Az Alapítványról A Gézengúz Alapítvány győri tagozataként 1993 óta látjuk el Győrben a születési károsult csecsemőket és kisgyermekeket. Gyógyító, egészségügyi,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Advertisements

Korai fejlesztés a bölcsődénkben
Goronné Ondré Katalin Bihari Mentor Hálózat kiépítése a résztvevő szemével.
Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Szolnoki Kirendeltség és Szolgáltató Központ Szolgáltató Centrum  augusztus 21. óta működik  az Észak-alföldi.
Eszköszkölcsönzési szolgáltatások bemutatása
prizma tárház-projekt
 A pedagógiai munkát segítő feladatok jogszabályi környezetének ambivalenciája: • A nevelési és oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. MKM rendelet.
Utcai és lakótelepi szociális munka
Önkéntesség Miért is jó a Nyíregyházi Főiskola diákjaként önkéntes munkát vállalni és miért különösen jó ez egy Tanodában? Készítette: Hajdu Zsolt és Dudás.
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Munka - lakás - szabadidő egysége és szervezése pszichiátriai rehabilitáció gyakorlatában Dr. Pető Zoltán.
Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr Győr, Kálóczy tér
KOMPLEX TANÁCSADÓI RENDSZER
Mikor beszélünk koraszülésről?
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Szociális és gyermekjóléti területhez kapcsolódó lehetséges szolgáltatások.
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
T UDATOS INNOVÁCIÓ VAGY MÓKUSKERÉK ? Locsmándi Alajos Budapest, szeptember 25.
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány bemutatása az egyenlő esélyű hozzáférés tükrében Budapest, június 17. Szentkatolnay Miklós.
Gyerekek a Biztos Kezdet Gyerekházban
Összetett diagnosztikus és terápiás modell a Gézengúz Alapítvány betegellátási rendszerében.
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
Családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítése
Szakmai hét ig Vokony Éva: Bölcsődei ellátás Budaörsön
Nem a tudás mennyisége a fontos, hanem a képességek fejlettsége
Önkéntes segítő gyakorlat a győri Családsegítő Szolgálat keretein belül január hó.
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
A Lurkó Győri Kórház Gyermekosztályért Alapítvány 2002 november óta a győri kórház Gyermekosztályán, a Gyermekambulancián és a Gyermek sebészeten játszóházakat,
Projektmunka.
Korai hidroterápia a családban
Fogd A Kezem Alapítvány
A fejlesztőpedagógus szerepe a Családok Átmeneti Otthonában
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Győr Pláza Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület „SzínStér” Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Győr.
Az Alapítványról A Gézengúz Alapítvány győri tagozataként 1993 óta látjuk el Győrben a születési károsult csecsemőket és kisgyermekeket. Gyógyító, egészségügyi,
Városközponti Főigazgatóság Kossuth Lajos Általános Iskola Tájékoztató az „Önkéntes segítő gyakorlat” tárgyhoz augusztus 23.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat
TEVÉKENYSÉGÜNK a tanév során. augusztus – szeptember őszi szűrés az óvodákban az 5. életévüket betöltött gyermekek részére logopédiai szűrés csoportos.
„Míg élsz, egyre tanulj, és soha abba ne hagyd.” Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos.
A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása TÁMOP /2-2F A projekt az Európai Unió támogatásával,
Pszichológiai és gyógypedagógiai diagnosztika
HEF OP / A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK EGYÜTTNEVELÉSE
Az oktatási gyakorlat fejlesztése
Önkéntesség, mint társadalmi szerepvállalás
Korai fejlesztés fontossága
KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT (intézmény neve) Készítette igazgató.
AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT.  NAT 2012, EMMI-rendelet 2012  2016-tól az érettségi vizsga megkezdéséhez 50 óra közösségi szolgálat teljesítése szükséges.
Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
A projekt megvalósítását támogatja a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa „A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM –
Ifjúsági információs és tanácsadó szolgáltatások fejlesztése Csellengők konferencia Pécs, Horváth Viktória.
RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat 1 Főegyházmegyei Karitász Központ RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat R emény É let V áltozás.
Esélyteremtés az iskolarendszerben hátrányos helyzetű fiatalok számára Schön Brigitta.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
Nagyné Heidenwolf Erzsébet Hallássérült gyermekek integrált oktatásának segítése.
A Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Bicskei Tagintézménye
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
Família Nagycsaládosok Egyesülete
Égigérő mesefa Biblioterápiás foglalkozások az életminőség javításáért
Ágazatközi együttműködés
Győr Pláza Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület „SzínStér” Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Győr.
Csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szak BA
A széchenyi Programiroda szerepe a régióban
Tájékoztató a csillagfény tanodáról toborzó Győr, Széchenyi Egyetem február 07. efop
Tájékoztató a logopédiai ellátás változásairól
A Lurkó Győri Kórház Gyermekosztályért Alapítvány
Család – és Gyermekjóléti Központ
Győri Kossuth Lajos Általános Iskola
SZOKÁS SZABÁLYRENDSZER, NEVELŐMUNKA TERVEZÉSE ELLENŐRZÉS TERÜLETEI FELADATMEGOSZTÁS Farkasné Egyed Zsuzsa
Közösségi szolgálat a közgázban
Előadás másolata:

Az Alapítványról A Gézengúz Alapítvány győri tagozataként 1993 óta látjuk el Győrben a születési károsult csecsemőket és kisgyermekeket. Gyógyító, egészségügyi, rehabilitációs tevékenységünket ambuláns formában végezzük egyéni és csoportos terápiák keretén belül vízi és szárazföldi színtereken. Korai terápiára azoknak a gyermekeknek van szükségük, akik valamilyen születés körüli probléma miatt sérüléssel jöttek a világra, vagy harmonikus idegrendszeri fejlődésben veszélyeztetettek pl. koraszülöttek… A terápiás ellátáson kívül több kiegészítő szolgáltatást is nyújtunk pl.: Otthonellátás, sajátos nevelési igényű gyerekek ellátása Speciális terápiás eszközök kölcsönzése Tanácsadás a szociális lehetőségekről Integrációs rendezvények Szakmai gyakorlatok és továbbképzések biztosítása Önkéntesek fogadása (2005 óta).

A gyakorlat helyszíne, a Gézengúz Ház 9025 Győr, Liget u. 1. A Gézengúz Ház magában foglalja a korai fejlesztéshez szükséges terápiás termeket és speciális eszközöket, továbbá oktatási, dokumentációs és információs egységként is működik. „Nyitva tartás”: Hétfőtől – péntekig 8.00-19.00 óráig, Rendezvények esetén hétvégén is. Megközelíthetőség: - gyalog az Egyetemtől 15-20 perc - az 1-es autóbusszal a Liget utca, Festő utca megálló közvetlen szomszédságában - a 14-es autóbusszal a végállomásig, onnan gyalog 5 perc a Kossuth Lajos u. irányába.

A felajánlott önkéntes munkák területei Folyamatosan: Vízi és szárazföldi terápiák során segítés a terapeuta mellett és a szülőknek Kézműves ajándékok és dekoráció készítése Közreműködés anyagi és tárgyi adomány gyűjtésében Adminisztrációs feladatokba való besegítés Az önkéntes érdeklődésének megfelelő egyéb feladatok egyéni megbeszélés alapján

A felajánlott önkéntes munkák területei Időszakosan: Segítségnyújtás integrációs és szakmai rendezvények szervezésében, lebonyolításában Fotózás, videózás az alapítvány foglalkozásain Informatikai feladatok Kertészkedés, barkácsolás

Számunkra fontos képességek… …és amit nálunk megtanulhatsz Empátia Team munka Csecsemő és kisgyerek fejlődésének ismerete Rugalmasság Munkamorál Kreativitás Tolerancia Speciális helyzetnek megfelelő kommunikációs készség

Gombás Gabriella Dávid Veronika Köszönjük a figyelmet! Gombás Gabriella Dávid Veronika 20/954-8740 20/394-2263 gyor@gezenguz.hu