A BKIK Oktatási Igazgatóságának és Oktatási Nonprofit Kft-jének feladatai.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakképzési hozzájárulás év. Legfontosabb változások Új törvény: évi CLV. törvény Módosult a felnőttképzésről, és a felsőoktatásról szóló.
Advertisements

Gazdasági vezetői jogállás Dr. Kőszegfalvi Edit. VEZETŐI FELADAT MUNKAVISZONYBAN 500 millió forintos bevétel, finanszírozási szerződéssel rendelkező eü.
GYAKORLATORIENTÁLT MEGOLDÁSOK A FELSŐOKTATÁSBAN A TEAM ACADEMY Tasi Péter team coach BGE Team Academy.
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény Együttműködés a szakképzés területén a kamarák és az érdekképviseleti szervek között Dávid Lajos FMKIK alelnök Székesfehérvár,
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
Pedagógus Hivatás Munkacsoport dr. Liptai Kálmán az MRK alelnöke dr. Gloviczki Zoltán az MRK Pedagógusképzési bizottságának elnöke.
MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
„Az esély kis körei” Helyi esélyegyenlőségi programok Magyarországon Záró konferencia Budapest, december 8. ÁROP Esélyegyenlőség-elvű.
A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
Az OKKER Pedagógiai Szolgáltató Intézet FODOR GÁBOR október 10. ÉRTÉK ÉS MIN Ő SÉG AZ OKTATÁSBAN.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Szőke István szakmai igazgató Pécs, január 29. A gazdasági válság foglalkoztatásra gyakorolt hatásának.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Hol tartunk… Beszámoló –Mérleg –Eredménykimutatás Értékelés – – – –2004- –Immateriális javak,
A FELNŐTTKÉPZÉSI A FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNYEK HATÉKONYSÁGÁNAK VIZSGÁLATA Felnőttképzők Szövetsége Borsi Árpád Budapest, december 10.
A kamara szerepvállalása a felnőttképzésben évi LXXVII. tv. főbb rendelkezései Tv. hatálya elsődlegesen az állam által elismert vizsgával záruló,
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE május 26.. A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE Beszerzés vs. közbeszerzés Az új közbeszerzési törvény tükrében Willinger Kornél NVMT Elnökségi.
A vállalatok marketingtevékenysége és a Magyar Marketing Szövetség megítélése Kutatási eredmények az MMSZ részére (2008. július)
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
Az Európai Unió fogyatékosügyi stratégiája Szombathely, június 22.
A székesfehérvári fiatalok helyzete
A szakiskolák aktuális problémái
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Széchenyi Programirodák szervezete és működése
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
A szerkezetátalakítási programban bekövetkezett változások
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az „első lépés” TÁMOP
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
TÁJÉKOZTATÓ ÉS INDÍTÓ BESZÉLGETÉS A LABORVEZETŐKNEK ÉS MINŐSÉGÜGYI MEGBÍZOTTJAIKNAK SZÓLÓ TANFOLYAM TÉMÁIRÓL, SZERVEZÉSÉRŐL EŐZMÉNYEK Korábbi laborvezetői.
Fenntartható utak Jogi Bizottság
Barcsák Marianna KPSZTI
Kína üzleti szemmel június 24..
KSH Statisztikai koordinációs főosztály
Pályaválasztási tanácsadás
Új továbbképzési lehetőségek tanároknak és oktatóknak
Kiegészítő melléklet és üzleti jelentés
„Csellengő fiatalok” Az ifjúságpolitika komplexitása
Mayer József Budapest február 27.
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Kispálné Horváth Mária
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Vörös-Gubicza Zsanett képzési referens MKIK
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
1993-as közoktatási törvény
Integrált Közösségi Szolgáltató Tér
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Konferenciája
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
Tatosné Takács Andrea december 18.
Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola
Áttekintés a HÉTFA Kutatóintézet Önkormányzati témájú kutatásaiból
Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest, december 18.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
Sajben - Kenyeres Márta munkaközösség-vezető
Zalaegerszeg, 21 February 2018
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
A Pénziránytű Alapítvány tevékenységének bemutatása
Szakképzési Önértékelési Modell II. Fejlesztési szint EREDMÉNYEK 4. 8
Lorem ipsum.
Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
A részekre bontás tilalma és annak gyakorlati alkalmazása
Szakmai vizsgaelnöki pályáztatás, vizsgabizottsági jelentések
REGIONÁLIS KÉPZÉS REGIONÁLIS KÉPZÉS.
Előadás másolata:

A BKIK Oktatási Igazgatóságának és Oktatási Nonprofit Kft-jének feladatai

A szakképzés nem csak oktatáspolitikai – tanügy igazgatási kérdés, hanem foglalkoztatáspolitikai, gazdaságpolitikai és társadalompolitikai kérdés is. A munkaalapú társadalom megteremtése stratégiai cél.

Az új kormányprogram alapján, mely a szakképzés tekintetében a duális képzést támogatja, újjá kell építeni a hazai szakképzést:  1214/2010. (X.12.) kormányhatározat  Együttműködési megállapodás a Kormány és az MKIK között

Feladataink többsége kamarai közjogi feladat  tanulószerződések ellenjegyzése és nyilvántartása (6.900 tanulószerződés),  gyakorlati képzőhelyek előzetes ellenőrzése és akkreditációja (650 képzőhely),  szakképzési tanácsadó hálózat működtetése,  szintvizsgák szervezése (3.300 szintvizsgázó),  szakma kiváló tanulója verseny elődöntőjének szervezése és lebonyolítása (260 versenyző),  szakmai záróvizsgákra kamarai vizsgabizottsági tag, illetve a vizsgabizottság elnökének delegálása (2.400 delegálás),  mestervizsgák szervezése

Jogszabályváltozásokkal összefüggő feladatok  jogszabályok előzetes véleményezése,  tájékoztató előadások szervezése aktuális témakörökben (pl. jogszabályváltozások, adóbevallások, stb.),  szakmai továbbképzések szervezése (pl. vizsgabizottsági tagok és elnökök, gyakorlati oktatók részére)

Jeles időpontok a Kft. életében:  1996: A BKIK megalapítja a BKIK Oktatási Kht-t.  Pályázati lehetőségek jobb elérhetősége  Vállalkozási tevékenység  2009: Átalakulás Nonprofit Kft-vé (törvényi kötelezettség)  július: akkreditált felnőttképzési intézmény Felnőttképzési nyilvántartási szám: Intézmény-akkreditációs lajstromszám: AL-2055 A BKIK Oktatási Igazgatósága és az Oktatási Nonprofit Kft-je szoros együttműködésben végzik a munkájukat.

Felnőttképzési kínálatunk:  Vállalkozásismeret (PL-2957) Vállalkozási és gazdasági ismeretek oktatása távoktatásos formában  ZÖLD KÖZBESZERZÉS (PL-5803) Zöld és fenntartható közbeszerzések gyakorlata továbbképzés közbeszerzési referensek és szakemberek számára  GAZDASÁGI MEDIÁTOR KÉPZÉS (PL-4292) Konfliktuskezelés gazdasági mediációval  TANÁCSADÓ AKADÉMIA (PL-6018) Gazdasági tanácsadók képzése  A BKIK Oktatási Nonprofit Kft. akkreditált felnőttképzési intézményként több mint harminc témakörben jogosult képzések szervezésére és lebonyolítására

A zöld közbeszerzés fejlesztése jelentős eleme mind az EU környezeti politikájának, mind hazánk környezetvédelmi törekvéseinek, célja a környezeti szempontok érvényesítése a közbeszerzési eljárásokban. A képzés célja, a fenntartható és zöld szemlélet jelentőségének (közszféra beszerzéseinek összefüggései) kiemelése, fontosságának erősítése a közbeszerzések esetében. Gyakorlati segítség nyújtása zöld közbeszerzési eljárások kiírásához és lefolytatásához, különös figyelemmel a támogatásból megvalósuló közbeszerzési eljárásokra. Képzési idő: 16 óra (2 nap) Képzés díja: Ft ZÖLD KÖZBESZERZÉS (PL-5803) Zöld és fenntartható közbeszerzések gyakorlata továbbképzés közbeszerzési referensek és szakemberek számára

Konfliktuskezelés gazdasági mediációval A gazdasági mediátor, aki a jogvitában álló felek részére semleges harmadikként szakmai felkészültsége és gyakorlata által biztosítja a megegyezés lehetőségét nemcsak költségtakarékossá teszi a vitarendezést, hanem igyekszik a felek között a korábban meglevő jó üzleti kapcsolatot is helyreállítani. A Gazdasági Mediátor-i tanúsítványt megszerzett hallgatók önálló Mediátor Praxist alapíthatnak! A képzésen való részvétel előfeltétele: felsőfokú végzettség és annak megfelelő legalább ötéves igazolt szakmai gyakorlat. Képzés díja: ,- Ft - mely tartalmazza a magyar nyelvű előadásvázlatokat is. Vizsgadíj ,- Ft GAZDASÁGI MEDIÁTOR KÉPZÉS 90 órás akkreditált felnőttképzés (PL-4292)

A tanácsadók és a junior tanácsadók munkája színes, élményekben gazdag és változatos. A képzés során lehetőséget biztosítunk a terepmunkára, a valós élethelyzeteknek és megoldandó vállalati, intézményi problémáknak a feltárására, esetek feldolgozására és meglévő esetpéldák értelmezésére, feldolgozására. Lehetőség lesz konferenciákon bemutatni az elért eredményeket, szaklapokban lehet közzé tenni a sajátélményű tanácsadási munka eredményeit, kutatási eredményeket. A képzésben való részvétel előfeltétele: középfokú végzettség. Képzés díja: ,- Ft - mely tartalmazza a magyar nyelvű előadásvázlatokat is. Vizsgadíj: ,- Ft TANÁCSADÓ AKADÉMIA (PL-6018) Gazdasági tanácsadók képzése

Köszönöm a figyelmet! Elek Csaba