Első magyarországi EUCIP konferencia Számalk-Szalézi Szakgimnázium Budapest, 2016. október 20. EUCIP ITAF 4 modul, 200 vizsgázó ̶ a EUCIP ITAF képesítés.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
SNI-s ALKALMAZÓI VERSENY. SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK FŐVÁROSI INFORMATIKA TANULMÁNYI VERSENYE Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
Advertisements

MENTORHÁLÓZAT SZEREPE A KIVÁLTÁSI FOLYAMATBAN Intézményi Férőhely Kiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó November 17.
Bevándorlók társadalmi beilleszkedése európai politika – közép európai valóság Kováts András Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület.
A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
Az Országos Felnőttképzési Szakmai Központ éves tevékenysége, eredményei Évzáró értekezlet Budapest, december 16.
MESZK Gyermekápolási Szakmai Tagozat Beszámoló Bognár Lászlóné tagozatvezető.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
Dr. Jakab Julianna Budapest, október 29.. A projekt célja, hogy támogassa a nők által tulajdonolt és irányított vállalkozások életlehetőségeinek,
Komárom – Esztergom Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság Hiányszakmák.
A képzett szakemberekért AZ ÖNÉRTÉKELÉS FOGALMA, LÉNYEGE, SZEREPE A MINŐSÉGFEJLESZTÉSBEN 3.2. előadás.
Intézmények közötti egyéni átvezetést segítő programok.
A kamara szerepvállalása a felnőttképzésben évi LXXVII. tv. főbb rendelkezései Tv. hatálya elsődlegesen az állam által elismert vizsgával záruló,
A VÉDŐNŐK SZEREPE AZ EMLŐRÁK KORAI FELISMERÉSÉBEN Puskás Gabriella AZ EMLŐRÁK GYÓGYÍTÁSÁÉRT ALAPÍTVÁNY BUDAPEST.
A magyarországi vállalatok információszerzési szokásai - üzleti körben végzett online piackutatás fő eredményei - Készítette: Nagy Péter Támogatóink H-1024.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
Oktatói elvárások, oktatói vélemények a hallgatókról Cserné dr. Adermann Gizella egyetemi docens DUE.
EUCIP képesítések csatlakozás a magyarországi vizsgáztatási rendszerhez Első magyarországi EUCIP konferencia Számalk-Szalézi Szakgimnázium Budapest, 2016.
A év értékelése és a év újdonságai
A székesfehérvári fiatalok helyzete
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
11/2/2017 Horváth Botond, Dunaújvárosi Főiskola, Informatika Biztonság Labor Konzulens Dr. Leitold Ferenc, Hadarics Kálmán “Nemcsak azokkal a sebezhetőségekkel.
BOROS SÁMUEL SZAKGIMNÁZIUMA
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az „első lépés” TÁMOP
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
Pedagógus szerep és változásai
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Új továbbképzési lehetőségek tanároknak és oktatóknak
Óvodától az érettségiig - a kompetencia-alapú oktatás Szegeden
Mayer József Budapest február 27.
A lifelong guidance (LLG) rendszer magyarországi megalapozásának kvalitatív vizsgálata (6 fókuszcsoport) július Kovács Attila
1. dia A szakdolgozat címe
ÚJ UTAKON A SZAKKÉPZÉS Társy József
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
A hazai gépjárművezető-képzés elméleti oktatásának közlekedésbiztonsági elemzése és hatása a kezdő gépjárművezetőkre Kiss Diána Sarolta Prof. Dr. Holló.
Baross László Mezőgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Mátészalka
Mátészalkai Szakképző Iskola
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
és ami ebből következik moduláris szakképzési szerkezet
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Konferenciája
HHR.
Diplomás kompetenciák elégedettség a munkával
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
Az EQAVET szerepe a szakképzés fejlesztésében
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
főigazgatóhelyettes, NSzFI
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Sajben - Kenyeres Márta munkaközösség-vezető
A gyermeki jogok érvényesítése
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Regionális workshop Zétényi Ákos.
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
Lorem ipsum.
Vincze Zsolt Szövetség az Életen át Tartó Tanulásért március 14.
Föderalizmus és decentralizáció kutatás svájci–magyar együttműködésben
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Erasmus+ hallgatói mobilitásra jelentkezéshez
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Intézmény minőségirányítási programja
Bemeneti kompetenciamérés 2007/2008 tanév
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
Erasmus+ hallgatói mobilitásra jelentkezéshez
Intézményvezetők tájékoztatása Nyíregyházi Egyetem
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
Üzlezi információelemző specializió
A statisztikus elemző specializió
Előadás másolata:

Első magyarországi EUCIP konferencia Számalk-Szalézi Szakgimnázium Budapest, 2016. október 20. EUCIP ITAF 4 modul, 200 vizsgázó ̶ a EUCIP ITAF képesítés hazai bevezetésének és tesztelésének tapasztalatai

Előzmények Projekt célja: műszaki szakközépiskolák és felnőttképző oktatási intézmények számára transzferálni az EUCIP kompetencia rendszert azon belül IT Administrator szakmai profilhoz tartozó IT Administrator Fundamentals szakképesítést 2012. október 1. – 2014. szeptember 30. sikeresen lezajlott a EUCIP képesítési rendszerek adaptálása ITACA 2012- 2014 IT-Shape: 2013-2015

Modulok EUCIP IT Administrator EUCIP IT Administrator Fundamentals ITAF PC hardver Operációs rendszerek IT Administrator - minősítés, amely egy kis- vagy középvállalkozásban dolgozó rendszergazda IKT-tevékenységeinek területeit öleli fel Hálózatok IT biztonság

Projekt fázisai I. fázis - IT Administrator képzés kidolgozása II. fázis – kaszkád kísérleti képzés a programban oktató tanároknak – Tanári kurzus III. fázis – diákok képzése – Kurzus diákok számára Próbavizsga Első ITAF vizsga - 2014.05.29 Második ITAF vizsga - 2014.06.12 Harmadik ITAF vizsga I. Fázis online, kollaboratív kísérleti kézés olaszországban résztvevők: 30 pedagógus, akik cégekkel együttműködve dolgozzák ki a képzés részletes tanulási útvonalát, úgy, hogy az megfeleljen a munkaerő-piaci elvárásoknak; az európai munkaerőpiacon már elismert EUCIP rendszerre épüljön; lehetővé tegye, hogy a diákok a tanulmányaik végén európai szinten elismert bizonyítványt kapjanak; II. Fázis megismertetni a tanulási modellt a magyar és olasz pedagógusokkal, annak érdekében, hogy az IT Administrator képzéseket saját diákjaik számára megtudják szervezni Tanári kurzus – megismertetni a tanárokat a keretrendszerekkel és európai oktatási modellekkel, mint az EQF, e-CF és ECVET rendszer, a EUCIP IT Administrator tematika, és azok ismeretében megtervezik a tanulóik számára egy képzési programot III. Fázis Diákok képzése mintegy 100 diák A projekt ezen fázisa 4 körben futott le

Informatikai rendszergazda OKJ és ITAF követelményeinek összehasonlítása Egy következtetés Egy táblázat arról, hogy az Informatikai rendszergazda OKJ szerinti szakmai követelménymoduljaiban ill. annak keretében tanított tantárgyai az egyes intézményekben mennyiben fedik le az IT Administrator Fundamentals sillabuszában megfogalmazott feladatokat. Következtetés: az ITAF követelmények túlnyomórészt lefedettek az informatikai rendszergazda OKJ képzésben tanított tantárgyakkal  Kevés kiegészítő ismeret / rátanulás szükségeltetik a sikeres ITAF vizsgák letételéhez  Következetés A sikeres vizsga letételére az Informatikai rendszergazda szakon tanuló diákoknak, tanulmányaiknak utolsó félévében van reális esélyük

ITAF képesítés besorolása MKKR és EKKR szintjeire Az EQF lényege az a nyolc referencia szint, amely leírja, hogy a tanulási folyamat eredményeként mit kell a tanulónak tudnia, értenie, illetve milyen feladatok elvégzésére kell képesnek lennie ahhoz, hogy az adott képesítést megszerezze Az EU kérte a tagországokat, hogy (dolgozzák ki) a saját nemzeti képesítési rendszereiket  és illesszék az EQF-hez, a nemzeti képesítéseik szintjét feleltessék meg valamely a keretrendszerben meghatározott szintnek az EKKR az egyes szintek leírására három úgynevezett deszkriptort alkalmaz (tudás, készségek, kompetenciák), az MKKR négy deszkriptorral (tudás, képességek, attitüdök, autonómia és felelősség) dolgozik EKKR 4 és 5 szint – önálló munkavégzés – vezetés és felügyelet (4) MKKR (4-5)

Próbavizsgák

Próbavizsgák tapasztalatai Eredmények Próbavizsgák tapasztalatai összesítés 14.05.29 összesítés 14.06.12 Sokszínű a vizsgázók köre így nehéz az összehasonlítás. Általában elmondható, hogy magasabb évfolyamok tanulói eredményesebbek a vizsgákon.

Diákok visszajelzései Szakmai-tartalmi hibák Megtévesztő a kérdések megfogalmazásában a jó válaszok számára vonatkozó utalás (Mely állítások igazak? - Válasszon egyet vagy többet) Nem volt túl nehéz témakör csak felkészülés szükséges A kérdések kellően naprakészek voltak, bár Windows Vista- ról is voltak kérdések Néhol nem volt egyértelmű a megfogalmazás FORDÍTÁSI PROBLÉMÁK!!!

ITAF vizsga Makón