1 TÁMOP -2-5-3-A-13/1-2013-0025 Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban 2014.01.01. – 2015.05.31. Siófok, 2014. március.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Olasz Nap Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Március 20. “Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE): Promóciós tevékenység és szolgáltatások.
Advertisements

– A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény – A szakképzésről szóló évi CLXXXVII. törvény – A nevelési-oktatási intézmények működéséről.
„Döntés a kezedben van: egészség- és környezettudatos szemléletformálás a Magyar Táncművészeti Főiskola Nádasi Ferenc Gimnáziumában” április 22.
„A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány a Munkaerő-piaci Alapból támogatja” Záró konferencia június „ Új esély:
DSC TÁMOP Munkahelymegőrző támogatás munkaidő csökkentéssel és képzéssel kombinálva 2009.
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény Együttműködés a szakképzés területén a kamarák és az érdekképviseleti szervek között Dávid Lajos FMKIK alelnök Székesfehérvár,
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
A kollektív munkajogi szabályozás az új munka törvénykönyvében.
KÖZÖS UTAKON – PÁRBESZÉD A TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSÉRT KONFERENCIA DECEMBER 2. DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS HELYETTES-ÁLLAMTITKÁR.
BEPTRA „Legjobb Gyakorlatok” kis- és középvállalkozások számára Szakmaspecifikus képzéssorozat Projektsz á m: HURO/0901/138/2.1.2 HURO0901/138/2.1.2 A.
Tolerancia Erősítő Innovatív Szövetség projektprogram.
„Tudás – Érték – Tapasztalat integrációs program” TÁMOP A-11/ Nyitókonferencia Február 23.
MESZK Gyermekápolási Szakmai Tagozat Beszámoló Bognár Lászlóné tagozatvezető.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos.
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
Komárom – Esztergom Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság Hiányszakmák.
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
Európai Foglalkoztatási Stratégia június
Pályázati lehetőségek Nagy Réka Közművelődési és kulturális intézmények pályázati lehetőségei.
A villamosenergia–ipari sportmozgalom eredményei és aktuális kérdései - A szociális partnerek együttműködése az iparági sportmozgalomban EVDSZ II. Taggyűlés.
Továbbképzési konferencia II december 16. Kőnig Éva.
EMBERI ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM KULTÚRSZIGET – AGÓRA NYÍREGYHÁZA TIOP /
Az Európai Unió fogyatékosügyi stratégiája Szombathely, június 22.
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
A GINOP kiemelt projekt általános bemutatása, elért eredményei
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az „első lépés” TÁMOP
A MTVSZ és a Pro Natura együttműködésének erősítése a biológiai sokféleség megőrzésének területén március 1. – május cél: Kölcsönös tudásnövelés,
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
EFOP „Tehetségek Magyarországa” kiemelt projekt
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
ŐRSÉGI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS
Hogyan lett Szentgotthárd energiaváros?
„Társadalmi Innovációk generálása Borsod-Abaúj-Zemplén megyében”
A lifelong guidance (LLG) rendszer magyarországi megalapozásának kvalitatív vizsgálata (6 fókuszcsoport) július Kovács Attila
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
ÚJ UTAKON A SZAKKÉPZÉS Társy József
A közigazgatással foglalkozó tudományok
A Digitális szakadék csökkentése (GINOP-6. 1
D Á N I A 2007.november Készítette: KOVÁCSNÉ NAGY MÁRIA.
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
TOP SO „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.
Országos Felnőttképzési Tanévnyitó Debrecen
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
Tatosné Takács Andrea december 18.
„Általunk lesz jobb!” EURÓPAI IFJÚSÁGI HÉT 2008.
A Zala megyei innovatív foglalkoztatási paktum bemutatása pácsonyi imre alelnök Zala Megyei Önkormányzat.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
Baranya Megyei Paktum Konferencia
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
A gyermeki jogok érvényesítése
Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta
Felnőttképzés a közművelődésben
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
9-10.-es bemeneti mérések és a fejlesztő munkánk
Lorem ipsum.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
A dolgozói teljesítménymérés gyakorlata a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárban Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Minőségirányítási szakmai nap.
A részekre bontás tilalma és annak gyakorlati alkalmazása
REGIONÁLIS KÉPZÉS REGIONÁLIS KÉPZÉS.
Előadás másolata:

1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban – Siófok, március 19.

Előzmények TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban  Projekt meghirdetése  Projekt pályázat elkészítése  Projekt pályázat beadása  Projekt pályázat elnyerése  Projekt előkészítő ülések  SZV ülés 2

Projekt Team TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban 3

A projekt tartalmi elemei TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban  Elemzések, felmérések, tanulmányok kidolgozása  Képzések  Rendezvények, konferenciák  Tájékoztató anyagok  Tagszervezés  A projekt számszerűsíthető eredményei (indikátorok)  Kommunikáció  Finanszírozás 4

Elemzések, felmérések, tanulmányok TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban  Felmérjük a villamosenergia-iparba tartozó társaságok körében az ágazati kollektív szerződés kiterjesztési lehetőségeit  Tanulmányban összefoglaljuk az európai tapasztalatokat, a szociális párbeszéd, a munka világát érintő javaslatokat, irányelveket  Felmérjük a jogi és gazdasági feltételek változásaihoz alkalmazkodás érdekébe a gazdasági, foglalkoztatási, valamint a munkavállalók foglalkoztatási, munkaerő-piaci helyzetét  Felmérjük a villamosenergiai ágazat területén dolgozó munkavállalók munkavédelmi, munkabiztonsági helyzetét, a munkahelyi egészségmegőrzést a munkavédelmi képviselet ágazati szintű erősítése érdekében 5

Elemzések, felmérések, tanulmányok TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban  Elemezzük az MT szabályrendszeréből adódó új érdekképviseleti szempontok érvényesítési lehetőségeit  Elemezzük az VKSZ tartalmát, a kollektív szerződések megkötésének, módosításának módjait munkajogi, valamint a munkavállalók érdekképviselete szempontjából  Felmérjük a hazai és nemzetközi érdekképviseleti szervezetek közötti együttműködés lehetőségeit  Elemezzük az ágazatban a tájékozódás, a belső kommunikáció módjait, hatékonyságát 6

Képzések TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban 7 időponta rendezvény jellege a rendezvény tartalmatémaköridőtartamlétszámcélcsoportmegjegyzés március képzésbizalmi utánpótlásalapismeretek, kompetencia8 25 főbizalmiak, bizalmi jelöltek, fiatalok, munkavédelmi képviselők, üzemi tanács tagok április képzésTisztségviselő Iáltalános kompetencia fejlesztés főhelyi szervezetek tisztségviselői, GEB és Etikai Bizottsági tagok, tagozatok tisztségviselői, VIMFÓ,VÜTFÓ vezetőség május képzésTisztségviselő Iáltalános kompetencia fejlesztés főhelyi szervezetek tisztségviselői, GEB és Etikai Bizottsági tagok, tagozatok tisztségviselői, VIMFÓ,VÜTFÓ vezetőség június képzésTisztségviselő IIágazati és orszgáos érdekegyeztetés, kompetencia fejlesztés8 30 főSZV, GEB és Etikai Bizottság elnökei, tagozatok vezetői, VIMFÓ, VÜTFÓ vezetői szeptember képzésbizalmi utánpótlásalapismeretek, kompetencia8 25 főbizalmiak, bizalmi jelöltek, fiatalok, munkavédelmi képviselők, üzemi tanács tagok október képzésTisztségviselő IMt, vezetői ismeretek8 25 főhelyi szervezetek tisztségviselői, GEB és Etikai Bizottsági tagok, tagozatok tisztségviselői, VIMFÓ,VÜTFÓ vezetőséga résztvevők megegyeznek az április képzésen résztvevőkkel

Képzések TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban 8 időponta rendezvény jellege a rendezvény tartalmatémaköridőtartamlétszámcélcsoportmegjegyzés november képzésTisztségviselő IMt, vezetői ismeretek8 25 főhelyi szervezetek tisztségviselői, GEB és Etikai Bizottsági tagok, tagozatok tisztségviselői, VIMFÓ,VÜTFÓ vezetőséga résztvevők megegyeznek a május képzésen résztvevőkkel november képzésTisztségviselő IIágazati és orszgáos érdekegyeztetés, kompetencia fejlesztés8 30 főSZV, GEB és Etikai Bizottság elnökei, tagozatok vezetői, VIMFÓ, VÜTFÓ vezetői február képzésTisztségviselő I.Mt, vezetői ismeretek8 25 főhelyi szervezetek tisztségviselői, GEB és Etikai Bizottsági tagok, tagozatok tisztségviselői, VIMFÓ,VÜTFÓ vezetőséga résztvevők megegyeznek az április képzésen résztvevőkkel március képzésTisztségviselő IMt, vezetői ismeretek8 25 főhelyi szervezetek tisztségviselői, GEB és Etikai Bizottsági tagok, tagozatok tisztségviselői, VIMFÓ,VÜTFÓ vezetőséga résztvevők megegyeznek a május képzésen résztvevőkkel április 7-8.képzésTisztségviselő Iinformatikai ismeretek 1625 fő helyi szervezetek tisztségviselői, GEB és Etikai Bizottsági tagok, tagozatok tisztségviselői, VIMFÓ,VÜTFÓ vezetőséga résztvevők megegyeznek az április képzésen résztvevőkkel, a résztvevők megegyeznek a május képzésen résztvevőkkel

Képzések TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban  Egymásra épülő képzések  Első szint: Bizalmi utánpótlás képzés  Második szint: Tisztségviselő képzések I.  Harmadik szint: Tisztségviselő képzések II.  A képzéseket akkreditált felnőttképzési intézmény végzi  A különböző képzés típusok és a közöttük lévő arány  A szakszervezeti munka hatékonyságát növelő képzések: összesen 112 óra (64%)  Általános kompetencia fejlesztés: összesen 64 óra (36%) 9

Rendezvények, konferenciák TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban 10 időponta rendezvény jellege a rendezvény tartalmalétszámcélcsoportmegjegyzés március 19.konferenciaindítás, kommunikáció50 főSZV, társszervezetek képviselői április 10.konferenciatagszervezés50 főSZV, társszervezetek képviselői"tagszervezés" anyag, "gyere közénk" szórólap, a munkavállaló jogai május 08.konferenciamunkavédelem40 főSZV, társszervezetek képviselői, munkavédelmi képviselőkVIMFÓ Fórum május 16.konferenciaüzemi tanács50 főSZV, üzemi tanács tagokVÜTFÓ Fórum június 20.konferenciamozgósítás50 főSZV, társszervezetek képviselői"hogyan mozgósítsuk tagjainkat" anyag augusztus 27.konferenciaFB tagság50 főSZV, társszervezetek képviselői

Rendezvények, konferenciák TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban 11 időponta rendezvény jellege a rendezvény tartalmalétszámcélcsoportmegjegyzés szeptember 08.konferenciamunkavédelem40 főSZV, társszervezetek képviselői, munkavédelmi képviselők"együttműködés a munkbiztonság érdekében" anyag szeptember 23.konferenciaüzemi tanács50 főSZV, társszervezetek képviselői, üzemi tanács tagokVÜTFÓ Fórum október 15.konferenciakommunikáció50 főSZV, társszervezetek képviselői november 06.konferenciamunkavédelem40 főSZV, társszervezetek képviselői, munkavédelmi képviselőkVIMFÓ Fórum november 26.konferenciaMt.50 főSZV, társszervezetek képviselői április 30.konferenciaZárás, elemzések, szakértői anyagok ismertetése, kommunikáció 50 főSZV, társszervezetek képviselői2 kisfilm (egy animációs, egy játékfilm) elemzések, szakértői anyagok (8)

Tájékoztató anyagok TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban  Tagszervezés (bizalmiak)  „Gyere közénk” szórólap (tagok, munkavállalók)  „Hogyan mozgósítsuk tagjainkat” (bizalmiak)  Együttműködés a munkabiztonság érdekében (bizalmiak, munkavédelmi képviselők)  A munkavállaló jogai (tagok, munkavállalók, új belépők)  Az elkészült elemzésekről összefoglaló tanulmányok, jelentések 12

Tagszervezés TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban  Tagszervezés (4-6 oldal)(bizalmiak) pld  „Gyere közénk” szórólap (2 oldal)(tagok, munkavállalók) pld  „Hogyan mozgósítsuk tagjainkat” (10 oldal)(bizalmiak) pld  Együttműködés a munkabiztonság érdekében (12 oldal)(bizalmiak, munkavédelmi képviselők) pld  A munkavállaló jogai (12 oldal)(tagok, munkavállalók, új belépők) pld  Két kisfilm, egy animációs, egy játékfilm a tagszervezés tárgykörében 13

A projekt számszerűsíthető eredményei TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban 14 MutatóKimenetCélértékHatáridő Együttműködési megállapodások száma db Új tagok száma fő Képzésben résztvevő személyek száma fő Képzést eredményesen elvégzett személyek száma fő Rendezvényeken, konferenciákon résztvett személyek száma fő Felmérések száma db

Kommunikáció TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban  Elektronikus médiumok: vd. honlap, tagszakszervezeti alhonlapok  Nyomtatott anyagok, Forró drót és más belső újságban megjelenő cikkek, beszámolók, tájékoztató kiadványok, stb.  Projekt menedzsment dokumentációk, emlékeztetők, jelentések, képzési beszámolók  Konferenciák, szemináriumok  EVDSZ SZV üléseken beszámolók, projekt megbeszéléseken beszámolók  Kisfilmek  Tájékoztatásnál elvárás a nyilvánosság, hogy az információk folyamatosan frissüljenek 15

Finanszírozás TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban  A projekt utófinanszírozású  A támogatási előleg Ft (Ezen igényünket már benyújtottuk)  A projekt Ft összköltségű  A projekt menedzsment költségei Ft  Célcsoport számára biztosított támogatás Ft  Projekt megvalósításához igénybe vett szolg Ft  Egyéb szolgáltatások költségei Ft  Egyéb általános költség Ft 16

Köszönöm a figyelmet! 17