HÓDítsd meg a biteket! 2. sorozat

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az emberi agy… … ott vág át, ahol tud!.
Advertisements

KÉSZÍTETTE: Takács Sándor
a terület meghatározása
egy egyszerű példán keresztül
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Kirándulás. Szép időben maciék kirándulni mennek a szabadba.
Kiegészítés a turulmánia 7. részéhez
DIAGRAM.
PowerPoint 6. Évfolyam Formázások. Mentés A feladatot mentsük el a saját mappánkba „ppt_6_1_SajátNév” néven (ahol a SajátNév a saját nevünk helyesen leírva,
Valószínűségszámítás
Grafikus ábrázolási módszerek
Poliéderek térfogata 3. modul.
A szürke vizszintes csikok nem egészen vizszintesek…
Prototípuskészítés Verilog nyelven Screen Saver Készítette: Mészáros Péter.
Gyakran előforduló táblák és jelzések vízen és vízparton
Thalész tétel és alkalmazása
Sztereogram.
Adatbáziskezelés az MSAccess programmal Makány György 5. rész: Jelentések.
Szállítási probléma - fogalmak
A körlevél készítésének menete
Papp Róbert, Blaskovics Viktor, Hantos Norbert
Van-e Euler vonal az alábbi gráfban?
Lineáris algebra Mátrixok, determinánsok, lineáris egyenletrendszerek
Web-grafika II (SVG) 2. gyakorlat Kereszty Gábor.
Web-grafika (VRML) 7. gyakorlat Nyitrai Erika Varga Balázs alapján Kereszty Gábor.
Bekezdésformázás Nevem: Berkes András Speciális kategória
Szélességi bejárás A szélességi bejárással egy irányított vagy irányítás nélküli véges gráfot járhatunk be a kezdőcsúcstól való távolságuk növekvő sorrendjében.
Az emberi agy gyakran becsap!
Lineáris algebra.
Holdfázisok Fázy Mesiaca.
Thalész tétel és alkalmazása
Szükségünk lesz valamilyen spreadsheet / táblázat kezelő programra Pl. OpenOffice, MS Excel.
Szükségünk lesz valamilyen spreadsheet / táblázat kezelő programra
2005. október feladat (házi feladat) Pontban 3 órakor az óra mutatói éppen merő- legesek egymásra. Mikor lesznek legközelebb merőlegesek egymásra.
A fénysugár eltérülése
Felvételi feladatok 8. osztályosok számára
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
SZÉLESSÉGI BEJÁRÁS Gréczy Ákos – JKR7ZR. MESE Van egy középkori kisváros, ahol az utcai lámpákat egy korosodó lámpagyújtogató ember gyújtja fel. Egyik.
PowerPoint 7. Évfolyam Formázások. Mentés A feladatot mentsük el a saját mappánkba „7_2_ppt_SajátNév” néven (ahol a SajátNév a saját nevünk helyesen leírva,
Az ábrán az inicializáló blokk lefutása utáni állapotot láthatjuk. A KÉSZ halmazhoz való tartozást színezéssel valósítjuk meg. A nem KÉSZ csúcsok fehérek,
Mélységi bejárás Az algoritmus elve: Egy kezdőpontból kiindulva addig megyünk egy él mentén, ameddig el nem jutunk egy olyan csúcsba, amelyből már nem.
Témazáró dolgozat Kiegészítések.
Számtani és mértani közép
Logo feladatok – Optikai csalódások
Az emberi agy… … ott vág át, ahol tud!.
GRÁFOK Definíció: Gráfnak nevezzük véges vagy megszámlálhatóan végtelen sok pont és azokat összekötő szintén véges vagy megszámlálhatóan végtelen sok.
Valószínűségszámítás II.
8. osztály Egyszerű képletek. Első feladat  Adjunk meg egész számokat, majd számítsuk ki az összegüket, különbségüket és hányadosukat.
Útkeresések.
INFOÉRA Gráfok, gráfalgoritmusok II. (Horváth Gyula és Szlávi Péter előadásai felhasználásával) Juhász István-Zsakó László: Informatikai.
Szélességi bejárás. Véges gráf összes csúcsának bejárása a kezdőcsúcstól való távolságuk szerinti növekvő sorrendben Egy csúcsot egyszer járunk be Egyenlő.
KÉSZÍTETTE: KOVÁCSICS KRISZTIÁN
FIBONACCI SOROZAT.
Kincskereső „kilenc”-próba
E-HÓD HÓDítsd meg a biteket! 4. sorozat. 1. Fotózás Hód Henrik körbesétálta a tavat, ahol lakik. A képen jelölt ponttól indult a nyíl irányába.
E-HÓD HÓDítsd meg a biteket!.
HÓDítsd meg a biteket! 3. sorozat
„Három a Károly” Félmaraton egyéni A tavalyról már ismert három szakaszos váltóverseny útvonalát kiegészítettem egy 5,05 km-es oda-vissza szakasszal.
Nyomógombok szerkesztése
Oszlopdiagram dr. Jeney László egyetemi adjunktus
A Fibonacci-féle sorozat
Erasmus + pályázat Józsa Elek 10/D.
Épületelemek árnyéka.
Munkafolyamat a 2D-től a 3D-ig!
Készítette: Sinkovics Ferenc
Bevezetés a szoftver-ergonómiába
téma közlemény SmartArt-ábra piros hátterű képekkel (Haladó)
Készítette: Sinkovics Ferenc
Tanórán kívül lehet kicsit több
Előadás másolata:

HÓDítsd meg a biteket! 2. sorozat e-HÓD HÓDítsd meg a biteket! 2. sorozat

1. Városok A térképen a legjelentősebb litvániai városokat átszelő utazást ábrázoltunk. Az utazás a legnépesebb (543 071 lakosú) várossal, Vilniusszal kezdődik, majd onnan csökkenő sorrendben vezet a legalacsonyabb népességű városig. Az oszlopdiagram a városok népességét mutatja. A városok nevei azonban hiányoznak.

Hány lakosú Alytus? A.) 44 910 B.) 109 034 C.) 336 817 D.) 63 651 D

2. Dobókocka A dobókockának 6 oldala van. A kocka minden oldalán fekete pontok láthatók. A pontok száma egytől hatig változik. Minden egyes pontszám csak egyszer fordul elő. Az átellenes oldalak pontszámainak összege mindig 7. A dobókockát gráfként is lehet ábrázolni. Egy gráfnak csomópontjai és élei vannak. A csomópontok jelképezik a dobókocka oldalait, a kis négyzetekbe beírt pontszámokkal. Az élek vonalakkal ábrázolják azt, hogy a dobókocka mely oldalai határosak egymással.

Melyik gráf felel meg egy dobókockának?

3. Színező minta Jobbra egy részben kiszínezett négyzethálót látsz 8-szor 11 négyzettel. Figyelj a színezési mintára! Az első sorban felváltva kék és zöld négyzetek vannak. A második sorban felváltva zöldek és pirosak a négyzetek. A harmadik sorban ismét felváltva kékek és zöldek a négyzetek. És így tovább.

Feltéve, hogy az egész négyzethálót ezzel a színezési mintával töltik ki, milyen színű lesz a jobb alsó sarokban lévő három szürke négyzet? D

4. A nyomdában Egy nyomdász egy 8 oldalas füzetet állít elő egy nagy papírlapból, amit ívnek nevezünk. Az ív mindkét oldala nyomtatott. Ezt kétszer félbehajtja: egyszer hosszában, egyszer pedig keresztben. Ezután a négy szélét levágja, így az olvasó a szokásos oldalakat látja majd. A nyomdász azon gondolkozik, hogyan tudná elrendezni a 8 oldalt az ívre. Az oldalaknak a kész füzetben megfelelő sorrendben és irányban kell állniuk.

A nyomdász már 4 elrendezést elkészített A nyomdász már 4 elrendezést elkészített. Az íveket most csak az egyik oldalról látjuk, viszont így is fel tudjuk ismerni, hogy az egyik elrendezés hibás! Melyik elrendezés hibás? C

5. Elveszett ✺nf✺rmác✺✺k Az informatikus hódok megjelölik a kidöntött fákat. A jelölés egy 6x6-os mátrix, amelyben a mezők lehetnek feketék, vagy fehérek. Minden jelölésen minden sorban és minden oszlopban a fekete mezők száma páros. Így a jelölés a durva felületen jobban látható.

B

6. Gyorsmosoda Hód Hugó nyitott egy új mosodát. Három gépe van: egy mosógép, egy szárító- és egy vasalógép. Mindhárom gépnek 30 percig tart egy program. Egy hódmamának, ha egyedül használhatja mind a 3 gépet, 90 percre van szüksége a három művelet elvégzéséhez (mosás, szárítás, vasalás), melyeket csak ebben a sorrendben tehet meg.

Egyszerre három hódmama érkezik a mosodába, és szeretnék a ruhákat a lehető leghamarabb kimosni. Használhatják a gépeket a képen látható módon is: miután az első hód elkészült a teljes nagymosással, akkor kezdi a következő. De ez mehet gyorsabban is, ugyanis a gépeket akár egyszerre is lehet működtetni..

Legalább hány percre van szükség ahhoz, hogy mind a hárman elkészüljenek a mosnivalóval (a mosás mindhárom fázisával)? A.) 90 percre B.) 120 percre C.) 150 percre D.) 270 percre C

7. Kiút a sötétből Az éjszaka közepén Hód Benőnek egy ismeretlen pincéből kell kiutat találnia. Csupán annyit tud, hogy a falak és az összes többi akadály egymáshoz képest derékszögben állnak. Benő megtanulta a következő szabályokat, melyek a kiút megtalálásához kellenek.

A szabályok egy nullával induló számlálóval működnek. Ha 90 fokot jobbra fordulsz, a számlálót növeld eggyel. Ha 90 fokot balra fordulsz, csökkentsd a számlálót eggyel. Ha a számláló 0 értékű, akkor menj egyenesen, amíg nem ütközöl akadályba. Ha akadállyal találkozol, akkor fordulj jobbra 90 fokot, és menj körbe az akadály körül (kövesd végig a sarkainál is), amíg a számláló 0 nem lesz.

Melyik számsor írja le Benő pincéből kivezető útját. A Melyik számsor írja le Benő pincéből kivezető útját? A.) 0, 1, 0, 1, 2, 3, 4, 3, 2, 3, 4, 5, 4 B.) 0, -1, 0, 1, 0 C.) 0, 1, 0, 1, 2, 3, 4, 3, 4, 5, 4 D.) 0, 1, 0, -1, 0 A

8. Hód a mérlegen C