Növekedés a tőzsdével ELITE Program, együttműködésben a BÉT-tel

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Növekedés-támogatás M27 ABSOLVO. 2 Mi kell a növekedéshez?
Advertisements

Együttműködő tanulás/ az együttműködés tanulása és stratégiai tervezés a felnőttképzésben Kihívások - megoldások.
Likviditás a Budapesti Értéktőzsdén Mennyire felel meg a kibocsátók és befektetők elvárásainak, illetve mitől függ? Jaksity György elnök Budapesti Értéktőzsde.
Energy Efficient Solutions Kassai Ákos vezérigazgató.
Fenntarthatóság – vállalati szemszögből. Fenntartható növekedés - makro  válságot követő stabilizáció  a növekedés mennyiségi/minőségi tényezői  válság.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
Emberi Erőforrás Menedzsment Az emberi erőforrások fejlesztése
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
Vállalatok pénzügyi folyamatai
Az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogram értékelési szempontjai július 7.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
Finanszírozás tőzsdei megjelenéssel
A Magyar Regionális Tudományi Társaság V. Vándorgyűlése Az ipar szerepe a regionális fejlődésben Alternatívák a regionális innovációs rendszer továbbfejlesztésére.
KOCKÁZAT – HOZAM.
Megtakarítás, befektetés, öngondoskodás Dr. Mohai György Budapesti Értéktőzsde Zrt. Konferencia a tudatos pénzügyekért Budapest, október 2.
A tőzsdei kereskedés tendenciái Tóth Attila Vezérigazgató-helyettes Budapesti Értéktőzsde Zrt. Budapest,
Horváth István, CFA K&H Befektetési Alapkezelő Zrt. Befektetői szemmel.
Venni vagy eladni? Részvénybefektetések az intézményi befektető szemével Horváth István, CFA K&H Befektetési Alapkezelő Zrt.
Üzleti Angyalok az innováció sikeréért
Vállalatérték-élet pálya szakaszok
Vállalatok pénzügyi folyamatai
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
Pénzügyi-gazdasági ismereteket oktató iskolák hálózatának kialakítása.
Vállalati emberi erőforrás menedzsment
Préda István, önéletrajz
A magyar tőkepiac A tőkepiacok szerepe a piacgazdaságban és a magyarországi tendenciák május 3. Jaksity György.
A stratégiai kulcsmentorok bemutatkozása IFKT mentor képzés Budapest, december 13.
Kihívások a HR szakterület előtt Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Rajnai Attila gazdasági vezérigazgató-helyettes.
Készítette: Dormán Eszter Noske Borbála
Elemezze cége innovációs potenciálját! ‘800 európai vállalkozás mint összehasonlítási alap’
Dr. Makra Zsolt projektvezető
Kármán András Budapest, január 21..  1. A külső finanszírozáson nyugvó növekedési modell sikeres volt, de sérülékeny  2. A válság kikényszerítette.
Zsembery Levente vezérigazgató
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
Pénzügyi-számviteli mutatók
Pénzügyi szolgáltatások gazdaságtana 1.
Innovatív induló kisvállalkozások izraeli fejlesztési modellje, ennek adaptálása Magyarországon Dr. Turi Márta – Korányi László szeptember.
Mesterképzés Vállalkozásfejlesztés szak NYÍLT NAP
9. Partnerség, érdekérvényesítés, kormányzati-közösségi kapcsolatok.
Külpiacra lépés az Európai Unióban – Gyurácz Németh Iván.
Fetter István Kereskedelemfinanszírozás és EU Szolgáltatások vezető CIB Bank Zrt. EU támogatások finanszírozása és ezen túlmutató pénzügyi szolgáltatások.
Pénz- és tőkepiaci globalizáció
A nemzetközi helyzet fokozódik Tőzsdei tendenciák Európában és Magyarországon Tóth Attila Vezérigazgató-helyettes Budapesti Értéktőzsde Zrt. Budapest,
Okos pénzt az okos egészségügynek – kockázati tőkebefektetések az élettudományok területén április 29. Zsembery Levente vezérigazgató X-Ventures.
A pénzügyi intézményrendszer 2004 közepén Dr. Nyers Rezső a Magyar Bankszövetség főtitkára Budapest, november 24.
A gazdaságfejlesztés finanszírozási lehetőségei Dr. Szegvári Péter Stratégiai Igazgató.
Kérdések VIZSGÁHOZ. VÁLLALKOZÁSI FORMÁK Mi szükséges egy üzleti vállalkozás sikeréhez? Hasonlítsa össze a Kft-t és a Bt-t, mint vállalkozási formát! Melyiket,
Projektfinanszírozás Projektszponzorok Tanácsadók Közös vállalatokkal kapcsolatos kérdések Projekttársaság jellemzői.
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY Nagy András Ügyvezető igazgató.
Az ITDH új szolgáltatásai Hagyományos elemek Kiállítások Kereskedelemfejlesztési pályázatok Üzletember találkozók itthon és külföldön Relációs.
OPTOMEHU projekt bemutatása Dr. Kiss András Projekt menedzser Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Fast Ventures B.V. A részvénypiac és a kockázati tőke Tőzsdeképes Cégek Klubja Sajtótájékoztató Július 22.
2014 május 6., Miskolc. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar vállalkozások.
Private Equity Bohák András Befektetések.  Zártkörűen működő társaság részvényeinek, tulajdonjogának megvásárlása.  Később nyilvános bevezetés, eladás.
A projektek hosszú távú előnye – tartós foglalkoztatás A projekt generáló szerepe, a továbblépés lehetőségei, komplex fejlesztési elképzelések.
Múlt és jövő A 15 éves Budapesti Értéktőzsde szerepe a hazai tőkepiac fejlesztésében Szalay-Berzeviczy Attila elnök június 16.
Az izraeli üzleti környezet vállalkozói szemmel Zsámboki Gábor vezérigazgató 1.
az önkéntes kamarai tagság
K&H a családi vállalatok bankja
Dr. Beck György Compaq Computer Mo. Kft. Vezérigazgató
Országos nagykereskedelmi menedzser
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Kérdések a második zh-hoz
Vállalati Pénzügyek 1. előadás
Tanácsadás / Szakterületi tanácsadás
A projektek hosszú távú előnye – tartós foglalkoztatás
Előadás másolata:

Növekedés a tőzsdével ELITE Program, együttműködésben a BÉT-tel VÉGH RICHÁRD vezérigazgató BÉT A SIKERES HAZAI VÁLLALKOZÁSOKÉRT 2016. november 16. ELITE Program, együttműködésben a BÉT-tel

A BUDAPESTI ÉRTÉKTŐZSDE STRATÉGIÁJA Növekedés a tőzsdével – ELITE Program A BUDAPESTI ÉRTÉKTŐZSDE STRATÉGIÁJA Befektetői oldal erősítése A kibocsátók számának növelése Vállalatfinanszírozási, kibocsátói oktatás A kínálati oldal élénkítését célzó szabályozói csomag Főbb stratégiai célok Új kibocsátói szolgáltatások, tanácsadói hálózat kialakítása Nemzetközi legjobb gyakorlatok adaptálása a hazai piaci viszonyokhoz A BÉT részvénypiacának szerkezeti átalakítása A tőzsdére lépő cégek szűrésének, a tőkepiacon való megjelenés felkészítési folyamatainak erősítése A tőkepiaci, tőzsdei megjelenéssel kapcsolatos ismeretek terjesztése marketingeszközökkel és oktatással A célok eléréséhez szükséges lépések Az ELITE Program 2012 óta működik, Olaszországból indult A legjobb európai vállalatfinanszírozási képzés Számos cég csatlakozott már a programhoz

AZ ELITE–BÉT PARTNERSÉG CÉLJAI Növekedés a tőzsdével – ELITE Program AZ ELITE–BÉT PARTNERSÉG CÉLJAI A vállalatok külső finanszírozáshoz jutását támogató program, átfogó, a vállalati pénzügyi kultúra fejlesztését, a vállalatvezetők szemléletformálását támogató képzés Olyan vállalatvezetési és finanszírozási ismereteket, illetve network-öt nyújt, amely nemzetközileg is versenyképessé teszi a vállalkozásokat, és megnyitja az utat a tőzsdei, valamint egyéb külső finanszírozási formák felé Támogatja a vállalatokat a további növekedés érdekében Az ELITE Program segít felkészülni a vállalkozásoknak a forrásbevonásra, legyen az akár kockázati tőke, magántőke vagy akár tőzsdei forrásbevonás

Kik azok, akik a vállalatok további sikeréhez hozzájárulnak? Növekedés a tőzsdével – ELITE Program AZ ELITE PARTNEREK Kik azok, akik a vállalatok további sikeréhez hozzájárulnak? ELITE programban résztvevő vállalatok képviselői Magánbefektetők, intézményi befektetők ELITE–BÉT PARTNERSÉG Corporate finance és egyéb tanácsadók, üzleti iskolák, iparági szakértők Tőzsdén jegyzett nyilvános társaságok képviselői

JÓVAL TÖBB EGY OKTATÁSI PROGRAMNÁL Növekedés a tőzsdével – ELITE Program JÓVAL TÖBB EGY OKTATÁSI PROGRAMNÁL Cél a vállalati, menedzsment kultúra javítása és a hosszú távú finanszírozási lehetőségek mérlegelése Átfogó oktatási program cégvezetőknek és tulajdonosoknak 2 év Cél a befektetőkkel való tárgyalásokra felkészülés Vállalatirányítási, vállalatfinanszírozási ismeretek elsajátítása Cél az eddig megszerzett ismeretek hasznosítása, lehetőségek kihasználása és új üzleti lehetőségek kiaknázása Kapcsolatépítési és tőkebevonási lehetőségek Nincs időbeli korlát

A NEMZETKÖZI PROGRAM MODULJAI Növekedés a tőzsdével – ELITE Program A NEMZETKÖZI PROGRAM MODULJAI 1. Cégprofil készítése, célok meghatározása 2. Stratégia-alkotás 3. A növekedést szolgáló innováció és nemzetközi nyitás 4. Szervezeti modellek, vállalat-irányítási ismeretek 5. Pénzügyi ismeretek, tervezés, vállalatértékelés 11. Találkozás befektetőkkel – a cégek bemutatkozó prezentációja („Elevator Pitch”) 6. Tőkebevonási lehetőségek (hitel, kötvény, részvény, PE, VC, üzleti angyal stb.) 7. Üzleti terv készítése 8. Befektetői kapcsolattartás 9. Nyilvános részvény-társaságként történő működés sajátosságai 10. IPO „szimuláció”, a folyamat bemutatása

SZAKÉRTŐKKEL EGYÜTTMŰKÖDVE Növekedés a tőzsdével – ELITE Program SZAKÉRTŐKKEL EGYÜTTMŰKÖDVE A kiemelt témákat a résztvevők neves szakemberekkel dolgozzák fel Európai MBA képzések oktatói Üzleti iskolák professzorai Piaci szereplők, például vállalati pénzügyi tanácsadók, jogászok, könyvvizsgálók A második év folyamán a képzés egyre személyre szabottabbá válik

MAGYAR IGÉNYEKRE REFLEKTÁLVA Növekedés a tőzsdével – ELITE Program MAGYAR IGÉNYEKRE REFLEKTÁLVA A program nemzetközi, de kiegészül hazai sajátosságokkal is Hazai tőkebevonási lehetőségek a vállalatok számára (magvető beruházás, kockázati tőke, magántőke stb.) A magyar piac és a szabályozási környezet Befektetési szolgáltatók, alapkezelők és elemzők szerepének megváltozása az utóbbi években Tőzsdei lét előnyei, hátrányai, egy már BÉT-en jegyzett kibocsátó tapasztalatai Hazai alapkezelők befektetési politikája, stratégiai irányvonalak Meghatározó magyar coachok tapasztalatai arról, hogy a vállalatvezetők milyen kihívásokkal szembesülnek Magyarországon

ÉLETRE SZÓLÓ KAPCSOLATRENDSZER Növekedés a tőzsdével – ELITE Program ÉLETRE SZÓLÓ KAPCSOLATRENDSZER A kétéves képzés mellett és azt követően is számos rendezvény vár a résztvevőkre Kapcsolatépítési lehetőség, tapasztalatcsere a hasonló méretű és tevékenységű európai és magyar vállalatokkal Befektetőkkel (seed, VC, PE), kereskedelmi bankok képviselőivel, tőzsdei szakemberekkel való találkozás Üzletszerzési lehetőség Találkozás, együttműködési lehetőség tanácsadókkal

HOGY ZAJLIK? MENNYI IDŐT VESZ IGÉNYBE? Növekedés a tőzsdével – ELITE Program HOGY ZAJLIK? MENNYI IDŐT VESZ IGÉNYBE? Online és személyes részvételt igénylő programok egyaránt lesznek a két év alatt ~15 NAP Londonban Külföldi szakemberekkel 8,5 HÓNAP online képzés Interaktív online felület Saját időbeosztás alapján teljesítendő Átlagosan heti 6 óra ~3 NAP Budapesten Magyar szakemberekkel ÉVENTE 4-5 szakmai rendezvény Kiegészítő jelleggel

MIKÉNT LEHET A VÁLLALATOM ELITE TAG? Növekedés a tőzsdével – ELITE Program MIKÉNT LEHET A VÁLLALATOM ELITE TAG? A csatlakozásnak vannak ugyan kvantitatív feltételei (árbevétel, EBITDA, adózott eredmény), de sokkal meghatározóbbak a vállalat kvalitatív, szoft tényezői Meggyőző távlati tervek Hiteles menedzsment Nyitottság a hosszú távú finanszírozási lehetőségek érdekében szükséges vállalati, szervezeti változásokra

FELKELTETTÜK AZ ÉRDEKLŐDÉSÉT? Növekedés a tőzsdével – ELITE Program FELKELTETTÜK AZ ÉRDEKLŐDÉSÉT? Várjuk jelentkezését! Forduljon hozzánk bizalommal! elite@bse.hu

ELITE PROGRAM, EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN A BÉT-TEL VÉGH RICHÁRD vezérigazgató ELITE PROGRAM, EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN A BÉT-TEL