Nagyméretű állományok küldése

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Számítógépes hálózatok Készítette: Horváth Tünde.
Advertisements

Melyiket válasszam? Windows VS. Linux Készítette: Uher Bertalan.
INTERNET Készítette: Horváth Tünde AZ INTERNET GAN (Global Area Network) Működésének alapja: adatok áramlásának biztosítása fájlok továbbítása Számítógépes.
Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél Program „NTP-TÚP ” Bedő Tamás – D82H82 Mérnök informatikus szak Konzulens:Hadarics Kálmán A VoIP protokoll.
Online szabadságtervező, jóváhagyó, nyilvántartó rendszer.
ECM/DMS A GYAKORLATBAN E-SZÁMLA KIBOCSÁTÁS ÉS BEFOGADÁS E-SZÁMLA KIBOCSÁTÁS ÉS BEFOGADÁS
E-BANKING SUMMIT március 3. Biztonságos kommunikáció biztosítása a pénzintézetek és a hatóságok között Szabó Katalin Termékmenedzsment osztályvezető.
TÖMÖRÍTÉS. Fogalma A tömörítés egy olyan eljárás, amelynek segítségével egy fájlból egy kisebb fájl állítható elő. A tömörítési arány függ a fájl típusától,
A kifizetési kérelem összeállítása TÁMOP-3.2.9/B-08 Audiovizuális emlékgyűjtés.
AZ INTERNET SZOLGÁLTATÁSAI Készítette: Horváth Tünde.
1 Számítógép Hálózatok A hálózatok kialakulása, alapfogalmak Készítette: Csökmei István Péter ( CsIP ) Szegedi Tudományegyetem Természettudományi Kar levelező.
INTERNETES BÖNGÉSZ Ő K Készítette: Horváth Tünde.
Informatikai tanulmányi verseny.  A Debreceni Suliszervíz Oktatási és Szakértői Iroda hirdeti meg.  Iskolai, regionális, országos fordulók  évfolyamos.
Alkalmazási rétegbeli protokollok. Ismétlés A hálózati szakemberek mind szóban, mind pedig az írott műszaki dokumentációban az OSI és a TCP/IP modelleket.
A banki kapcsolatok ÚJ dimenziója. Mi a Zöld bankszámla? A Zöld Bankszámla egy teljesen zárt, felhő alapú informatikai és dokumentum kezelő rendszer,
BINARIT TIMESHEET Több, mint munkaidő nyilvántartás Virág Zsolt (BINARIT Informatikai Kft.)„Hogyan legyek milliomos?” konferencia – BKIK ( )
Novell+Hálózat Szekció Rendszergazda Tábor 2002 Kismaros, 2002.
LEVÉL. FELADÓ Aki írja a levelet Aki küldi a levelet.
Iskolai információs rendszer. Alapkövetelmények Oktatási, nevelési intézmények részére fejlesztett Oktatási, nevelési intézmények részére fejlesztett.
Nem csak szövegszerkeszt ő virtuózoknak Az Open Office.org 2.0 béta verzió Bándliné Utasi Mária Writer.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
Hogyan partícionáljuk meghajtónkat?
Internet tudományos használata
ERASMUS+ DISSZEMINÁCIÓS PLATFORM
MÉDIAAJÁNLAT: MAMMUTMAIL.COM MAMMUTSHARE.COM.
A nemzetközi üzleti élet etikája
E-learning modellek osztályozása
Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola Gúta
A hálózatok fogalma, előnyei
Vírusvédelem - ESET NOD32 cseréje – KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS ADVANCED vírusvédelmi megoldás - piacvezető, legmodernebb megoldás - központalag.
Az elektronikus levelezés
Gyűjtőköri szabályzat
Hálózatbiztonsági kérdések
Az Internet megismerése
Asynchronous Javascript And XML
Számítógépes hálózati alapismeretek - vázlat
HUNTÉKA Integrált Könyvtári (Közgyűjteményi) Rendszer
Alkalmazási réteg protokolljai
376/2014 EU RENDELET BEVEZETÉSÉNEK
Az iskolai könyvtár szolgáltatás típusai
Háttértárak karbantartása
Osszuk meg az információt!
Tömörítés.
Vállalati brosúra A cég általános célkitűzése
INFORMATIKA szeptember ELŐADÓ III. alkalom
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
A márkázás Marketing gyakorlat 6..
A Hálózat és Az internet
INFORMATIKA november 18. Gyakorló alkalom – 2. rész
Személyek/Szerzői azonosítói
Helyi és nagy hálózatok
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
A könyvtár fogalma, szerepe az információszerzés folyamatában, könyvtártípusok  Minden jog fenntartva.
A számítógép-hálózatok elméletéről
Új pályainformációs eszközök - filmek
Northwind Traders Kik vagyunk?
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) teljesüléséről az Országos Statisztikai Tanács és a Nemzeti Statisztikai Koordinációs.
MODERN VÁLLALKOZÁSOK PROGRAMJA
Lapkiadó, rendezvényszervező vállalatirányítási rendszer SQL alapon
Webszerkesztés Webszerkesztés.
Személyek/Szerzői azonosítói
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
INFORMATIKA október ELŐADÓ III. alkalom
Vállalati brosúra A cég általános célkitűzése
A számítógép-hálózatok elméletéről
LEVÉL.
TITKOSÍTÓ ALGORITMUSOK
IT hálózat biztonság Összeállította: Huszár István
A pénz kialakulása Az első pénzt 700 esztendővel Krisztus születése előtt a görögök verték ezüstből. Azelőtt a pénzt nem ismerték, hanem cserekereskedést.
Az operációs rendszer definíciója
Előadás másolata:

Nagyméretű állományok küldése Fájlok átvitele Nagyméretű állományok küldése  2016. Minden jog fenntartva

FTP A File Transfer Protocol, vagy rövid nevén FTP TCP/IP hálózatokon – mint amilyen az internet is – történő állományátvitelre szolgáló szabvány. Az FTP kapcsolat ügyfél/kiszolgáló alapú, vagyis szükség van egy kiszolgáló- (=szerver) és egy ügyfélprogramra (=kliens). Elterjedt protokoll, a legtöbb modern operációs rendszerhez létezik FTP-szerver és kliens program, sok web böngésző is képes FTP-kliensként működni.

FTP funkciói Az FTP lehetővé teszi a különböző operációs rendszerű gépek között is az információcserét. A világon nagy mennyiségű információforrás áll rendelkezésre, melyek letöltése ilyen módon megvalósítható. A hozzáférési jog alapján kétféle kapcsolattípus létezik: letöltés, vagy feltöltés nyilvánosan hozzáférhető állományokból vagy állományokba, letöltés, vagy feltöltés olyan gépről, ahol azonosítóval rendelkezünk. Azt a folyamatot, amikor egy távoli számítógépről fájlt mentünk a saját számítógépünk háttértárára, letöltésnek nevezzük.  Feltöltésnek nevezzük, ha a folyamat fordított irányban zajlik, és mi töltünk fájlt mások gépére.

Csatolt állományok küldése Az e-mail felhasználásával különböző fájlok továbbíthatók Nincs más dolgunk, mint beírni a címet, esetleg csatolni egy fájlt a levélhez, valamint megírni a levelet, és az máris küldhető. A bemenő és kimenő információ többnyire szöveg formátumú (a mellékletek lehetnek kép hang formátumúak is), a kódolást és dekódolást a levelezőprogram illetve a kapcsolódást biztosító protokollok és hardver elemek végzik, az átviteli közeg az Internet. Előnyei: gyors, egy többoldalas levél is néhány másodperc alatt elküldhető kényelmes: bármikor elküldhető, s akkor olvassa a címzett, amikor erre ideje van praktikus: ugyanazt a levelet egyszerre több embernek is el lehet küldeni. szövegek mellett adatok (hang, kép, dokumentum) is küldhetőek a levelek tárolása és visszakeresése egyszerűbb, mint a hagyományos levél esetén nincs eltévedt levél, ismeretlen cím esetén a küldemény visszapattan a feladónak. az érkezett levél könnyen javítható szerkeszthető, tovább- ill. visszaküldhető olcsó illetve ingyenes Hátrányai: vírusveszély Forrás: erettsegizz.com; Készítette: Kékesi J.