Giller Tamás Giller Tamás Mi az ERP? A vállalatirányítási rendszer egy olyan számítógépes rendszer, amely támogatja a vállalkozás.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KÖLTSÉGELSZÁMOLÓ RENDSZER. A TruExpense rendszer Csökkentse kiadásait a magyarországi piacon egyedülálló TruExpense költségelszámoló rendszer segítségével!
Advertisements

Tájékoztatás a szakmai programok megvalósításáról június 26. BARTÓK TAMÁSNÉ.
Találkozzunk a felhők felett!
Országos könyvtári fejlesztések a tanulás támogatására
Dr. Romhányi Gábor előadása A hulladékgyűjtés költséghatékony megvalósítása informatikai eszközökkel.
Az információ hatalom Hogyan legyünk jól informáltak avagy
Dr. Romhányi Gábor előadása
Szoftverminőség, 2010 Farkas Péter. SG - Sajátos célok  SG 1. Termék / komponens megoldás kiválasztása  SP 1.1. Alternatívák és kiválasztási kritériumok.
Public Affairs – Issues management
Verfasser · weitere Angaben
Az SAP bevezetése a Debreceni Egyetemen
Első az egyenlők között – Key Account Management Összeállította: Kelemen György MAN Roland Magyarország Kft.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
RENDSZERINTEGRÁLÁS B_IN012_1
Informatikai megoldások egy kézből
Az ERP bevezetés „művészete” – avagy hogyan csináljuk mi.
INFORMÁCIÓRENDSZEREK FEJLESZTÉSÉNEK IRÁNYÍTÁSA.. Alkalmazás - projekt Alkalmazás - a vállalat tökéletesítésére irányuló új munkamódszer projekt - az új.
ERP Integrált vállalatirányítási rendszer
Az SAP bevezetése a Debreceni Egyetemen
CRM Customer Relationship Management –
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
Vállalatirányítási rendszer bevezetésének gyakorlati alkalmazása
Szoftvertechnológiai Konferencia november 6.
Szabó László ügyvezető igazgató Twinnet
Is:energy kereskedelmi folyamatainak automatizációja Office System felhasználásával Turcsán Ferenc, sales és marketing igazgató, is:energy Hungary Kft.
GONDOLATOK AZ OSZTÁLYF Ő NÖK ÉS A GYERMEKVÉDELMI FELEL Ő S EGYÜTTM Ű KÖDÉSÉR Ő L Csillag Ferenc – pedagógiai szakért ő.
Kontrolling Kis- és Közép vállalatok esetén Készítette: Németh Rita YFVZUC KGKIEG.
Közigazgatási kommunikáció
Közép-Európai Innovációs Központ – Forrás Informatika Kft. Ágazati Kutatás – Szoftverfejlesztés Május 17. Eger Tóth András Senior Projekt Menedzser.
Versenyképes vállalatirányítás változó üzleti és jogi környezetben Nagy Lajos, Konzulens Velence November 22.
Ipari középvállalat projektvezetőjének tapasztalatai az integrált vállalatirányítási szoftver bevezetési szakaszában Projektmenedzsment Fórum A kis-
Kérdések a második zh-hoz
Szolgáltatáselemző Rendszer. A rendszer fejlesztése szeptemberében kezdődött, az előkészítő munkálatok év elejétől. Az éles rendszer átadásának.
Dr. Romhányi Gábor előadása Költséghatékonyság a megoldása a hulladékgyűjtésben és kezelésben?
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Funkciói, feladatai és területei
A projekt szervezeti formái
Az elemzés és tervezés módszertana
Munkavédelem és controlling
S ZŰCS M IHÁLY, FŐOSZTÁLYVEZETŐ - HELYETTES, B ELÜGYMINISZTÉRIUM D R. M ÁTHÉ J ÁNOS VEZÉRIGAZGATÓ, L ÁSZLÓ P ÉTER PROJEKTMENEDZSER, NET VISOR Z RT. BEVEZETŐ.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Bemutatkozik a CPL JOBS. Eredmények számokban  1989 óta Európa egyik vezet ő toborzó ügynöksége és HR - szolgáltatója  Európában 8 országban jelenlév.
A projekt szervezeti formái
Fejlesztés Menedzser ismertető II.rész 1 A Projektekről nyilvántartott fontosabb adatok Alapadatok, Mérföldkövek, Emberi erőforrások, Költségek, Szoftver.
OBJEKTÍV cégvezetés Vs. Vakon repülés.
? ? ? ? ? Molnár Ferenc Milyen a jó informatikai háttér az ügyfélkezeléshez, ügyfél- információhoz? A jó CRM nélkülözhetetlen.
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia 2005
SLA (Service Level Aggrement) alapon történő szolgáltatás fejlesztés a Gazdasági Főigazgatóságon
i.e. SMART üzleti ötletek versenye SWOT analízis workshop
Hatékonyságnövelés, avagy: Buktatók és előnyök a társas praxisban 2014 PMK dr. Bába András – Polequi Bt.
Az MS Project szoftver alapfunkcióinak
1 VIIR Vállalatirányítási Integrált Információs rendszerek I. (Történeti áttekintés - TEI) Szent István Egyetem TATA Kiválósági Központ és Informatikai.
DMS Fórum Kovács Orsolya május 27. A dokumentumkezelés bölcsője és mozgatója - A dokumentumkezelés újjászervezése.
E-számlázás gyakorlata és ellenőrzése Czöndör Szabolcs Ellenőrzést Támogató Főosztály főosztályvezető.
WKING PARTNERSÉG BEMUTATÓ. WKing Kereskedőház az Ön cége szolgálatában Tapasztalatunk: 10+ év e-commerce 20+ év kereskedelem 10+ év online marketing tapasztalat.
Mitől innovatív egy vállalkozás? Nyert a pályázatom! Hogyan tovább? Segítünk a megoldásban!
Termék vagy szolgáltatás értékesítése. Bevezetés Röviden mutatkozzon be, és mutassa be munkatársait. Ismertesse azt a terméket vagy szolgáltatást, amelyet.
A magánbiztonsági szektor megérett a változásra, problémáink kulcsa a kezünkben van.
FAIR RENDSZERKONCEPCIÓ ÉS A BEVEZETÉS LÉPÉSEI DECEMBER 17.
eeszt A csatlakozás feltételei és körülményei
Szent István Egyetem Közgazdaságtudományi Jogi és Módszertani Intézet
Az ORACLE JDE EnterpriseOne ERP rendszer bevezetésének tapasztalatai
Vállalatirányítási rendszerek bevezetése és tapasztalatai a KKV szektorban Oldal Zoltán vállalati tanácsadó Gy-M-S Kereskedelmi és Iparkamara KKV vezetők.
SZÖM II. ÖNÉRTÉKELÉS TAPASZTALATAI
Vállalati terv bemutató
Kinek? MIKOR? MIT?.
Gyorsabb és hatékonyabb munkavégzés
Erasmus+ mobilitási program
Átlátható folyamatok ügyviteli rendszerekkel
Vállalatirányítási rendszerek alapjai
Előadás másolata:

Giller Tamás

Giller Tamás Mi az ERP? A vállalatirányítási rendszer egy olyan számítógépes rendszer, amely támogatja a vállalkozás összes folyamatát, legyen szó akár gyártásról, készletkezelésr ő l, projektmenedzsmentr ő l, számlázásról, ügyfélkapcsolatok kezelésér ő l vagy bármilyen egyéb folyamatról. Az ERP el ő készíti a döntéshozatali folyamatokat és biztosítja a különböz ő funkciók közötti integrációt (ezért is szokták Integrált Vállalatirányítási Rendszernek is nevezni az ERP-ket), kapcsolódást, együttm ű ködést.

Giller Tamás Mire jó egy ERP? Folyamatok integrálása, összekapcsolása Átláthatóság, hatékonyság növelés (ellentét: szigetmegoldások) Információ gy ű jtés, kiértékelés, riportozás Rossz motivációk: Versenytársak is ezt teszik Van rá pályázati forrás

Giller Tamás Néhány kategória: ERP vs Ügyviteli szoftver vs Számlázó szoftver Egyedi vs Dobozos Iparági vs Általános Hazai vs Nemzetközi

Giller Tamás Sikeres vagy Sikertelen? Ügyfél elégedett vagy nem? Rengeteg egyedi tényez ő vezethet a sikerhez vagy éppen sikertelenséghez Nem megfelel ő választás (szállító, ERP), nem elég budget, nem elég id ő, követelmény specifikáció hiánya, bevezetés módszertan hiánya, projektvezet ő hiánya vagy éppen alkalmatlansága, célok helyett csak vágyak vannak Felkészületlenség

Giller Tamás

Giller Tamás

Giller Tamás Rendszerbevezetés el ő tt legyenek kit ű zött, mérhet ő célok (vágyak nem egyenl ő a célokkal!) Célunkat tárjuk fel a szállító el ő tt Kollégák bevonása a rendszer/szállító kiválasztásába Legyen projektvezet ő je a bevezetésnek (bels ő, küls ő ) Kollégák számítógépes felkészültségét ellen ő rizzük, mérjük le Vev ő inket tájékoztassuk, hogy új rendszer lesz (mert pl. lehetnek problémák) Bízzunk az ERP szolgáltatóban (hiszen mi választottuk) Kommunikáljunk sokat Legyenek írásbeli tervek (rendszerkövetelmény, projektterv, bevezetés módszertan)

Giller Tamás A cégvezet ő hajlandó-e elhagyni az apróbb problémákat a cégen belül azért, hogy a globális problémákra és döntésekre fókuszáljon? A cégvezet ő megbízik-e munkatársaiban és az ő szaktudásukban, képes arra, hogy delegáljon feladatokat, és felel ő sségi köröket határozzon meg? A cégvezet ő ki tud-e jelölni helyettest vagy alsóbb szint ű menedzsert, aki a kisebb ügyeket a cégvezet ő közvetlen beavatkozása nélkül is képes elintézni? A vállalkozás és dolgozói át tudnak-e térni, hajlandóak-e áttérni egy magasabb szint ű informatikai rendszerre, itt els ő sorban a számítógép használatra gondolok?

Giller Tamás A cég minden alkalmazottjában van igény és hajlandóság a változásra, változtatásra? Ha az ERP rendszer bevezetése azt kívánja, hogy bizonyos pontokban – a hatékonyság növelés miatt – változtatni kelljen egy már meglév ő folyamaton, akkor erre hajlandó a cég és a cégvezetés? Elfogadnak tanácsokat a saját érdekükben, vagy csak a saját fejük után mennek?

Giller Tamás A cég fel tud-e mutatni legalább egy olyan szervez ő késséggel rendelkez ő személyt, akit bels ő projektmenedzserré lehet tenni? A cégvezet ő vagy projektvezet ő a kommunikációs csatornákat tudja megfelel ő en kezelni, ellát-e mindenkit a számára lényeges információval? Elég stabil a cég m ű ködése ahhoz, hogy a bevezetés során felépített, kiépített rendszert m ű ködtetni is képesek lesznek?

Giller Tamás Iparági sztenderdek (vizsgálódjunk, érdekl ő djünk) Igényeink specifikálása (írjuk le céljainkat) Versenyeztetés (kérjünk be ajánlatokat) Technológia kérdések (szerver, kliens, vastag, vékony, felh ő ) Kérjünk bemutatót Lássunk át az értékesít ő n Ismerjük meg a szolgáltatót Referencia látogatás (a szolgáltató más ügyfelénél) Pilot projekt, teszt rendszer (cip ő példa) Olvassuk el a használati útmutató (legalább nézzük át) Pénzügyi kérdések (licence, havidíj, stb.)

Giller Tamás Szoftver licence ára (vásárlás, bérleti konstrukció, kinek is fizetjük? – gyártó, forgalmazó?) Hardver költségek (szerver, felh ő, kliens, stb.) Rendszerbevezetés költségei Support/Üzemeltetés Rendszerbevezetés költségei: 1. Igényfelmérés 2. Rendszer paraméterezése, beállítások 3. Adat migráció 4. Szükséges plusz fejlesztések 5. Oktatások (kulcs-, végfelhasználói, éles üzemi) 6. Helyszíni bevezetés 7. Dokumentáció készítése

Giller Tamás További képzések elengedhetetlenek Rendszerbeli finomhangolások Újítások, fejlesztések Konfliktus a szolgáltatóval és házon belül (eltér ő érdekek) Fluktuáció kezelése

Giller Tamás Kommunikáljunk, beszéljük meg, beszéljük ki. Hibás funkciókat dobjuk ki. Új alapok. Kompromisszum. Beismerés, elismerés. Ne akarjunk egyb ő l más rendszert.

Giller Tamás E-commerce (e-kereskedelem) M-commerce (mobilitás, okostelefonok) C-commerce (együttm ű ködés)