  Don Bosco szülőháza  Édesanyja Margit mama.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Savio Szent Domonkos Bosco Szent János Laura Vicuña.
Advertisements

Jártam a hegyeket, a hegyoldalakat borító erdőket, és csodáltam a természet szépségét, a fenséges tájakat…
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Feltehetek egy kérdést?
Megbocsátás és parancsba kapott szeretet
A házasság még nem a mennyország
Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
Folyamodjatok az Úrhoz,
2009.jún. 19 – jún. 10. Ebben az időben az egyház a papokra emlékezik. Június 19.-e Jézus Szívének ünnepe, amikor a papokért is imádkozunk világszerte:
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
ADVENT.
Réthelyi Bálint & Gergely
Értékes gondolatok értékes könyvekből… Gyulay Endre: Ámentől ámenig Tudatos bekapcsolódás a szentmisébe Szent István Társulat, Budapest, 2010.
Kínai terméstörténet.
Jó reggelt- Isten hozott !.
Harang csendül, Ének zendül, Messze zsong a hálaének
Május 13. az első Fatimai Mária jelenés emléknapja
Ady Endre: Karácsony Webgabona Kft.
Drága Édesanyámnak, kit a világon
Napra Valentin.
Gitáros énekek.
Ady Endre Karácsony előadja Szabó Gyula.
7. évfolyam 6. lecke (vázlat)
Vajon mit gondol Rólam az Isten?
Életige 2007 Május.
Megkértem Istent, hogy vegye el a büszkeségemet, de Ő azt mondta: NEM!
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Jó reggelt- Isten hozott !.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Boldog 2014-et !.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
„Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Te vagy az, akibõl élet árad,
DON BOSCO.
BB Biblia-kör.
Bosco Szent János. Élete Szegény családban született 1815-ben. Kétéves volt csupán, mikor édesapja meghalt, így édesanyja, Margit, egyedül nevelte három.
Isten hozott köztünk!.
Azért, hogy az isteni kegyelem által megtaláljuk ezt az utat, nagyon segít, ha sok módon keresünk és próbálkozunk, hogy azon az úton járjunk, amely.
Az Élet Igéje április.
Az Élet Igéje augusztus.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Isten mondta.
Mindig kapcsolatban Vele
Szeretlek,és mindig foglak Szeretni.
Az Élet Igéje szeptember.
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
Büszkeség = balítélet 1 Pt 5, 5/b „A büszkeség az elveszettek átka és a legnagyobb akadály a megmentettek életében.” Chris Gummitt.
A tetté lett szeretet Családi istentisztelet Mikulás napján Program: – Gyülekezés és énektanulás – „A tetté lett szeretet” - totyogók istentisztelete.
Évközi 2. vasárnap Január 15. – „A” év.
Évközi 3. vasárnap Január 22. – „A” év.
49.
Örvendezzünk, jertek, áhítatos lelkek, Istenünk oltáránál
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
DON BOSCO SZENT JÁNOS.
Imádkozz az Észak-Koreában élő gyermekekért!
Volt egyszer egy kisfiú, akinek igen nehéz természete volt
ADVENT.
Ami a Tiéd.
Isten lakhelye.
Előadás másolata:

 Don Bosco szülőháza

 Édesanyja Margit mama

 Az első szentmise helye

 Az elkoptatott láb A kilyuggatott kéz A „röntgenszem” A száj, amely a szívhez szól Az orr, amely kiszagolja a bűnt Vizsgáljuk meg jobban Szent Don Boscot!

  Már kiskorától nagy GYALOGLÓNAK bizonyult.  Naponta 20 km-t kellett gyalogolnia, hogy eljusson a  castelnuovói iskolába.  Kiváló középtávfutó is volt. Az elkoptatott láb

  Papként is nagy gyalogló volt. Lábát a szó szoros értelmében elkoptatja, amely nem egy alkalommal egyenesen vérezni kezdett. Keresi, kutatja az „elveszett bárányokat”. Elmegy Torino külvárosába is, hogy összegyűjtse a munkanélküli, börtöntöltelék fiatalokat,hogy magához vegye őket és Jézushoz vezesse a nehéz sorsú fiatalokat, akik az utcákon élnek. A lelkek halásza

  Castelnuovo d’Asti falujában egy ministráns kisfiú a mise után kéri Don Boscót, hogy vigye magával Torinóba, mert tanulni szeretne, hogy pap lehessen.  „Don Bosco az út alatt ezer kérdéssel halmozott el, és én ezer feleletet adtam neki. Attól fogva semmi titkom nem volt előtte. Végighallgatva a csibészségeimet, azt mondta mókásan, hogy most már jobbnak kell lennem.”  Az első éjszakán a földön aludt, mert annyi gyerek volt, hogy nem találtak ágyat neki.  Pap lett belőle! Giovanni Cagliero

 Gyűjtsd össze Jézus családját! Az Oratórium Don Bosco létrehozta az Oratóriumot. Az Oratórium, mint minden igazi közösség, egy könyvhöz hasonlít, ahol az egyes lapok a gyermekek, a személyek, és ami egyben tartja őket, az a közös hit Jézusban.

 Gyűjtsd össze Jézus családját! A PAP az emberek, az eltévelyedett lelkek halásza. Összegyűjti és egyesíti őket, megalkotva Jézus nagy családját. Egybeköti ezt a szép könyvet, amely a közösség.

  Bosco Szent János kezének volt egy ismertetőjegye: ki volt LYUGGATVA. Miért? OLYAN KÉZ VOLT. AMELY ELAJÁNDÉKOZTA MINDENÉT,olyan kéz, amely semmit sem tartott meg magának. A kilyuggatott kéz

  Jancsi már kiskorában bebizonyította, hogy NEM kétbalkezes: rendkívül ügyes volt, még cirkuszi mutatványokat is be tudott mutatni. Mamájával gyakran járta a vásárokat, ahol megfigyelte a mutatványosokat és elleste a trükkjeiket.  Ügyesen mászott fel magas fákra is.

  Don Bosco kezének ügyessége a rengeteg jótékonykodás során mutatkozott meg igazán.  Margit mama már kiskorában jótékonykodásra nevelte.  Mindenkin és mindenkinek segített. A gondviselés „ügynöke”

  Don Bosco gyakran ismételgette a gyerekeinek:  ÚGY SZERETLEK TÉGED, HOGY MÉG HA CSAK EGY KENYÉRSERCLIM VOLNA IS, MEGOSZTANÁM VELED”. Szórd szét a kegyelmet!

  Már kiskorában kiderült, hogy rendkívül éles elméjű, olyasvalaki, akinek semmi nem kerülheti el a figyelmét.  MÁR AKKOR MEGTANULTA MEGLÁTNI AZT, AMIT A TÖBBIEK ÉSZRE SEM VETTEK. A „röntgenszem”

 Az éleslátó vezető  Egy alkalommal úgy tűnt, végleg nem sikerül helyet találni az oratóriumnak. Hiába akarta mindenki lebeszélni a tervéről, ő csak annyit mondott: „ már miért mondanék le bármiről is? Hisz ott van a helyünk: egy hatalmas udvar házzal, ami rengeteg gyereknek ad otthont.” Segítője is csak hitetlenkedett, hisz csak Don Bosco látta a házat. Azt hitték megzavarodott.

 A képzelgőnek igaza lett, és nagy ház az udvarral megérkezett.

  „ MUTASSATOK CSAK NEKEM EGY FIATALT, AKIT SOHA NEM ISMERTEM, ÉS A HOMLOKÁRA SZEGEZVE A SZEMEM, FELSOROLOL A BŰNEIT, KEZDVE A KISKORA VÉTKEITŐL”.  Don Boscó jól látta a gyermekek lelkét, azt, hogy miféle úton kell haladnia az Oratóriumnak. Papként arra hivatott, hogy kijelölje az utat. Ő a lélekkel foglalkozik, nem a külső, hanem a belső dolgokat kell ismernie. Jelöld ki az utat!

 A száj, amely a szívhez szól Isten hangosbeszélője  Don Bosco tudott sokakhoz szólni prédikációval, és tudott személyes üzenetet adni, a fülbe ültetett szavakkal. Minden gyermekhez megvolt a megfelelő szava, amely lehetett bátorítás, ösztönzés, vigasz vagy éppen szemrehányás. Istennek kölcsönözte a száját, az ő hangos beszélőjévé vált. Arra hivatott, hogy Isten szavát hordozza, azt hirdesse, hogy Isten szava eljusson az emberek szívébe.

  Don Bosco mindig azon munkálkodott, hogy a gyerekek elkerüljék a bűnt, és minél gyakrabban járjanak gyónni.  „HA CSAK EGYVALAKI IS ELKALLÓDNA KÖZÜLETEK, NEM LENNE TÖBB NYUGODT PILLANATOM AZ ÉLETBEN. A TI ÜDVÖSSÉGETEK AZ ÉN EGYETLEN GONDOLATOM, SZÍVEM EGYETLEN ÓHAJA.” Az orr, amely kiszagolja a bűnt

 Ajándékozz lelki békét! És ha ma éjjel meghalnál? Don Bosco

 Bosco Szent János titka: a szivacs

  ÓRIÁSI SZÍVVEL, „Szivacs szívvel”  Az Úr szeretetét szivacsként kell felszívnunk, így tarthathjuk magunktól távol a bűnt. Hogyan volt képes Bosco Szent János mindarra, a mit tett?

 Kövesd a példáját! Átvette Margit mama jó szokásait, főként az imát, a szeretetkészséget. Otthon:

 Az iskolában Kimagaslott a többiek közül szorgalmával, kiváló memóriájával.

 A templomban: Mindig nagyon odafigyelt. Egyszer a misét tartó atya kérdezgette, vajon értette-e a szentbeszédet. A kis Jancsi felmondta neki az egészet.

 A tereken: Jancsi kosárkákat készített, hogy eladva azokat, a pénzből az első sorba vehessen jegyet a mutatványosok előadásain. Megfigyelte, megtanulta, később az így szerzett tudásával tudott a gyerekekhez közelebb kerülni. Még fogadásokat is megnyert. A pénzt jótékonykodásra használta fel.

 A munka világában: Jancsi, hogy tanulhasson, nappal dolgozott, éjszaka tanult. Így számtalan mesterséget elsajátított, ami később hasznára vált az Oratóriumban élő gyerekekkel való foglalkozásakor.

 Isten szeretete az imában és a szentmisében itatta őt át

 IX. PIUSZ PÁPA Kölcsönösen tisztelték és szerették egymást. IX. Piusz Pápa Don Bosco pápája volt.