2081 Piliscsaba, Wesselényi Miklós u. 10.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Önszerveződési folyamatok Heves megyében. Alaphelyzet A szervezetek a megyénkben önszerveződő valódi hálózatként működnek (komplex, osztott, skálafüggetlen)
Advertisements

ZEMPLÉN EURORÉGIÓ PROGRAMTERVEZET I.Határon átnyúló infrastrukturális természet- és környezetvédelmi fejlesztések II.A határon átnyúló gazdasági kapcsolatok.
A MAGYAR ÜVEGIPARI SZÖVETSÉG PROGRAMTERVE
© Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. Önkéntes oktatói tapasztalatok.
határtalan technológia Szülőföldön boldogulás, határtalan technológia Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter Budapest, november.
KBSZ STRATÉGIA KBSZ SZAKMAI NAPOK - VASÚT Siófok, április 10. Bajkó Erika kommunikációs vezető.
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
A víz mint magyar EU-elnökségi prioritás
A kormányzat és a civil szervezetek kapcsolata Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár.
„ MEGYÉN INNEN… MEGYÉN TÚL…” A szakfelügyelet és a megyei intézmények együttműködése tapasztalatainak összegzése. KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS ORSZÁGOS.
KAP ALBIZOTTSÁG TÁJÉKOZTATÁS DIT-UMVP MB MÁRCIUS 13-I ÜLÉSÉRE Szilvássy István.
Baranya Megyei Önkormányzat
ESZA Nonprofit Kft. Nagy Balázs– uniós programigazgató.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
Környezetállapot-Értékelés Program A PROGRAM JÖVŐ„KÉP”E KvVM – MTA TAKI – Széchenyi István Egyetem Bulla Miklós.
Mosonmagyaróvár november 25.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Az ESPON 2006 Program és annak jelentősége Magyarország szempontjából Illés Dóra november 26.
ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI KÖZGYŰLÉSEN Rechnitzer János MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
A Duna földrajzi kapocs, közös identitástudat képező elem települések, régiók és országok közötti többszintű és sokrétű kapcsolatrendszer alapvető eszköze,
KAP Albizottság* Szilvássy I. ÚMVP KAP ALBIZOTTSÁG ÉS AZ ÚJ KAP Tájékozódás Monitoring és Értékelés Koherencia, konzisztencia erősítése Véleményalkotás.
A területi együttműködés külgazdasági és Kárpát-medencei vetületei
: ITI és EGTC Az ETT-k lehetséges szerepe a határ menti ITB-k megvalósításában.
dr. Szaló Péter helyettes államtitkár szeptember 24.
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
Találkozások és mélyebb együttműködés a magyar-szlovén határtérségben A Reg-Net projekt bemutatása Készítette: Polgár Tibor és Győrffy Gábor.
Csillagok, határok, magyarok Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Politológiai Tanszék Témavezető: Dr. Löffler Tibor tudományos munkatárs.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia január 26.
K ÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM T ÁRSADALMI F ELZÁRKÓZÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG romagov.kormany.hu A Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia.
Partners Hungary Alapítvány A Partners for Democratic Change International tagja Civil stratégia előkészítő kerekasztal október 15. Szolnok.
A Ceglédi kistérség bemutatása, civil szervezetek lehetőségei a területfejlesztésben Cegléd, október 20.
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Helyzetelemzés tapasztalatai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője október.
VEDD KI A RÉSZED! minden, amit az EU és a civilek egymásért tehetnek Dandé István Magyar Szegénységellenes Hálózat Strukturális Alapok Munkacsoport.
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
SZAKMAI PROGRAM január – június 30. A KÖZMŰVELŐDÉS ORSZÁGOS SZAKFELÜGYELETE ÁLTAL TETT ÉSZREVÉTELEK ÉS JAVASLATOK MEGVALÓSÍTÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSÉRE.
Feladataink az új Mt. és a vízi-közmű törvény tükrében Halasy Károly titkár.
Strukturális és Kohéziós Alapok
Farkas Katalin – Vilmányi Márton június 15.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Szent Koronát Szolgálók Szövetsége Szent Korona alapú jogrendszer „Az államhatalom gyakorlásáról” szóló, 1. főtörvény.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Az Európai Duna Régió Stratégia a környezet- és természetvédelem szempontjából Dr. Rácz András környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár.
Fejlesztes.emagyar.net farkas andrás. fejlesztes.emagyar.net mi ez? A Magyar-magyar Platform – bár még maga is új kezdeményezés – állandó fejlesztést,
A Cseh - Magyar Üzleti Klub. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar.
Duna menti Városok Együttműködési Fóruma Duna térségi programalkotó tanácskozás A Duna Menti Városok együttműködésének aktuális feladatai, javasolt cselekvési.
A MAGYAR ÜVEGIPARI SZÖVETSÉG PROGRAMTERVE 2008/2009 Magyar Üvegipari Szövetség Közgyűlés 2008.Május 13. Holiday-Inn Budaőrs Hotel.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a partnerség Civil részvétel és EU források – december 3. Európai Ifjúsági Központ Dr. Arató Krisztina ELTE.
Közösségi internet-hozzáférési pontok hálózata, mint a digitális Kárpát-medence alapinfrastruktúrája Molnár Szilárd program-koordinációs referens Nemzetstratégiai.
Nemzetközi civil pályázati lehetőségek
A magyar-szerb Szomszédsági (interreg) program első kiírásának tapasztalatai egy megvalósult projekt tükrében Ricz András Regionális Tudományi Társaság,
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI KÖZGYŰLÉSEN Rechnitzer János MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
A Strukturális Alapok Cél: a régiók közötti társadalmi és gazdasági kohézió elősegítése Költségvetés: 195 mrd EUR  Európai Regionális Fejlesztési.
Az ÖNET megújításának lehetséges módja Schmidt Jenő, ÖNET munkacsoport vezetője, TÖOSZ elnök Budapest, május 19. „Önkormányzati kapacitásépítés norvég‐magyar.
Az EU Duna Régió Stratégia elfogadása, hazai és európai uniós prioritásai Nádasi György Külügyminisztérium Győr, október 11.
Duna Stratégia – Duna menti Kamarák Szövetsége Budapest Kiss Ervin DCCA és BKIK főtitkár.
Köznevelési Szakértők Országos Egyesülete
Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-5. 1
Minisztériumok, központi közigazgatás
Tágabb, mint a kereskedelmi szerződések köre
MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG Szilágyiné Holecz Mónika
Mezőkovácsházi Járásfejlesztési Stratégia
Európai Uniós ismeretek
Az önkormányzati működtetés átvételének tapasztalatai
1/15/2019 Az uniós bel- és igazságügyi informatikai rendszerekkel és az interoperabilitással kapcsolatos jogharmonizációs kérdések október 10. Belügyminisztérium.
Előadás másolata:

2081 Piliscsaba, Wesselényi Miklós u. 10. A Kárpát-medencei Ökogazdálkodók Szövetsége (KÖSZ) és a Vidékfejlesztési Minisztérium közötti stratégiai partnerség eddigi eredményei Dr. Solti Gábor KÖSZ elnök 2013. Június 27. 2081 Piliscsaba, Wesselényi Miklós u. 10. szovetseg@karpatbio.hu

A Kárpát-medencei Ökogazdálkodók Szövetségét 2011 A Kárpát-medencei Ökogazdálkodók Szövetségét 2011. szeptember 3-án a Kárpát-medence öt országából tizenegy ökoszervezet alapította meg Kövér Lászlónak, a Magyar Országgyűlés elnökének fővédnökségével. A Szövetség fő hitvallásának tekinti a IX. Sárközy Péter Tudományos Emlékülésen elfogadott Bio Chartában lefektetett elveket, melyeket elsőként aláírásával Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter úr erősített meg. A KÖSZ megalakulásával a legnagyobb ilyen típusú ernyőszervezetté vált a Kárpát-medencében. Jelenleg a Szervezetnek 16 aktív tagja van. A KÖSZ egyik legfőbb feladatának tekinti, hogy érdemben segítse és közreműködjön a Kormány 2012-2020 közötti Nemzeti Vidékstratégiájának, s ezen belül is leginkább a kárpát-medencei vidékfejlesztési együttműködési, valamint ökológiai gazdálkodási programjának a megvalósításában.

A Szövetség kiemelt céljai: A Kárpát-medence, mint földrajzi, földtani, vízrajzi, ökológiai és kulturális régióban élő emberek és természeti környezete harmonikus kapcsolatának minden területen történő fejlesztése. A Kárpát-medence országaiban tevékenykedő ökogazdálkodási, biokultúrális szervezeteinek megjelenítése, képviselete, védelme az egyes országok és az Európai Unió előtt. A Kárpát-medence GMO mentességének biztosítása.

Stratégiai partnerségi megállapodás Aláírás: 2012. október 9. Cél: jogszabályok és jogszabályokat megalapozó koncepciók előkészítése, egyeztetése, elfogadott jogszabályok véleményezése Célterületek: A Kárpát-medencét érintő miniszteri rendeletek, különösen az agrár- környezetgazdálkodás, ökogazdálkodás körében; A Kárpát-medencét érintő stratégiák, programok, intézkedési tervek kapcsán; A Kárpát-medencét érintő Európai Uniós jogi aktusokkal kapcsolatos tagállami álláspontok.

Stratégiai partnerség a gyakorlatban Részvétel a határon túli szervezetek részére rendezett kerekasztal-megbeszéléseken Ökogazdálkodási akcióterv és stratégia Ökogazdálkodási rendelet véleményezése

A stratégiai partnerség keretében javasolt további programok Ökogazdálkodással kapcsolatos szervezeti egység létrehozása a minisztériumban Az öko-világkiállításon való részvétel véleményezése Ökogazdálkodási oktatási-képzési-kutatási rendszer és központ létrehozása Biokert Magyarország Mozgalom elindítása A „Nemzeti Vidékstratégia 2020” kárpát-medencei stratégiává történő kiterjesztése Biotermékek piacra juttatása A zöldvagyon felmérése Keleti kapcsolatok az ökológiai gazdálkodásban Magyarország ökogazdálkodásának évenkénti helyzetelemzése Együttműködés a Nemzetstratégiai Kutatóintézettel

Tapasztalatok A stratégiai partnerség jelentősége A partnerség kiterjesztése a jogszabály-alkotási területen túlmenően A stratégiai partnerségi megállapodás súlyának növelése A stratégiai partnerség eddigi eredményei A minisztérium és a civil szakmai szervezet partnerségének jelentősége Az egyeztetésre szánt határidők

Köszönöm a figyelmet!