Ilyen számítógépet szeretnék

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nyitray Norbert 6. Tétel: Ön egy kisvállalkozás számítástechnikai munkatársa. Munkahelyén mindössze néhány számítógépes munkahely van. Feladata a kisebb.
Advertisements

6.tétel Ön egy kisvállalkozás számítástechnikai munkatársa. Munkahelyén mindössze néhány számítógépes munkahely van. Feladata a kisebb hardveres hibák.
Hardver-szoftver gyakorlás
A számítógép műszaki, fizikai része
A személyi számítógép (PC) alapvető hardware eszközei
Hardver ismeretek Háttértárolók
Kimeneti egységek Készítették: Boros Gyevi Vivien Tóth Ágnes
Vezérlőkártyák a számítógépben
Személyi számítógépek
timor Domini principium scientiæ 1 A hardver 1. rész.
A számítógép felépítése
 Az alaplap kiválasztása előtt figyelembe kell venni, hogy milyen processzort szeretnénk magunknak, hiszen ettől függ, hogy milyen lapkakészletű/foglalatú.
Windows 7 az iskolánkban Jedlik Ányos Gimnázium, Budapest Holczer József
Az operációs rendszer.
A számítógép felépítése
Régen és most. Háttértárolók.
Ismétlés.
1. Ismerkedés a számítógépes környezettel
Hardware Hardver (ang.: hardware) alatt a számítógép fizikailag megfogható részeinek összességét értjük. Legegyszerűbb meghatározás talán, hogy a hardver.
Amit az adathordozókról tudni kell
Napjaink háttértárolói Készítette: Asztalos Péter Felkészítő tanár: Ing. Mezei Adrianna Iskola: Stredná priemyselná škola - Ipari Szakközépiskola Komárno.
Készítette: Felkészítő tanár: Iskola:
A MacBook bemutatása Itt nagyon sok mindent tudhatsz meg a MacBook-ról. Remélem jól fogsz szórakozni!
Timándi Tibor 13/A/H2. A számítógép konfigurációkat 3 féle csoportja: Alap kategóriás gépek Közép kategóriás gépek Felső kategóriás gépek.
Ön egy kisvállalkozás számítástechnikai munkatársa. - Főnökétől azt a feladatot kapja, hogy egy számítógépes munkaállomáshoz az internetről letöltött árajánlatot.
modul Szövegfeldolgozás Speciális informatikai feladatok.
Számítógép legfontosabb paraméterei
Összefoglalás Az informatikai eszközök használata
A számítógép felépítése
Háttértárak.
Ilyen számítógépet szeretnék
Merevlemezek tegnap, ma, holnap. Bevezetés Számítógépünk alapvető alkatrésze Hosszú távú adattárolás Régebben kis méret, lassú működés Manapság nagy méret,
Készítette: Atkári György
Az én kedvenc mobiltelefonom
A számítógép felépítése
Iskolai számítógépes hálózat bővítése Készítette Tóth László Ferenc.
Ön egy oktatócég alkalmazottja. Berendeztek egy új oktatótermet
A számítógép felépítése
Perifériák: Monitor Nyomtató Billentyűzet Egér Hálózati kártya Háttértárak: FDD HDD CD/DVD.
Ilyen számítógépet szeretnék
Elindult a Vistánk. A Vista véleménye a hardverről.
ifin811/ea1 C Programozás: Hardver alapok áttekintése
2015. július július július 22. Készítette: Gráf Tímea Informatika 9. évf. Informatikai alapismeretek III.
HÁZI FELADAT Készítette: Egri Áron. T OSHIBA C50D-A-149 B LACK W8.1 3Y BING Processzor: AMD E (1000) MHz Memória: 2048 (DDR3) MB Videókártya: AMD.
A számítógép feladatai és felépítése
AZ ÉN MŰVEM KÉSZÍTETTE: HÜSE MARCELL. A SZÁMÍTÓGÉP.
Ilyen számítógépet szeretnék
CPU (Processzor) A CPU (Central Processing Unit – Központi Feldolgozó Egység) a számítógép azon egysége, amely értelmezi az utasításokat és vezérli.
Ilyen számítógépet szeretnék
Ilyen számítógépet szeretnék
Számítógépes alapismeretek
Hardver elemek összefoglalása
Ilyen számítógépet szeretnék Számítógép videó szerkesztéshez
Ilyen számítógépet szeretnék
Készítette: Hugyesz Ádám Iskola: Vaskúti Német Nemzetiségi Általános Iskola Felkészitő: Posgay Erzsébet.
Számítógépem videó vágáshoz
Ilyen számítógépet szeretnék
Hardver ismeretek: Hordozható számítógépek.
Ilyen számítógépet szeretnék
Ilyen számítógépet szeretnék
Ilyen számítógépet szeretnék
Háttértárak.
Ilyen számítógépet szeretnék
- Ilyen számítógépet szeretnék - Faragó Dominik János - Győri Tamás
Számítógép Ft-ból Készítette:Kovács István Ferenc
Ilyen számitógépet szeretnék.
A számítógép felépítése
Tároló perifériák.
Ilyen számítógépet szeretnék
A számítógép feladatai és felépítése
Előadás másolata:

Ilyen számítógépet szeretnék Név: Merena Gréta 6.b Felkészítő tanárom: Dr. Endrészné Monori Gyöngyi Iskolám neve: Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános iskola

Feladat : személyi számítógép (PC) összeállítása Feltételek: - 300 000 Ft-ból kell gazdálkodni - Korszerű legyen - Jogtiszta operációsrendszerrel és irodai szoftvercsomaggal is rendelkezzen (szoftver) - Videó szerkesztő szoftver is megtalálható legyen - Játékra is alkalmas legyen

Személyi számítógép hardver alkotóelemei alaplap 2. ábra processzor 1. ábra memória 3. ábra adattárolók 6 .ábra 4 .ábra 5 .ábra videóvezérlő 7. ábra számítógépház tápegységgel

Kezdődjön a számítógép összeállítása! Először a processzort választom ki, mert ettől függ, hogy milyen foglalatú alaplapot kell hozzá választani, tehát: ? 8. ábra 9. ábra Kérlek, kattintsd ide, hogy megtudd a választásomat A kiválasztott processzor típusa: Intel Core i5-6400 Ami alapján döntöttem: gyorsaság, valamint a kevesebb fogyasztás.

A sikeres processzor kiválasztása után következik egy, a processzorhoz kompatibilis alaplap kiválasztása. Ami alapján választani fogok: Processzor foglalat típusa Korszerű, gyors memória foglalatok (lehetőleg 4 darab) Alaplapi videóvezérlő léte Gyors USB csatlakozási pontok Mivel a processzor foglalata Intel 1511-es, ezért csak ilyen alaplapok közül választhattam, valamint a fenti szempontokat figyelembe véve úgy döntöttem, hogy a megfelelő alaplap a számomra :

alaplapi videóvezérlő Gigabyte GA-Z170 HD3 1151-es foglalat Gyors USB portok 11. ábra alaplapi videóvezérlő 10. ábra 4 darab DDR4 csatlakozó Úgy gondolom, hogy a kiválasztott alaplap, minden szempontomnak megfelel.

A következő lépés: a memória Ahhoz, hogy számítógépünk gyors legyen, megfelelő sebességű és méretű memóriára is szükségünk van. Az általam választott alaplaphoz 2400 MHz órajelű DDR4-es típusú memória ajánlott, ezért a választásom egy Kingmax 8 GB DDR4 2400 MHz-es memóriára esett. 12. ábra Egyenlőre csak egy darabot építek a számítógépbe, és ha marad pénz, akkor utólag még egy modult be fogok szerelni.

Adattárolók Kétféle adattároló eszközt keresek a számítógépbe: SSD (Solid-State Drive) & HDD (Hard Disk Drive - merevlemez) Az SSD tulajdonságából adódóan (nincsenek mozgó alkatrészek, memóriában tárolja az adatokat) a rendszerindítás, programok indítása és futtatása villámgyorssá válik, ezért az SSD meghajtóra kívánom az operációs rendszert és a programokat telepíteni, a HDD pedig adattárolásra szolgálna. Választásom egy 120 GB-os Silicon Power SSD és egy 1000 GB-os Toshiba HDD-re esett. Figyelembe vettem a kedvező árfekvést. 13. ábra 14. ábra

Videóvezérlő Multimédiás PC összeállításához a videóvezérlő (VGA) kártya nem feltétlen szükséges, mivel napjainkban pl. a videószerkesztés a processzortól függ. Az általam választott processzor teljesítménye elegendő egy otthoni, hobbi jellegű multimédiás alkalmazás használatához. DE!  A „munka” mellet szeretnék egy kicsit szórakozni, játszani is (mint általában minden gyerek) a számítógépemen, ezért az alábbi videóvezérlőt szeretném a gépemben látni: NVIDIA GTX750 Ti 2 GB DDR5 15. ábra

Számítógépház tápegységgel Az eddig kiválasztott alkatrészeket el kell rejteni egy „dobozba”, egy számítógépházba. Kiválasztásnál figyelembe kívánom venni: megfelelő méretű, jó szerelhető legyen jó minőségű tápegységgel legyen felszerelve esztétikus legyen Hosszas keresgélés után a nekem megfelelő számítógépház: LC Power PRO-925B 85+ 450W számítógép ház 16. ábra

Az összeállított gépem: Elem Típus Ár (Ft) Alaplap Gigabyte GA-Z170 HD3 32.980 Ft. Processzor Intel Core i5-6400 57.847 Ft. Memória Kingmax 8 GB DDR4 2400 MHz 16.999 Ft. Meghajtó1 Silicon Power SSD 120 GB 15.189 Ft. Meghajtó2 Toshiba 1000 GB 13.960 Ft. Videóvezérlő NVIDIA GTX750 Ti 2 GB DDR5 38.031 Ft. Számítógépház LC Power PRO 925B + 450W tápegységgel 18.795 Ft. A 300.000 Ft-os keretből eddig elhasználtam 193.800 Ft-ot. A fennmaradó összegből (106.200 Ft.) kell megválasztanom a számítógépen futtatandó alábbi szoftvereket: Operációs rendszer Irodai szoftvercsomag Videó szerkesztő

Operációs rendszer A számítógépeket többfajta operációs rendszerrel lehet ellátni, mint például: 17. ábra 18. ábra 19. ábra Az iskolában csak a Windows operációs rendszert ismertem meg, ezért a saját számítógépemen is ezt kívánom működtetni. A kiválasztott operációs rendszerem egy 64 bites Windows 10 Home, mivel a 8 GB memóriát csak a 64 bites operációs rendszer tudja teljes mértékben kezelni.

Irodai szoftvercsomag Szövegszerkesztéshez, táblázatkezeléshez és prezentációk készítéséhez szükséges egy irodai szoftvercsomag. A legelterjedtebb a Microsoft Office termék, ami fizetős, de sok más alkalmazás is rendelkezésemre áll, amelyek között vannak ingyenes alkalmazások is (pl LibreOffice). Előzetes számolásom alapján még maradt pénzem egy fizetős irodai szoftver megvételére, és az iskolában is a Microsoft Office-szal ismerkedtem meg, ezért a választott szoftver: Microsoft Office 2016 Otthoni és diákverzió

Videó szerkesztő szoftver Ez a legnehezebb választás, mert amit ismerek és használtam már, az a Sony Vegas Pro 20. ábra de sajnos, nagyon drága és nem maradt rá elég pénzem . Ezért kénytelen vagyok egy másik szerkesztő programot keresni, amivel otthoni, hobbi jellegű szerkesztéseket, filmeket el tudok készíteni, és a program használatának megtanulása sem lesz nehéz. A választásomat viszont megkönnyíti, hogy más programot nem ismerek, így bátran választhatok a lehetőségek közül. A leírások és vélemények alapján a következő szoftver megvásárlása mellett döntöttem: Pinnacle Studio Ultimate ML

Az összeállított, szoftverrel ellátott számítógépem Megnevezés Érték Számítógépem értéke szoftverek nélkül 193.800 Ft. Operációs rendszer (MS Windows 10 Home) 30.082 Ft. Irodai alkalmazás (MS Office 2016 Otthoni és diák) 42.130 Ft. Videószerkesztő szoftver 33.900 Ft. Összesen: 299.912 Ft.

Ellenőrzés A feladatkiírásban meghatározott feltételeket ellenőrzése:  300 000 Ft-ból kell gazdálkodni  Korszerű legyen Jogtiszta operációsrendszerrel és irodai szoftvercsomaggal is rendelkezzen (szoftver)   Videó szerkesztő szoftver is megtalálható legyen  Játékokra is alkalmas

Kvízjáték Melyik adattároló eszköz a gyorsabb? SSD HDD Milyen operációs rendszer választottam? 21. ábra 22. ábra Ezzel a videószerkesztővel dolgoztam már: Windows Movie Maker Sony Vegas Pro

Források Az felhasznált ábrákat a lentiek szerint töltöttem le: 1. és 8. ábra: http://www.intel.com/buy/us/en/product/components/intel-core-i5-6400-27ghz-6mb-smart-cache-box-478745 , 2017.02.13 2., 10. és 11. ábra: http://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-Z170-HD3-rev-10#ov , 2017.02.06 3. és 12. ábra: https://www.pcx.hu/kingston-8gb-ddr4-2400mhz-kvr24n17d8-8-memoria-615624 , 2017.02.06 5. és 13. ábra: https://www.pcx.hu/silicon-power-120gb-sp120gbss3s55s25-ssd-meghajto-063381 , 2017.02.06 4. és 14. ábra: https://www.pcx.hu/toshiba-1tb-32mb-sata3-dt01aca100-merevlemez-109363 , 2017.02.06 6. és 16. ábra: https://www.pcx.hu/lc-power-pro-925b-85-450w-szamitogep-haz-027254 , 2017.02.06 9. ábra: http://www.silicon.co.uk/news/amd-ultrathin-notebooks-will-undercut-intel-ultrabooks-by-130-54811/attachment/amd- logo-new-format-featured , 2017.02.13 15. ábra: https://www.pcx.hu/msi-gtx750ti-2gb-gddr5-n750ti-2gd5tlp-videokartya-385801; 2017.02.06 17. és 21. ábra: http://www.triella.com/microsoft-windows-10-limited-time-free-upgrade-offer/ , 2017.02.13 18. és 22. ábra: http://allvectorlogo.com/linux-logo-2/ , 2017.02.13 19. ábra: https://en.wikipedia.org/wiki/File:MacOS_original_logo.svg , 2017.02.13 20. ábra: https://www.bhphotovideo.com/c/product/1095051-REG/sony_svdvd13095esd_sony_vegas_pro_13.html , 2017.02.13