Új alapanyagok, technológiák – Tradícionális ételek modern köntösben

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Növekedés-támogatás M27 ABSOLVO. 2 Mi kell a növekedéshez?
Advertisements

Készítette:Dobák Lídia
Alap Termékek.
Norvég Alap Zöld ipari innováció. Célok – Zöld ipari innováció Zöld vállalkozások versenyképességének erősítése, meglévő iparágak zöldebbé tétele, zöld.
A Nemzeti Iskolagyümölcs-program jelentősége – hazai gyakorlatok, értékelés Dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár Budapest,
Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Dr. Matejka Zsuzsanna „Gyógyszerterápiás gondozás”
Allergia mentes, tiszta környezet 100% hatékonyság Cleartex szennyfogó szőnyegekkel.
Wellness by Oriflame Your blood sugar level controls your mood, performance, behaviour and your food choices. It is important to control it. Otherwise,
2010 ÉVI PCOS ORVOS ÉS KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ
Zöldségfélék.
Kedvenc ételem Timler Nikoletta 9.b. Spagetti Spagetti hozzávalók 1 csomag spagetti 60 dkg cukkíni 1 fokhagymagerezd 1 fej hagyma 1 ág friss rozmaring.
2011 óta az emberekért, akik korlátok nélkül akarnak élni
Flavon max termékcsalád
A határmenti együttműködés szerepe a két megye élelmiszeriparának fejlődésében Dr. Máthé Endre.
Egészséges táplálkozás Mindent tudunk róla A csapból is ez folyik Unalmas téma Nem lehet semmit enni Mi jut eszünkbe róla ?
A turizmus gazdasági hatásai
Készítse fel szervezetét a télre!
Bioélelmiszerek Készítette: Sorbán Sarolta
Piacelemzés - CRM beruházások alakulása
Változások az utóbbi évtizedekben
Húspótlók, főzelékfeltétek
Mikro és kisvállalkozások szerepe a rövid ellátási láncban Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály.
A Csepel-sziget A Csepel-sziget „kincse”. A Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal Szótár a kezdő áldoskészítőknek: zsiradék nélkül készülő.
© 2007 GKIeNET Kft. A környezettudatosság és informatika Lőrincz Vilmos.
MEXIKÓI KONYHA.
Magyar Controlling Egyesület Pécs, 2005 szeptember Cég neve MCE Konferencia 2005 A controlling gyakorlata Controlling Kemény Gyula.
Az élelmiszerkutatás fő irányai: Jövőkép 2020-ig
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
Europapier Hungária A logisztika szerepe a versenyképességben Laskai István - Kócsó Tamás
A mezőgazdaság és az élelmiszeripar kapcsolata a fenntartható fejlődés érdekében Kaposvár 2009 április 28. Sándor István Földművelésügyi és Vidékfejlesztési.
Kedvenc ételem Csernyánszky Enikő.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program
Ruis Zsuzsanna dietetikus augusztus 26.
„Vannak akik megélik az esőt, mások csak vizesek lesznek”
MENTOR Nemzeti Beszállítói Program (előkészítés alatt)
Készletgazdálkodás és logisztika
Fetter István Kereskedelemfinanszírozás és EU Szolgáltatások vezető CIB Bank Zrt. EU támogatások finanszírozása és ezen túlmutató pénzügyi szolgáltatások.
Testi - lelki egyensúly
Tápanyagaink.
10. rész :Táplálékunk összetevői Ásványi anyagok Klikk a folytatáshoz.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
WKING PARTNERSÉG BEMUTATÓ. WKing Kereskedőház az Ön cége szolgálatában Tapasztalatunk: 10+ év e-commerce 20+ év kereskedelem 10+ év online marketing tapasztalat.
III. Greennovációs Nagydíj pályázat – 2014 Felelős kertművelés program – miért jó almának lenni Derecskén?
Szombathely és környéke Gasztronómiai séta. Földrajzi elhelyezkedése A város az Alpokalján, a Perint és Gyöngyös patakok lapályán, a Gyöngyös- sík nyugati.
1 III. GREENNOVÁCIÓS NAGYDÍJ PÁLYÁZAT Nevezés kategóriája: Greennovatív gyártó, termelő Pályázati anyag címe: Biomassza kazánokkal a fenntartható termelésért.
Biyovis Egészség Koncepció a napi gyakorlatban A Biyovis összegyűjtötte az Ön számára, a modern tudományt, medicinát, és a múlt tapasztalatát amelyet ötvözött.
„Helyi ízek, helyi értékek” gasztrokulturális kapcsolatok a magyar- horvát határvidéken Dr. Szabó Géza- Endrédi Melinda Baranya Megyei Falusi Turizmus.
Nyugat-Dunántúl Gasztronómia. Földrajzi elhelyezkedés Nyugati határszél Győr-Moson-Sopron megye Vas megye, Zala megye Ország határai: Szlovákia, Ausztria,
Termékdíj Zsófi és Chubby. Termékdíj törvény évi LVI. törvény  10/1995. (IX.28) KTM rendelet általánosságban fogalmazza meg a kötelezettségeket.
az Akasztói Szikiponty
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK II.
A sejtet felépítő anyagok A sejtek anyagcseréje Tápanyagok Anyagcsere
Veszprém Megyei Kormányhivatal
Innováció, vagyis kitörés a Minden- napokból.
Operátor (betanított szerelő) munkatársakat.
Költséghatékonyság a vendéglátásban
Költséghatékonyság és munkaerő optimalizálás a konyhában
10. rész :Táplálékunk összetevői
Vállalati felelősségvállalás
Miskolc, október 21. dr.Szilágyiné Baán Anna titkár
UFS Magyarország = 43 alkalmazott (6 séf, 3 dietetikus)
VENDÉGLÁTÁS - HELYZETJELENTÉS
Élelmiszerek Az élelmiszerek fogalma. Az élelmiszerek árujellemzői és forgalmazásuk feltételei.
Pulyka az egészséges táplálkozásban
Suma Combi Egyszerűsítse le a mosogatást.
egészség - mozgás - zene
Tények és tévhitek meg ami még mellette van…
Előadás másolata:

Új alapanyagok, technológiák – Tradícionális ételek modern köntösben

Az Unilever a kormány stratégiai partnere 3 magyarországi gyár > Élelmiszergyár Röszkén 63 milliárd Forint értékű beruházás 90-es évek óta A Röszkei Gyár állítja elő azokat a korszerű termékeinket (pl. sómentes termékcsalád), ami a menzareform egyik megoldása a közétkeztetők számára A gyár az elmúlt 6 évben megduplázta termelését > Évi 1000 tonna szárított zöldséget vásárol fel hazai mezőgazdasági beszállítóktól. (pl. muronyi hagyma) A vállalat tevékenységeit elismerve STRATÉGIAI EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁST írt alá a Magyar Kormány és az Unilever Magyarország Kft. 2015-ben

Kereskedelmi vendéglátás szakmai támogatása Étlapok kialakítása Szakmai támogatást nyújtunk szezonális étlapok kialakításához. Az étlapok tükrözik a modern ízvilág és a tradícionális konyhaművészet elvárásait. Tápanyag és allergén információk online felületen: www.ufs.com Recept kalkulátorok a food cost nyomon követéséhez Termék innovációk Só és zsiradékcsökkentési megoldások FOLYÉKONY PRÉMIUM ALAPANYAGOK Szakmai képzések CHEFMANSHIP – Külső és belső (gasztronómiai tanácsadóink, külsős séfek, fiatal szakácsok tehetséggondozása Nagykonyhai gépesítések Az UFS a partnerek nagykonyhai gépesítését és fejlesztését aktívan támogatja gépekkel, berendezésekkel, ami önerőből nem tudna megvalósulni. Közel 200 konyha 3 éves belül

Az Unilever Food Solutions programjai Támogatjuk a kormányzat törekvéseit a friss alapanyagok használata, az egészséges táplálkozás, a napi sóbevitel csökkentése és a transzzsírok tiltása területén. Sócsökkentés Kimondottan a magyar piacra fejlesztett termékcsalád, Röszkén gyártva Transzzsírsav rendelet való megfelelés Cégünk teljes portfóliója megfelel már régóta a transzzsírsav rendeletnek Magyar alapanyagok A Békés megyei Muronyban indítottuk el Mintafarm programunkat. Knorr és Delikát termékekben már megtalálhatók az itt termesztett hagymák. Zsiradék csökkentés A Rama Combi Profi termékkel 80%-kal kevesebb zsiradék használatával biztosíthatók a gyermekek kedvenc bundázott ételei.

Zsiradék csökkentési teszt akkreditált labor által

Rama Combi vs. Bő zsiradékban sütés - csirkemell esetén Alapanyag (3 adag mindenből) Elkészítés módja Tömeg (kg) Sülési veszteség (g) Sülési veszteség Rama Combi vs bő zsiradékban sütés Sütés előtt natúr Sütés előtt panírozva Combi előtte Combi utána Felhasznált zsiradék/ 3 adag Felhasznált zsiradék/ 100 adag Sütés után Csirkemell bő olajban 0.304 0.393   0.3795 12.650 0.362 0.031 Rama Combival 0.308 0.398 1.786 1.744 0.042 1.400 0.396 0.002 -94% Felhasznált zsiradék mennyisége – Rama Combi vs. Bő zsiradék   -89% Elkészült étel zsírtartalma (g/100g) Sütés során felvett zsiradék mennyisége (g/100g) Sütés során felvett zsiradék mennyisége Rama Combi vs bő zsiradékban sütés Elkészült étel zsírtartalma 8.52 7.65   5.03 4.16 -46% -41%

Rama Combi Profi – Megéri? Kalkulátor

Sülési veszteség?

Professzionális Folyékony Alapok

Tökéletes végeredmény, kicsapódás nélkül

Őszintén és hitelesen az allergénekről, összetevőkről

Paradicsom összetevői ÖSSZETEVŐK: Víz, Cukor, Cellulóz, Íz fokozó: Glutamin sav E 620 (Eszenciális aminosav) Szín: Karotin E160(a), LikopinE160(d), Antioxidáns: Aszkorbinsav E300 Tokoferolkivonat E306 ( E- vitamin)

Termékeink 72%-ban nincs hozzáadott nátrium glutamát

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!