„Az Áldozatvédelmi Szakmai Együttműködési Rendszer egységes fővárosi szintű megvalósítására”

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Advertisements

Békés Megyei Államigazgatási Kollégium június A közérdekű munka büntetés végrehajtásának tapasztalatai Békés megyében Békés Megyei Kormányhivatal.
Egyéb prevenció, civilek, iskolán kívüli szervezetek.
1 ENCASIA – A KBSZ részvétele a Hálózat munkájában KBSZ SZAKMAI FÓRUM - LÉGIKÖZLEKEDÉS Budapest, dr. Becske Loránd főigazgató.
A Fővárosi Önkormányzat civil stratégiája
MANORKA projekt Magyar – Norvég Kapcsolatok
A gyermekjóléti alapellátások aktuális kérdései
ÁLDOZATOK NAPJA „EGYÜTT AZ ÁLDOZATOKÉRT”
általános főig. helyettes
A környezetvédelem intézményrendszere
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
„A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása” módszertani megalapozása” kiemelt projekt kiemelt projekt.
AZ EGRI CSALÁDSEGÍTŐ INTÉZET MÓDSZERTANI GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT MUNKATERVÉNEK BEMUTATÁSA Készítette: Pappné Kormos Zsuzsanna.
(Igazságügyi Hivatal, főigazgató)
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
Büntetés-végrehajtási
Az áldozatsegítés szolgáltatásainak kiszélesítése – hétvégi ügyelet, speciális programok, különleges esetek kezelése.
Workshop A gyermekvédelmi jelzőrendszer működésének
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
A kormányhivatal képzési, továbbképzési, vizsgáztatási tevékenysége
A rendőrségi szervezetváltozások szerepe, a nyomozás hatékonysága A rendőrségi szervezetváltozások szerepe, a nyomozás hatékonysága dr. Dinók Henriett.
A területi szervek fő feladatai a nukleárisbaleset - elhárítás területén Jogszabályi háttér § §248/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási.
A Magyar Köztársaság Rendőrsége
„Az Áldozatsegítő Szolgálat és a Jogi Segítségnyújtó Szolgálat közös hétvégi ügyeleti rendszerének kialakítása Komárom-Esztergom megyében” november.
A társadalmi bűnmegelőzés évi cselekvési programja Gönczöl Katalin Büntetőpolitikai szakállamtitkár.
A társadalmi kohézió erősítése bűnmegelőzési és reintegrációs programokkal TÁMOP kiemelt projekt.
Nemzeti stratégia a bűnmegelőzésről összeállította: Finszter Géza
FELELŐS SZAKMAI SEGÍTŐ EREDMÉNY NFT (CSF) végrehajtásáért felelős szervezet kijelölése: kormány NFT végrehajtási rendjének kialakítása: NFT munkacsoport,
A KLIK szerepe a szakképzés irányításában
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
II. Kerületi Védőnői Szolgálat gyermekvédelmi tevékenysége
2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről Hatályos: január 1-től.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
A pedagógiai-szakmai szolgáltatások rendszere
MINŐSÉG A SZAKFELÜGYELETBEN
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
- A Magyarországon észlelt áldozatok eljárásjogi helyzete
Aktualitások: Konszolidáció és Gazdasági Bizottságok
A magyar önkormányzati rendszer bemutatása OSLO április 22
A Józsefvárosi Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer tapasztalatai.
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
A három pillér elve (vertikális) az elkövetővé válás esélyének csökkentése + az áldozattá válás esélyének csökkentése + a bűnalkalmak kontrollja „Bűnmegelőzés.
A polgárőrség: alulról szerveződő, helyi lakosok által létrehozott, az adott település közigazgatási határain belül működő, a helyi közbiztonság javítása.
A projekt megvalósítását támogatja a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa „A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM –
Pedagógiai szakszolgálatok és pedagógiai szakmai szolgáltatók a tehetséggondozásban Kállai Gabriella.
Az áldozatok hatékony tájékoztatásának rendőrségi protokollja dr. Veisz Gábor Igazságügyi Hivatal Bátonyterenye, június 9.
„A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM – 15 – MI – 0092 projekt szakmai bemutatása Összeállította: Dr. Dobos László 3.KEMA Kuratórium.
1990. február 22-én tette közzé az Európa Tanács a bűncselekmények áldozatainak chartáját, ez a nap azóta is számos országban – óta Magyarországon.
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
Téglásy Kristóf március 06. EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Ifjúságügyi Főosztály Az ifjúságpolitika irányításának új szervezeti helye.
Nemzeti Energetikusi Hálózat
Járási jelzőrendszeri tanácsadó feladatai és tapasztalatai 2016
Idősek az idősekért Győrben
Javaslat a konszenzust igénylő alapkérdésekre
főosztályvezető-helyettes
ÁLDOZATOK VILÁGNAPJA Február 22.
ÁLDOZATOK VILÁGNAPJA Február 22.
ÉVES GYERMEKVÉDELMI TANÁCSKOZÁS
MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐK FOGLAKOZTATÁSA munkabiztonsági szakmérnök
A VEZETÉS FOGALMA, FUNKCIÓI
ÁLDOZATOK VILÁGNAPJA Február 22.
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

„Az Áldozatvédelmi Szakmai Együttműködési Rendszer egységes fővárosi szintű megvalósítására”

ÁSZER célja Az ÁSZER célja hogy a bűnmegelőzés, az áldozattá válás megelőzése és az áldozatsegítés, ismételt áldozattá válás elkerülése érdekében a kerületi állami és nem állami szervezetek által végrehajtott tevékenységeket és együttműködéseket formalizálja és a kerületi kooperációs hálózat kialakításával hatékonyabbá és hatásosabbá tegye.  áldozattá vált személyek ismertté váljanak a rendszertagok és a döntéshozók számára  ösztönözze az áldozatot az elérhető szolgáltatások igénybevételére  személyre szabott segítséget nyújt

ÁSZER tagjai  Budapest Főváros Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálat Áldozatsegítő Osztály  BFKH Kerületi /Járási Hivatala  a BRFK Bűnmegelőzési Osztály  a BRFK kerületi rendőrkapitányság  a kerületi önkormányzat humánszolgáltatásokkal foglalkozó szervezeti egységei és pénzügyi osztálya  a kerületi családsegítő és gyermekjóléti központ, valamint az idősgondozás intézményei  kerületi egészségügyi szolgálat  önkormányzat vagyonkezelő szervezete  közterület-felügyelet  polgárőrség  Klebersberg Intézményfenntartó Központ  a kerületben működő civil szervezetek képviselői  a kerületi egyházak képviselői

Tagok feladatai  szükség szerint, de évente legalább háromszor ülést tart;  azonnali intézkedést igénylő esetmegbeszélés kapcsán bármely tag kérésére soron kívüli ülésezik;  kölcsönösen tájékoztatják egymást az áldozatsegítés és az áldozatvédelem érdekében előirányzott tevékenységeikről, azok hatékony végrehajtása céljából konzultatív tanácskozást folytatnak, közös javaslatot dolgoznak ki a vezetői döntést megelőzően, a munkamódszerek meghatározására vonatkozóan;  a kijelölt összekötőkön keresztül egymással élő kapcsolatot alakítanak ki;  kölcsönös felkérésre egymás rendezvényein propaganda jelleggel rész vesznek;  a tevékenységüket érintő jogszabályok változása során egyeztetnek, az előzetes szakmaközi koordináció során véleményt cserélnek, a jogalkalmazás gyakorlatában egymást segítik;  kölcsönös felkérésre, előadó biztosításával közreműködnek a jelen együttműködési megállapodás szerinti tevékenységet ellátó szakembereik felkészültségének növelése érdekében, továbbképzések lebonyolításában;  közös tevékenységük alapján elért sikerekről a közvéleményt egymás munkájának elismerésével tájékoztatják;  az esetekkel kapcsolatos információkat összegyűjti, csoportosítja, bármely okból kiemelkedő eseteket elemzi, és azzal kapcsolatban stratégiát dolgoz ki azok megelőzése, illetőleg hatékonyabb kezelése érdekében. (pl.: a kerület meghatározott területén egyfajta bűncselekményt követnek el, többszöri ismétléssel, meghatározható korcsoportú és nemű állampolgárokkal szemben);  a hálózat működése során szerzett tapasztalatokat évente értékelik.