Segédlet a technológiai terv készítéséhez

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Hol tartunk... Hiányzik egy jól strukturált rendszer.
Advertisements

PÁLFFY MIKLÓS KERESKEDELMI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA.
A környezetvédelmi megbízott szerepe a vállalkozások tevékenységében és Önkormányzati munkakörben Önkormányzati munkakörben.
A fogyasztók és a tulajdonosok elvárásait megvalósító cégvezetés, gazdálkodás Előadó: Katona Sándorné gazdasági igazgató Kaposvári Önkormányzati Vagyonkezelő.
Intézményi Férőhelykiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó Kalocsai Szociális Szakellátási Központ kiváltása.
KÖVETELMÉNY, ELVÁRÁS MEGNEVEZÉSTARTALOM EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYJÓ ÁLLÓKÉPESSÉG EGÉSZSÉGES IDEGRENDSZER ÉP HALLÁS, ÉRTHETŐ BESZÉD KIZÁRÓ OK: MOZGÁS ÉS.
„Webra” nyílt beszerzési rendszer gyakorlati bemutatása Szeged, június 18. Készítette: Fekete Tibor Irodavezető-helyettes Telefon:
ÖVEGES KONFERENCIA Mosonmagyaróvár június 27.
VÁROSI SPORTCSARNOK VÁLLALKOZÓK FÓRUMA Bonyhád december 2. Előadó: Filóné Ferencz Ibolya polgármester.
TIENS DiCHO Csodás otthon DiCHO termékekkel. DiCHO Di Di – jelentése: csökkentés Cho Cho – jelentése: házimunka A DiCHO tehát a házimunkák könnyed csökkentését.
A járműipar gazdasági hatása a Közép- és Nyugat-dunántúli régiók fejlődésére Tóth Péter Győr, május 4.
ÁLLATI KÖRNYEZETVÉDELEM Adatok, lehetőségek és eredmények az állattenyésztés környezetvédelmi szerepéhez Seregi János, Holló Gabriella, Holló István, Zsarnóczay.
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Hol tartunk… Beszámoló –Mérleg –Eredménykimutatás.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
Mezőgazdasági termékek élelmiszerbiztonsága Élelmiszer-biztonság az élelmiszer láncolatban.
1 A szakellátásban él ő gyermekek által és sérelmükre elkövetett b ű ncselekmények, ezek szerepe a bekerülésben Kaposvár, június 10. Porczió Györgyné.
TARTALOM BREVIÁRIUM – RÖVID MAGYARÁZATOK NÉGY ESZKÖZ BERUHÁZÁSTERVEZÉS ÉS -MENEDZSMENT Bevezetés Főszereplők Az eszközök Tanulság ESZKÖZÖK és ERŐFORRÁSOK.
Csepregi Teréz Szociálpolitikai szakért ő Október 2.
Előadó: Bali Kornél Mikro-, kis-és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása.
Innovatív értékesítési lehetőség a mezőgazdasági vállalkozók számára.
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Hol tartunk…
Jó gyakorlat – A pályaorientáció szerepe az egyén életében, a szakember nézőpontjából Kiss István – tanácsadó szakpszichológus.
GYERMEKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM A HEVESI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP /
XXIV. Országos Jegyző-Közigazgatási Konferencia Wi-Fi és HD kamerarendszer Borbély Olivér
Az Európai Unió fogyatékosügyi stratégiája Szombathely, június 22.
ÁFA változásai hatályos január 1.
Képzők képzése a vidéki kistelepülések ökológiai szemléletű gazdálkodásának elősegítésére Szakmai rendezvény szaktanácsadók részére Gödöllő,
Hagyományos húsvéti húságazati helyzetkép
OLVASÓSZOLGÁLATI TEREK
Intelligens céginformációs megoldások
Tájékoztató a munkahelyteremtő pályázati programról
FITLIFE BAY Fitness és Mozgásközpont
Az iskolai könyvtár telepítése, térszervezése és felszerelése
Dr. Kovács László Főtitkár
Készítette: Paluch Richárd
Esélyek a munkaerőpiacon
Az erőforrások hatása a gazdálkodásra
Kockázat és megbízhatóság
SZÁMVITEL.
Levegőszennyezés matematikai modellezése
SZÁMVITEL.
Becsléselmélet - Konzultáció
Fényeslitke Szivattyúállomás j. tartály
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
A GAZDASÁGI MŰVELETEK ÉS HATÁSUK A VAGYONRA
A program általános célja
dr. Jeney László egyetemi adjunktus Európa regionális földrajza
A évi pályázati felhívás legfontosabb szabályai
Nagykanizsai Szakképzési Centrum
A Dunához kapcsolódó lehetőségek Budapest közlekedésfejlesztésében
Felhasználóképzés a kórházban
Készletek - Rendelési tételnagyság számítása -1
Új pályainformációs eszközök - filmek
14. VILÁGGAZDASÁG.
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA
Környezetvédelem a II/14. GL osztály részére
TÁRGYI ESZKÖZÖK ELSZÁMOLÁSA
MÉRLEGHEZ KAPCSO-LÓDÓ FOGALMAK
A turizmus tendenciáinak vizsgálata Magyarországon
Készletek transzformációja
Nagyváros–vidék egyenlőtlenség Kelet-Közép-Európában
Belügyi Rendészeti Ismeretek
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Célegyenesben vagy a rajtvonalnál?
Iskolai szociális segítő
USA mezőgazdasága.
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
Az ELTE Fogyatékosügyi Központ bemutatása
Előadás másolata:

Segédlet a technológiai terv készítéséhez

Helyiségek Technológia helyiségek: áruátvevő, áruátvevő iroda,szárazáru-, földes áru* -, ital -göngyöleg -, textil és fogyóeszköz -, tisztítószer raktár, húshűtő kamra*, földes áru* – és húselőkészítő*, meleg-konyha, fehér és fekete mosogató, tálaló, söntés, hulladék és mosléktároló, közlekedő folyósok, * Előkészítetlen nyersanyagok beszerzésével! Dolgozók szociális helyiségei: öltöző, WC, zuhany – megfelelő előterekkel; Vendégforgalmi helyiségek: előtér, férfi -, női - és mozgáskorlátozott toalett előtérrel, ruhatár, étterem, sörbár

Feltüntetendő jelölések a rajzon: A helyiség megnevezése; Alapterület két tizedes pontossággal (m2); Nyílászárok nyílásiránya Felszerelések, gépek, berendezések, Alkalmazott piktogramok - Dr. Martos György hivatkozott jegyzete, Műszaki ismeretek jegyzet

TERÜLET

terület

Gazdasági folyosók kialakítása

Az átvevő és a raktár illetve a tároló helyiségek alapterületei (m2) – ÁTLAG ADATOK Helyiség megnevezése t1 t2 t3 t4 t5 t6 Áruátvevő 4 – 6 6 – 8 8 – 10 10 – 12 12 - 14 Iroda (átvevő) 4 – 5 7 – 8 Hűtő-mélyhűtő kamra 7 – 10 10 – 14 14 – 18 Szárazáru raktár 8 12 – 16 16 – 20 20 – 25 25 – 30 Földesáru raktár 8 – 12 25 – 35 Italraktár Tojásraktár 3 3 – 4 Kenyér és pékáru 2 – 3 Cukrászáru raktár Eszköz és felszerelés r. 5 5 – 7 Göngyölegraktár 6 – 7 18 – 24 Hulladéktároló 1 – 2 2 – 2,5 2 ,5 – 3 Mosléktároló Takarítóeszköz tároló Összesen 36 - 41 48 - 51 58 - 74,5 78,5 - 99 99 - 126 124 - 162

Átadó ablak!!!

Az előkészítő helyiségek alapterületei (m2) – átlag adatok - Helyiség megnevezése t1 t2 t3 t4 t5 t6 Zöldség előkészítő 4 – 5 5 – 7 7 – 9 9 – 12 12 – 15 15 – Húselőkészítő 5 5 – 6 6 – 10 10 – 13 13 – 16 16 – 18 Húsmosó 7 – 8 8 – 9 9 – 10 Halelőkészítő 6 – 7 8 – 10 Tojás előkészítő (mosó és törő) 6 – 8 Összesen 9 –10 10 –13 13 – 19 24 – 30 30 – 37 37 –

A konyhák alapterületei (m2) – átlag adatok - Helyiség megnevezése t1 t2 t3 t4 t5 t6 Melegkonyha (teljes üzemű) 30 30 - 40 50 - 75 75 -100 100 - 140 Melegkonyha (befejező) 20 20 - 25 12 - 16 35 - 45 Hidegkonyha 25 -30 16 - 20 20 - 24 24 - 30 Cukrászkonyha 25 Tej-teakonyha Tésztakonyha 24 - 28 28 - 30 Kávékonyha 4 - 8 6 – 8 8 – 10 Diétáskonyha 25 - 30 35 -40 -

Hagyományos tálalópult kapcsolati sémája (Hideg- konyha) Meleg- konyha (Cukrász- (Söntés) Hagyományos tálaló Fehér- mosogató Étterem Office Ki jobb kéz – szabály Be

A tálaló pultsor hossza Férőhelyek száma 25 – 50 100 – 150 200 – 300 A B Fűtött tálalópult 1 2 Fűtött tálalópult, vízmedencével 3 Hűtött tálalópult - Hűtött tálalópult, süllyesztett edényekkel Semleges tálalópult Pult hossza (m) 3,6 4,8 7,2 10,8 12,0 14,4 A: szűk ételkínálat B: széles ételkínálat (Egy pultelem hossza = 120 cm) + söntés pult a melegkonyhás egységhez

A mosogatók kialakítása

Kiegészítő helyiségek

Szociális helyiségek méretezése a dolgozói létszám alapján Személyzeti WC 30 fő férfi dolgozónként – 1 fülke; 10 fő férfi / műszakonként – 1 piszoár (itt 2 piszoár) A férfi mosdóval (10 fő/ műszak – 1), öltözővel lehet egy előtere 20 fő nő dolgozóként 1 fülke; A női mosdóval (10 fő/ műszak – 1), öltözővel lehet egy előtere Zuhany Nemenként külön – 20 fő/ műszak – 1 fülke Öltöző 0,6 m2 × össz-létszám; 10 fő felett nemenként elkülönítve Közlekedő folyosó Mosdó Előtér Öltöző Zuhanyzó WC

Az értékesítőtér helyiségei - alapterületek Alapterületek - Dr. Martos György: A vend. üzleti vállalkozások tárgyi feltételrendszere I. 166 – 179. old. Előtér, előcsarnok – 0,1 m2 / férőhely, de min.: 10 m2; és esetlegesen szélfogó min.: 1,5 × 1,5 m2 Ruhatár - 0,05 m2 / férőhely, de min.: 5 m2; Ruhatári pult – 1 m / 80 férőhely, de min.: 1,50 m; vagy felsőruházat kultúrált elhelyezési lehetősége (ábra Ө) WC-csoport: Fogyasztótérhez közvetlenül nem kapcsolódhat; Nemenként különválasztott előtér; 50 férőhelyenként 1db női és 1 db férfi WC fülke, 2 db piszoár; Minden megkezdett 20 fő után 1 db kézmosó.

Előtér (előcsarnok)

Ruhatár

Fogyasztóterek elhelyezése

Éttermi asztalok

Akadálymentes illemhelyek

Akadálymentes illemhelyek