Új Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíjak Bírálati szempontok: Dr. Hórvölgyi Zoltán (tudományos dékánhelyettes)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
 Szociális alapú ösztöndíj kifizetésére: Rendszeres Szociális Ösztöndíj, Rendkívüli Szociális Ösztöndíj, Alaptámogatás, Szakmai Gyakorlati Ösztöndíj,
Advertisements

A gazdaság és az oktatás együttműködése
Németh Tamás — Főtitkári beszámoló … Főtitkári beszámoló az Akadémia évi költségvetésének végrehajtásáról Németh Tamás Magyar Tudományos Akadémia.
„A Miskolci Egyetemen működő tudományos képzési műhelyek összehangolt minőségi fejlesztése” című TÁMOP-4.2.2/B-10/ számú projekt Nyitó rendezvény.
A MAB AKKREDITÁCIÓ értékelési szempontjai Dr. Veress Gábor 1Veress
Magyar Universitas Program A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének programja június 15.
A tudományos élet színterei I. Kutatási projekt I október 18.
1 Kormányszóvivői tájékoztató Magyar Universitas Program június 16. A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének programja.
Széchenyi István Egyetem
FELVÉTELI Előadó: Németh Péter igazgató. NEM VÁLTOZIK… …a pontos rendszer (emelt szintűért 50 többletpont, ha min 45%-os az eredmény), a.
ERASMUS tájékoztató E 542.
Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola tanévnyitója Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola szeptember 11.
A GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR FELADAT- ÉS STRUKTURÁLIS RENDSZERE Szerkesztette: © Dr. Szilágyi Tivadar, KARI TANÁCS KARI TANÁCS TÁRSADALMI.
2009 Mit kell tudnom a tudományos diákköri munkáról? a Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Főiskolai Karán.
2013/2014-as tanév. Mi is az a TDK-csere?  A TDK csere célja, hogy a BOE olyan tagjai számára, akik érdeklődnek a kutatás iránt, lehetőséget biztosítson,
5. Integratív oktatási modul. PhD Tudományos Napok 2011 április absztakt/poszterbemutató  7 előadás szekció  4 poszter szekció 14 előadás/poszter.
A külhoni tehetséggondozás szervezete az EDUTUS Főiskolán a Bethlen Gábor Alap támogatásával.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV „A felsőoktatás.
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Cziráki Szabina, az OTDT titkára Szakkollégiumi Műhelykonferencia, Debrecen December 14. Szakkollégiumi tehetséggondozás.
A TDK-rendszerének minőségbiztosítása
KUTATÓ KERESTETIK című projekt a Pro Scientia Aranyérmesek Társasága szervezésében, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával "A tehetséggondozás területén.
Országos Tudományos Diákköri Tanács – Helyzet és Jövőkép TÁMOP / „Minőségfejlesztés a felsőoktatásban”
A TDK és a doktori képzés kapcsolatrendszerének fejlesztése Dr. Csernoch László az Országos Doktori Tanács elnöke.
FIR fejlesztések, változások november. Új verzió változásai Novemberi verzióval új FIR 4.0 xsd én kerül élesítésre 24-előtt verzió kihelyezés.
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) Főkedvezményezett: Educatio Társadalmi.
Prof. Dr. Neményi Miklós tudományos és külügyi rektorhelyettes A doktori és publikációs adatbázis kialakításának elvei és megvalósítása Nyugat-magyarországi.
Klebelsberg Ösztöndíj Program A pályázat célja a tanári pályát választó hallgatók motiválása pedagógusi hivatásuk gyakorlására, a tanári pályát.
2008 Mit kell tudnom a tudományos diákköri munkáról? a Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Főiskolai Karán.
A doktori képzés aktuális kérdései Doktoranduszok Országos Szövetsége Szombathely © dr. Kocsis Miklós.
Az Open Access hazai és helyi vonatkozásai International Open Access Week October 21-27, 2013.
A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA 187. KÖZGYŰLÉSE május 2–3.
Minőségi könyvtár a színvonalas szolgáltatásért!
Új Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíjak
Ösztöndíj-lehetőségek
ERASMUS+ Pályázat 2017/2018.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott együttműködés
Semmelweis Egyetem Doktori Iskola 2017/2018
Semmelweis Egyetem Doktori Iskola 2017/2018
Új Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíjak
Új Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíjak
Vasas Lívia, PhD 2015 MTMT Vasas Lívia, PhD 2015.
Vasas Lívia, PhD 2016 MTMT Vasas Lívia, PhD 2016.
2016. szeptember 1-vel életbe lépő új doktori képzésekről
TÉMAVEZETŐI TÁJÉKOZTATÓ KMDI ÚJ KÉPZÉSI RENDJE
Vasas Lívia, PhD 2016 MTMT Vasas Lívia, PhD 2016.
Név TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Fekete Tamás egyetemi tanársegéd
TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Darabos Enikő tanársegéd MFK, KGI Név.
Magyar Tudományos Művek Tára
Műszaki Földtudományi Kar, Kőolaj és Földgáz Intézet
Vasas Lívia, PhD MTMT Vasas Lívia, PhD 2017.
Műszaki Földtudományi Kar, Környezetgazdálkodási Intézet
TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Koncz-Horváth Dániel
TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Szűcs Máté Tud. munkatárs
TERPLÁN Zénó Program 2016/2017 Dr. Szabó Gábor Adjunktus MAK, FKNI Név.
Készítette: Szabó Tamás
Oktatás a mérnök informatikus szakon: tények és vélemények
ösztöndíj-tájékoztató
2016. szeptember 1-vel életbe lépő új doktori képzésekről
Új Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíjak
Új lendülettel az európai kutatóegyetemek élvonalába
Új Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíjak
Campus Mundi ösztöndíjak
Vasas Lívia, PhD 2015 MTMT Vasas Lívia, PhD 2015.
ERASMUS+ Pályázat 2019/2020.
KOMPLEX VIZSGA Tájékoztató
Új Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíjak
Új Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíjak
Új Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíjak
Tájékoztató a 2020-as felsőoktatási felvételi eljárásról
2016. szeptember 1-vel életbe lépő új doktori képzésekről
Előadás másolata:

Új Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíjak Bírálati szempontok: Dr. Hórvölgyi Zoltán (tudományos dékánhelyettes)

Bírálati szempontokPontszám Tanulmányi eredmények:30 Eddigi tudományos, művészeti tevékenységek:36 Publikációk, konferencia részvételek, kiállítások :10 Nyelvtudás:6 Kutatási terv:18 Összesen:100 Felsőoktatási Alapképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíj Cél: Sikeres OTDK szereplés elősegítése. A 10 hónapos ÖD végére a kutatási terv biztosítsa a 2017-es kari TDK konferencián való sikeres részvételt. Minimumkövetelmény: A pályázati útmutatóban a csatolandó mellékletek között szerepel egy kutatási témavezetői ajánlás, ez alatt azt értjük, hogy a témavezető röviden mutassa be a már eddig is végzett hallgatói kutatói tevékenységet egy oldalban ha volt ilyen (ez lehet TDK munka, egyéni feladat, vagy egyéb kutatási tevékenység), vagy ha ilyen előzmény nem volt, akkor a hallgató eddigi eredményeivel röviden támassza alá, hogy mi biztosítja a pályázat elnyerése esetén a sikeres munkát. Végcél: Az ÖD végén a témavezető igazolja, hogy a hallgató munkája eredményeképpen az őszi TDK konferenciára beadható pályamű kutatási eredményei megszülettek.

Bírálati szempontokPontszám Tanulmányi eredmények:30 Eddigi tudományos, művészeti tevékenységek:32 Publikációk, konferencia részvételek, kiállítások :12 Nyelvtudás:6 Kutatási terv:20 Összesen:100 Felsőoktatási Mesterképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíj Minimumkövetelmény: A pályázati útmutatóban a csatolandó mellékletek között szerepel egy kutatási témavezetői ajánlás, ez alatt azt értjük, hogy a témavezető röviden mutassa be a már eddig is végzett hallgatói kutatói tevékenységet egy oldalban ha volt ilyen (ez lehet TDK munka, egyéni feladat, vagy egyéb kutatási tevékenység), vagy ha ilyen előzmény nem volt, akkor a hallgató eddigi eredményeivel röviden támassza alá, hogy mi biztosítja a pályázat elnyerése esetén a sikeres munkát. Végcél: Az ÖD végén a témavezető igazolja, hogy a hallgató munkája eredményeképpen az őszi TDK konferenciára beadható pályamű kutatási eredményei megszülettek. Amennyiben a hallgató várhatóan nem lesz már jogviszonyban 2017/18/1 félévben, az ÖD végén a témavezető igazolja, hogy egy IF publikáció előkészítését elkezdték az eredményekre alapozva. Cél: Sikeres OTDK szereplés elősegítése vagy egy IF cikk előkészítése a hallgató meghatározó részvételével. A 10 hónapos ÖD végére a kutatási terv biztosítsa a 2017-es kari TDK konferencián való sikeres részvételt, vagy az IF cikk megjelenéséhez szükséges eredmények elérését.

Bírálati szempontokPontszám Tanulmányi eredmények:30 Eddigi tudományos tevékenységek:36 Egyéb szakmai (tudományos és oktatási) tevékenység:8 Nyelvtudás:6 Kutatási terv:20 Összesen:100 Felsőoktatási Doktori Hallgatói, Doktorjelölti Kutatói Ösztöndíj Ph.D. hallgatók: Cél: A doktori cselekményindítás minimumkövetelményéhez képesti (publikációs) többletteljesítmény elérésének elősegítése: A doktori cselekményindítás minimumkövetelménye két 50% feletti IF cikk. Azaz cél, hogy a doktori cselekményindításra a pályázónak legalább három 50% feletti IF cikke legyen. PhD első éves: Minimumkövetelmény: egy 50% feletti IF cikk Végcél: A kutatási terv biztosítsa, hogy a 10 hónapos ÖD végére egy további 50% feletti IF cikk kísérleti anyaga összeálljon.

PhD felsőbb éves: Minimumkövetelmény: négy publikáció (közlemény és konferencia-előadás), amelyből legalább egy 50% feletti IF-os közlemény, egy második IF-os közlemény (ez lehet 50% alatti is), és a maradék kettő lehet bármilyen közlemény, előadás vagy poszter. Végcél: A kutatási terv biztosítsa, hogy a 10 hónapos ÖD végére egy további 50% feletti IF cikk kísérleti anyaga összeálljon. Az ösztöndíj alatt harmadéves doktoráns esetén elvárás, hogy a publikáció benyújtásra kerüljön az ÖD végéig, és az ÖD befejezését követő első alkalommal a doktori cselekmény elindításra kerüljön. Doktorjelöltek: Cél: A doktori értekezés benyújtásához szükséges minimumfeltételekhez képesti (publikációs) többletteljesítmény elérésének és az ÖD 10 hónapos végére a doktori értekezés elkészülésének elősegítése Minimumkövetelmény: négy publikáció amelyből legalább kettő 50% feletti IF-os közlemény, a harmadik egy IF-os közlemény (ez lehet 50% alatti is), a negyedik bármilyen közlemény (a harmadik és negyedik publikáció kiváltható egy harmadik 50% feletti IF-os közleménnyel). Végcél: A kutatási terv biztosítsa, hogy a 10 hónapos ÖD végére egy további 50% feletti IF-os közlemény kísérleti anyaga összeálljon, elvárás, hogy a publikáció benyújtásra kerüljön az ÖD végéig, és az ÖD befejezését követő első alkalommal a doktori értekezés benyújtásra kerüljön. Felsőoktatási Doktori Hallgatói, Doktorjelölti Kutatói Ösztöndíj

Bírálati szempontokPontszám PhD minősítése:15 Eddigi tudományos tevékenységek: Publikációk, megadott szabadalom, alkotások Nemzetközi konferencia előadások Tudományos díjak, ösztöndíjak Kutatási projektvezetői/témavezetői tevékenység 45: Egyéb szakmai (tudományos és oktatási) tevékenység:10 Nyelvtudás:6 Kutatási terv:24 Összesen:100 Felsőoktatási Posztdoktori Kutatói Ösztöndíj Posztdoktor II: Cél: Az MTA doktorihoz szükséges publikációs tevékenység elősegítése Minimumkövetelmény: habilitáció, vagy a habilitáció publikációs feltételének (publikációszám, összhatás, független hivatkozás) megléte. Végcél: A kutatási terv biztosítsa, hogy a 10 hónapos ÖD végére négy IF-os közlemény kísérleti anyaga összeálljon, elvárás, hogy a publikációk benyújtásra kerüljenek az ÖD végéig Posztdoktor I: Cél: A habilitációhoz szükséges publikációs tevékenység elősegítése Minimumkövetelmény: a habilitáció publikációszám és összhatás feltételének 66%-os megléte. (hivatkozást nem vizsgálunk) Végcél: A kutatási terv biztosítsa, hogy a 10 hónapos ÖD végére két IF-os közlemény kísérleti anyaga összeálljon, elvárás, hogy a publikációk benyújtásra kerüljenek az ÖD végéig

Extra kutatási teljesítmény értelmezése: PhD hallgatók: Az ösztöndíjas időszakra vállalt publikációért, konferencia részvételért nem számolható el kredit a PhD képzés keretében. Az ösztöndíjas időszakra vállalt publikáció nem lehet a cselekményindításhoz szükséges két publikáció egyike. Doktorjelöltek: Az ösztöndíjas időszakra vállalt publikáció nem lehet az értekezés beadásához szükséges négy publikáció egyike. Mindkét pályázatnál: Az ösztöndíjas időszakban vállalt kutatómunka lehet a doktori értekezés alkotó része, pl. ötödik publikációként. Az ösztöndíjas időszakban vállalt kutatómunka lehet a doktori értekezéstől független terület is. Kettős finanszírozás tiltásának értelmezése az összes pályázat esetén: Az ösztöndíjas időszakban vállalt kutatómunkáért az ösztöndíjas nem kaphat más forrásból (pl. pályázat, K+F szerződés, stb.) jövedelmet. Felsőoktatási Kutatói Ösztöndíj

Köszönjük a figyelmet! Kérdés esetén forduljanak hozzánk bizalommal: