÉS TAKTIKA TERMÉKLÉTRA KIFOGÁSKEZELÉS.
Mérnökképzés a XXI. század elején Jobbágy Ákos oktatási igazgató BME.
A pedagógusok munkájának értékelése 1 Teljesítményértékelés vagy amit akartok…? Dilemmák, tabuk, lehetőségek…
A Pécsi Tudományegyetem eredményei a Diplomás Pályakövetési Rendszer első évében DPR Szakmai fórum Pécsi Tudományegyetem április 12. Veroszta Zsuzsanna.
Kutatási terv Az inklúzió fenntarthatóságának vizsgálata az oktatási intézményekben, fókuszba helyezve a hálózati együttműködést, a kreatív alkotó műhelyek.
A szakdolgozat készítés minőségirányítási aspektusai
2009 Mit kell tudnom a tudományos diákköri munkáról? a Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Főiskolai Karán.
Vezetés – Vezetési Stílusok
Hagyományos és internetes társadalmi mozgalmak a taxisblokád és az augusztus 20-i tűzijátékról lemondók Facebook csoportja alapján Országos Tudományos.
Gazdasági ismeretek.
Rendészeti vezető-kiválasztás
Beilleszkedési zavarok
Számít, hogy 0,61 m2 ? A pedagógusok élet-, és munkakörülményei, a pedagógus életpálya teljességének tükrében Sági Matild Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.
Vérmérsékletem képekben
A SZAKDOLGOZAT CÍME (ARIAL 32 pt)
Az egyház társadalmi tanítása és a XXI. századi felnőttoktatás c. konferencia Esztergom dec. 1. Az andragógia szak elindulása és munkája a PPKE VJK-n.
P E D A G Ó G I A I K A R. Alapképzési (BA) s z a k o k Nappali tagozat SzakKöltségtérítésKépzési idő (félév) Andragógia Ft6 Gyógypedagógia 110.
Többváltozós adatelemzés
A DÖNTÉSHOZATAL METODIKÁJA.
HALLGATÓI ELÉGEDETTSÉGI VIZSGÁLATOK A WJLF-EN A es tanév eredményei.
Ráckeve, Matemetika oktatás mérnök és informatikus képzésekben 1 Dunaújvárosi Főiskola
KIÉGETTSÉG VIZSGÁLAT 2011/12.
Iszony vagy viszony - Magyarország megítélése az Európai Unió tagállamaként - Pavlics Tamás -
Sajátos képzési igényű hallgatók számára nyújtott szociális szolgáltatások a Szegedi Tudományegyetemen Horváth Hajnalka SZTE ETSZK IV. évf. Szociális munka.
Az érettségi utáni továbbtanulást meghatározó tényezők
Környezettan BSc Diploma előtt
Útmutató a szakdolgozat elkészítéséhez
KÖZNEVELÉSI ÉS FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEKBEN DOLGOZÓK MUNKAHELYI JÓL- LÉTÉNEK KUTATÁSA.
A TÁVMUNKA Balázs Viktória Emberi erőforrások III. évfolyam.
Az Alkalmazott bábjáték pedagógiájának Adaptálása
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet1 Fehérvári Anikó Munkapiaci elvárások FSZ- és BA-hallgatók körében ONK november.
2008 Mit kell tudnom a tudományos diákköri munkáról? a Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Főiskolai Karán.
Gazdaság és Vezetéstudományi Intézet - szakszeminárium dr.LuxJudit 2016.április 8.
Gazdaság és Vezetéstudományi Intézet - szakszeminárium dr.Lux Judit október 16.
Környezettudomány mesterszak (MSc) Analitikai, Környezettudományi és Limnológiai Intézet Pannon Egyetem, Mérnöki Kar.
Zsigmond Király Főiskola január Szakdolgozat prezentációja Zsigmond Király Főiskola január A szerző neve A SZAKDOLGOZAT CÍME.
A 3B ŐSZINTE SZABÓ, A „CSÁSZÁRAI” NEM LEHETNEK NEVETSÉGESEK! ÉLŐ CSAPATELEMZÉS A 3B-VEL SZEMÉLYISÉG ÉS VISELKEDÉS ALAPOKON PALENCSÁR MIKLÓS ÉS A 3B TEAM.
A diag.duf.hu oldal fejlesztési terve Fehér Mátyás Hallgatói tudományos és szakmai műhelyek fejlesztése a Dunaújvárosi Főiskolán TÁMOP-4.2.2/B-10/
Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél Program „NTP-TÚP ” FIATALOKAT ÉRINTŐ GAZDASÁGI-SZOCIÁLIS VÁLTOZÁSOK ÉS PROBLÉMÁK -A legújabb generációk.
A SELMECBÁNYAI HAGYOMÁNYŐRZÉS, MINT SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS Kovács Nikolett Andragógia III. Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél Program „NTP-TÚP ”
2016. június 10: „A tudásáramlás és a tudás megtérülésének egyes vetületei” című konferencia Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH)
Szakdolgozatok védése
Szakdolgozatok védése
Hogyan legyünk eredményesek?
Értékesítési képviselő – HoReCa
Értékesítési képviselő – Food
Ez a formátum csak egy ajánlás, nem kötelező a használata.
Értékesítési képviselő – HoReCa
TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Koncz-Horváth Dániel
Kommunikációs kampánytervezés
Értékesítési képviselő – HoReCa
Pedagógus kompetenciák mérése és mérőeszközök kidolgozása
Tóth Zoltán és Szalay Luca
PROJEKTMÓDSZER Tratnyek Magdolna PhD
Andragógusok a pályán, miben segíthet a múzeumandragógia?
Programjaink fizikából a es tanévben
SUSANNEK VOLT EGY ÁLMA…
Mai téma: Segédletek a projektmunkához Katona Norbert.
Ez a formátum csak egy ajánlás, nem kötelező a használata.
Címdia mindig azonos betűméretben, és stílusban!
TUDOMÁNYOS KONFERENCIA
Előadás másolata:

Koncz Nikolett Andragógia II. évfolyam Konzulens: dr. Szegál Borisz Vezetői alkalmassági vizsgálat a Dunaújvárosi Főiskola Andragógia szakos hallgatói körében Koncz Nikolett Andragógia II. évfolyam Konzulens: dr. Szegál Borisz

Témaválasztás indoklása A vezetői alkalmasság kérdése –személyiségi oldalról- mindig is nagyon érdekelt engem. Magam is voltam már vezető pozícióban, persze nem kaptam érte fizetést, és nem volt rajtam akkora felelősség, nem függött tőlem emberek megélhetése, ugyanakkor ezen kívül semmiben sem különböztek ezek a pozíciók vezetéstudományi szempontból attól, mint amit egy cégnél csináltam volna. Természetesen ebből fakadóan érdekel az, hogyan tudnám jobban csinálni, illetve, mivel az Andragógia, azon belül is a Személyügyi szervező szakirány (HR) nagyban összefügg a vezetéssel, kíváncsi vagyok rá, hogy az itt és ezt tanuló közül ki lenne rá alkalmas már most.

A kutatás tartalma Kutatásomban a Dunaújvárosi Főiskolán Andragógia szakon tanuló hallgatókat fogom vizsgálni: első és másodéveseket, nappali és levelező tagozatos hallgatókat egyaránt.

Hipotézisek A Dunaújvárosi Főiskola Andragógia szakos hallgatóinak kevesebb, mint 50%-a lenne alkalmas vezetőnek. A vezetésre alkalmas személyek több, mint 50%-ának személyiségjegyei legalább 30%-ban szangvinikusak, vagy kolerikusak.

Személyiségteszt A dr. Szegál Boriszt által kidolgozott, és számomra felhasználást engedélyezett személyiségtesztet fogom alkalmazni. A teszt 99 kérdést tartalmaz, amelyek 9 dimenzióba sorolhatóak: aktivitás, alkalmazkodás, közeledés-távolodás, elterelhetőség, intenzitás, hangulat, kitartás, rendszeresség, szenzoros küszöb.

Személyiségteszt Aktivitás: Mennyire aktív az alany. Adaptáció/alkalmazkodás: a környezethez, és annak megváltozásához való alkalmazkodó készség. Közeledés-távolodás: (más szavakkal extroverzió - introverzió) megmutatja, az alany mennyire kifelé, vagy befelé forduló, inkább egyedül, vagy csapatban dolgozik-e. Elterelhetőség: Tud-e zajos helyen dolgozni? Intenzitás: Mennyire erélyes a kifejezőkészsége?

Személyiségteszt Hangulat: Mennyire ingadozó? Kitartás: Mennyire kitartó/ makacs az alany? Rendszeresség: Megmutatja, mennyire rendszeres az alany munkavégzése, egyik véglet sem jó, az azonos ritmus az igazán megfelelő. Szenzoros küszöb: Két inger közötti különbséget, vagy alap állapothoz viszonyított változást képesek vagyunk érzékelni, van, aki a kisebb változást is, van, aki a nagyobbat (pl. egy szobában a világítás változása).

Személyiségteszt A kérdésekre adott válaszokat hatfokú lickert-skálán kell értelmezni, amiből két képlet alapján lehet megkapni a mutatókat Vannak direkt kérdések, itt a válaszok numerikus értéke számít; Az indirekt kérdések esetében pedig egy képlettel kell kiszámolni a valódi értéket. A kapott értékekből átlagot kell számolni, így megkapjuk a dimenzió index értékét, ami az értelmezéshez szükséges.

Nappali tagozatos másodéves eredmények

Akadály Ami nehezíti a munkámat az az, hogy ez a személyiségteszt még a kidolgozás fázisában van, ezáltal nincs egy objektív értékelése, ami alapján megállapítható, ki alkalmas, és ki nem – ezt az értékelési rendszert nekem kell kidolgozni.

Ütemezés A szükséges szakirodalom feldolgozás alatt van. A személyiségtesztet már a II. éves nappali tagozatos andragógusok kitöltötték – a kapott eredmények átlagolása és szórása megtörtént. Az értékelés megalkotását a júniustól augusztusig tartó időszakra tervezem. A tudományos dolgozat összeállítását az őszi TDK- ra tervezem. A dolgozat kibővített változatát szakdolgozatként kívánom felhasználni.

Köszönöm a figyelmet!