A 3D nyomtatás felhasználási területei

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A MINŐSÉG MEGTERVEZÉSE
Advertisements

Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar Alkalmazott Informatikai Tanszék 2012/13 1. félév 4. Előadás Dr. Kulcsár Gyula egyetemi docens.
A műszaki hibák szerepe a közúti balesetekben Az EU hatástanulmányának eredményei.
Rendszertervezés CAD.
Dr. Tomor Tamás Projektvezető augusztus
Vásárolt nyersanyagok Új (tartalék) nyersanyagok Gyártás Beépítendő termékek és részegységek Nyersanyagok Új termék Új termék (meglévő) készletből Új termék.
Prototype Kft. Prototype kft. - Alapítás ban - 8 alkalmazott - A Stratasys Inc. képviselet - MK-Technology GmbH képviselet - GOM GmbH képviselet.
Készítette: Ujvári Blanka
Adatelérés Szolgáltatáselérés Adatbázis Szolgáltatás Entitások Szolgáltatások Folyamatok Üzleti homlokzat Felhasználói folyamatok Felhasználói felület.
Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar Alkalmazott Informatikai Tanszék Dr. Kulcsár Gyula egyetemi adjunktus.
RENDSZERINTEGRÁLÁS B_IN012_1
Készítette: Fehérvári Péter Konzulens: Hajdu István
Gyógyszeripari vízkezelő rendszerek
Minőségmenedzsment 1. előadás
Minőségmenedzsment 2. előadás
Készítette: Veres Petra
Az acél öntése Öntészeti eljárások
1. Bevezetés 1.1. Alapfogalmak
Szoftverrendszerek fejlesztése
Mérnöki készségek 1. ELŐADÁS.
Zalayné Kovács Éva: Minőség és könyvtár
MECHANIZMUSOK SZÁMÍTÓGÉPES MODELLEZÉSE
Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar Alkalmazott Informatikai Tanszék Dr. Kulcsár Gyula egyetemi docens.
Anyagtechnológia alapjai I.
Felhasználó-központú termékfejlesztés. Termék-ergonómia
INFORMATIKA E-management E-business E-gyártás. Információ alapú gazdálkodás E-management E-business E-gyártás – E-minőségirányítás.
Komplex rendszertervezési módszerek
Készítette: Szőke Gréta. A Művészetek Palotája egy többfunkciós kulturális létesítmény.Palotája Három művészeti ág kedvelőinek ad otthont : Zene Vizuálisművészet.
Felvételi vázlat készítése
1 Összefoglalás. 2 A kurzus ? tárgya Szoftver-ergonómia (Bev. -) (Software Ergonomics) Használhatósági módszerek (Bev. -) (Usability Engineering)
Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Főiskolai Kar A Műszaki Tervezés Rendszerei 2000/2001 tanév, I. félév 1. előadás Bevezető a számítógépen.
Budapesti Műszaki Főiskola CAD/CAM szakirány A CAD/CAM modellezés alapjai 2001/2000 tanév, II. félév 1. Előadás A számítógépes modellezés fogalma, szerepe.
A számítógép ergonómiája
ÖNTÉSZET.
Csuklós szorítóegység tervezése
Szimulációs eszközök alkalmazása a műanyag-termékek gyártástechnológiai modellezésében Beleznai Róbert Június 11. Miskolc-Tapolca.
Fizikai paraméterek változása a fokhagyma kihajtása során Készítette: Muha Viktória IV. évfolyam SZIE Élelmiszertudományi Kar Konzulensek: Dr. Felföldi.
A PLC és használatának előnyei
MRD_CAD1 rögvest kezdünk. MRD_CAD2 kérem, kapcsolják ki vagy némítsák el mobiltelefonjaikat, hogy ne zavarják vele az előadást köszönöm!
Europapier Hungária A logisztika szerepe a versenyképességben Laskai István - Kócsó Tamás
Dplusz projekt 1 Dplusz projekt Készítők: Kerti Ágnes, Cseri Orsolya Eszter Konzulens: Vámossy.
A technológia megbízhatósága a gépesítés, automatizálás valódi célja In memoriam Dr. Brenner András.
Térinformatika adatok tudásbázisán alapuló kereső- motor IKTA / 2000.
Rugalmas keretrendszer a minőségbiztosítási adatok kezeléséhez XII. abas Vevőfórum, Balatonlelle június 5-7.
 A ROM angolul: Read-Only-Memory. ( csak olvasható memória)  Egy olyan elechtronikai eszköz, amely csak olvasható adatok tárolására alkalmas.  Programok.
Elektronikus tanulási forráskezelő keretrendszer, kompetencia-fejlesztő program adatbázis létrehozása Calderoni program.
Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Kar Önálló laboratórium I. Mesterséges tapintás érzékelő Konzulens: Kis Attila Dr. Szolgay Péter.
1 Bevezetés Energiafelhasználás Közlekedés aránya 37% CO kibocsátás a jármű tömegének függvényében.
Készítette: Baricz Anita - Áprily Lajos Főgimnázium, Brassó Gréczi László – Andrássy Gyula Szakközépiskola, Miskolc Csoportvezetők:dr. Balázsi Katalin.
TERMÉKSZIMULÁCIÓ Modellek, szimuláció 3. hét február 18.
AUTOMATIZÁLT KÁBELKONFEKCIONÁLÁSI TECHNOLÓGIA KUTATÁSA, INTELLIGENS KÁBEL ÉS EGYEDI CSATLAKOZÓK KIFEJLESZTÉSE VLG Kábelkereskedelmi Kft. Vető Géza ügyvezető.
3D Nyomtató Lindner Péter.
Arany.
Partner a méréstechnikában és az elektronikai tesztelésben.
Drótváz Gerstweiler Anikó Éva május 3.. Wireframe I. Más néven képernyőterv vagy sematikus oldal Egy vizuális útmutató, amely honlapok felépítését.
Ultrahangos mérőfej megfogó és pozícionáló berendezések tervezése 3D mozgató asztal részére Csicsó Gábor.
FAIR RENDSZERKONCEPCIÓ ÉS A BEVEZETÉS LÉPÉSEI DECEMBER 17.
Felesleges termék Carelmantól az elemes műanyag csillárig Dr. Szigeti Cecília Köszönöm az ötleteket Tóth Gergelynek és Szvetelszky Zsuzsának.
A PERSZONALIZÁLT KREATÍV KÉRDÉSKÖRE...
(Iskolai) Beléptető rendszer Raspberry Pi 2-vel.
Felesleges termék és a natúrhatnám fogyasztó Dr. Szigeti Cecília
Gumiipari technikus.
Ezek a stratégia elemek sorban
Online vásárlás.
Csuklós munkadarab-befogó készülék koncepcionális tervezése
Rögzítő elemek, kötések méretválasztéka és kiválasztása
A tervezés, anyag választás és a gyártás kapcsolata
Használati útmutató Törölje a felesleges vonalakat és szöveget.
Nagy Attila1,2, Rovó László1, Kiss József Géza1
Antares Hungary Kft. cégbemutató a legnagyobb hazai irodaszékgyártó
Előadás másolata:

A 3D nyomtatás felhasználási területei Készítette: Jakab Fanni 2016.10.16.

A 3D nyomtatás felhasználása A 3D nyomtatást használják: - az orvostudományban - a tervezéshez és marketinghez - az építészetben - az ergonómiában - a szerszámozáshoz - az öntészetben - a divatban - a művészetekben - az autóiparban

3D nyomtatás az orvostudományban Napjainkban a 3D nyomtatás már lehetővé teszi a mesterségesen készített végtagok rekonstrukcióját. Emberi fül mása Robotkéz Koponya Gipsz helyettesítése

3D nyomtatás a marketingben A 3D nyomtatással készült modelleket marketing célokra is hasznosítják. Segítségükkel az egyes vizsgálati fókuszcsoportok számára a valódi termékkel szinte megegyező, kézzelfogható, használatra alkalmas modellek biztosíthatóak.

3D nyomtatás az építészetben A számítógépes tervezést már korábban is használták az építészetben. Fontos szerepet játszik egy épület megtervezésében a makettezés. Manapság ez már a 3D nyomtatással kivitelezhető.  Segítségével számos olyan bonyolult forma, textúrált felület, összetett homlokzati elem, metszet, eltávolítható födém, stb.  Családi ház Katedrális

3D nyomtatás az ergonómiában A különböző termékek, eszközök ergonómiai vizsgálata a használat során esetlegesen előforduló felhasználói sérülések elkerülés, valamint a hatékonyság, a produktivitás optimalizálása szempontjából hasznos. Ilyen ergonómiai tesztelésekre csak a termékről készült pontos modellek alkalmasak, mivel vissza kell adniuk a termék fizikai tulajdonságait, pontos dimenzióit és jellemzőit.

3D nyomtatás a szerszámozásban és az autóiparban A 3D nyomtatásnak köszönhetően a szerszámozáshoz és az autóiparhoz is gyárthatnak alkatrészeket. Valamennyi gyártási folyamathoz szükségesek gyártási, szerelési sablonok, egyéb segédeszközök, melyek szerepe, hogy a gyártás során helyükön tartsanak bizonyos alkatrészeket, összeállításokat, vagy épp az illesztésüket segítsék. Alkatrészek Strati kisautó

3D nyomtatás az öntészetben A homokformázás olyan öntészeti eljárás, ahol egy öntészeti mintaként szolgáló alkatrész, test agyagkötésű homokba történő préselésével kapunk öntőformát, mely forma azután olvasztott fémmel önthető ki. Ez az eljárás jellemzően jól működik kis darabszámú öntési folyamatoknál, illetve automatizált változatai nagyobb darabszámok elkészítésére is alkalmasak. Alumínium prototípus Öntőformák

3D nyomtatás a művészetekben Szobrászatban: Megrongálódott szobrok megmentésére használják. Zenében: A hangszereket készítenek, melyeken zenélni is lehet. Színházban: Kellékeket készítenek. Mellszobor Hegedű Díszlet

3D nyomtatás a divatban Készítettek már karkötőket, ruha kollekciókat és más kiegészítőket is. Nyaklánc Cipő Ruhák Karkötő Fejdísz és nyaklánc

Források http://dddands.blog.hu/ http://www.protokat.com/milyen-teruleteken-profitalhat-a-3d-nyomtatasbol/ http://www.thingiverse.com/ http://tferi.hu/