Nemzeti Civil Alapprogram 2011. január 31. Budapest.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Advertisements

2012. december 3. ÉSZAK KELET-PEST MEGYEI LEADER EGYESÜLET Tájékoztató Fórum.
A magyar civil jogi szabályozás várható változásai, Kormányzat – Civil Szektor – Információs Társadalom Dr. Latorcai Csaba Nemzetiségi és Civil Társadalmi.
Civil szervezetek szerepe és jelentősége
KÖZHASZNÚSÁGI TUDNIVALÓK Kinek kell rendelkeznie?  A napja előtt nyilvántartásba vett közhasznú,illetve kiemelkedően közhasznú jogállás.
Civil partnerség – Szabolcs – Szatmár – Bereg megyében
A lions hazai szervezetének megújulása a Civil törvény kapcsán.
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
2011. évi támogatási irányelvek NCA Észak-alföldi Regionális Kollégium Nyíregyháza, február 10.
Az Európai Területi Társulások évi támogatására kiírt pályázat (A pályázat kódja: ETT-14) Szilágyi Orsolya Támogatási Főosztály Közigazgatási és.
375/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet a kisebbségi önkormányzatoknak a központi költségvetésből nyújtott feladatarányos támogatások feltételrendszeréről.
A kormányzat és a civil szervezetek kapcsolata Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár.
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
ESZA Nonprofit Kft. Nagy Balázs– uniós programigazgató.
Pályázat kiírás kódja: NEA-13-N Pályázat kiírás kódja: NEA-13-N.
Pénzügyi és szakmai elszámolás
NEA működési támogatások (2014)
NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november
Civil Fórum Jászfényszaru, Január 31.. Napirendi pontok Éves programok egyeztetése Közoktatási Esélyegyenlőségi Terv elfogadása Testvérvárosi kapcsolatok.
Európai Visszatérési Alap évi / évi allokáció szeptember 26.
Európai Menekültügyi Alap évi allokáció szeptember 18.
A Nemzeti Civil Alapprogram szervezeti felépítése, feladat- és hatáskörök Előadó: dr. Ugron Gáspár.
Közmunkaprogram kórházaknak Budapest, április. 27 SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM KÖZMUNKA TANÁCS KÖZMUNKA TANÁCS.
Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése - Pályázati kiírás civil szervezetek.
A Nemzeti Civil Alapprogram szerepe a civil szektor fejlesztésében
2011. január 27. Nemzeti Civil Alapprogram február 10. Nyíregyháza.
ÁROP „Partnerség erősítése”.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
A munkabérek nettó értékének évi megőrzéséhez nyújtható támogatás.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
1 A személyi jövedelemadó 1 %-ának kiutalása, felhasználás elszámolása.
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
Nemzeti Civil Alapprogram 2010-es pályázati év Debrecen február 11. Cseke István.
- Regisztrációs útmutató - Participant Portal (URF)
dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium
Személyi jövedelemadó 1+1% felajánlása, fogadása Simon Réka adóügyi ügyintéző NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága Eljárási Osztály Eger, április.
Változások az NCA szempontjából február 2. Fülöp Krisztina.
Huber Helga szakértő Tel:
ELŐADÓ: HORVÁTH RITA IRODAVEZETŐ ZALA MEGYEI CIVIL INFORMÁCIÓS CENTRUM CIVIL SZERVEZETEK MŰKÖDÉSI CÉLÚ TÁMOGATÁSA NEA-16-M.
A Nemzeti Civil Alapprogram 4 éves működése, a törvénymódosítás indokai, az alapprogram jövőképe CIVIL PARTNERSÉG REGIONÁLIS KONFERENCIA SZOMBATHELY 2007.
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Düh Gergely tanácsadó Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály 2012.február 20.
Új lehetőségek a civilek számára Morvay Levente. Civil törvény főbb szabályozási területei Szervezeti formák Működés keretei Letétbe helyezés Civil Információs.
2011. január 27. Nemzeti Civil Alapprogram november 26. Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága november.
NEA-16-M pályázatok. Közösségi környezet kollégium kulturális tevékenység, közművelődés, tudomány és kutatás, hagyományápolás, audio- és telekommunikáció,
Vállalati tanácsadási szolgáltatás támogatása Mikro-, kis-, és középvállalkozások részére Gyakori hibák Nemessályi - Bistey Judit Észak-Alföldi KKV Tanácsadói.
TÁMOP „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban”
Civil törvény és civil információs centrumok a közösségek megerősítéséért Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár február 6. Emeri Erőforrások Minisztérima.
A Vas Megyei Önkormányzat Európai Uniós és hazai pályázatkezelési rendszere Készítette: Horváth Ádám oktatási, kulturális pályázati referens Vas Megyei.
“Közösségben az erő!” Helyi civil kezdeményezések projekt ötlet felhívás Vas megyében A Vas Megyei Civil Információs Centrum és a Vas Megyei Önkéntes Centrum.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
Nemzeti Civil Alapprogram Jogi háttér, általános tudnivalók január 27.
KDOP Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése.
NCA Nyugat-dunántúli Regionális Kollégiuma „Így látják a kollégiumok elnökei…” A Nemzeti Civil Alapprogram öt éve a Nyugat-dunántúli Regionális Kollégium.
Milyen feltételek mellett jöhetnek létre a Tisza-tavi turisztikai régió bal parti TDM szervezetei?
Udvaros Renáta Nemzeti Együttműködési Alap
Pályázati információs nap Június 15.
Udvaros Renáta Nemzeti Együttműködési Alap
A magyarországi nemzetiségek és támogatásuk rendszere
Udvaros Renáta Nemzeti Együttműködési Alap
Szociális foglalkoztatás aktualitásai
A civil szervezetek támogatása és a vonatkozó jogszabályi változások
Időközi adatszolgáltatások teljesítése
Lorem ipsum.
PROGRAMZÁRÁS EMVA –III. – IV. tengely 1.
Barcsák Marianna KPSZTI
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Helyi támogatási kérelmek benyújtásának ügymenete
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
NEA – 19 – N Normatív pályázatok
Előadás másolata:

Nemzeti Civil Alapprogram január 31. Budapest

november 26. Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága november 27. Wekerle Sándor Alapkezelő

259/2010. (XI. 16.) kormányrendelet A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz rendelt hazai források kezelését január 1-jével a Wekerle Sándor Alapkezelő vette át az ESZA Nonprofit Kft-től. A továbbiakban az Alapkezelő látja el az NCA működtetésével kapcsolatos feladatokat.

Jogi háttér évi L. törvény a Nemzeti Civil Alapprogramról 160/2003. (X. 7.) kormányrendeletet az NCA tv. végrehajtásáról 311/2010. (XII. 23.) kormányrendelet 259/2010. (XI. 16.) kormányrendelet az egyes szervek központi hivatali jogállásáról, amely november 27-én lépett hatályba

Regionális: Észak-alföldi Regionális Kollégium, EA Észak-magyarországi Regionális Kollégium, EM Dél-alföldi Regionális Kollégium, DA Dél-dunántúli Regionális Kollégium, DD Közép-dunántúli Regionális Kollégium, KD Közép-magyarországi Regionális Kollégium, KM Nyugat-dunántúli Regionális Kollégium, NYD Országos hatókörű civil szervezetek támogatásának kollégiuma, ORSZ Szakmai: Civil szolgáltató, fejlesztő és információs kollégium (CIV) Demokrácia és partnerség fejlesztési kollégium (DP) Nemzetközi civil kapcsolatok és EU integráció kollégium (NK) Kollégiumok

Forrás 2011-ben az Alapprogram rendelkezésére álló forrás 3,6 milliárd forint. Országos hatókörű civil szervezetek támogatásának kollégiuma részére összesen forint.

Pályázatot nyújthatnak be társadalmi szervezetetek/alapítványok, amelyeket a bíróság a kiírás évének első napja előtt legalább egy évvel jogerősen nyilvántartásba vett, vagyis december 31. előtt és tevékenységüket ténylegesen folytatják a Nemzeti Civil Alapprogramról szóló évi L. törvény 14. § (f) pontja szerint országos hatókörrel működnek (létesítő okiratuk szerinti tevékenységüket legalább hét megyére és három régióra kiterjedő hatókörrel végzik) regisztráltak az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (EPER-ben)

Nem nyújthatnak be pályázatot Pártok Párt által alapított alapítványok Párt részvételével létrehozott egyesületek Munkaadói, munkavállalói és gazdasági érdekképviseletei szervezetek Egyházak Közalapítványok Jogi személyiségű és jogi személyiség nélküli nonprofit gazdasági társaságok Civil szervezetek, akiket az NCA kizárt a támogatási rendszerből Civil szervezetek, akik a tárgyévben a költségvetési tv. alapján közvetlenül, nevesítve részesülnek működési támogatásban – kivéve, ha a támogatási szerződés alapján a nevesített támogatás kizárólag projekttámogatásra szól.

A regisztráció menete Belépés az EPER-be a honlaponwww.eper.hu oldalra, A regisztrációhoz szükséges egy működő cím Pályázatot csak az EPER rendszerben megkért regisztrációs számmal tud benyújtani a pályázó A REGISZTRÁCIÓ INGYENES

Regisztrációs nyilatkozat kitöltési útmutató 2011-es űrlap szükséges, külön ki kell tölteni a hivatalos képviselő rovatot, és külön az önállóan aláírók rovatát, (még akkor is ha az ugyanaz), különös tekintettel az igen/nem legördülő menüre, a nyilatkozattevő eredeti aláírása és ha van, eredeti bélyegző lenyomat szükséges, jogi státusz kitöltése: alapítvány vagy társadalmi szervezet, ha van telephely, ahhoz kell az APEH bejelentő másolati példány, ha foglalkoztat munkaerőt a szervezet, akkor nyilatkozni kell, hogy megfelelt vagy nem felelt meg a rendezett munkaügyi kapcsolatoknak

Pályázatok benyújtási határideje: február 3. 23:59:59

Pályázatok benyújtása Kizárólag elektronikusan lehet pályázatot benyújtani! Kivétel: A Regisztrációs Nyilatkozat egy eredeti példányát postai úton vagy személyesen, legkésőbb az adott naptári évben elsőként beadott pályázat beadási határideje napján kell benyújtani!

A regisztrációs nyilatkozat az alábbi postacímre szükséges benyújtani: (amennyiben nem személyesen hozzák be) Wekerle Sándor Alapkezelő Civil Támogatási Főosztály 1055 Budapest, Bihari János u. 5.

Csak ajánlott küldeményként vagy tértivevénnyel postára adott dokumentumok esetében bírálunk el panaszokat! Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati kategória kódját!

Támogatható költségek Alapvető működési, igazgatási költségek és fejlesztések: humánerőforrás, kapacitásfejlesztés pl: munkabér forrásteremtés, gazdálkodás belső, külső kommunikáció pl: postaköltség, hírlevél szerkesztése marketing, szolgáltatásfejlesztés pl: szaktanácsadás, hirdetés törvényi megfelelés, adminisztráció, irodai költségek pl: jogtiszta szoftver használata, digitális adathordozó stb…

2011. évi változások Önrész biztosítása Működési pályázatok esetében legalább az igényelt összeg 10 %-ának megfelelő elvárt önrészt kell biztosítani! Az önrész lehet: Saját forrásból származó készpénz Saját forrásból származó nem készpénz (pl: társadalmi munka, tárgyi eszköz, szolgáltatás stb.)

2011. évi változások 1.Nem tekinthető önrésznek az államháztartás alrendszereitől és a más támogatótól kapott támogatás 2.A készpénzben rendelkezésre álló önrész rendelkezésére állásáról a pályázatban nyilatkozni kell majd a támogatási szerződés megkötésekor igazolni kell 3.Az elvárt önrésszel a beszámolási kötelezettség keretében el kell számolni 4.A nem készpénzes önrész elszámolását nyilatkozatban kell rögzíteni

2011. évi változások Támogatási időszak június szeptember 30. Elszámolási időszak június szeptember 30.

2011. évi változások Tartalmi bírálat 1. A Kollégium tartalmi szempontok alapján bírálja a benyújtott pályázatot: a pályázat áttekinthetősége, kidolgozottsága a szervezet céljainak és tevékenységének összhangja a pályázó előző évi aktivitása, szakmai tevékenysége a kért támogatás összhangban és arányban van-e a pályázatban megfogalmazottakkal és a szükségletekkel? milyen társadalmi aktivitása és hatása van a szervezetnek? folyó évi tevékenység bemutatása. a szervezet tárgyévre vonatkozó tervei

2011. évi változások Tartalmi bírálat 2. a pályázati költségvetés kidolgozottsága és indokoltsága a pályázó milyen más forrásokat akar bevonni elképzeléseinek megvalósítása érdekében? az esélyegyenlőség elvének érvényesülése (Milyen hátránnyal küzdő célcsoportot segít?) a szervezet fenntarthatósága és forrásteremtése a pályázó együttműködése más szervekkel, szervezetekkel a pályázó foglalkoztat-e önkénteseket, munkatársakat A szempontrendszer a pályázati kiírás melléklete!

Pályázatok letöltése, információk

Pályázatokkal kapcsolatos további információ az alábbi elérhetőségeken kérhető: Telefon: (1) Postacím: Wekerle Sándor Alapkezelő Civil Támogatási Főosztály Budapest Bihari János u

Köszönöm a figyelmet! Gubó Árpád Pályázati referens Wekerle Sándor Alapkezelő Civil Támogatási Osztály