Duális logisztikai menedzsment mesterképzési program

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Duális felsőfokú képzés a PMMIK-n
Advertisements

A november 18-i workshop napirendje
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
Kisvállalkozói Szakirány Belső vállalkozásokkal dinamizálni a nagyvállalatokat! Kisvállalkozói Szakirány!
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
Projektlabor, Projektmunka és Projekt szeminárium tapasztalatai és kérdései az informatika oktatásában az Eszterházy Károly Főiskolán dr. Kovács Emőd,
Tájékoztató a szakmai gyakorlatról
GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGPOLITIKA – JÓ képzettséget és JÓ munkát minden gyermeknek, mire felnő! Debreceni Egyetem Szociológia és Szociálpolitika Tanszék Czibere.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. Szervezés és logisztika KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Széchenyi István Egyetem, Győr
Távmunka tanácsadói képzés a BME-n
A „Sorsfordító – sorsformáló”munkaerő- piaci program keretében bonyolított képzések bemutatása Dömötör Csaba főigazgató, FVM Dunántúli Agrár-szakképző.
Partnerség a HR működésben Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Párdányi Zsoltné humán partnerek osztályvezető.
A szakképzés változása napjainkban Feigl Ágnes 2006 ETI.
CAMPUS HUNGARY PROGRAM. A program célja A projekt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak, munkatársainak külföldi K+F, tanulmányi, operatív intézményi.
Kétciklusú képzés a műszaki felsőoktatásban Jobbágy Ákos Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, BME.
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. üzleteiben
A duális felsőoktatási képzés „kecskeméti” modellje
A tudásgyárak technológiaváltása és humánstratégiája – a felsőoktatás kihívásai a XXI. században május Az intézmény partnerségi kapcsolatainak.
Szilágyi Szilvia1 A szakmai gyakorlat szabályai.
LOGISZTIKA Előadó: Dr. Fazekas Lajos Debreceni Egyetem Műszaki Kar.
Nem kötelezettség, mindkét fél számára lehetőség Duális képzés.
Felsőoktatási Szakképzés
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
2004. január 27. Hallgatói szolgáltatások szerepe a felsőoktatásban Szabó Imre Diákközpont igazgató.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
MERRE TART A MAGYAR FELSŐOKTATÁS? Dr. Molnár Károly Budapest,
Duális képzés „kecskeméti” modellje és tapasztalatai
SZTE Egyetemi Tavasz TÁJÉKOZTATÓ A KÉTCIKLUSÚ KÉPZÉSRŐL Dr. Szendrei Mária Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézete.
A BKF tudástranszfer modellje a
Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Kar Nemzetközi Gazdálkodás Gulyásné Dr. Csekő Katalin egyetemi docens tanszékvezető.
Dr. Németh Gábor egyetemi docens Faipari mérnöki alapszak duális képzésének szakfelelőse Duális képzés a faipari mérnöki alapszakon.
Expak AT-HU „Szakképzési rendszerek összehasonlítása az osztrák-magyar két oldalán Gazdasági társaság és képzőintézmény együttműködése a térségi foglalkoztatás.
Gazdaságtudományi Kar Faculty of Economics Vállalati információs napok a duális felsőoktatási képzésekről Miskolc, március 25. Veresné dr. Somosi.
Duális képzés a Miskolci Egyetemen Dr. Gácsi Zoltán egyetemi tanár.
A felsőoktatási gyakorlóhelyek nyilvántartása november 27. Laczky Gabriella.
MISKOLCI EGYETEM. A TUDÁS ÉS KÖZÖSSÉG CAMPUSA Dr. Bányai Tamás DUÁLIS KÉPZÉS Logisztikai mérnöki BSc Gépészmérnöki és Informatikai Kar.
Gyakorlatorientált emberi erőforrás tanácsadó MA képzés – a szakmai gyakorlat szerepe az NYME-AK képzésében VI. Országos Tanácsadói Konferencia BKIK székház.
Duális képzés a társadalmi felelősségvállalás szemszögéből Rozner Gábor.
ELŐADÁS CÍME Duális képzés a Kecskeméti Főiskola tapasztalatai alapján Kovács Zsuzsanna Duális Képzés és Módszertani Központ 2016.február 26.
1. Logisztikai menedzsment mesterképzési szak  A szak indítása: 2011  Végzettség: okleveles logisztikai menedzser  Képzési idő: 4 félév  Jelentkezési.
MUNKAERŐ-PIACI IGÉNYEKRE TÁMASZKODÓ GYAKORLATORIENTÁLT KÉPZÉSEK, SZOLGÁLTATÁSOK A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM FÓKUSZÁBAN TÁMOP F-14/1/Konv
Előadó: Dr. Bujdosó Zoltán A „Vállalati információs napok a duális felsőoktatási képzésekről” c. rendezvénysorozat.
SZAKMAI GYAKORLAT Levelező tagozatos hallgatóknak SZEDMÁKNÉ DR. LAJTAI VIRÁG.
OPTOMEHU projekt bemutatása Dr. Kiss András Projekt menedzser Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
TÁMOP /1-A : Integrált terepképzési modell kialakítása a szociális szakemberek képzése során Projektindító konferencia szeptember.
Gépészmérnöki és Informatikai Kar rt itt a helye! Korszerű és innovatív mérnökképzés! „Hallgatóvá fogadom”
Az ápoló tanulók/ hallgatók gyakorlati oktatásának tapasztalatai
Köszöntjük a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar nevében!
A felsőoktatási felvételi eljárás
DUÁLIS KÉPZÉS felépítése
Korszerű és innovatív mérnökképzés!
Élelmiszertudományi Kar Szakmai Konzultáció október 25.
Tudnivalók a szakmai gyakorlatról
Az informatikus képzés és az ipari kapcsolatok jövője a SZE-n
TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Darabos Enikő tanársegéd MFK, KGI Név.
Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári Campusán című projekt rövid bemutatása EFOP
Az egyetem létrehozásának célja
Agrár- és Gazdaságtudományi Kar
Nappali mesterszakjaink
Hiányzó kreditek (30-60) MBA és Számvitel mesterszak
Beiskolázás a „Gundel”-ben
Hallgatói tájékoztató a kötelező szakmai gyakorlat részleteiről
Hallgatói tájékoztató a kötelező szakmai gyakorlat részleteiről
Duális képzés a Széchenyi István Egyetemen
Gyker.uni-eszterhazy.hu A külső szakmai gyakorlatok adminisztrációját támogató rendszer használatának bemutatása EKE  Kutatáshasznosítási Iroda Gyakorlati.
Gyker.uni-eszterhazy.hu A külső szakmai gyakorlatok adminisztrációját támogató rendszer használatának bemutatása EKE  Kutatáshasznosítási Iroda Gyakorlati.
tanév 1. félévében szakmai gyakorlatot teljesítőknek
Előadás másolata:

Duális logisztikai menedzsment mesterképzési program Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar (általános tájékoztató) 2016. 11. 08.

Duális képzés A duális felsőoktatás a felsőoktatási intézmények és az érintett vállalatok együttműködésén alapuló, gyakorlatorientált képzés. A minőségi elméleti tudás mellett gyakorlati tapasztalatokkal és készségekkel rendelkező hallgatók képzését szolgáló modell. Az egyetem és a vállalat a képzés időtartamán osztozik: a mesterképzés képzési idejének (2 év) közel felét a vállalatnál tölti a hallgató, az egyetem feladata elsősorban az elméleti, míg a vállalaté a gyakorlati képzés.

A program célja Olyan gazdasági szakemberek képzése, akik az integrált vállalati logisztikai menedzsment összefüggéseit átlátva képesek a vállalati logisztikai rendszer és a vállalatokat átfogó ellátási láncok komplex irányítására. Ehhez a termékek és szolgáltatások áramlását realizáló tevékenységek (szállítás/fuvarozás, készletgazdálkodás, telephely megválasztás, beszerzési és értékesítési csatornák, rendelés-feldolgozás, vevőkiszolgálás, stb.) integrált szemlélete szükséges.

A duális képzés feladatai A duális képzés erősségei Minőségi, gyakorlatorientált képzés Piacképes tudás megszerzése Képzés alatt valós feladatok megoldása Végzéskor már szakmai tapasztalat! A duális képzés erősségei Magas színvonalú szakmai és gyakorlati tapasztalatszerzés Naprakész technikai/technológiai ismeretek elsajátítása Csapatmunka elsajátítása Szakmai kapcsolatok Biztonságosan tervezhető életpálya Anyagi biztonság

A duális képzés résztvevői Duális képzésben résztvevő Hallgatók Piacképes felkészültség, gyakorlati jártasság, vállalati képzések Személyes fejlődés, szakmai tapasztalat Rendszeres jövedelem, munkaviszony Vállalatok A végzett hallgatók rendelkeznek a munkavégzéshez szükséges szakmai és személyes készségekkel Versenyképes és teljes értékű munkavállaló (nincs szükség további képzésekre) Jövedelemtermelő tevékenység a hallgatók gyakorlati foglalkoztatása során Egyetem Szoros együttműködés a vállalatokkal Folyamatos fejlődés, új ismeretek integrálása az oktatásba Minőségi, színvonalas és gyakorlatorientált képzés Jobb képességű hallgatók Szélesebb beiskolázási kör

A hallgató és a vállalat vállalásai A hallgató és a vállalat között munkaszerződés jön létre: hallgató vállalása: mintatanterv szerinti haladás, vállalat vállalása: pénzbeli juttatás és gyakorlati képzőhely biztosítás (mindenkori minimálbér 60%-a/hónap), A képzés után nincs kötelezettsége egyik félnek sem. Megjegyzések: A duális képzés nem váltja fel a jelenlegi rendszert, hanem alternatívát kínál a hallgatóknak! A duális hallgató együtt tanul a hagyományos képzésben résztvevő hallgatóval!

A képzés menete A teljes képzési idő alatt (4 félév) párhuzamosan folyik az elméleti és a gyakorlati képzés, az év elméleti és gyakorlati hetekre van osztva. A gyakorlati képzést a partner vállalatok biztosítják, melyek a régió legkiemelkedőbb vállalatai közé tartoznak. A hallgatók a tanulmányok ideje alatt hallgatói munkavállalói státuszban vannak, és fizetést kapnak. A hallgató által a duális gyakorlatnak  helyt adó szervezetnél eltöltött idő el kell, hogy érje az intézményi szakaszok összes idejének legalább 80%-át. Ezt az arányt a teljes képzési időszakra vonatkozóan kell értelmezni, azzal a megkötéssel, hogy minden (indokolt esetben kettő) elméleti szakaszt egy gyakorlati szakasznak kell követnie.

Miért jó a hallgatónak a duális képzés? Hallgatói munkabér a képzés teljes ideje alatt. Korszerű technológiák, ipari folyamatok megismerése. Szakmai gyakorlat megszerzése a képzési idő alatt. Gyakorlatias tudás, biztos problémamegoldó készség megszerzése. Munkavállalói kompetenciák, készségek megszerzése.

Mit jelent a dualitás a képzésben, munkavégzésben? A képzés tanévenként 2*24=48 hétből áll. 2*13=26 hetet az intézménynél, 22 hetet a vállalatnál tölt a hallgató. A vállalat a hallgatóval hallgatói munkaszerződést köt, melyben rögzítésre kerül a járandóság és a szabadság. A vállalatok specialitásaiknak megfelelő szabadon választható tárgyakat is meghirdethetnek a duális képzésben résztvevő hallgatók részére. A képzés végén lehetőség van olyan témájú szakdolgozatot készítenie a hallgatónak, ami a vállalat alkalmazott kutatási témáihoz kötődik. 

Duális fogadó intézmények és férőhelyeinek száma Airport Debrecen Kft. (Debrecen)- 4 fő BI-KA Logisztika Kft. (Szolnok)- 2 fő Coloplast Hungary Kft. (Nyírbátor)- 5 fő Coveris Rigid Hungary Effekt Ltd. (Debrecen)- 2 fő Rail Cargo Hungaria Zrt. (Budapest)-4 fő NI Hungary Kft (Debrecen)- 2 fő T-Alfasystem Gazdasági és Üzleti Tanácsadó Kft. (Debrecen)- 1 fő Trans Sped Kft. (Debrecen)- 5 fő Saigo Logistics Kft. (Debrecen)-1 fő

Duális képzésre való jelentkezés menete Felvi.hu-n NOVEMBER 15-ig kell jelentkezni a DE GTK logisztikai menedzsment mesterképzésre 2017. január 5. MSc felvételi elbeszélgetés 2017. január 10. a cégek saját felvételi eljárás keretein belül felvételiztetik a hallgatókat 2017. január 24. felvételi értesítés (a felvi.hu hivatalos értesítése után legkésőbb 1 héttel a cégeknek értesítenie kell a hallgatót a céges felvételi eredményéről) Megjegyzés: pótfelvételi lehetséges (duálisról a cégek döntenek)

Intézményi kapcsolattartók Dr. habil Oláh Judit, docens olah.judit@econ.unideb.hu   Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Alkalmazott Informatika és Logisztika Intézet Logisztika Menedzsment Tanszék 4032 Debrecen Böszörményi út 138. Főépület (A) 11/B iroda Tel.: 06 52 508 444/88538-as mellék Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Tanulmányi Osztálya

Bővebb információ Dr. habil Oláh Judit, docens Kapcsolattartó: olah.judit@econ.unideb.hu   Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Alkalmazott Informatika és Logisztika Intézet Logisztika Menedzsment Tanszék 4032 Debrecen Böszörményi út 138. Főépület (A) 11/B iroda Tel.: 06 52 508 444/88538-as mellék Hasznos weboldalak: Duális képzésről: http://econ.unideb.hu/index.php/hu/kepzeseink/duális-képzés Felvételi információk: www.felvi.hu További információk: www.dualisdiploma.hu

Jelentkezés NOVEMBER 15.!