TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0011 „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Váczy Zsuzsa közoktatási szakértő, Bp május 13. OPKM.
Advertisements

Egymásért fordítsuk meg a napot!. Célok •a fogyatékos emberek elfogadottságának növelése érdekében: ▫integrált események szervezése, ▫a fogyatékos emberek.
Ifjúsági Egészségnap április 7.. Célcsoport és célok •18-28 éves korosztály •A felsőoktatásban tanuló hallgatók •Egészségmagatartás fejlesztése.
BALOGH GÁBOR Magyar Diáksport Szövetség Elnök
Társadalmi Megújulás Operatív Program A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban TÁMOP /2 –
TÁMOP Nagyrendezvény. Az ifjúságsegít ő esetmenedzser létrejötte – case Manager.
TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés
Pénziskola Az Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolában.
Új utakon a szaktanácsadás, tantárgygondozás A TÁMOP 3. 1
Magyar Pedagógiai Társaság Somogy Megyei Tagozata november 21. Kis Jenőné dr. Kenesei Éva megyei elnök.
Dr. Nyitrai Ágnes, AVKF Paradigmaváltás a családi napközi ellátásra való felkészítésben június 1.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
A pedagógiai értékelés „tantárgy” megvalósítása a Mérnöktanár-képzésben a Széchenyi István Egyetemen Dr. Nagy Tamás főiskolai docens május 31.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
ISKOLAI MENTOR SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK
A gyakorlatvezető mentor
Mentorképzés a Debreceni Egyetemen
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Gyakorlatvezető mentortanárképzés
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola II. alprogram: Képzők képzése.
A testnevelési tanterv.
Az ellenőrzés, értékelés szerepe, módszerei A teljesítménymérés
TÁMOP 3.1.5/ – 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
A tanárképzésben megszerezhető kompetenciák a 8/2013 (I. 30
A dráma- és színházismeret-tanár képzési és kimeneti követelményei
„Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” TÁMOP / /0065 Moduláris oktatás Az egészséged a Te kezedben van!
Sportklaszter – innovatív tartalékok a sportban
Disszeminációs Konferencia Budapest, december 2. dr. Sediviné Balassa Ildikó TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSHEZ.
Dominó Általános Iskola magatartásmódosító programja
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
A gyakorlati képzés megújítása a pedagógia szakos képzésben
GYŐR A TÖRTÉNELEMBEN – A TÖRTÉNELEM GYŐRBEN Kísérleti tanterv a Xántus János Múzeum és a Kazinczy Ferenc Gimnázium együttműködésével az 5. évfolyam számára.
Horváth & Dubecz Tanácsadó Kft. TÁMOP projektben megvalósult képzések.
Innováció Intézményi fejlesztés Egyenlő hozzáférés
Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
MESF Dr. Baráth Etele és Parti Zoltán/Magyar Kajak-kenu Szövetség.
A tanárképzés szerkezete
„Migráns tanulók a magyar közoktatásban” Oktatási és Kulturális Minisztérium Társadalmi Megújulás Operatív Program „BÁBEL- interkulturális pedagógia porjekt”
Az egyetemi sport lehetőségei a sportvezetők szemszögéből. Az egyetemi testnevelés feladatai, lehetőségei és fejlesztése. Lehetséges modellek Dr. Balogh.
Sportirodák szerepe az intézményi sportéletben
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
A sporttudomány helye a tudományok rendszerében
Pedagógus értékelési rendszer
A MODERN IKT SZEREPE A MESTER-TANÁRKÉPZÉSBEN
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
A tanárképzés filozófiája és gyakorlata. Hogyan készíti fel a tanárképzés a jelölteket a NAT nevelési feladataira?
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Projektcím: A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése a Dél-alföldi.
Duális képzés a társadalmi felelősségvállalás szemszögéből Rozner Gábor.
SPORTÉLETTAN ALPROJEKT BIOMEDICINÁLIS TANANYAGFEJLESZTÉS TÁMOP E-13/1/KONV A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot.
TÁMOP E-13/1/ KONV A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
Csökkentsük a túlterheltséget, tanítsuk többet a diákokat! Varga Attila február 4.
Közösségi gyakorlat A Gyakorlóiskolában. TUDÁS Ismeri azokat a főbb módszereket, amelyekkel megismerheti a gyerekek kognitív, emocionális és erkölcsi.
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
A pályázat keretében megvalósult Képzések képzői tapasztalatai
Barcsák Marianna - KPSZTI
Pedagógusképzők képzése a tananyagfejlesztésről
AP1 - SPORTTUDOMÁNYI KÉPZÉS ÉS TARTALOMFEJLESZTÉS
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
Testnevelés és Sporttudományi Intézet
Az osztatlan tanárképzés gyakorlati képzési rendszere
SPORT – INNOVÁCIÓ - Pályázat
Szegedi Tudományegyetem
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése a Dél-alföldi Régió.
tananyagfejlesztés TÁMOP E-13/1/KONV
PROJEKTMÓDSZER Tratnyek Magdolna PhD
LEHETŐSÉGEK AZ ISKOLAI KERÉKPÁROS KÖZLEKEDÉSRE NEVELÉSBEN
Előadás másolata:

TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0011 „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése a Dél-alföldi Régió felsőoktatásában” Pedagógus továbbképzés Új eszközök a mindennapos testnevelés szolgálatában Sport – tudomány formális (szimb.tart.) funkcionális (cél-eszköz) Sporthoz kapcsolódó innovációs igény - romló egészségi állapot szemben áll a sporttudomány Balogh t.úr által említett hihetetlen technikai fejlődésével – Kérdés? hol születik meg az igény? Az iskolában : Mindennapos testnevelés sport egyesületekben, versenysport ---- nyitás a rekreációs sport felé ---- Itt kanyarodunk vissza az innovációhoz: A mozgás növeli a KREARTIVITÁST ------ Flow

TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0011 Tánc oktatás Az iskolai keretek közötti oktatás lehetősége tanítási órákon a mindennapos testnevelés keretében. A továbbképzésen igen nagy létszámmal és változó korú és előképzettségű hallgatóság jelenlétében valósult meg. Képzés célja: - tánc kultúrértékeinek megismertetés, - a társasági élet művelődési színtereinek szélesítése A képzési anyag: elméleti és gyakorlati oktatásra bontva valósult meg - néptánc alapjai, tájegységek táncai, - társastánc – klasszikus és modern táncok ismeretanyagán keresztül.

TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0011 Néptánc és társastánc A kerettanterv adott iskolaszakaszokra fogalmazza meg a fejlesztési tartalmat, amelyeknek a 90%-ára ad kötelező, és a fennmaradó 10% szabad felhasználást biztosít a tervezés menetében. Lehetőséget adott a mozgásműveltség fejlesztését segítő, tantárgyak oktatására, mint Dráma és tánc, Tánc és mozgás. A tánc tanítása a testnevelés órák keretében is történhet, megfelelő képesítésű pedagógus vezetésével.

TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0011 Vélemények a táncok oktatásáról: Oktatási nehézséget jelentett: a eltérő korosztályi összetétel, előképzettség és az edzettség szint. A résztvevők kiemelték: - a hangulatos újszerű óravezetést - a táncok oktatásának új metodikai és módszertani ismeretek megismerését - a táncok gyakorlatanyagának egymásra épülő elsajátíthatóságának egyszerű formáit A sok újszerű órák napi terhelését túlzónak tartották.

TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0011 Sport, mint a nevelés színtere oktatása Az iskolai keretek közötti délutáni sportfoglalkozások vezetésre alkalmas oktatók képzése Résztvevők: BSc és edzői végzettségű szakemberek Képzés célja: sportpedagógiai és sportpszichológia alapismeretekre építve bővítsék ismereteiket és ismerjék meg a testnevelés és a sport speciális kérdéseit, módszereit, a leendő sportszakemberek számára is alapvetően szükséges eszközökkel

TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0011 A képzési anyag: - testnevelés és sportoktatás kapcsolata - nevelés lehetősége és szükségessége - személyiségfejlesztés a sportoktatás - sportoktatási folyamat pedagógiai tartalma - oktatási módszerek, hibajavítás - nevelési módszerek alkalmazása - ellenőrzés értékelés a képzés folyamatában

TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0011 Testnevelés és sport tanításának elmélete és módszertana oktatása Képzés célja: a testnevelés elméleti és alapismereteire építve bővítsék tudásukat és ismerjék meg a testnevelés és a délutáni sportfoglalkozások speciális kérdéseit, módszereit, a testnevelés elméleti és módszertani ismeretek elsajátítása

TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0011 A képzési anyag: intézményesített oktatás feladatai - oktatási rendszer sajátosságai - testnevelés tartami jegyei, eszközrendszere - személyiségfejlesztés lehetőségei, alapfogalmak - személyi, tárgyi környezet szerepe képzésben a - tanórán kívüli oktatási, képzési nevelési feladatok - oktatási folyamat pedagógiai, módszertani tartalma - életkori sajátosságok a tanítás menetében - ellenőrzés, értékelés, a mozgás tanítás-tanulásában - foglalkozások tervezési, szervezési vezetési feladatai

TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0011 Tapasztalatok Nagyon érdeklődő, aktív hallgatói részvétellel folytak foglalkozások. Különösen értékesnek tartották az iskolai testnevelés és a sporttevékenység személyiségfejlesztési lehetőségeinek a megismerését. A résztvevők kiemelték: - a hangulatos, szemléletes óravezetést - a partneri, közvetlen kapcsolatot foglalkozásokon - egyes elméleti anyagrész kifejtésére kevés idő jutott - az elkészült jegyzet jól segítette az önálló felkészülést

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Szakmai szempontból nagy jelentőséggel bír, hogy az SZTE-JGYPK képzési kínálata az egész Dél-Alföldi Régió pedagógus és sportszakember társadalma számára a társadalmi és gazdasági igényekhez adaptált képzéseket nyújthat. A továbbképzés kimenete nagymértékben hozzájárul a mindennapos testnevelés feladatainak ellátásához, professzionális és a szabadidősport zavartalan működéséhez, a sportélet fejlődéséhez és a sporttevékenységek társadalmi háttérfeltételeinek kialakulásához.