A gyógyturizmus Általános tudnivalók.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A felszín alatti vizek.
Advertisements

Magyarország kék aranya Fenntartható ásvány- és termálvíz felhasználás
Hogyan tovább egészségturizmus? Tények és vágyak a régióban
HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ Hajdúszoboszló Közép-Európában, Magyarország keleti részén található. Európa híres pusztája, a Hortobágy és a mozgalmas nagyváros, Debrecen.
 Karlovy Vary, a legnagyobb cseh fürdőváros Csehország legnyugatibb régiójában fekszik, nem messze a német határtól.  Világszerte páratlan az erre.
Timax Kft. bemutatása Koncepció Építészeti tervek bemutatása
A gyógy-idegenforgalom működése és fejlesztése Magyarországon
Gyógyturisztikai fejlesztések az Észak-Alföldi Régióban
1.Számú Elnöki (ecchi)gőzfürdő terv. -Ki ne álmodozott volna az anime és manga rajongók közül, hogy egy napon majd eljut Japánba és személyesen megismeri,
Egészségügyi szolgáltatóinkban rejlő turisztikai lehetőségek Dr. Ruszinkó Ádám előadása a „KILÁBALUNK” egészségügyi vezetői konferencián Zell am See, 2009.
Kincsünk a gyógyvizünk
A gyógyturizmus nemzetközi tendenciái – magyarországi konzekvenciák
Hálózatépítés –Turisztikai klaszterek
Gyógyturizmus alapfogalmai
Gyógyvizek-Gyógyfürdők
Dél-Alföldi Termál Klaszter
Turisztikai erőforrások
Magyarország természeti kincsei
Magyarország természeti csodái
Magyarország természeti csodái
Egészségturizmus Magyarországon
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Megújuló energiaforrás
A GYÓGYTURIZMUS HELYZETE MAGYARORSZÁGON, FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI (THE POSITION OF MEDICAL TOURISM IN HUNGARY AND ITS DEVELOPMENT OPPORTUNITIES) Készítette:
A gyógy-idegenforgalom működése és fejlesztése Magyarországon Spa Congress” Vrnjacka Banja
Magyar Fürdőszövetség Közgyűlése
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Egészségturizmus fogalma
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
Budapest turisztikai marketingje
Budapest.
Készítette: Horváth Mónika
Veresegyház Veresegyház fő fejlesztési irányai és céljai meghatározására, alapos információgyűjtést, és széleskörű tájékozódást követően került sor. Az.
A légutak krónikus gyulladásos megbetegedése, amely rohamokban fellépő köhögéssel, fulladással, mellkasi szorító érzéssel járhat együtt.
A BETEGSÉGMODELLEK KÉRDÉSEI, FAJTÁI
Történelmi fejl ő dése Antik utazás: római fürdők, olimpiai játékok A kereszténység elterjedése: zarándokhelyek látogatása, iszlámoknál- Mekka és Medina.
Vonzástényezők vizsgálata két fürdőváros példáján
A Magyar Turizmus Zrt. egészségturisztikai marketing tevékenysége Dr
INNOVÁCIÓ NYUGAT-MAGYARORSZÁG EGÉSZSÉGTURIZMUSÁBAN – Kutatási részeredmények- Printz-Markó Erzsébet „Cooling Cubes - Fürdőfejlesztési Stratégiák és Hálózatok”
Energiaforrások.
Demjén fürdő by Helga A tulajdonosok római kori fürdőt képzeltek és alkottak ide, mely igen emberközelinek tünik. A pompás hegyes-dombos vidéket.
Egészséges életmódra nevelés témakörében előadás megtartása
Maravillas naturales por accidente A természet véletlenszerű furcsaságai.
Azért egészségturizmus, mert:  Dinamikus fejlődés,  Rohanó életmód,  Célcsoport bővülés,  Pozitív gazdasági hatások,  2000.,  2003.,  ,
E G E R S Z A L Ó K A Bükk hegység lábánál Eger szomszédságában, a Laskó patak partján találjuk a közkedvelt kis települést, Egerszalókot. A falu első.
Készítette: Panghy Bence
Egerszalók. Csodás látványal rendelkező hely. A fürdő a szálló földszintjén van. Ezen a helyen egy tűzforró forrás tör fel a mélyből. A fürdőhely úgy.
Az Országos egészségturizmus fejlesztési stratégia gyakorlati alkalmazása Mosonmagyaróvár példáján bemutatva Printz-Markó Erzsébet NYME-AK, Turizmus Intézet,
KERESLET ÉS KÍNÁLAT AZ EGÉSZSÉGTURIZMUSBAN 3. Előadás/Szeminárium
Nyugat-Dunántúli Termál- és Gyógyfürdők
WELLNESS TURIZMUS MENEDZSMENT Boronyák Mária.
„A fürdő és a marketing kapcsolata”. Amire a válaszkeresés irányul:  Hogyan lehet túlélni és kiemelkedni az egészségturizmust jellemző erős versenyben?
Magyarország gyógyvizei: Hévíz és Agárd Gyógyfürdőzés története A fürdőzés és a gyógyfürdő kultúrája egybeesik a spa történetével, eredetével. Magyarország.
Gyógyturisztikai szekció április 1. Bozzay Andrásné Nemzetközi Balneológiai Konferencia.
A gyógyvizekről általában  Gyógyvíz: gyógyvizeknek azokat a ásványvizeket nevezzük, amelyek fizikai tulajdonságai, vagy kémiai összetétele miatt gyógyító.
Master of Art Spa Management
A csoda-tó 6.a DTH
Egészségügyi szolgáltatóinkban rejlő turisztikai lehetőségek
E G E R S Z A L Ó K.
Hajdúszoboszló Strand-és Gyógyfürdő
Mezőgazdasági termékek élelmiszerbiztonsága
A termőföldek másik nagy ellensége az erózió mellett az elsivatagosodás, amely folyamat során a termőföld mezőgazdasági művelésre túlságosan szárazzá válik,
MAGYARORSZÁG NEMZETI PARKJAI
Felszín alatti vizek.
A turisztikai desztináció menedzsment rendszer Magyarországon
Domjánné Dr. Nyizsalovszki Rita
Előadás másolata:

A gyógyturizmus Általános tudnivalók

Jellemzői Gyógyászati szolgáltatóhelyen, illetve gyógyüdülőhelyen, általában meghatározott minimális tartózkodási idő mellett rendelkezésre álló szolgáltatások igénybevételét jelenti, jellemzően konkrét betegségek gyógyítása érdekében.

Gyógyászat A vendégek (betegek) az esetek döntő többségében orvosi rendelvényre veszik igénybe az adott, turisztikai szolgáltatásokkal gazdagított, gyógyászati szolgáltatásokat, melyek tipikusan a természeti gyógytényezőkre (gyógyvízre, gyógybarlangra, mikroklímára) épülnek.

Idegenforgalom A gyógy-idegenforgalom legnagyobb mértékben gyógyvizek mellett, illetve fürdőhelyeken található, de van klimatikus tényezőkre alapozott gyógyturizmus is. A gyógyító hatású mikroklíma jellemzői: — nincs jelentős hőmérsékleti ingadozás — magas párateltség, mely jelentős élettani hatással van a légutakra és a bőrre — viszonylag szélárnyékos, csendes hely — napsütéses déli lejtők — erdőközelítés; az erdő, megköti a port, véd a zajtól, természetes környezetről gondoskodik — oxigéndús levegő.

Gyógyvizek A gyógyvizek felhasználása lehet helyi ivókúrákkal kapcsolatos, vagy lehet gyógyfürdő igénybevételéhez kapcsolatos utazás. Az ivókúrák elsősorban vese- és anyagcsere-betegségeket, gyomorbántalmakat gyógyítanak. A fürdésre használt gyógyvizek főként mozgásszervi, gyomor-, szívbetegségek, nőgyógyászati bajok, bőrbetegségek gyógyítására vagy utókezelésre.

Különleges mikroklímájú barlangok A gyógyturizmus egyéb speciális természeti viszonyok megléte esetén is kialakulhat, példaul a különleges mikroklímájú barlangok, amelyek főleg légúti megbetegedések kezelésére ajánlják.

A termál- és gyógyfürdőzés múltja A forrásokat már ősidők óta szenthelynek járó tisztelet övezte: az éltető víz új tartalmat, értelmet kapott-lelkük, hitük megtisztulását, a test betegségeinek gyógyítását is várták tőle.

A víz A víz, mint természetes gyógytényező, az egyik legegyszerűbben alkalmazható gyógymód, évszázadok óta az élet megtartása, a frissitő megujúlás és gyógyítás eszköze.

Fürdők Filozófiát követve a történelem folyamán hazánkban, illetve elsősorban a fővárosban számos fürdő jött létre, melyek egy része a honfoglalás korára, mások a török uralom idejére nyúlnak vissza. Budapest, mint a világ legtöbb gyógyító termálvízkútjával rendelkező fővárosa, melyet a természet pazar bőkezűséggel halmozott el kitűnő hatású gyógyvizekkel, 1930 óta méltán viseli a ,,Fürdőváros” címet. De gyógyturisztikai célpont lehet még több vidéki település, köztük Hévíz, Sárvár vagy Hajdúszoboszló.

Köszönöm a figyelmet! Tatár Csilla: Az egészségturizmus jelene és jövője Magyarországon alapján készült