Fiatal építészek Rostás Zoltán a felmérők felmérése fiatal építészek

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hámoriné Váczy Zsuzsa. •Története: 1936-tól szakképzés, flexibilis szakmacsoportos oktatás, a gazdaság, mint megrendelő.
Advertisements

Egyetemi kutatók – jövőbeli vállalkozók? Dr. Makra Zsolt IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola.
M UNKAVÉGZÉS A XXI. SZÁZADBAN. A 21. században lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat nem a munkahelyen, hanem otthon végezzük el. Ezt röviden távmunkának.
Duális felsőfokú képzés a PMMIK-n
Frissdiplomások a munkaerőpiacon - a jövedelmet befolyásoló tényezők
Csongrád Megyei Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Szakcsoport Távközlési Világnap május 18. AGORA Előadó: Engedi Antal Magyar Mérnöki Kamara.
A felsőoktatási minőségbiztosítás európai A felsőoktatási minőségbiztosítás európai sztenderdjei Szántó Tibor Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság.
MULTIMÉDIA és ELEKTRONIKUS TANULÁS I. (Oktatástechnológia) 4. konferencia.
Felnőttképzési tv. és a felsőoktatás Sum István OM
Nyerjünk együtt! TAMOP /
„A KÉPZÉS MINŐSÉGÉNEK ÉS TARTALMÁNAK FEJLESZTÉSE” TÁMOP
Nőiruha-készítő szakma Tel: 85/ , 85/
A MAB AKKREDITÁCIÓ értékelési szempontjai Dr. Veress Gábor 1Veress
Karrierfejlesztés lehetőségei és dilemmái
DPR és egyetemi stratégia Diplomás Páyakövetés
A diplomások jellemzőiről és előre- menetelükről készített felmérés Olaszországban prof. Andrea Cammelli Bolognai Egyetem AlmaLaurea igazgatója Konferencia.
Ahol a nők nincsenek hátrányos helyzetben Patai Ágnes humánpolitikai igazgató november 15.
TÁMOP 4.1.1/A-0/2/KMR TÁMOP 4.1.1: első intézményi pályakövetési eredmények, tapasztalatok A BCE 2005-ben végzett hallgatóinak 5 éves „jubileumi”
A távmunka fejlesztésének lehetőségei és eredményei Simon Gábor Távmunka Tanács elnöke Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára Szociális és Munkaügyi.
A szakképzési rendszer modellje. 1. sz.m.2. sz.m.3. sz.m. 4. sz.m.5. sz.m. 6. sz.m. Kötelező szakmai tantárgyak Tantárgyi vizsgák Választható szakmai.
A fejlesztés hatása a szervezetre
Személyes eladás az Avon Cosmetics Hungary Kft esetében
1 Tudás és/vagy kompetenciák? Végzős hallgatók részvétele a felnőttoktatásban Ábrahám Katalin – Tőzsér Zoltán Debreceni Egyetem Nevelés-és művelődéstudományi.
A BA/BSc végzettség hasznosíthatóságának vizsgálata a Debreceni Egyetemen és Nyíregyházi Főiskolán végzett fiatalok körében Seres Edina
Munkatársak minőség iránti elkötelezettsége a siker kulcsa Készítette: Taksonyi Bea és Horváth Viktória.
Az egyéni fejlesztési terv
Humánkontrolling Kiélezett verseny→ legjobb munkaerő
Tanulási eredmények – papír vagy valóság? Bánki Horváth Mihály
Széchenyi István Egyetem, Győr
TUDOMÁNYOS MUNKA, KUTATÁSI TEVÉKENYSÉG Dr. BARTHA LÁSZLÓ Mérnöki Kar Tanácsülése.
Szakirány választás április Pénzügy és számvitel szak Választható szakirányok Pénzügy szakirány Számvitel szakirány.
Német nyelvtanárok a pedagógiai minősítés küszöbén;
Nagy Zoltán: A reform emberei Értékteremtés érték a dolgokban rejlő lehetőség EU-s projektek lehetőségei hasznosság értékek átadása adott embereknek adott.
Dávid János 3K Consens Iroda A kékgalléros szakmák tartalmi követelményeinek változásai, a felnőttképzés előtt álló feladatok.
FOGLALKOZTATÁSPOLITIKAI ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM I. TÁVMUNKA KONFERENCIA A REGIONÁLIS MUNKAERŐFEJLESZTŐ ÉS KÉPZŐ KÖZPONTOK FELADATAI A TÁVMUNKA PROGRAMBAN.
Munkaerő mobilitás Magyarországon
A képzett szakemberekért HEFOP központi program „ KORSZERŰ FELNŐTTKÉPZÉSI PROGRAMOK KIDOLGOZÁSA ÉS ALKALMAZÁSA” Záró rendezvény MEGNYITÓ.
A képzett szakemberekért Idegen nyelvi fejlesztések a programban Juhászné Víg Éva alprogram-vezető május 20.
A képzett szakemberekért HEFOP központi program „ KORSZERŰ FELNŐTTKÉPZÉSI PROGRAMOK KIDOLGOZÁSA ÉS ALKALMAZÁSA” Záró rendezvény A KONFERENCIA.
Vélemények az Egészségügyi Szociális Munka mesterképzésről
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
Szakmai gyakorlat jelentősége, tudatos karrierépítés
A tudásgyárak technológiaváltása és humánstratégiája – a felsőoktatás kihívásai a XXI. században május Az intézmény partnerségi kapcsolatainak.
Nem kötelezettség, mindkét fél számára lehetőség Duális képzés.
Budapesti liturgiai felmérés 2012 Válaszadók száma: 26 fő.
Dr. Polgár Marianna Tanárképzés – továbbképzés. Történeti előzmények A tanárképzés (tágabban pedagógusképzés) a felvilágosodás korától intézményesült,
MODERN ÜGYVITELI GYAKORLÓHELY KIALAKÍTÁSA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN
A TÁVMUNKA Balázs Viktória Emberi erőforrások III. évfolyam.
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
Pályakövetéses vizsgálat DPR konferencia, Veszprém márc. 11. A Pannon Egyetemen végzettek szakmai életútja – a kezdetek Formádi Katalin
BERUHÁZÁSI KÖLTSÉGEK BECSLÉSE
 Egy uniós kutatásban nyolc európai ország munkavállalóit kérdezték meg,hogy milyennek tartják munkájuk és magánéletük min ő ségét  Egy kiskereskedelmi.
 MoodleMOT  Duális képzés 2014  „A duális képzés célja, hogy a hallgatók a leendő szakképzettségüknek megfelelő munkahelyen, munkakörben összekapcsolják.
A MUNKAVISZONY FOGALMA ÉS AZ MT. HATÁLYA GYULAVÁRI TAMÁS
Társadalmi felelősségvállalás a felsőoktatásban Horváth Ágnes.
Kompetenciák tartalmi értékelése : A Természetvédelmi Mérnök és Környezetgazdálkodási Agrármérnök BSc szakok megítélése a munkaadók körében.
Csík Orsolya, Horváth László TÁMOP X. Pedagógiai Értékelési Konferencia Szeged április Kompetencia- és tanulási eredmények alapú képzési.
A magyarországi vállalatok rendezvényszervezési szokásai - üzleti körben végzett online piackutatás fő eredményei - Készítette: Nagy Péter Támogatóink.
Civil Partnerség V. Regionális Konferencia Felnőttképzés és esélyegyenlőség – civil lehetőségek Aranyi Magdolna „Lépj egyet előre!” projektmenedzser 2007.
Orova Piroska XIII. VIMFÓ április
a felmérők felmérése fiatal építészek
VMR.cool 2009 – Felmérés az internetező fiatalokról
Országos nagykereskedelmi menedzser
A MUNKAVISZONY FOGALMA ÉS AZ MT. HATÁLYA
Szakiskolai Fejlesztési Program I
Motivációs kutatások kutatási kérdései
Miért pont a BME ? ~ Mérnök leszek Loading
Készítette: Farkasné Veres Edina
Közalkalmazottak besorolása, illetménye, pedagógusokra vonatkozó új munkajogi szabályok, előmeneteli rendszer.
Előadás másolata:

fiatal építészek Rostás Zoltán a felmérők felmérése fiatal építészek

fiatal építészek Rostás Zoltán a vizsgálat alapkérdései hallgatók –tanulás, munka és életkörülmények fiatal építészek –munkába állás, életpálya, kezdeti sikerek oktatók és szakma –vélemények a képzésről –a továbbképzés iránti igény –szakmagyakorlás és képzés

fiatal építészek Rostás Zoltán kiinduló feltételek csak az elmúlt 5 év kimenő évfolyamai kérdések összeállítása szakmai segítséggel (TÁRKI) korlátozott költségvetés – minél mélyebb és megalapozottabb állítások nemzetközi kitekintés eszköz a fejlesztéshez

fiatal építészek Rostás Zoltán a válaszadók legfeljebb 5 éve végzett 56%-ban egyedül élő 12%-a gyermekes 68% budapesti v. agglomerációban élő építész

fiatal építészek Rostás Zoltán válaszadók nemek szerint

fiatal építészek Rostás Zoltán munka és tanulás a hallgatók 74%-a űzött rendszeresen egy vagy több szakmai vagy szabadidős tevékenységet több mint 60% szakmai (fizetett) tevékenységet is végzett

fiatal építészek Rostás Zoltán szakmai tevékenység tanulás közben

fiatal építészek Rostás Zoltán elhelyezkedés viszonylag gyorsan fő segítség: az ismeretség előnyös az ott már hallgatóként végzett munka számítógép kezelés alapfeltétel

fiatal építészek Rostás Zoltán munkaszerzés gyorsasága

fiatal építészek Rostás Zoltán munkahely megszerzése

fiatal építészek Rostás Zoltán ilyen volt – ilyen lett

fiatal építészek Rostás Zoltán munkavégzés 79,1% budapesti vagy agglomerációs munkahelyen 77%-a magyar tulajdonú magáncégnél 60% vállalkozó, vagy kis cégnél alkalmazottként 62%-ban elégedett munkavállalóként 65%-ban másodállásban is (15%) dolgozik

fiatal építészek Rostás Zoltán a cég profilja(i)

fiatal építészek Rostás Zoltán munkajogi státusz

fiatal építészek Rostás Zoltán munkaidő

fiatal építészek Rostás Zoltán jövedelemviszonyok

fiatal építészek Rostás Zoltán szakmai tevékenység

fiatal építészek Rostás Zoltán épülettípusok

fiatal építészek Rostás Zoltán napi tevékenység

fiatal építészek Rostás Zoltán továbbképzés tervezi 68,8% (95%) alapvetően valamilyen diploma megszerzését célozva meg (53%) különböző témákban 75,2% szerint előnyös lenne egy praxisfélév 74,8% szerint munkáját nem tudnál elvégezni ennél alacsonyabb szintű tudással

fiatal építészek Rostás Zoltán továbbképzés területei

fiatal építészek Rostás Zoltán az oktatás minősítése pozitív elemek több órát tartana belőle –ábrázoló (60), nyelv (58), kivitel és gazdaságtan (41), ép.anyag (41) korszerű, előremutató tananyag –középülettervezés (25), épület-szerkezettan (21), kivitel és gazdaságtan (20)

fiatal építészek Rostás Zoltán az oktatók minősítése egyenlőre nem nyilvános nagyon sok név – külön elemzést érdemelnek a megoszlások tisztelgés Guzsik Tamás emléke előtt – minden második válaszadó megemlítette

fiatal építészek Rostás Zoltán továbblépés

fiatal építészek Rostás Zoltán köszönöm a figyelmet v é g e