HÁTRÁNYOS HELYZETŰ EMBEREK ALTERNATÍV MUNKAERŐPIACI KÉPZÉSE ÉS FOGLALKOZTATÁSA Előadó: Barcsik Éva Balassa Imre SAVARIA REHAB-TEAM Kht.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Nehézségek és lehetőségek a régóta munka nélkül levők elhelyezkedésének segítésében Régi-új alapvetések Források:  HEFOP 
Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont Szolgáltató Nonprofit Kft.
Új Magyarország Fejlesztési Terv „Foglalkoztatás és növekedés” Cél: Felzárkózni a fejlett országokhoz a foglalkoztatás növelésével és a gazdasági.
Társadalmi Megújulás és Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program TÁMOP-TIOP Soós Roland igazgató ÉRÁK.
KIÚT A HÁTRÁNYOS HELYZETBŐL Modell értékű program a Zalaegerszegi kistérségben Molnár Máté programigazgató Foglalkozta Társ – Társ a foglalkoztatásban.
A munkanélküliség káros hatásának csökkentése foglalkoztatási projektek generálásával egy kistérségben Zentai Gábor Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület.
„A MUNKA NEMESÍT II.” "A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja."
Látássérült munkavállalók és munkaadóik felkészítése Siketvakok Országos Egyesülete AMSZ LFR program Látássérült Személyek Foglalkozási Rehabilitációja.
Kovács István Vilmos Fejlesztéspolitikáért felelős elnökhelyettes
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
TÁMOP /A
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A szakképzetlen, szociálisan hátrányos helyzetű, munkanélküli emberek (fiatalok) munkaerő-piaci és társadalmi (re)integrációjának elősegítése integrált.
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
Az ÉRÁK felnőttképzési tevékenysége, a fejlesztés főbb irányai.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
MENTORI MEGSEGÍTÉS A GÖLLESZ VIKTOR SPECIÁLIS SZAKISKOLÁBAN.
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
OFA Hálózat évi tevékenységei
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
A hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci integrációja, mint a gazdasági stabilitás fontos tényezője Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Foglalkoztatási Fórum Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum 2011
Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt 1 Ikonok és Indexek Projekt (A felnőttképzés hozzáférésének fejlesztése Újpesten, különösen a halmozottan.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
ÚJ UTAK AZ ELSŐDLEGES MUNKAERŐ-PICRA Esélyteremtés a foglalkoztatásban LENTI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA EQUAL Program 2004/A92.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
A lisszaboni stratégia és a magyar foglalkoztatáspolitika Kordás László április 29. Balatongyörök.
Foglalkoztatási programok tapasztalatai AZ ESZA Kht által megvalósított foglalkoztatási programok fejlődése a Phare programoktól a Strukturális.
„Küzdelem a munka világából történő kirekesztődés ellen” A program komplexitásának pozitív tapasztalatai és megvalósításának nehézségei Kiss Imre - szakértő.
HEFOP/2004/ Intézkedés A hátrányos helyzetű emberek, köztük a romák foglalkoztathatóságának javítása.
MODERN ÜGYVITELI GYAKORLÓHELY KIALAKÍTÁSA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN
Inklúziós Pedagógiai Fejlesztések Központja
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ , 0012.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
„Gondoljunk a jövőre!” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, június 22.
Bemutatkozik A FORDULÓPONT PROGRAM A programot az EU és a Magyar Állam támogatja.
MUNKAERŐPIACI FOLYAMATOK Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ, Szombathely Szentgotthárd, február 15.
„Gondoljunk a jövőre” Szakmai nap előadó: Magyar Mariann projektmenedzser Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely június 22.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ A romák munkaerő-piaci reintegrációjának elősegítése, -A TÁMOP B-1-11/1kiemelt projektre épül,
Foglalkoztatási Paktum Magyarországon Gere János.
Az EQUAL program és sajátosságai TE IS + ÉN IS = MI IS PÉCS 2007 május 09.
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
Munkaerőpiaci-szolgáltatásokat végző szervezetek lehetőségei
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
„NŐ az esély” TÁMOP B-2-12/
Foglalkoztatáspolitika a gazdaságfejlesztés szolgálatában
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

HÁTRÁNYOS HELYZETŰ EMBEREK ALTERNATÍV MUNKAERŐPIACI KÉPZÉSE ÉS FOGLALKOZTATÁSA Előadó: Barcsik Éva Balassa Imre SAVARIA REHAB-TEAM Kht.

HÁTTÉR A szegénység és a társadalmi kirekesztettség egyik oka a munkaerőpiacról való kiszorulás, a munkanélküliség, különösen a tartós munkanélküliség és az inaktivitás. A társadalom hátrányos helyzetű csoportjait érinti, különösen az alacsony iskolai végzettségű, vagy nem piacképes („elavult”) szakképzettséggel rendelkező munkanélküli embereket.

MIÉRT?  A szociális kompetencia hiánya miatt a hajléktalan, roma, Megváltozott munkaképességű emberek kirekesztődnek a munka világából, a társadalomból  A célcsoporttal kapcsolatos stigmatizáció, előítéletek, a hátrányos megkülönböztetés felerősödik a munkaerő-piaci körülményeknél.  Infrastruktúra hiány  A célcsoport tagjai súlyos szociális hátrányaik miatt nem versenyképesek  Csak a szociális ellátórendszer nem elégséges ahhoz, hogy a rehabilitációt megvalósítsa. Partnerek kellenének  Hiányoznak azok a tudások, amelyek a célcsoport rehabilitációját, re- integrációját támogatnák.  A munkaerő-piac nem tudja kezelni a tartós munkanélküli lét következtében kialakult csökkent munkateljesítményt.  Hiányoznak azok az alternatív és integrált szociális és munkarehabilitációt biztosító szolgáltatások, amelyek alkalmasak lehetnének a megváltozott munkaképesség helyreállítására.

A PROGRAMOK CÉLJA  Munkaerő-piaci és társadalmi integráció integrált megközelítésű, alternatív képzésen keresztül  OKJ-s szakmai vizsga letétele, szakképzettség megszerzése, munkaerő-piaci, társadalmi re-integráció  Ismeretek, képességek, készségek fejlesztése, pszicho-szociálisállapot javítása,amelyek segítik a társadalmi beilleszkedést,esélyt teremtenek a munkaerő piaci belépésre és tartós bent maradásra

CÉLKITŰZÉSEK  A jelenleginél több, a hátrányos helyzetű emberek különböző csoportjainak adottságaihoz, szükségleteihez igazodó és igazolható eredményeket felmutatni képes integrált megközelítésű alternatív képzési projekt létrejöttének elősegítése.  Minél több hátrányos helyzetű (köztük roma), munkanélküli ember tartós munkába állásának, munkahelyi és társadalmi beilleszkedésének elősegítése.  Alacsony iskolai végzettségű emberek számára lehetőséget biztosítani az állam által elismert szakképesítés (fogyatékos emberek esetében lehet: betanított képzettség) megszerzésére.  A munkanélküliek segítését szolgáló helyi erőforrások növelése az alternatív képzést vállaló non-profit szervezetek és más szervezetek, önkormányzatok, intézmények, vállalkozások együttműködése révén.  Az integrált megközelítésű, alternatív képzési modell intézményesülésének elősegítése

MIT?  Olyan szociális és munkaerő-piaci kompetenciát erősítő szolgáltatások működtetése ami biztosítja a célcsoport szociális, foglalkoztatási rehabilitációját, elősegíti a társadalmi integrációt: a munka világába történő belépést.  Olyan szolgáltatásokat kell részükre biztosítani, amely versenyképessé teszi őket a munkaerő-piacon  Képzettségi szintet növelő speciális oktatási formák kialakítása  A célcsoport szociális és munkaerő-piaci rehabilitációját támogató szakemberek felkészítése, képzése  Létre kell hozni a célcsoport rehabilitációjához szükséges infrastruktúrát  Partnerségi együttműködések kialakítása  Szervezetet alkalmassá kell tenni a célcsoport társadalmi és munkaerő- piaci rehabilitációjára, re-integrációjára

FELADATOK  A résztvevők képezhetőségének fejlesztése, a hiányzó ismeretek pótlása, gyakorlati feladatokon keresztül készségeik képességeik fejlesztése, felzárkóztatás  Szakmai ismeretek elsajátítása, gyakorlat megszerzése.  OKJ-s vizsga letétele

 A foglalkoztatás során a képzők és a mesterek a tanítvánnyal való kooperatív együttműködésben a szakmai ismeretek elsajátításán túl fejlesztik a munkakultúrát, biztosítják az általános emberi értékek átadását, melyeket a munkaerőpiac magasra értékel. Ezek a következők:  Megbízhatóság,  Pontosság,  Felelősségtudat,  Szaktudás  Alkalmazkodóképesség,  Kommunikációs képesség FELADATOK

 A tapasztalati úton szerzett ismeretelsajátítás szaktudás fejlesztésénél előtérbe kerül a hatékony tanulási folyamat megszervezése:  rugalmas, tanulásszervezés,  egyéni fejlesztés,  egyéni haladási ütem,  folyamatos visszajelzés,  értékelés  A képzésben és foglalkoztatásban való részvételhez szükséges pszicho-szociális állapot folyamatos javítása és fejlesztése, fenntartása, szocio-kultúrális körülményeik javítása FELADATOK

 Kiegészítő ismeretek elsajátítása, amelyek elengedhetetlenül fontosak az információk megszerzésében, a napi tájékozottságban  Munkahelykeresés, munkahelyi beilleszkedés támogatása,a beilleszkedés megkönnyítése támogató programokon keresztül. FELADATOK

A közvetlen célcsoport részére juttatott szolgáltatások és programok hatással vannak a projektben résztvevők családjainak szociális, gazdasági helyzetére is, hozzájárulnak a kistérségben élők szegénységének mérsékléséhez. A projekt esélyeket biztosít 39 kistelepülés lakóinak Szombathely és kistérségében, hogy a programba bekapcsolódva területi egyenlőtlenségeik és hátrányaik csökkenjenek. A VÁRHATÓ EREDMÉNYEK

A projektjeink hozzájárulnak Szombathely és kistérsége erőforrás-teremtő képességéhez a roma, hajléktalan, megváltozott munkaképességű emberek körében, segítik a munkaerőpiacról tartósan kiszorult csoportok visszavezetését a munka világába és befogadását a társadalomba. A PROGRAMOK HATÁSA

PROGRAMOK TARTALMA

CÉLCSOPORTOK (KIK AZOK) Szombathely és kistérségében élő (tágabban Vas megye)  alacsony iskolai végzettségű,  tartós munkanélküli, inaktív  nem piacképes szakképzettséggel rendelkező,  hajléktalan, roma, megváltozott munkaképességű, fogyatékos emberek

A PROJEKTEK FELÉPÍTÉSE  Előkészítő szakasz  Képzési és foglalkoztatási szakasz  Utógondozási szakasz

ELŐKÉSZÍTŐ SZAKASZ  a foglalkoztatás és képzés tárgyi feltételeinek biztosítása;  a célcsoport tájékoztatása, a projektrésztvevők felkutatása (4-5 x),  a célcsoport kiválasztása (motiváltság, képezhetőség),  a képző intézmény felkészítése (felkészítés a célcsoportra)

KÉPZÉSI-FOGLALKOZTATÁSI SZAKASZ  Hiányzó alapismeretek pótlása; felzárkóztatás; a résztvevők munkamotivációinak erősítése;  Foglalkoztatással összekapcsolt képzés; gyakorlati és elméleti oktatás;  Kulcsképességek fejlesztése (számítástechnika, idegen nyelv);  Köztes vizsgák és Záró vizsga;  Elhelyezkedés előkészítése; a leendő munkáltatók felkészítése a képzésből kilépők elfogadására, munkahelyi beilleszkedésének támogatására;

KÉPZÉSI-FOGLALKOZTATÁSI SZAKASZ tantermi gyakorlat is - valós környezet - valós problémák

UTÓGONDOZÁS SZAKASZ  az elhelyezkedés segítése;  az elhelyezkedettek nyomon követése,  utógondozása, munkahelyi beilleszkedésük segítése;

KOCKÁZATOK-PROBLÉMÁK - NEHÉZSÉGEK  Célcsoport előélete  Célcsoport szociális helyzete- eü állapota  Iskolai „karrier”, tudás  Munka relevans viselkedés hiánya  Félelmek  Csoporthatások  Munkaerőpiac állapotának változása (tervezés állapot- megvalósítás)  Munkáltatói előítéletek (hiányos, „kirekesztő” ismeretek)

FONTOS SZEMPONTOK  A résztvevők munkabért kapjanak  Munkaviszonyba álljanak (kötelezettségek, kedvezmények - ugyanolyan mint bármely munkavállalót)  A gyakorlati foglalkozásra helyeződjön a hangsúly  Tapasztalják meg, ha többet teljesítenek „többet is kapnak” (plusz juttatás)  Nemcsak képzés és gyakorlat, hanem az egyénekkel foglalkozzunk (minden csoport más, egyéni fejlesztés)  munkára kész állapotba kerüljön a résztvevő  folyamatosság (felkészítés a munka világába)

EREDMÉNYEK  Több mint 90%-uk piacképes szakképzettséget szerzett  Csaknem 70%-uk elhelyezkedett tartósan a munkaerőpiacon  50-60%-uk már akár több éve az elsődleges munkaerőpiac részese

Köszönjük a figyelmüket!