Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, 2011. július 13. Előrehaladás a fogyasztóvédelmi ügyek területén 2011. első félévében.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Korrupció az igazságszolgáltatásban és a bűnmegelőzésben Állami szereplők és a korrupció „Kormányzati válaszok” Sántha György, dr. IRM Miniszteri Kabinet.
Advertisements

Mintacím szerkesztése • Mintaszöveg szerkesztése – Második szint • Harmadik szint – Negyedik szint » Ötödik szint Tartalom- és módszerfejlesztés a Műegyetem.
főigazgató-helyettes
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
Tájékoztatás a as EMVA társfinanszírozású vidékfejlesztési program évi éves végrehajtási jelentésben foglalt eredményekről ÚMVP MB 2013.
„Demo-Rendelet” 23/2011.(III.18.) Korm. Rendelet A zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről.
A PÁLYÁZAT Márkus Miklós szakértő Stratégiai zajtérképek és zajcsökkentési intézkedési tervek készítése Székesfehérvár 2013 Zárórendezvény.
FOGYASZTÓVÉDELMI ALAPISMERETEK
Az európai fogyasztóvédelmi magánjog fejlődési tendenciái Dr. Hajnal Zsolt FOME elnök/ DE-ÁJK egyetemi tanársegéd május 31.
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
E-KERESKEDELEM SZABÁLYOSAN
Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
A fogyasztóvédelmi szabályozás rendszere Fogyasztóvédelmi törvény (1997. évi CLV. törvény) 10 fejezetből áll: pl.: -fogyasztók életének, egészségének,
UMVP MB KAP albizottság, KAP-reform Papp Gergely Agrárgazdasági Kutató Intézet
Tájékoztató a területfejlesztésért felelős főigazgatók üléséről Drahos Zsuzsanna Budapest, április 7.
Az EK Rendelet felülvizsgálatának magyar javaslatai és ETT jó gyakorlatok Előadó: Dr. Szabó Erika Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős Államtitkár.
Az első lépések Dr. Kadocsa Ildikó, osztályvezető
Készítette: dr. Szucsigán Ádám
1 MER ellenőrzés ek egységes értelmezése Budapest, szeptember 5. Munkácsi Márta A Minőségellenőrzési Bizottság tagja.
Távhőszolgáltatás és fogyasztóvédelem dr. Balku Orsolya főosztályvezető Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Távhőszolgáltatási Konferencia és KiállításPécs,
Jogszabályi háttér A katasztrófavédelem a polgári védelem és a tűzoltóság országos és területi szerveinek összevonásával alakult meg január 1- jével,
dr. Szöllősy András UCP Osztály július 29.
A VÁLLALKOZÁSOK SZEREPE A FOGYASZTÓVÉDELEMBEN Dr. Kohuth Viktor
Határon átnyúló vitarendezés. Bevezetés határon átnyúló viták nehézségei különböző nyelv jogismeret hiánya, fogyasztói jogvitákban különösen.
A fogyasztóvédelemről szóló évi CLV. törvény módosítása A békéltető testületeket érintő tervezett változások Dr. Mozolai Mónika osztályvezető 2012.
Magyarország IV. középtávú ( ) Fogyasztóvédelmi Politikája Vitaanyag június.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi Bizottság elnöke Budapest, június 16. Fogyasztóvédelem és jogalkotás napjainkban.
Hatósági és civil fogyasztóvédelmi feladatok, merre tovább fogyasztóvédelem? Dr. Baranovszky György Gödöllő, április 22.
Dr. Baranovszky György Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége Országos fogyasztóvédelmi konferencia Budapest,
BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FOGYASZTÓVÉDELMI FELÜGYELŐSÉGE Közösen a fogyasztókért: a békéltető testületek és a fogyasztóvédelmi hatóság együttműködésének.
Fogyasztóvédelem – legfrissebb jogszabályi változások
MUNKÁLTATÓ ÉS AZ ÜZEMI TANÁCS KAPCSOLATA (Mt. 267.§)
Szent Koronát Szolgálók Szövetsége Szent Korona alapú jogrendszer „Az államhatalom gyakorlásáról” szóló, 1. főtörvény.
Horváth J. Ferenc elnök Magyar Energia Hivatal Jubileumi Szakmai nap szeptember 16. A VEZETÉKES ENERGIAIPAR SZABÁLYOZÁSÁNAK 10 ÉVES TAPASZTALATAI,
A pénzügyi felügyelés fő irányai Európában Dr. Szász Károly elnök Új kihívások előtt a biztosítási piacok A Magyar Biztosítók Szövetségének I. Biztosítási.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, december 21. A Fogyasztóvédelem ügyei a évi őszi ülésszakban.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, december 19. A Fogyasztóvédelem ügyei a évi őszi ülésszakban.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, július 5. A Fogyasztóvédelem ügyei a évi tavaszi ülésszakban.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, december 14. Együttműködés a fogyasztóvédelmi ügyek területén.
ORSZÁGOS ATOMENERGIA HIVATAL
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács sajátos szerepe az Európai Uniós szabályozások érvényesítésében hazai nemzeti és helyi szintű szabályozásokban Horváth.
Belügyminisztérium Önkormányzati Feladatok Főosztálya
Kormányszóvivői tájékoztató A fogyasztók biztonságáért Középtávú fogyasztóvédelmi politika Csizmár Gábor államtitkár Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
Magyar Bányászati Szövetség Magyar Bányászati Szövetség 1024 Budapest, Margit krt. 85. Tel/Fax: (06-1)
MAGYOTT Közgyűlés február 16. Beszámoló Állatgyógyászati munkacsoport Dr. Kulcsár Gábor.
INTÉZMÉNYI KÖR NYILVÁNTARTÁS AKKREDITÁCIÓ ENGEDÉLYEZÉS.
A tűz-, a polgári- és a katasztrófavédelem kérdései Hoffmann Imre tű. ddtbk. Hatósági Főigazgató-helyettes.
Biztonság és Partnerség Társadalmi vita - Zárókonferencia szeptember 2. Budapest Az egészségügy feladatai 2010-ig Dr. Székely Tamás miniszter.
A fogyasztó és a vállalkozás fogalma, gyakorlati kérdések az Fgytv. végrehajtása során Országos szakmai konferencia Budapest, Dr. Eitmann.
A belső piaci szolgáltatásokról szóló irányelv Előzmények: március:Az Európai Tanács ülése Lisszabonban december:Az Európai Bizottság közleménye.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, július 16. A Fogyasztóvédelem ügyei a évi tavaszi rendes, és a nyári rendkívüli ülésszakban.
Dr. Fülöp Zsuzsanna szóvivő, osztályvezető Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Békéscsaba, szeptember 10. Változások, célkitűzések,tervek - a fogyasztóvédelem.
Fogyasztói jogérvényesítési lehetőségek készítette: dr. Tulipán Péter.
A szolgáltatási irányelv alkalmazásából nyíló lehetőségek a kkv-k számára A gazdasági élet stratégiái június 28. Külügyminisztérium.
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Szakmai beszámoló Bognár Márta tagozatvezető Bognár Márta tagozatvezető.
A fogyasztóvédelmi felügyelőségek feladat-és hatásköreit megállapító legfontosabb jogszabályok -Fogyasztóvédelemről szóló törvény -Nemzeti Fogyasztóvédelmi.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, december 16. A fogyasztóvédelem ügyei a évi őszi ülésszakban.
VASÚTI VIZSGAKÖZPONT KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Novák László igazgató.
Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet szerepe/feladata a médiaoktatás területén.
Török Ádám, az MTA főtitkára, az AKT elnöke
A pénzügyi szolgáltatások közvetítőit érintő jogszabályi változások
Fogyasztói jogok és a fogyasztók magánjogi védelme
Az állami támogatások versenyszempontú ellenőrzése Magyarországon
A magyarországi nemzetiségek és támogatásuk rendszere
A fogyasztóvédelem célja, 2011 tapasztalatainak tükrében
Közbeszerzési szabályok változása és
II. Országos Állatvédelmi- és Állatjóléti Konferencia
1/15/2019 Az uniós bel- és igazságügyi informatikai rendszerekkel és az interoperabilitással kapcsolatos jogharmonizációs kérdések október 10. Belügyminisztérium.
Az LMBTI-személyek egyenlőségének előmozdítása az Európai Unióban
Előadás másolata:

Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, július 13. Előrehaladás a fogyasztóvédelmi ügyek területén első félévében

 A plenáris ülés előkészítésével kapcsolatos tevékenységek  Soros elnökséggel összefüggő tevékenységek  Az elmúlt időszak fontosabb fogyasztóvédelmi témái  A Fogyasztóvédelmi Stratégia vitájáról  A miniszteri meghallgatásról  Az albizottsági tevékenységekről  Az őszi ülésszakra vonatkozó tervek Tartalom 2

 Egyes energetikai tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat (az őszi ülésszakról áthúzódóan)  Egyes elektronikus hírközlési tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat  PSZÁF-ról szóló évi CLVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat  Devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről és a lakóingatlanok kényszerértékesítésének rendjéről szóló törvényjavaslat.  A népegészségügyi termékadóról szóló T/3652. számú törvényjavaslat. 3 A plenáris ülés előkészítésével kapcsolatos tevékenységek

 dr. Cséfalvay Zoltán államtitkár tájékoztatása a magyar elnökség prioritásairól  Megállapodás elérése a fogyasztói jogokról szóló irányelv tervezetével kapcsolatban  Konzultáció a szervezett utaztatásról szóló új szabályozás előkészítése érdekében  Az Európai Parlament Belső piaci és fogyasztóvédelmi bizottságának látogatása  Egységes piac és fogyasztóvédelem kapcsolata  Élelmiszer-biztonság 4 A soros elnökséggel összefüggő tevékenységek

 Vörösiszap katasztrófával összefüggő fogyasztóvédelmi kérdések (ősszel már tárgyalta a bizottság)  A villamos energia és földgáz egyetemes szolgáltató által alkalmazható számlaképről szóló, november 1-jén hatályba lépett 31/2010. (IV. 15.) KHEM rendelet alkalmazásának tapasztalatai (ősszel már tárgyalta a bizottság)  A zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló, május 16-án hatályba lépett 23/2011. (III. 8.) számú kormányrendeletnek a fogyasztók biztonságát szolgáló rendelkezései 5 Az elmúlt időszak fontosabb fogyasztóvédelmi témái

 Az e-kereskedelemmel, elsősorban a webáruházak tevékenységével összefüggő fogyasztóvédelmi tapasztalatok  A fogyasztói csoportok tevékenysége és az erre vonatkozó jogi szabályozás kialakítása  A nehéz helyzetbe került, devizahitellel rendelkező fogyasztók megsegítése érdekében tervezett kormányzati intézkedéscsomag 6 Az elmúlt időszak fontosabb fogyasztóvédelmi témái II.

 A évre vonatkozó új, középtávú fogyasztóvédelmi politika dokumentuma  Szakmai konzultáció (nyílt napként)  A Bizottság (egyhangú) állásfoglalása:  Készüljön IV. középtávú fogyasztóvédelmi politika  Egyetértés a fogyasztók magas szintű védelmében,  Magabiztos, tájékozott és jogaikkal élni tudó polgárok kialakításában,  A békéltető testületek szerepének megerősítésében,  A vállalkozások együttműködésének ösztönzésében,  A gyermekek és az idős korosztály védelmében. 7 A Fogyasztóvédelmi Stratégia vitájáról

 Dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter  Kinevezését követően évente legalább egyszer kötelező  Meghallgatásának következtetései:  A fogyasztóvédelemmel foglalkozó civil szervezetek szerepének újraértékelése  A IV. középtávú fogyasztóvédelmi politika elfogadása és a fogyasztóvédelemről szóló törvény módosítása  A nehéz helyzetbe került, devizahitellel rendelkező fogyasztók problémáinak rendezéséhez szükséges a magáncsőd jogintézményének szabályozása is  Az „átalakítás éve” zajlott az intézményrendszer szempontjából 8 A miniszteri meghallgatásról

 Ellenőrző albizottság  Élelmiszer biztonsági albizottság  Fogyasztói panaszok kezelésének intézményrendszerét áttekintő albizottság 9 Az albizottsági tevékenységről

Az őszi ülésszakra vonatkozó tervek  PSZÁF évi tevékenységéről szóló jelentés tárgyalása  NMHH hírközléssel összefüggő évi tevékenységéről szóló jelentés tárgyalása  Az utazásszervezés fogyasztóvédelmi kérdéseinek tárgyalása  A személygépkocsikra kötött biztosítások egyes kárrendezési kérdései és a kilométer-számlálók visszaforgatásának a problémája 10

Az őszi ülésszakra vonatkozó tervek II.  A magyar elnökség fogyasztóvédelem területén elért eredményeinek az értékelése  A fogyasztói jogokról szóló irányelv harmonizációjából fakadó jogalkotási kötelezettségek áttekintése  Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló évi CVIII. törvény, valamint a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) számú kormányrendelet felülvizsgálata 11

Köszönöm figyelmüket ! 12 Országgyűlés Fogyasztóvédelmi Bizottsága Simon Gábor