Szakrendszerű Tantárgytömbösített oktatás a szakrendszerű oktatásban: A Kt. 52.§ (3) szerint a kötelező tanórai foglalkozások teljes intézményi időkeretének.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TIOP 1.1.1/09/ Angol nyelvi modulok feldolgozása tanulói laptopok segítségével.
Advertisements

TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
TIOP 1.1.1/09/ Digitális reál-is? Készítette:Mátisné Szultos Erzsébet.
Székesfehérvári Belvárosi I. István Középiskola Székhelyintézmény
Az olvasástanítás módszere:
Változások az iskola pedagógiai programjában (2013/14-től): 1.Nem lesz es rendszer (azaz NYEK-be nem jelentkezhetnek a mostani 5-8. osztályos tanulók)
Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben TÁMOP
Jó gyakorlat „A 21. század gyermekeiért” – IKT eszközök használata egy inkluzív iskolában II. Rákóczi Ferenc Tagiskola 7400 Kaposvár, Kanizsai u
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás bevezetése a tényői Napközi Otthonos Óvodában és az Ady Endre Általános Iskolában Projektindító.
A TÁMOP, mint a közoktatás minőségének fejlesztése
TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés
Angol nyelvi kompetencia
Tehetséges tanulóink szakkörökön, a több éve működő tehetséggondozó műhelyekben (természettudományos, környezetvédelmi), valamint a különböző szintű.
A pályázat megvalósításának kötelező elemei
A pályázat megvalósításának kötelező elemei
A kolozsvári Báthory Líceum
Szegedi Tudományegyetem TÁMOP „XXI. Századi kompetenciaalapú gyakorló iskolák Szegeden – az óvodától az egyetemig.” „XXI. Századi kompetenciaalapú.
BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
Innováció Kecskéd közoktatási intézményeiben
TÁJÉKOZTATÓ „ A kompetencia alapú oktatás elterjesztéséért Szolnokon című projektről” (TÁMOP-3.1.4/08/2 pályázat) A Társadalmi Megújulás Operatív Program.
TÁMOP /08.2 Kompetenciafejlesztés innovatív intézményekben.
Tiszafüred, szeptember 25. A TÁMOP, mint a közoktatás minőségének fejlesztése.
pedagógiai szakterületű munkatárs
NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS.
Szent-Györgyi Albert Általános Iskola
Referencia intézmények felkészítése
TÁMOP ÚJ Oktatásszervezés -és várható hatásai Nagy Anna Magdolna Eger, szept.03.
TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben
TÁMOP-3.1.4/08/ Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben Kiss Gyöngyi szakmai vezető 1.
TÁMOP /08/1 vizsgaanyag Támogatható tevékenységek: A kompetencia alapú oktatás implementációja A hátrányos helyzetű és SNI-s tanulók esélyegyenlőségének.
Gyakorlati tanácsok az intézményi dokumentumok kiegészítéséhez, módosításához a TÁMOP pályázati kiírás kritériumai alapján Csizmazia Sándorné Szakmai.
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4/08/2. – A kompetencia.
Magyar nyelv és irodalom TÁMOP-tapasztalatok. Külső - negatív A pályázat csúszása  Előzetes tanfolyamok + tanácsadó hiánya  teljes tanácstalanság A.
Közismeret Osztályfőnöki Kommunikáció-magyar ( KO-MA) Matematika Idegen nyelv Természetismeret Társadalomismeret.
Kompetensek lettünk? június 27..
Megvalósítás helyszíne: Általános iskola-óvoda Kecskéd
TÁMOP / KOMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁS, EGYENLŐ HOZZÁFÉRÉS INNOVATÍV INTÉZMÉNYEKBEN.
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
Innováció Intézményi fejlesztés Egyenlő hozzáférés
TÁMOP Kompetencia alapú oktatás Egyenlő hozzáférés innovatív intézményekben.
Baross Gábor Általános Iskola
A pályázat megvalósításának kötelező elemei szolgáltatói szempontból
Ha javítani szeretnénk az eredményeken
Társadalmi Megújulás Operatív Program A TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben Ikervári ÁMK Hosszúperesztegi.
F AKULTÁCIÓ A P ÉCSI L EŐWEY K LÁRA G IMNÁZIUMBAN Tájékoztató a 10.a, 10.b, 10.d és 10.f osztályokban tanulók és szüleik számára.
Nyugodt légkör, barátságos környezet játszóudvar műfüves pálya.
Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola Kertvárosi Általános Művelődési Központ.
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
Új tanulásszervezési módszerek Dózsa György Általános Iskola.
TÁMOP – A- 12/1. ALAPVETŐ CÉL  HH és HHH tanulókat nevelő iskolák kapcsolatfelvétele, programkínálatuknak bővítése  testvériskolai kapcsolat.
Educatio LMS Halácsy Katalin II. Rákóczi Ferenc Fővárosi Gyakorló Közgazdasági Szakközépiskola BeTISZK, MiTIOK tagiskola.
TÁMOP-3.1.4/08/2. Kassai Úti Általános Iskola Szakmai feladatterv.
A jogszabályi változások megvalósulása és hatása intézményi szinten Fővárosi helyszín Készítette: Kállai Gabriella ONK, Budapest november 4.
A társadalomismereti tartalmak tanításának lehetséges gyakorlata…
Dr. Németh Gábor egyetemi docens Faipari mérnöki alapszak duális képzésének szakfelelőse Duális képzés a faipari mérnöki alapszakon.
Nem szakrendszerű oktatás augusztus 25.. A nem szakrendszerű oktatás célja, feladata Alapvető készségek és képességek tanuláshoz szükséges kulcskompetenciák.
Sakk-logikaoktatás a gyakorlatban A logikus gondolkodástól a kritikai gondolkodásig.
ÁLLATI HETEK HÁROM HETET MEGHALADÓ PROJEKT. A TÉMA: Állatok és állatvédelem A TÉMA: Állatok és állatvédelem.
Tanórán kívüli tevékenységek gazdagítási lehetőségei Varga Attila február 4.
Csökkentsük a túlterheltséget, tanítsuk többet a diákokat! Varga Attila február 4.
Wesselényi Miklós Középiskola, Szakiskola és Kollégium Nyíregyháza.
1961-ben alapított intézmény Létszám: 770 fő Osztályok száma: 24 Az engedélyezett pedagógus státusz: 63 Az engedélyezett pedagógiai munkát segítő: 9,5.
A mentorálási gyakorlat komplex terve (portfólió) A tanárjelölt heti órarendje a mentorálás első, második és harmadik fázisában.
Az osztatlan tanárképzés gyakorlati képzési rendszere
Tolna Megyei Önkormányzat Hunyadi Mátyás Középiskolája és Szakiskolája
TÁMOP / Ütemezés.
Informatika munkaközösség
PROJEKTMÓDSZER Tratnyek Magdolna PhD
A puding próbája avagy a GEOMATECH a gyakorlatban
Előadás másolata:

szakrendszerű Tantárgytömbösített oktatás a szakrendszerű oktatásban: A Kt. 52.§ (3) szerint a kötelező tanórai foglalkozások teljes intézményi időkeretének legalább %-a mértékéig.

Tantárgytömbösítés a tanórai foglalkozások ciklikus megszervezésének rendje, amelynek keretei között adott tantárgy, adott műveltségi terület, adott félévre számított tanórai foglalkozásait nem egyenletesen, minden tanítási hétre elosztva, hanem ciklikusan egy-egy időszakra összevonva szervezik meg.

tantárgytömbösítésbe bevont tantárgyak, A tantárgytömbösítésbe bevont tantárgyak, műveltségi területek, tanítási óráinak legalább két egymást követő tanítási napra kell esniük, a tanítási napok közül az egyiken legalább három, a másikon legalább kettő a tantárgytömbösítésbe bevont tanítási órának kell lennie, az egy tanítási napon szervezett tanítási órákat egymást követően, egymáshoz kapcsolódóan kell megtartani.

MEGVALÓSÍTÓ PEDAGÓGUSOK: VÉGHNÉ PINTÉR FRIDERIKA MAGYAR 5. A és 5. B osztályban KRÁL PÉTERNÉ MATEMATIKA 5. A és 5. B osztályban

ISKOLAI GYAKORLATUNK A és B heti órarendünk van. Az egyik héten két egymást követő napon 5 magyaróra van tömbösítve,a másik héten 5 matemetika. A két tantárgyat ugyanaz a két pedagógus tanítja a két osztályban. Mi nem akartunk „lyukas hetet, heteket, amikor az osztálynak nincs magyar- ill. matematikaórája, ezért a tömbösített órákat követő héten hagyományosan elszórtan helyezkednek el a maradék órák.

5. A OSZTÁLY ÓRARENDJE A hét HKSZCSP 1.MatematikaAngolMagyar Angol 2.AngolTestnevelésMagyar Oszt.főnöki 3.TermészetismMatematikaMagyarTörténelemTestnevelés 4.TechnikaMatematikaÉnekRajzInformatika 5.TestnevelésTermészetismTörténelemRajz 6.

5. A OSZTÁLY ÓRARENDJE B hét HKSZCSP 1.MagyarTestnevelésMatematika Angol 2.RajzMagyarMatematika Magyar 3.Ének InformatikaMatematikaTestnevelés 4.Angol Term.ism.TechnikaTörténelem 5.TestnevelésTörténelemÉletvitelTerm.ism.Osztályfőnöki 6.

5. B OSZTÁLY ÓRARENDJE A hét HKSZCSP 1.MagyarTestnevelésMatematika Történelem 2.RajzMagyarMatematika Angol 3.Ének InformatikaMatematikaMagyar 4.Angol Term.ism.TechnikaTestnevelés 5.Oszt. fTörténelemTestnevelésTerm.ism. 6.

5. B OSZTÁLY ÓRARENDJE B hét HKSZCSP 1.MatematikaAngolMagyar Informatika 2.AngolTestnevelésMagyar Angol 3.TermészetismMatematikaMagyarTörténelemÉnek 4.TechnikaMatematikaTörténelemRajzTestnevelés 5.OsztályfőnökiTermészetismTestnevelésRajz 6.

TANULÓI VÉLEMÉNYEK A TÖMBÖSÍTÉSRŐL: Jó volt a magyar tantárgy tömbösítése, mert: Sokszor játszhattuk el az olvasmányokat. Csoportban dolgoztunk. Könnyebben megérthettük a feladatot, mert segítettünk egymásnak. Projektet csináltunk. Családfákat készítettünk. Használtuk az interaktív táblát. Sokat és sokfélét olvastunk.

TANULÓI VÉLEMÉNYEK A TÖMBÖSÍTÉSRŐL: Jó volt a matematika tantárgy tömbösítése, mert: Csoportban dolgoztunk,a gyengébbek is érvényesülhettek. Dolgozatírás előtt közvetlenül átimételtünk mindent az első órában, s megírtuk a második vagy harmadik órában. Sokat játszottunk. Több időnk volt az anyag megértésére, a feladatok kidolgozására. Nagyon jó volt a Lénárt-gömbbel gyakorolni. Interaktív táblát használtunk.

A PEDAGÓGUSOK VÉLEMÉNYE: ERŐSSÉG: Egy modult végig tudunk venni a tömbösített órákon, nem maradnak elvarratlan szálak. Tevékenykedhetnek a gyerekek. Változatos munkamódszerekkel dolgozhatunk. GYENGESÉG: Két matematikaóra között 8 nap is eltelhet, (még lyukas hetek nélkül is,)az otthon nem gyakorló gyerekek sokat felejthetnek. Néhány tanuló nagyon elfárad három matematikaórán, s fáradtan mennek a következő órára. LEHETŐSÉG: Elmélyül a tananyag. Több idő van az interaktív tábla használatára. A tanuló laptopokat célszerű a tömbösített órákon használni. VESZÉLY: Elfelejtik a házi feladatot elkészíteni. Elfelejtik az anyagot a matematikaórák közötti hosszabb időben. KRÁL PÉTERNÉ

Örömmel vettem az órarendi tömbösítést, mert végre lezárt és befejezett órákat tudtunk tartani. A mű elolvasásán, megismerésén túl jutott idő az elemzésére, sokoldalú feltárására. Jobban előtérbe kerülhettek az újabb munkaformák, módszerek. Több időnk volt dramatizálásra. Jutott idő kisebb – nagyobb projektmunkákra. Interaktív táblát használhattunk. Több idő volt az internet használatára. VÉGHNÉ PINTÉR FRIDERIKA