Neumann János Informatikai Kar

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
Advertisements

Információs függvények
Koordináták, függvények
Sor láncolt ábrázolással
Tananyag: konzultáció
Statisztika 2008 Az elektronikus program használata.
Operációs Rendszerek I.
C++ programozási nyelv Gyakorlat hét
Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
Kifejezések 2+3 Egy egyszerű kifejezés… © Pasztuhov Dániel, www.programozas-oktatas.hu.
1 Hernyák Zoltán Programozási Nyelvek II. Eszterházy Károly Főiskola Számítástudományi tsz.
© Kozsik Tamás Beágyazott osztályok A blokkstrukturáltság támogatása –Eddig: egymásba ágyazható blokk utasítások Osztálydefiníciók is egymásba.
Sztringek.
Bevezetés a Java programozásba
Bevezetés a Java programozásba
Parancssori argumentumok Primitív típusok Operátorok Vezérlési szerkezetek Tömbök Ürmös Beáta, 2011.
Tömbök ismétlés Osztályok Java-ban Garbage collection
A CLIPS keretrendszer CLIPS "C" Language Integration Production System.
Programozás módszertan
A körlevél készítésének menete
Java programozási nyelv 3. rész – Osztályok I.
A C++ programozási nyelvSoós Sándor 1/10 C++ programozási nyelv Gyakorlat - 5. hét Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar Informatikai Intézet.
WEB Technológiák Dr. Pance Miklós – Kolcza Gábor Miskolci Egyetem.
PHP Webprogramozás alapjai
Számoljuk meg rekurzív függvénnyel egy bináris fa leveleit!
Önleíró adatok: XML INFO ÉRA, Békéscsaba
Programozás I Függvények általános jellemzői
Operációs rendszerek gyakorlat 9. Gyakorlat Vakulya Gergely.
PHP I. Alapok. Mi a PHP? PHP Hypertext Preprocessor Szkriptnyelv –Egyszerű, gyors fejlesztés –Nincs fordítás (csak értelmező) Alkalmazási lehetőségek:
Összetett adattípusok
Vizuális alkalmazások a FoxProban Páll Éva Boglárka.
Rendezések és szövegkezelő függvények
Fájlkezelés Pascalban
KÖRLEVÉL.
Javascript Microsoft által készített kiegészítése Statikus típusosság Nagy projektek Windows 8 fejlesztésénél WinRT egy részét ebben írták Nyílt forráskódú,
PARANCSOK HASZNÁLATA WINDOWS-BAN ÉS LINUXBAN II. Balaton Marcell Balázs.
Visual Basic 2008 Express Edition
Műszer vezérlő - kezelő program GPI-745A teszterhez.
Java programozási nyelv Metódusok
Elnevezések, ciklusok, feltételvizsgálat
Az osztály tanulmányi előmenetelének tanulmányozása vizsgálata! Függvények magyarázata!
HF MINTA 2012/2013. ősz. HF Minta  Objektum-orientált program  „Adatvezérelt” alkalmazás írása  Fájl kezelés (olvasás, írás)  Menü készítése  5-6.
Objektum orientált programozás
1 Mivel foglalkozunk a laborokon? 7. hét: Do-Loop-Until Do-Until-Looptömbök Function 7. hét: Do-Loop-Until és Do-Until-Loop ciklusok. Egy indexes tömbök,
Programozás III KOLLEKCIÓK.
Számítógépes grafika I. AUTOCAD alapok
Mappa- és fájlműveletek
Objektum orientált programozás 4. Mutatók, típusok és struktúrák Nagy Szilvia.
1 Függvények használata – az első függvénynél a formulát háromszor be kell írni, rendre az x, x+h, x-h argumentumokkal, – a második függvénynél az új (feltételes.
Az 5,6,7 laborok VBA anyagának összefoglalása
Opencms modul fejlesztés Krizsán Zoltán. Modulok fajtái Nincs előírás, csak tipikus tennivalók: –Content type: új típus(oka)t vezet be. –Template: új.
Informatikai gyakorlatok 11. évfolyam
TÁMOP /1-2F Felkészítés szakmai vizsgára, informatika területre modulhoz II/14. évfolyam Az interaktív vizsga jellegzetes feladattípusainak.
V 1.0 OE-NIK, Programozás I. Gyakorlás egydimenziós tömbökkel Többdimenziós tömbök Gyakorló feladatok.
Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar.NET Gadgeteer - Bevezetés.
Szakdolgozatok kezelése a MIDRA adatbázisban. 1. lépés Feltöltés Az elkészült, végleges szakdolgozatot a szerző, vagy megbízottja feltölti a MIDRA adatbázisba.
PHP függvények MySQL adatbázisok kezelésére
Információ és kommunikáció
Neumann János Informatikai Kar
Alkalmazásfejlesztés gyakorlat
a programegységek között
Neumann János Informatikai Kar
Neumann János Informatikai Kar
Neumann János Informatikai Kar
Beépített függvények használata programozáskor
Neumann János Informatikai Kar
A CLIPS keretrendszer
Neumann János Informatikai Kar
Neumann János Informatikai Kar
B M Java Programozás 5. Gy: Java alapok IT A N Adatkezelő 1.rész
Előadás másolata:

Neumann János Informatikai Kar Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar .NET Gadgeteer – SD Kártya kezelő modul

Áttekintés A feladat Hardverkonfiguráció A program megírása Az eszköz működés közben Felkészülést segítő kérdések

1. A feladat Szükséges eszközök Működés A feladat célja megismertetni a .NET Gadgeteer eszköz SD kártya olvasójának működését. Szükséges eszközök FEZ Spider panel SD kártya olvasó modul nyomógombra TE35-ös kijelző Működés A program az elindulást követően egy gombnyomásra vár. A gombnyomás következtében, amennyiben van az SD kártya olvasó modulban kártya, kilistázza a fájlokat. A programban lehetőség van különféle fájltípusok szűrésére is.

2. Hardverkonfiguráció Állítsuk össze a következő hardver konfigurációt:

3. A program megírása Változók definiálása Magyarázat Talált fájlok száma A keresési feltételnek eleget tevő fájlok listája Fájl kiterjesztéseket tartalmazó tömb. Az összes kiterjesztés: „*”

3. A program megírása Kezdőképernyő (1) Hozzuk létre a következő függvényt:

3. A program megírása Kezdőképernyő (2) A képernyőt reprezentáló objektumot elkérjük és beállítjuk a kiíratáshoz szükséges font típust Létrehozunk egy txtIntro nevű szöveges Text objektumot, pozícionáljuk, szöveget állítunk be és hozzáadjuk a képernyőhöz A txtResult változót létrehozzuk, pozícionáljuk és üresen a képernyőhöz adjuk A txtMessage változót hasonlóan konfiguráljuk, mint az előzőt, csak a sortördelést engedélyezzük

3. A program megírása Kezdőképernyő (3) A ProgramStarted() függvényből hívjuk meg az iménti függvényt. Futtatás után (F5) a következő látszik a képernyőn:

3. A program megírása A gombnyomás eseménykezelése A ProgramStarted() metódusban iratkoztassuk fel a gombot az eseményre: A hozzá tartozó eseményt kezelő metódus pedig: Az eseményt kezelő metódust egyelőre hagyjuk üresen

3. A program megírása Fájlkeresés folyamata (1)

3. A program megírása Fájlkeresés folyamata (2) 2. Hozzunk létre a folyamatábra alapján két metódust: 1. Ez a függvény indítja el a keresést a listázáshoz megadott paraméterek alapján. A visszatérési értéke a fájl lista. 2. A tényleges keresést végzi. Amennyiben az alkönyvtárakban is keresünk, akkor rekurzív módon működik.

3. A program megírása Fájlkeresés folyamata (3)

3. A program megírása Fájlkeresés folyamata (4) Bemenő paraméterek: kiterjesztés tömb, egy logikai változó  alkönyvtárban keresés Létrehozunk egy storage referenciát az SD kártyához való hozzáférés érdekében Kiterjesztés tömb ellenőrzése  formátum: a kiterjesztés előtt van pont? Létrehozunk egy listát a megtalált fájlok ideiglenes tárolására Meghívjuk a DirectoryTraversal függvényt. A list változót feltölti a fájlok nevével. A visszatérési érték a lista tömbbé való konvertálásával jön létre.

3. A program megírása Fájlkeresés folyamata (5)

3. A program megírása Fájlkeresés folyamata (6) Bemenő paraméterek: storage példány, amin keresztül elérhető az SD kártya, egy elérési út (az aktuális keresés helye – null  gyökér), kiterjesztés tömb, rekurzív keresést engedélyező logikai változó, lista Lekérjük egy lokális változóba a path által meghatározott helyen a fájlokat. Egy ciklussal végig megyünk az összes fájlon, ahol Megvizsgáljuk, hogy van-e konkrét kiterjesztés. Ha nincs, a fájlt mindenképp a listához adjuk Ha igen, összehasonlítjuk a tömbbel. Találat esetén a listához adjuk. Ha alkönyvtárakban is keresünk, lekérjük az aktuális helyen lévő könyvtárak neveit egy lokális változóba. Egy ciklussal végigmegyünk a könyvtárakon és rekurzív módon meghívjuk a függvényt. A paraméterekben csak a path értéke változik.

3. A program megírása Utolsó lépés (1) Végső lépésként biztosítjuk, hogy a gomb megnyomására a keresés elinduljon. Az eseményt kezelő függvénybe helyezzük el a következő kódrészletet:

3. A program megírása Utolsó lépés (2) Az előző kódrészlet magyarázata: Meg kell vizsgálni, hogy az SD kártya használatra kész állapotban van-e. Egy lokális változóban lekérjük a fájlokat a GetFiles függvény segítségével. Kiíratjuk a megtalált fájlok darabszámát. A fájlokat vesszővel elválasztva egy string változóba összefűzzük. Az utolsó vesszőt levesszük. Kiíratjuk az így kapott listát tartalmazó stringet.

4. Az eszköz működés közben Az eredmény csak txt kiterjesztésű fájlokra keresve:

4. Az eszköz működés közben Az eredmény minden fájltípusra keresve:

4. Az eszköz működés közben Sikertelen keresés:

5. Felkészülést segítő kérdések Hogyan lehet hozzáférni az SD kártya tartalmához? Ismertesse a fájlkeresés folyamatát! Mit jelent a rekurzív keresés? Hogyan oldható meg, hogy csak megadott kiterjesztésű fájlokat listázzunk ki?