Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Nyomógombok szerkesztése

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Nyomógombok szerkesztése"— Előadás másolata:

1 Nyomógombok szerkesztése

2 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
1. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! A megnyomás idejéig a W10.00 bitet H szintre emeli; Téglalap formájú, keret és határolás nélküli, 220 x 100 képpont méretű; Kikapcsolt állapotában sötétzöld színű, működte-tett állapotában világoszöld színű; Mindkét állapotában a Start felirat jelenik meg rajta, sárga betűszínnel.

3 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
2. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! A megnyomás idejéig a W10.01 bitet H szintre emeli; Téglalap formájú, 220 x 100 képpont méretű; Bordó színű határolással rendelkezik; Kikapcsolt állapotában sötétzöld színű, működte-tett állapotában világoszöld színű; Mindkét állapotában a Start felirat jelenik meg rajta, melynek színét a D100 –as szó tartalma határozza meg.

4 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
3. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! A megnyomás idejéig a W10.02 bitet H szintre emeli; Téglalap formájú, 220 x 100 képpont méretű; 6 képpont széles, háromdimenziós kerettel és bordó színű határolással rendelkezik; A keret térbeli állását a W20.00 –ás bittel lehet vezérelni; Kikapcsolt állapotában sötétzöld színű, működte-tett állapotában világoszöld színű; Kikapcsolt állapotában a Start felirat jelenik meg rajta sárga színnel, míg megnyomott állapotában nincs rajta felirat.

5 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
4. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! A megnyomás idejéig a W10.03 bitet H szintre emeli; Téglalap formájú, 220 x 100 képpont méretű; 6 képpont széles, háromdimenziós kerettel és bordó színű határolással rendelkezik; A keret térbeli állását a W20.00 –ás bittel lehet vezérelni; Kikapcsolt állapotában sötétzöld színű, működtetett állapotában világoszöld színű; Kikapcsolt állapotában a Start felirat jelenik meg rajta sárga színnel, míg megnyomott állapotában ugyanez a felirat piros színnel.

6 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
5. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! A megnyomás idejéig a W10.04 bitet H szintre emeli; Téglalap formájú, 220 x 100 képpont méretű; 6 képpont széles, háromdimenziós kerettel és bordó színű határolással rendelkezik; A keret térbeli állását a W20.00 –ás bittel lehet vezérelni; Kikapcsolt állapotában sötétzöld színű, működtetett állapotában világoszöld színű; Kikapcsolt állapotában a „Start” felirat jelenik meg rajta villogó sárga színnel. Bekapcsolt állapotban nem jelenik meg felirat.

7 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
6. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! A megnyomás idejéig a W10.05 bitet H szintre emeli; Téglalap formájú, 220 x 100 képpont méretű; 6 képpont széles, háromdimenziós kerettel és bordó színű határolással rendelkezik; A keret térbeli állását a W20.00 –ás bittel lehet vezérelni; Kikapcsolt állapotának színét a D115 –ös szó, bekapcsolt állapotának színét a D116 –os szó határozza meg; Kikapcsolt állapotában a „Start” felirat jelenik meg rajta villogó sárga színnel. Bekapcsolt állapot-ban nem jelenik meg felirat.

8 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
7. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! A megnyomás idejéig a W10.06 bitet H szintre emeli; Téglalap formájú, 220 x 100 képpont méretű; 6 képpont széles, háromdimenziós kerettel és bordó színű határolással rendelkezik; A keret térbeli állását a W20.00 –ás bittel lehet vezérelni; Kikapcsolt állapotának színét a D115 –ös szó, bekapcsolt állapotának színét a D116 –os szó határozza meg; Kikapcsolt állapotában a „Start” felirat jelenik meg rajta sárga színnel. Bekapcsolt állapotban az „Elindítva” felirat jelenik meg. A feliratok a nyomógomb állapotától függetlenül a W30.00 –ás bit állapota szerint változnak meg.

9 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
8. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! A megnyomás idejéig a W10.07 bitet H szintre emeli; Téglalap formájú, 220 x 100 képpont méretű; 6 képpont széles, háromdimenziós kerettel és bordó színű határolással rendelkezik; A keret térbeli állását a W20.00 –ás bittel lehet vezérelni; Kikapcsolt állapotának színét a D115 –ös szó, bekapcsolt állapotának színét a D116 –os szó határozza meg; Kikapcsolt állapotában a „Start” felirat jelenik meg rajta. Bekapcsolt állapotban az „Elindítva” felirat jelenik meg. A feliratok színét a D121-es szó határozza meg. A feliratok a nyomógomb állapotától függetlenül a W30.00 –ás bit állapota szerint változnak meg.

10 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
9. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! A megnyomás idejéig a W10.08 bitet H szintre emeli; Téglalap formájú, 220 x 100 képpont méretű; 6 képpont széles, háromdimenziós kerettel és bordó színű határolással rendelkezik; A nyomógomb kikapcsolt helyzetében legyen bordó, bekapcsolt helyzetében pedig világos piros színű; Villogjon a nyomógomb határolása, ha a W30.00 –ás bit H szintű.

11 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
10. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! A megnyomás idejéig a W10.09 bitet H szintre emeli; Téglalap formájú, 220 x 100 képpont méretű; 6 képpont széles, háromdimenziós kerettel és bordó színű határolással rendelkezik; A nyomógomb kikapcsolt helyzetében legyen bordó, bekapcsolt helyzetében pedig világos piros színű; A megnyomás előtt kérjen a működtetéshez angol nyelven megerősítést.

12 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
11. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! A megnyomás idejéig a W10.10 bitet H szintre emeli; Téglalap formájú, 220 x 100 képpont méretű; 6 képpont széles, háromdimenziós kerettel és bordó színű határolással rendelkezik; A nyomógomb kikapcsolt helyzetében legyen bordó, bekapcsolt helyzetében pedig világos piros színű; A megnyomás előtt kérjen a működtetéshez magyar nyelven megerősítést.

13 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
12. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! A megnyomás idejéig a W10.11 bitet H szintre emeli; Téglalap formájú, 220 x 100 képpont méretű; 6 képpont széles, háromdimenziós kerettel és bordó színű határolással rendelkezik; A nyomógomb kikapcsolt helyzetében legyen bordó, bekapcsolt helyzetében pedig világos piros színű; A megnyomás előtt kérjen a működtetéshez jelszavas megerősítést.

14 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
13. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! A megnyomás idejéig a W10.12 bitet H szintre emeli; Téglalap formájú, 220 x 100 képpont méretű; 6 képpont széles, háromdimenziós kerettel és bordó színű határolással rendelkezik; A nyomógomb kikapcsolt helyzetében legyen bordó, bekapcsolt helyzetében pedig világos piros színű; A megnyomás előtt kérjen a működtetéshez jelszavas megerősítést; A nyomógomb a W40.00 –ás bit állapotától függően legyen látható vagy rejtett; A megnyomás előtt kérjen angol nyelvű megerősítést.

15 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
14. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! A megnyomás idejéig a W10.13 bitet H szintre emeli; Téglalap formájú, 220 x 100 képpont méretű; 6 képpont széles, háromdimenziós kerettel és bordó színű határolással rendelkezik; A nyomógomb kikapcsolt helyzetében legyen bordó, bekapcsolt helyzetében pedig világos piros színű; A megnyomás előtt kérjen a működtetéshez jelszavas megerősítést; A nyomógomb a W40.00 –ás bit állapotától függően legyen látható vagy rejtett; A nyomógombot csak a W50.00 –ás bit H szintje esetén lehessen működtetni.

16 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
15. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! Szerkesszünk 5 db rádiógomb működési jellegű nyomógombot, amelyek a W10.00 … W10.04 biteket működtetik; A nyomógombok mérete legyen 220 x 100 képpont; A nyomógombok függőlegesen helyezkedjenek el, egymástól 5 képpont távolságra.

17 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
16. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! Szerkesszünk 5 db rádiógomb működési jellegű nyomógombot, amelyek a W10.00 … W10.04 biteket működtetik; A nyomógombok mérete legyen 120 x 50 képpont; A nyomógombok vízszintesen helyezkedjenek el, egymástól 5 képpont távolságra.

18 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
17. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! Szerkesszünk 5 db rádiógomb működési jellegű nyomógombot, amelyek a W10.00 … W10.04 biteket működtetik; A nyomógombok mérete legyen 120 x 50 képpont; A nyomógombok vízszintesen helyezkedjenek el, egymástól 5 képpont távolságra; A nyomógombok feliratai legyenek rendre M_1 … M_5. A feliratok a gombok kikapcsolt és bekapcsolt állapotában is látszódjanak.

19 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
18. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! Szerkesszünk 4x4 -es rádiógomb jellegű nyomógomb tablót úgy, hogy a sorok címei a következők legyenek: W10.00 … W10.03, W10.04 … W10.07, W10.08 … W10.11, W10.12 … W10.15; Az egyes nyomógombok mérete legyen 50x50 képpont; A gombok közötti távolság 5 képpont.

20 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
19. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! Szerkesszünk 4x4-es rádiógomb jellegű nyomógomb tablót úgy, hogy az oszlopok címei a következők legyenek: W10.00 … W10.03, W10.04 … W10.07, W10.08 … W10.11, W10.12 … W10.15; Az egyes nyomógombok mérete legyen 50x50 képpont; A gombok közötti távolság 5 képpont.

21 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
20. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! A megnyomás idejéig a W10.00 bitet H szintre emeli; Kör formájú, keret és határolás nélküli, 100 képpont átmérőjű; Kikapcsolt állapotában világos kék színű, működ-tetett állapotában sötétkék színű; Mindkét állapotában a Start felirat jelenik meg rajta sárga betűszínnel, 2x2 betűmérettel; A nyomógomb láthatóságát a W30.00 –ás bit vezérli.

22 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
21. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! A megnyomás idejéig a W10.01 bitet H szintre emeli; Kör formájú, keret és határolás nélküli, 100 képpont átmérőjű; Kikapcsolt állapotában világos kék színű, működ-tetett állapotában sötétkék színű; Bekapcsolt állapotában a Start felirat jelenik meg rajta sárga betűszínnel, 2x2 betűmérettel, kikapcsolt állapotában nincs felirata; A nyomógomb láthatóságát a W30.00–ás bit vezérli, Megnyomáskor angol nyelvű megerősítő felirat jelenik meg.

23 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
22. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! A megnyomás idejéig a W10.01 bitet H szintre emeli; Téglalap formájú, 220 x 100 képpont méretű, 6 képpont szélességű háromdimenziós kerettel határolt; Beépített lámpát tartalmaz, melyet a W20.00-ás bit működtet. Ez kikapcsolt állapotban sötétsárga színű, bekapcsolt állapotban világos sárga színű. A gombon a kapcsolási helyzettől függetlenül a „Hűtés_be” felirat jelenik meg, világos kék színű betűkkel; A gomb működésének engedélyezését a W20.01-es bit vezérli.

24 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
23. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! A megnyomás idejéig a W50.00 bitet H szintre emeli; Téglalap formájú, 220 x 100 képpont méretű, 6 képpont szélességű háromdimenziós kerettel határolt; Beépített lámpát tartalmaz, melyet a W20.00-ás bit működtet. Ez kikapcsolt állapotban sötétsárga színű, bekapcsolt állapotban világos sárga színű. A beépített lámpa a nyomógomb megnyomásának hatására is színt vált. A gomb megnyomásakor jelszó megadása szükséges; A gomb megnyomása előtt angol nyelvű megerő-sítő szöveg jelenik meg; A gombon a kapcsolási helyzettől függetlenül a „Hűtés_be” felirat jelenik meg, világos kék színű betűkkel; A gomb működésének engedélyezését a W20.01-es bit vezérli.

25 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
24. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! A megnyomás idejéig a W60.00 bitet H szintre emeli; Téglalap formájú, 220 x 100 képpont méretű, 6 képpont szélességű háromdimenziós kerettel határolt. A keret piros vonallal szegélyezett; A gomb legyen világítós nyomógomb típusú. A beépített lámpát a W s bit vezérelje. Színe működéskor világos kék legyen, egyébként sötétkék; A gomb láthatóságát vagy elrejtését a W s bit vezérelje; A gombon a „Hűtővíz” felirat jelenjen meg állandóan. A betűk színe legyen sárga.

26 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
25. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! A megnyomás után a W60.01 bitet H szintre emeli, újabb megnyomáskor kikapcsolja; Téglalap formájú, 220 x 100 képpont méretű, 6 képpont szélességű háromdimenziós kerettel határolt. A keret piros vonallal szegélyezett; A gomb legyen a megnyomás hatására is színt váltó, világítós nyomógomb típusú. A beépített lámpát a W s bit vezérelje. Színe működéskor világos kék legyen, egyébként sötétkék; A gomb kezelhetőségét a W s bit vezérelje; A gombon kikapcsolt helyzetben a „Hűtővíz” felirat jelenjen meg. Bekapcsolt helyzetben „Hűt_OK”. A betűk színe legyen sárga.

27 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
26. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! A megnyomás után a W60.02 bitet H szintre emeli, újabb megnyomáskor kikapcsolja; Téglalap formájú, 220 x 100 képpont méretű, 6 képpont szélességű háromdimenziós keretbe foglalt. A keret irányultsága a W70.00-s bittel változtatható. A keret piros vonallal határolt; A gomb legyen világítós nyomó típusú. A beépített lámpát a W s és a W es bitek vezéreljék. Színük világos kék, sötétkék, világos zöld, sötétzöld; A gomb kezelhetőségét a W s bit vezérelje; A gombon kikapcsolt helyzetben a „Hűtővíz” felirat jelenjen meg. Bekapcsolt helyzetben „Hűt_OK”. A betűk színe legyen sárga.

28 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
26. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! Szerkesszen nyomógomb párost, amely a PLC-t tehermentesítve, a W50.00-s bitet beírja illetve letörli; Mindkét nyomógomb legyen téglalap alakú, 220 x 110 képpont méretű, egymáshoz képest vízszintesen helyezkedjenek el, 10 képpont távolságra; A beírást biztosító gomb alapszíne legyen sötétzöld, a W50.00 H szintje esetén világos zöld; A törlést biztosító gomb színe legyen mindig sötétpiros; Mindkét gombot foglalja 6 képpont szélességű, 3 dimenziós keretbe.

29 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
27. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! Szerkesszen nyomógombot, amely megnyomásakor a W50.01-es bitet H szintbe emeli; A nyomógomb legyen kör alakú, 100 képpont átmérőjű; A gombot foglalja 6 képpont szélességű, háromdimenziós keretbe; A gomb színe legyen zöld; A gomb felirata legyen „Start” sárga színű betűkkel; A W20.00-s bit használatával tegye lehetővé, hogy a gomb inaktív legyen. Inaktív állapotban a gomb színe legyen világos szürke. Inaktív állapotban a betűk színe legyen sötét szürke.

30 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
28. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! Szerkesszen nyomógombot, amely megnyomásakor a W50.02-es bitet H szintbe emeli; A nyomógomb legyen kör alakú, 100 képpont átmérőjű; A gombot foglalja 6 képpont szélességű, háromdimenziós keretbe; A gomb egy nyomógomb és egy jelzőlámpa kombinációját valósítsa meg, ahol a lámpa alapszíne sötétkék, működtetett színe világos kék. A lámpát a W30.00-s bit vezérelje; Biztosítsa a nyomógomb rész inaktív állapotba hozásának lehetőségét a W40.00-s bit L szintje esetén;

31 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
29. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! Szerkesszen nyomógombot, amely megnyomásakor a W50.03-as bitet H szintbe emeli; A nyomógomb legyen négyzet alakú, 100 képpont oldalhosszúságú; A gombot foglalja 6 képpont szélességű, háromdimenziós keretbe; A gomb egy nyomógomb és egy, - az egyik sarkában elhelyezett - LED működését utánozza, ahol a LED alapszíne sötétpiros, működtetett színe világos piros. Működését a W30.00-s bit vezérelje. A gomb színe legyen állandóan szürke; Biztosítsa a nyomógomb rész inaktív állapotba hozásának lehetőségét a W40.01-es bit L szintje esetén; Biztosítsa a nyomógomb használatának jelszavas védelmét.

32 Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik!
30. feladat Szerkesszen nyomógombot, amely a következő paraméterekkel rendelkezik! Szerkesszen nyomógombot, amely megnyomásakor a W50.04-es bitet H szintbe emeli; Ez a gomb egy technológiai ábrában különböző áramlási irányok esetén a szivattyú működését engedélyezi. Az áramlási irányokat a W s és a W es bitekkel jeleníthetjük meg.


Letölteni ppt "Nyomógombok szerkesztése"

Hasonló előadás


Google Hirdetések