TÁMOP 2.2.2 - A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése Kovács Tibor – portálfejlesztésért felelős (FSZH)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Urbán Ferenc Ábel: A KIR megújítási lehetőségei
Advertisements

STRATKOM Kft ÖSSZEFOGLALÓ A SZAKKÉPZÉS IRÁNYAIRÓL ÉS ARÁNYAIRÓL FOLYÓ ESZMECSERÉKRŐL "A kormány szakképzés-fejlesztési koncepciója az új szakképzési törvény”
Tájékoztatás a szakmai programok megvalósításáról június 26. BARTÓK TAMÁSNÉ.
Az OH TÁMOP fejlesztései
SZÜLŐK SZEREPE A TUDATOS PÁLYAORIENTÁCIÓBAN
Pályaorientáció: a fiatalok minőségi munkaerő követelményeinek biztosítása a munkaerőpiacon A pályaorientáció jelenlegi helyzetének és a jövőre vonatkozó.
A Palló Információs rendszer Internetes rendszer: Indulás: január Fejlesztők: Budapesti Művelődési Központ Támogató:
A TÁMOP (NSZFI) és TÁMOP (FSZH); TÁMOP
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
TÁMOP /A
TÁMOP 4.1.3/2 Felsőoktatási szolgáltatások rendszer szintű fejlesztésének célkitűzései és intézményi együttműködésének tervei Németh Antal felsőoktatási.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
Szép őszi napot kívánok!. MÉRFÖLDKŐ NAP NOVEMBER 4. Helyszín: Villa Pelikán télikertje (9700 Szombathely, Deák F. u. 3.)
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
Besenyi Sándor Regionális szakmai munkatárs Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Régiós szakmai műhely - Szeged A „FoglalkoztaTárs.
Szakmai tanulási utak Előadás S truktúrák és folyamatok szekció SZABÓNÉ DR. BERKI ÉVA szakképzési és felnőttképzési szakértő VII. Nevelésügyi Konferencia.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A Palló információs rendszer bemutatása
A „KONTAKTUS” Dél-dunántúli Regionális Közoktatási Hálózat Koordinációs Központ feladatai, működése Matókné Misóczki Mária Projektigazgató.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Történetünk Euroguidance Hungary, Euroguidance hálózat tagja 2000-től FSZH alatt (2007.jan.1-től) Európai Bizottság, Leonardo Da Vinci > LLL 65 központ.
A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása TÁMOP /2-2F A projekt az Európai Unió támogatásával,
A Calderoni Program helye és szerepe a HEFOP-ban Záró-konferencia március 27. Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u. 8. Telefon:
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Szakképzési közfeladatok a Kamarában
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – eszközfejlesztések a FIT-ek számára – NPK szakmai nap ( ) Borbély-Pecze.
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése Borbély-Pecze Tibor Bors, FSZH programvezető
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése Borbély-Pecze Tibor Bors, programvezető NFÜ- TISZK információs nap – március 3.
Az NPT tevékenységének bemutatása Borbély-Pecze Tibor Bors, NPT titkár március A szakadékok áthidalása Nemzeti Pályaorientációs Tanács – OÉT.
A Nemzeti Pályainformációs Portál Juhász Ágnes. Juhász Ágnes Az életpálya-tanácsadás kikötője ahonnan eljuthatunk minden információhoz.
1 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
TÁMOP „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” Előadó: Petromán Anikó.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – NPT ülés, Pásztor Szilvia – pályaorientációs portál tartalmi.
A TÁMOP es projekt eredményei, lehetőségek és kilátások a jövőre nézve, a projekt keretében készült on-line eszközök használatának lehetőségei Borbély-Pecze.
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése Borbély-Pecze Tibor Bors, programvezető RFKB-NPT kapcsolattartás Az életpálya tanácsadás.
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése
Barcsák Marianna KPSZTI
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Regionális workshop Zétényi Ákos.
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – nemzeti életpálya-tanácsadó rendszer kialakítása Borbély-Pecze Tibor Bors, PhD programvezető.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – eszközfejlesztések a FIT-ek számára – NPK szakmai nap ( ) Borbély-Pecze.
A Nemzeti Pályaorientációs Tanács (NPT) és a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok (RFKB) együttműködése TÁJÉKOZTATÓ ANYAG az RFKB pályaorientációs.
Nemzeti Pályaorientációs Tanács célok, feladatok
Pályaválasztási Kiállítások 2008
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése
Társadalmi Megújulás Operatív Program - TÁMOP
Társadalmi Megújulás Operatív Program - TÁMOP
A szakadékok áthidalása
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése
Hauser Zoltán szakmai vezető Oktatási Hivatal EFOP VEKOP
A Diplomás pályakövetŐ rendszer megújítása
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése Kovács Tibor – portálfejlesztésért felelős (FSZH)
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
Előadás másolata:

TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése Kovács Tibor – portálfejlesztésért felelős (FSZH)

Kovács Tibor – portálfejlesztésért felelős (FSZH) A Nemzeti Pályaorientációs Portál (NPP) első fejlesztési szakasza: A prezentáció tartalma  Célkitűzések, vízió  Az előd:  A fejlesztés fókuszpontjai  A Nemzeti Pályaorientációs Portál felépítése, tartalmak és funkciók  Elvégzett előkészítő munkák, együttműködések  A fejlesztés előrehaladása  Az új portál indulása  2010 utáni lehetséges fejlesztési irányok

Célkitűzések, vízió A Nemzeti Pályaorientációs Portál (NPP) legfontosabb célkitűzései:  segíteni a fiatalok pályaválasztását és karriertervezését,  segíteni a felnőttek pályakorrekcióját,  segíteni az élethosszig tartó tanulás hazai térnyerését,  segíteni a munkáltatók, humán-erőforrás szakemberek informálódását,  segíteni a munka-, pálya- és képzési tanácsadással, információs tanácsadással foglalkozók mindennapi munkáját,  segíteni az iskolai pályaorientációt. Kovács Tibor – portálfejlesztésért felelős (FSZH)

Az előd: Kovács Tibor – portálfejlesztésért felelős (FSZH)

Az előd:  Dél-alföldi régiós fejlesztés PHARE támogatással között  22 tagú konzorcium a Békés Megyei Munkaügyi Központ vezetésével  További tagok: Bács-Kiskun Megyei Munkaügyi Központ, Csongrád Megyei Munkaügyi Központ, megyei önkormányzatok, kamarák, közoktatási intézmények  2005-től fenntartó: Foglalkoztatási és Szociális Hivatal  2005-től célkitűzés a korábbi régiós jellegű portál országos kibővítése  A TÁMOP projekt előkészítéseként jelentős fejlesztési munkálatok 2008 őszén (a 15/2008 NSZFT támogatási szerződés keretében)  Nagyságrendileg egyedi látogató/év Kovács Tibor – portálfejlesztésért felelős (FSZH)

Legfontosabb ePálya tartalmak, funkciók  Tanácsadás  Pályaorientációs Érdeklődésvizsgáló Kérdőív  Pályakereső, pályatervező  Társalgó (online chat formájában) és Fórum  Tanulás  Új és korábbi OKJ szakképesítéseinek bemutatása  Bolognai felsőoktatási szakok, szakirányok bemutatása  Középfokú, felsőfokú képző intézmények és képzések  Munka és munkavállalás  Foglalkozások bemutatása (mappákkal, videókkal)  Munkaerő-piaci adatok (például rövidtávú munkaerő-piaci prognózis, átlagkereseti adatok, bejelentett álláshelyek száma) Kovács Tibor – portálfejlesztésért felelős (FSZH)

2008-as ePálya fejlesztések (a TÁMOP projekt előkészítéseként)  új OKJ szakképesítéseinek bemutatása (keresőfelülettel)  bolognai rendszerű felsőoktatási szakok bemutatása (keresőfelülettel)  bolognai rendszerű felsőoktatási szakok munkaerő-piaci kimenete (FEOR kapcsolat)  rövidtávú munkaerő-piaci prognózis (keresőfelülettel)  394 aktualizált foglalkozás-bemutató mappa, 210 munkaerő-piaci helyzetet, tendenciákat bemutató mappa, 50 online megnézhető szakmabemutató film Kovács Tibor – portálfejlesztésért felelős (FSZH)

A fejlesztés fókuszpontjai, céljai  Új informatikai lehetőségek felhasználása  A felhasznált adatok aktualitásának, a rendszer fenntarthatóságának biztosítása (a hivatalos adatbázisok adatgazdáival történő együttműködés keretében)  A tanácsadó funkciócsoport bővítése (új kérdőívek kidolgozása, meglévő felmérő eljárások tökéletesítése)  Meglévő, kidolgozott SzakmaInfo DVD tartalmainak, funkcióinak továbbfejlesztése, online megjelenítése  Új pályaorientációs tartalmak kidolgozása (mappák, filmek, foglalkozásbemutatások stb.)  Élő, folyamatosan frissülő, aktuális információkat tartalmazó portál létrehozása Kovács Tibor – portálfejlesztésért felelős (FSZH)

A Nemzeti Pályaorientációs Portál felépítése, tartalmak és funkciók  Háromcsatornás felépítés:  Tanulás világa  Munka világa  Tanácsadók virtuális közössége  Funkciók (keresőfelületek, böngészés stb.) döntési pontokhoz való kapcsolása  Általános portálfunkciók (szerkesztőségi rendszer, hírlevél, regisztrációs szintek, naptár stb.)  Igényeihez igazított design, arculat, stílus (ePálya és SzakmaInfo DVD tapasztalatok felhasználásával) Kovács Tibor – portálfejlesztésért felelős (FSZH)

Az adattartalom biztosítása Együttműködési megállapodások kötése:  Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet  Oktatási Hivatal (Educatio Kht.)  Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet A portál mögött dolgozó legfontosabb adattartalmak:  OKJ-hez kötődő információk  Szakmabemutató filmek és mappák  Közoktatási információk (KIR, KIFIR, KIR-STAT)  Felsőoktatási információk (alapszintű tartalom)  Felnőttképzési információk (Felnőttképzési nyilvántartás, akkreditációs adatbázisok)  Munkaerő-piaci információk (elsősorban képzett mutatók segítségével)  Kiegészítő információk (például intézményi rangsorok) Kovács Tibor – portálfejlesztésért felelős (FSZH)

Tanácsadók Virtuális Közössége Főbb funkciók:  Országos pályaorientációs tanácsadó adatbázis létrehozása és karbantartása  Tudástár - Aktualitások, tanulmányok, releváns linkek  Szakmai csoportok létrehozása, tanácsadók szakmai fóruma, közösségi funkciók  Online tanácsadási esetnapló rögzítése, anonimitás biztosításával Adminisztratív kiegészítő funkciók Az NPP segíti a TÁMOP projektben képzésbe bevontak (2000 fő) adminisztrációjával, nyilvántartásával kapcsolatos feladatokat (képzés- menedzsment). Kovács Tibor – portálfejlesztésért felelős (FSZH)

Elvégzett előkészítő munkák A 15/2008 NSZFT támogatási szerződés keretében elvégzett legfontosabb előkészítő tevékenységek:  Hazai és nemzetközi pályaorientációs portálok felmérése  A NPP keretében hasznosítható adatbázisok felmérése, elemzése (Adattérkép)  Hazánkban működő felsőoktatási karrierirodák, valamint az ÁFSZ (belső, külső) tanácsadó állományának felmérése (részben a Tanácsadók Virtuális Közösségének előkészítéseként)  ePálya rendszerben elvégzett fejlesztési, aktualizálási munkák 2008 őszén Kovács Tibor – portálfejlesztésért felelős (FSZH)

A fejlesztés előrehaladása  elején tavaszán elkészült a portálkoncepció (célkitűzések, elvárások, funkciótípusok)  Központosított közbeszerzés keretében kiválasztásra került a portálfejlesztést megvalósító informatikai fejlesztőcég  A fejlesztőcég elkészítette az elérhető portál-keretrendszereket felmérő tanulmányt, a két választható keretrendszer a szakmai vezetésnek bemutatásra került  Kialakítottuk a szakmai oldalon dolgozó stáb felépítését, kiválasztásra kerültek az egyes feladatcsoportok szakmai vezetői  Véglegesítés alatt vannak azok az együttműködési megállapodások (NSZFI, OH, OFI, FSZH), amelyek az adathozzáférést biztosítják Kovács Tibor – portálfejlesztési felelős (FSZH)

Az új portál indulása A Nemzeti Pályaorientációs Portál átadása három lépcsőben történik:  első fázis: szeptember  második fázis: február  harmadik fázis: augusztus Kovács Tibor – portálfejlesztésért felelős (FSZH) szept febr aug. Fejlesztési szakasz Portálrendszer testre szabása (alapfunkciók és –tartalmak) Bővítési szakasz Tartalom és funkcionalitás bővítése 1. Zárószakasza Funkciók és tartalmak véglegesítése Javaslattétel a továbbfejlesztési irányokra, lehetőségekre Továbbfejlesztés

Köszönöm a figyelmet! Elérhetőségek:   Web:  Telefon – TÁMOP Pályaorientációs Munkacsoport: 1/ Kapcsolódó weblapok:     Kovács Tibor – portálfejlesztésért felelős (FSZH)