Előadó: Dr. Bujdosó Zoltán A „Vállalati információs napok a duális felsőoktatási képzésekről” c. rendezvénysorozat.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Europass önéletrajz.
Advertisements

Pásztor Tibor főosztályvezető
Duális felsőfokú képzés a PMMIK-n
Szakmatanulás érettségi után a Belvárosi Térségi Integrált Szakképző Központban (BeTISZK) 1073 Budapest Dohány utca 65.
Felsőoktatási menedzsment MA Felsőoktatás Nyilvánossága Konferencia november 17. dr. Princzinger Péter.
Szemléletformálás és minőség kulcsa: a K É P Z É S Móri TDM Konferencia november 10.
A MAGYAR LOGISZTIKAI EGYESÜLET OKTATÁSI TEVÉKENYSÉGE
4 K 1 ÜZLETI INFORMATIKA SZAKIRÁNY SZÁMÍTÁSTUDOMÁNYI ÉS INFORMÁCIÓELMÉLETI TANSZÉK PÉNZÜGY ÉS SZÁMVITEL TANSZÉK IPARI MENEDZSMENT ÉS VÁLLALKOZÁSGAZDASÁGTAN.
Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar Településüzemeltető Szakirányú továbbképzési szak /szakmérnöki képzés/
Hallgatók foglalkoztatásának tapasztalatai a Hotel E Stella gyakorlatában
A bolognai folyamat – Párizs: Sorbonne-i Nyilatkozat Franciaország, Egyesült Királyság, Olaszország, Németország  hallgatói és oktatói mobilitás.
Kalmár László  Informatikai Tanszékcsoport, Főépület 2000-nél több informatikus hallgató.
Anyagmérnöki Alapszak
Andragógia MA Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok Bölcsészettudományi Kar Neveléstudományok Intézete.
Az alapképzések bevezetésének tapasztalatai
ISKOLAI MENTOR SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
A GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR FELADAT- ÉS STRUKTURÁLIS RENDSZERE Szerkesztette: © Dr. Szilágyi Tivadar, KARI TANÁCS KARI TANÁCS TÁRSADALMI.
Tájékoztató Tájékoztató a BA/BSc képzésekben résztvevő hallgatóknak a szakirány választás, a tanári mesterképzésbe való belépés feltételeiről és lehetőségeiről.
1 AZ ÚJ POSTAI SZAKKÉPZÉS JELENLEGI HELYZETE Sum István Magyar Posta Zrt. Oktatási Központ vezető április 05.
FRANCIA NYELV, IRODALOM ÉS KULTÚRA MESTERKÉPZÉSI SZAK.
Szakirány választás április Pénzügy és számvitel szak Választható szakirányok Pénzügy szakirány Számvitel szakirány.
A bolognai rendszer Jogszabályok: 2005.CXXIX
Szakirányú továbbképzési szak /szakmérnöki képzés/
A taniroda, mint az országok közötti gazdasági kapcsolatok bölcsője Fullérné Verger Renáta március 8.
Kétciklusú képzés a műszaki felsőoktatásban Jobbágy Ákos Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, BME.
Nem kötelezettség, mindkét fél számára lehetőség Duális képzés.
Levelező képzés Beiratkozás szeptember 30..
Az érettségi utáni továbbtanulást meghatározó tényezők
Miért a Közgáz? Iskolai ágazatok: 1.Általános közgazdasági ágazat + 1 év nyelvi előkészítővel Az első évben heti 15 órában tanítjuk az idegen nyelvet.
Tanári mesterképzés Tájékoztató Dr. Szabó Antal
Felsőoktatási Szakképzés
Mesterképzés Vállalkozásfejlesztés szak NYÍLT NAP
MERRE TART A MAGYAR FELSŐOKTATÁS? Dr. Molnár Károly Budapest,
Környezetmérnöki szak
A Pécsi Tudományegyetemen innovációs tevékenysége
Duális képzés „kecskeméti” modellje és tapasztalatai
A BKF tudástranszfer modellje a
Pedagógus szerepek és hatékonyság BMEGT51K011
Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Kar Nemzetközi Gazdálkodás Gulyásné Dr. Csekő Katalin egyetemi docens tanszékvezető.
Felnőttképzés és felnőttoktatás a felsőoktatásban Fekete Ilona Dóra Eger 2011.
Budapesti Corvinus Egyetem A évi mesterszakos felvételi eljárás
Duális képzés a Miskolci Egyetemen Dr. Gácsi Zoltán egyetemi tanár.
MISKOLCI EGYETEM. A TUDÁS ÉS KÖZÖSSÉG CAMPUSA Dr. Bányai Tamás DUÁLIS KÉPZÉS Logisztikai mérnöki BSc Gépészmérnöki és Informatikai Kar.
NYME KTK Nyílt nap Pénzügy és számviteli BA Pénzügyes modulok MA képzésben Pénzügyi szakügyintéző FSZ Számviteli szakügyintéző FSZ Banki szakügyintéző.
1. Logisztikai menedzsment mesterképzési szak  A szak indítása: 2011  Végzettség: okleveles logisztikai menedzser  Képzési idő: 4 félév  Jelentkezési.
Az átjárhatóság vizsgálata a Gyógy-és fűszernövény-termesztő technológus és a Természetvédelmi mérnöki szakok között Horváthné dr. Baracsi Éva egyetemi.
Pályaválasztás ’16 BGF-Kereskedelem és marketing szak Kiss Anita
Budapesti Corvinus Egyetem A évi mesterszakos felvételi eljárás Budapest, február 4.
Emberi erőforrások FOKSZ. FOKSZ Felsőoktatási szakképzés 4 félév 2 szakirány: személyügyi és humánpolitikai 120 kredit  90 kredit, besorolási szakon.
ÉRETTSÉGI VIZSGA A XÁNTUSBAN A XÁNTUSBAN Fehérvizi Judit közismereti igazgató helyettes.
BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNY I EGYETEM MŰSZAKI MENEDZSER SZAK KIG Pályaválasztási Napok Papp Gabriella (KIG )
Köszöntjük a pályaválasztási szülői értekezlet résztvevőit! Nyíregyháza, szeptember 29.
Közösségszervezés BA.
Élelmiszertudományi Kar Szakmai Konzultáció október 25.
F&B Menedzser Szakirányú Továbbképzés
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Az informatikus képzés és az ipari kapcsolatok jövője a SZE-n
Értékesítési képviselő – HoReCa
Értékesítési képviselő – HoReCa
Csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szak BA
Értékesítési képviselő – HoReCa
Nappali mesterszakjaink
Hiányzó kreditek (30-60) MBA és Számvitel mesterszak
Beiskolázás a „Gundel”-ben
Felsőoktatási Szakképzés
Gyker.uni-eszterhazy.hu A külső szakmai gyakorlatok adminisztrációját támogató rendszer használatának bemutatása EKE  Kutatáshasznosítási Iroda Gyakorlati.
Merre tovább a középiskola után?
Gyker.uni-eszterhazy.hu A külső szakmai gyakorlatok adminisztrációját támogató rendszer használatának bemutatása EKE  Kutatáshasznosítási Iroda Gyakorlati.
Tájékoztató a 2020-as felsőoktatási felvételi eljárásról
Előadás másolata:

Előadó: Dr. Bujdosó Zoltán A „Vállalati információs napok a duális felsőoktatási képzésekről” c. rendezvénysorozat

Turizmus-vendéglátás szak Főiskolai Alapképzés 6+1 félév→ Felsőfokú végzettség, Főbb munkahelyi partnerek: Szolgáltatók, Önkormányzatok és intézményeik, Tourinform irodák, Kamarai szervek Felsőoktatási szakképzések : 4 félév nem diplomát adó képzések, de szakirányú felsőfokú végzettséget biztosít, bizonyos munkakörök tölthetők be, nyelvi követelmény: középfokú szakmai nyelvvizsga

Módszertani alapozó ismeretek tantárgyai: Gazdasági matematika, Informatika, Statisztika Elméleti gazdaságtani ismeretek tantárgyai: Mikroökonómia, Makroökonómia, Pénzügyi alapismeretek, Gazdaságtörténet, Környezetgazdaságtan, Munkaerőpiac gazdaságtana, Nemzetközi gazdaságtan,, Egységes üzleti alapozó ismeretek tantárgyai: Gazdasági jog, Adózási alapismeretek, Üzleti kommunikáció, Marketing alapismeretek, Számviteli alapismeretek, Vállalati pénzügyek, Vállalati gazdaságtan, Vezetési ismeretek, Üzleti idegen nyelv

Differenciált szakmai ismeretek tantárgyai: Idegenvezetés, Utazási irodai menedzsment, Szállodamenedzsment, Látogató –és attrakciómenedzsment, Rendezvényszervezés, Turisztikai tervezés, stb.

Duális képzési partnerek Károly Róbert Non-Profit Kft, Atkár Hotel Opál ***superior Károly Róbert Étterem Liliom Rendezvényszervező Iroda

Duális képzés sajátosságai 1.Gyakorlati feladatok illeszkednek a mintatantervben meghatározott tantárgyi struktúrához, azok tartalmi követelményeihez 2.Aktuális ismeretek átadása, melyeket a gyakorlatban tud a hallgató alkalmazni - ezek átadását segítik a tantermi gyakorlatok 3.A hallgató a megszerzett tapasztalataira tud építeni a következő félévek elméleti képzése során.

Duális képzés feladatkörei (példák)

Szállodai-szállásadási szolgáltatás:A Hallgatók döntő többsége tölti a gyakorlatát különböző szállodákban, szállásadással foglalkozó cégeknél. A szállodák működési struktúrája minden egységnél más és más, azonban egynek az alapos ismerete sokat segít abban, hogy a későbbiekben jól átlássa az egész szállodaipart. A szintek (emelet, porta, F&B, stb.) mindegyikének a feladatát fontos megismertetni a Hallgatóval a gyakorlat alatt, hogy teljes képet kapjon a szálloda működéséről, eldönthesse, hogy melyikkel foglalkozna a későbbiekben a legszívesebben. A tanóra alatt elsajátítható ismereteket a gyakorlatban alkalmazni ebben a szakmában kiemelten fontos. A fogadó egység gyakorlatvezetője betekintést nyújthat többek között a szálloda működésébe, a vendégkapcsolatok különböző formáiba, a panaszkezelésbe, a back office struktúrájába is.

A Vendéglátó vállalkozások menedzsmentje: Aturizmus egyik meghatározó alszektora a vendéglátás, így annak a működésével a Hallgatóknak meg kell ismerkedniük ahhoz, hogy jó szakemberek legyenek, dolgozzanak később bármely területen is. A szállodánál vagy étteremnél gyakorlatot teljesítők megtapasztalják a szakma szépségeit, megértik, hogy milyen logisztika van amögött, hogy a rendelés tökéletes állapotban és időben a vendéghez érkezzen. Tapasztalják, hogy ebben a szakmában a testi és lelki tűrőképesség szintje nem azonos az irodai munkával, megtanulnak konfliktusokat kezelni. Megízlelik a specialitásokat, teljes képet kapnak az igényes vendéglátásról, fejlődik a kreativitásuk és a kézügyességük is. A tapasztalatokat később vezetőként is hasznosnak fogják ítélni, hiszen a vendéglátásban alkalmazandó kisebb- nagyobb szakmai trükkök nincsenek a tankönyvekben leírva.

A Főiskolán működő gyakorló „műhelyek” - Hotel Opál -KR Étterem -Liliom Rendezvényszervező Iroda -KR Sportcentrum -Mátra Pont Látogatóközpont - ELME (E-Learning Módszertani Egység) - Szakmai gyakorlat letöltését biztosító együttműködési megállapodások: Gyöngyös Város Önkormányzata, Gyöngyös-Mátra TDM, Lifestyle Hotel, Hotel Ózon, stb.. - Szakmai gyakorlat letöltését biztosító együttműködési megállapodások: Gyöngyös Város Önkormányzata, Gyöngyös-Mátra TDM, Lifestyle Hotel, Hotel Ózon, stb..

Köszönöm figyelmüket!