 12. A vizsgabizottsága -jegyző: Szalay Ilona  12. B vizsgabizottsága -jegyző: Zekéné K. Erzsébet  13. C vizsgabizottsága -jegyző:Vári Tercia  12.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
Advertisements

Tájékoztató a 2012/2013. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: 
2012. Január 24. Érettségi Érettségi formái  Rendes érettségi vizsga a középiskolai tanulmányok követelményeinek teljesítése után, a tanulói jogviszony.
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
Az érettségi vizsga.
Kétszintű érettségi vizsga Magyar nyelv és irodalom Miről? Hogyan? §?! Tájékoztassuk diákjainkat!
Méltányossági elvek a közoktatásban
Tudnivalók a kétszintű érettségiről tanév.
. Vizsgatárgyak (az idegen nyelvűekkel együtt) Középszint Emelt szint
V IZSGASZABÁLYZAT ISMERTETÉSE A VIZSGA IDEJE május (csütörtök-péntek) Azokon a napokon a tanulóknak nincs órarend szerinti tanítás.
Beiskolázás. Beiskolázás Választható iskolák Középiskola Szakiskola gimnázium szakközépiskola „szakmunkásképző’ nyelvi előkészítő évfolyam.
Tájékoztató az érettségi vizsga menetéről 2011/2012. tanév.
Érettségi vizsga május-június
Központi Érettségi Nyílt Nap Szeptember 24.
1 Érettségi tájékoztató 2008 Érettségi tájékoztató február 8.
10. kétszintű érettségi-felvételi május-június Tájékoztató az írásbeli és szóbeli vizsgákról.
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
TARTALOM Jogszabályi háttér Vizsgaidőpontok A vizsga menete Segédeszközök Dolgozatok megtekintése Érettségi vizsga május-június
Érettségi vizsga május-június
Érettségi vizsgák Végzős osztályfőnöki feladatok
Feladatnaptár Április 27. (kedd) Migráns-project megbeszélés (érintett ofők és ofő-h) Április 29. (csütörtök) Osztályozó értekezletek Április 30. (péntek)
Felügyelő tanári feladatok ellátása a középszintű írásbeli érettségi vizsgán május összeállította: Krausz Attila.
Érettségi tájékoztató 2013/2014-es tanév. Az érettségi vizsga menete Írásbeli időszak: május –Az érettségi időpontokat külön táblázatban olvashatják.
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: P ÁLYAVÁLASZTÁS- I SKOLAVÁLASZTÁS Továbbtanulási tájékoztató
Tudnivalók a továbbtanulásról
Pályaválasztás Pályaválasztás
Tájékoztató a tanévi beiskolázásról. felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről:  Vagy kizárólag.
KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
2015. február KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA
Be kell hozni a meglévő előrehozott érettségiről a törzslapkivonatot.
Felvételi eljárás 2014/2015.
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
A prezentációban – ahol rendelkezésre álltak - kis betűvel vagy külön utalással a évi, a évi, a évi és a évi május-júniusi vizsgaidőszak.
Kétszintű érettségi. tartalom érettségi érettségi és nyelvvizsga emelt szint szerepe emelt szintű oktatásra jelentkezés pontszámítás jogszabályi háttér.
Az érettségi számokban június Szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
100/1997. (VI. 13.) Korm. rend. alapján. Általános elvárások összeférhetetlenség (közeli rokon) végzettség, szakképzettség megbízás – 2 héttel korábban.
Vizsgaszabályzat ismertetése A vizsga ideje  május (csütörtök-péntek)  Azokon a napokon a tanulóknak nincs órarend szerinti tanítás.
ÉRETTSÉGI 2016 Általános tájékoztató az érettségiről
Gyorsjelentés az érettségi eredményeiről július 12.
Szülői értekezlet A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉS RENDJE ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁS GYAKORLATI TUDNIVALÓI.
Érettségire készülünk! 2008/2009. tanév Írásbeli vizsgák: május 4 –től Szóbeli vizsgák: június 22 – 24.
AZ ÉRTÉKELÉS RENDSZERE Soproni Szakképzési Centrum Porpáczy Aladár Szakgimnáziuma, Kollégiuma és Általános Művelődési Központja 9431 Fertőd, Joseph Haydn.
Szülői értekezlet
A kétszintű érettségi vizsga
Kétszintű érettségi.
Felvételi a középfokú iskolákba
Érettségi tájékoztató 2016/2017
Érettségi eredmények 2016.
Érettségi eredmények május
Az érettségi számokban
Jelentkezés Érettségire jelentkezés határideje: február 15. Helye: Tiszakécskei Református Általános Iskola és Gimnázium.
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
2016/ Vizsgaszabályzat 2016/2017
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
A felvételi eljárás elemei
Kétszintű érettségi 2018 május
IRÁNY A PÁLYA! november 14. „Az emberi nemnek az a hivatása, hogy munkáljon, alkosson, teremtsen.” Széchenyi István.
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
TÁJÉKOZTATÓ Soproni Szakképzési Centrum
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
Felvételi a középfokú iskolákban a 2014/2015. tanévben
Aktuális érettségi időszak: május 06 – június 28.
Felvételi a középfokú iskolákban 2018.
Szegedi Deák Ferenc Gimnázium
Pályaválasztási szülői értekezlet
Előadás másolata:

 12. A vizsgabizottsága -jegyző: Szalay Ilona  12. B vizsgabizottsága -jegyző: Zekéné K. Erzsébet  13. C vizsgabizottsága -jegyző:Vári Tercia  12. E vizsgabizottsága -jegyző: Vári Tercia

 A középszintű írásbeli vizsgák itt az iskolában lesznek, külön vizsgabehívó nem készül rá, a terembeosztást a titkárság melletti faliújságon tesszük közre.  Az emelt szintű írásbeli vizsgára mindenki személyesen kapott vizsgabehívót, amit meg kell őrizni, és a behívón szereplő helyszínre a vizsga napján vinni kell.

 Magyar nyelv és irodalom: május 2., hétfő 8:00  Matematika: május 3., kedd 8:00  Történelem: május 4.,szerda 8:00  Angol nyelv: május 5.,csütörtök 8:00  Német nyelv: május 6., péntek 8:00  A további időpontok az iskola honlapján, vagy a megtalálhatók!

 A diákok a vizsga napján, a Vizsga kezdési időpontja előtt Legalább 30 perccel, ünnepi öltözékben jelenjenek meg a kiírt vizsgateremben. Az érettségi vizsgáról elkésni nem lehet! Aki felróható okból késik a vizsgáról, akkor az adott tárgyból egy másik vizsgaidőszakban csak javítóvizsgát tehet! A tömegközlekedési eszközök késése nem elfogadható igazolás a késésről!

 Személyi igazolvány  Emelt szintű vizsga esetén a vizsgabehívó A dokumentum(ok )hiánya esetén az érettségi vizsga nem kezdhető el!

A rajzokat ceruzával, egyébként minden írásbeli munkát tintával (kék vagy fekete) kell elkészíteni. Legyen nálad enni és innivaló! Fontos! Neked kell gondoskodni az adott vizsgatárgy vizsgaleírásában szereplő használható segédeszközökről:

Magyar nyelv és irodalom: nem használható segédeszköz! Matematika: zsebszámológép (nem programozható, ill, szöveges dokumentum tárolására nem alkalmas), körző, vonalzó, négyjegyű függvénytáblázat ( a diák által nem tartalmazhat bejegyzést) Történelem: Középiskolai történelmi atlasz Idegen nyelv: nyomtatott szótár A további tantárgyak esetében használható segédeszközökről az iskola honlapján és a szaktanárodnál tájékozódhatsz!

 A vizsga megkezdésekor › Személyazonosság ellenőrzése › A mobil telefonok kikapcsolása és elhelyezése egy külön asztalon › Tájékoztató a megtekintés időpontjáról és a jogorvoslati lehetőségekről (ezt aláírással igazolni kell) › A borítékok címezése: tantárgy, a vizsga szintje, dátum, név, osztály felírása a kiosztott A/4-es borítékra felül, középre.

 Csak a kiadott feladatlapokon, illetve az iskola pecsétjével ellátott piszkozati lapokon lehet dolgozni › Piszkozati lap: amin számolsz, írsz, csak segítségnek használod a feladat megoldásához- ezt a vizsga végén át kell húznod! › Tisztázati lap: Ide írod az értékelésre szánt választ, mert a feladatlapon már nincs hely, elrontottad a választ, és ott nem tudod javítani. Ezt a lapot a vizsga végén nem szabad áthúzni!  A terem elhagyása: › A terem indokolt esetben elhagyható, ilyenkor a dolgozatot a tanuló átadja a felügyelő tanárnak, majd visszaérkezésekor visszakapja. Szabálytalanság: Ha a felügyelő tanár szabálytalanságot észlel, (beszélgetsz, puskázol, meg nem engedett eszközt használsz) akkor az észrevételeit ráírja dolgozatodra, visszaadja, és a vizsgát folytathatod. A vizsga után erről jegyzőkönyv készül

 A vizsga befejezését követően a szabálytalanságról j egyzőkönyv készül, melyet neked is alá kell írnod. A külön véleményedet a jegyzőkönyvre rávezetheted. A szabálytalanság elbírálására a vizsgabizottság jogosult, amely az előzetes értekezleten az érintetteket is meghallgathatja.  A vizsgabizottság a cselekmény súlyosságának mérlegelésével a következő döntéseket hozhatja: › A vizsgakérdésre adott megoldást részben vagy egészben érvénytelennek nyilvánítja, és az érvénytelen rész figyelmen kívül hagyásával értékeli a vizsgán nyújtott teljesítményt. › Az adott vizsgatárgyból a vizsgázót javítóvizsgára utasítja. › A vizsgázót valamennyi vizsgatárgyból javítóvizsgára utasítja.

 Ha megoldásra fordítható idő letelt, a felügyelő tanár felkér, hogy az üresen hagyott részeket (ahova választ kellett volna írni) húzd át, ellenőrizd, hogy a nevedet felírtad-e minden oldalra, majd a feladatlapot be kell tenni a borítékba, de nem szabad leragasztani !  Visszaülsz a helyedre és csendben várakozol, amíg a felügyelőtanár szólít, és együtt ellenőrzitek a feladatlapok szabályszerű kitöltési módját és lezárjátok a borítékot. Akkor hagyhatod el a termet, ha a felügyelő tanár engedélyt adott rá.

 A dolgozatokról másolat készíthető(pénzért fénymásolat kérhető.)  A vizsgázók a szaktanár értékelésére a megtekintést követő munkanapon 16 óráig megtehetik észrevételeiket, amelyet írásban kötelesek benyújtani az iskola igazgatójának (formanyomtatványon). ITT AZ ISKOLÁBAN, A KIJAVÍTOTT DOLGOZATOK MEGTEKINTHETŐK 8-16 ÓRA KÖZÖTT  az emelt szintű dolgozatok május 31- én, kedden  a középszintű dolgozatok június 1-én, szerdán

 Emelt szintű vizsgák: június 2-9. (az Kormányhivatal által kiküldött vizsgabehívó alapján)  Középszintű vizsgák: június

 A szóbeli vizsga megnyitóján minden vizsgázó jelenjen meg ünnepi öltözékben, a feleletek végleges sorrendje itt kerül ismertetésre.  A felkészülési idő minimum 30 perc, a felelet időtartama tantárgyanként legfeljebb 15 perc lehet. Csak a teremben lévő segédeszközök használhatók a vizsgához.  A diákok az érettségi záró értekezletről és a bizonyítványosztás időpontjáról a nyitóértekezleten kapnak tájékoztatást.

 12. A vizsgabizottsága: június  12. B vizsgabizottsága: június  13. C vizsgabizottsága: június  12. E vizsgabizottsága: június A szóbeli vizsgák első napján reggel 8 órakor a tájékoztató értekezleten a megjelenés minden vizsgázó számára kötelező!