A nemzeti drogstratégia megvalósítását szolgáló 2008. évi pályázati programokról Portörő Péter Nemzeti Kábítószerügyi Koordinációs Osztály Szociális és.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
Advertisements

A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Gyermekvédelmi igazgatás – gyámügyi ismeretek
Szakmai Tanácskozás Miskolc
Egyéb prevenció, civilek, iskolán kívüli szervezetek.
Az iskolai szociálismunka
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
közös finanszírozás vagy ellátásszervezés
Európai Uniós pályázatok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok December 8. Barák Anita.
„SZAKMÁVAL AZ ÉLHATŐBB JÖVŐÉRT”
Lőwné Szarka Judit ellátottjogi képviselő
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Vezetői tájékoztató a SZIE-DPR és SZIE-IMIR projektekről
Orvos- és Egészségtudományi Centrum
A Magyar Vöröskereszt tevékenysége Pest megye népegészségügyében
Fenntartható termelési és fogyasztási szokások ösztönzése akcióterv Szántó Szilvia Környezetfejlesztési Főosztály Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
Családi napközi.
A Z OKTATÁS SZOLGÁLATÁBAN A MÉREI FERENC Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet valamint a FOK Fővárosi Oktatástechnológiai Központ Szolgáltató.
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
Drogpolitika Portörő Péter Nemzeti Kábítószerügyi Koordinációs Osztály Szociális és Munkaügyi Minisztérium Budapest, november 19.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
A társadalmi kohézió erősítése bűnmegelőzési és reintegrációs programokkal TÁMOP kiemelt projekt.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
A hazai intézményrendszer vázlatos bemutatása Alkohol- drogproblémák és a segítés lehetőségei kurzus Pecze Mariann, WJLF.
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
A szenvedélybeteg-ellátás korszerű lehetőségei
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
EURÓPAI UNIÓS POLITIKÁK
„Míg élsz, egyre tanulj, és soha abba ne hagyd.” Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos.
A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Amilyen korán csak lehet
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Cziráki Szabina, az OTDT titkára Szakkollégiumi Műhelykonferencia, Debrecen December 14. Szakkollégiumi tehetséggondozás.
Biztos Kezdet Gyerekházak
VÉDŐNŐK A CSALÁDOK SZOLGÁLATÁBAN
Wichern Alapítvány a magyarországi szociális munkáért és ifjúságvédelemért Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Tranzit Szolgálat.
Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása.
A szociális munka fő fejlődési irányai Az EU stratégia és Magyarország stratégiájának hatása a szociális munka gyakorlatára.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Családtámogató ellátások
Emberi erőforrás fejlesztési operatív program
Büntetés-végrehajtás és kínálatcsökkentés NDI, 2008 március 20. Budapest Fliegauf Gergely.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
„FÜGG Ő SÉG ÉS/VAGY MUNKAKÉPESSÉG” konferencia Egy attitűd-vizsgáló kérdőív tapasztalatai Dr. Papp Éva.
Az alacsonyküszöbű szolgáltatások jogi hátteréről Portörő Péter, SZMM május 19.
Gyermek- és ifjúsági addiktológia a napi gyakorlatban, a fejlesztés lehetséges útjai Arany Zoltán SZKTT ESZI Dr. Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrum.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
Az integrált addiktológiai ellátás-fejlesztési modell kialakításának lehetőségei az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében Dr. Felvinczi Katalin Nemzeti.
2008. június 16.foglalkozási rehabilitációs képzés1 Foglalkozási rehabilitációs képzés az ELTE GYFK-n ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Kar.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
A hazai addiktológiai kutatások főbb irányvonalai A Magyar Addiktológiai Társaság lezajlott konferenciájának főbb tapasztalatai Budapest, december.
Drogbetegek kezelése és ellátása Drogambulanciák szerepe a drogbetegek kezelésében Dr. Csorba József Fővárosi Önkormányzat Nyirő Gyula Kórház Drogambulancia.
Gyerekszegénység Elleni Nemzeti program Szécsényi Gyerekesély programja Az alternatív vitarendezés lehetőségei és multiplikációja a programban.
A lelki egészségfejlesztési központok és a lelki egészségfejlesztés szakmai támogatása az országos háttérintézmények bevonásával dr. Koós Tamás szakmai.
AZ EFOP VÉGREHAJTÁSÁNAK ELŐREHALADÁSA* SZEPTEMBER 23. *2016. SZEPTEMBER 15-EI ADATOK ALAPJÁN DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS.
Kaucsek György - Simon Péter Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézet „Maradj a Zöld Zónában!” munkahelyi alkohol- és drog-megelőzési program Workshop – Dobogókő,
A szociális törvény várható változásai Dr. Felvinczi Katalin Budapest, július 11.
Barcsák Marianna - KPSZTI
„FÜGGŐSÉG ÉS/VAGY MUNKAKÉPESSÉG” konferencia
Dr. Felvinczi Katalin Nemzeti Drogmegelőzési Intézet
Lorem ipsum.
Család – és Gyermekjóléti Központ
Előadás másolata:

A nemzeti drogstratégia megvalósítását szolgáló évi pályázati programokról Portörő Péter Nemzeti Kábítószerügyi Koordinációs Osztály Szociális és Munkaügyi Minisztérium

Kábítószer-fogyasztókkal és kábítószer-prevencióval foglalkozó szervezetek komplex megelőző és egészségfejlesztési programjainak támogatása (A pályázat kódja: KAB-PR-08-A/B) A pályázat keretében a helyi közösségi résztvevők együttműködésen alapuló olyan komplex, az egészségmegőrzés/egészségfejlesztés különböző színterein - család, gyermekvédelmi intézmények, információs társadalom, szórakozóhelyek, büntetés- végrehajtási intézetek, szabadidő - megvalósuló programok támogatására van lehetőség, amelyek kapcsolódnak a kábítószer-fogyasztás megelőzéséhez, a kábítószer-használattal szemben pozitív mintát nyújtanak, valamint amelyek a prevenciós tevékenység keretében jelenítik meg az ártalomcsökkentő szemléletet. A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg: Ft A pályázható támogatás mértéke legfeljebb: Ft

Ebben a pályázatban nem támogathatók az iskolák pedagógiai programjára, illetve az iskolai drogstratégiára épülő programok. Ebben a pályázatban a prevenciós hangsúlyú alternatív jellegű, valamint a szórakozóhelyek, bevásárlóközpontok színterén biztosított programok esetében kizárólag a már működő programok támogatásra, fenntartására van lehetőség, szolgáltatásfejlesztésre, modellprogramok kialakítására az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében biztosított források révén nyílik lehetőség 2008-ban. Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) Gyermekek és fiatalok integrációs programjai: Kábítószer-fogyasztókkal és kábítószer-prevencióval foglalkozó szervezetek komplex megelőző és egészségfejlesztési programjainak támogatása (A pályázat kódja: KAB-PR-08-A/B)

Hátrányos helyzetű személyeket elérő drogmegelőzési modell programok támogatása (A pályázat kódja: KAB-HAT-08) A pályázat célja a hátrányos helyzetű, a kábítószer-probléma szempontjából különösen veszélyeztetett személyeket (különösen: iskolából kimaradó; munkanélküli; gyermekvédelmi szakellátásban részesülő; büntetés- végrehajtásban; telepszerű lakókörnyezetben élő fiatalokat) elérő célzott, javallott prevenciós modellprogramok támogatása. A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg: Ft A pályázható támogatás mértéke legfeljebb Ft Speciális szempontok alapján.

Szenvedélybetegek alacsonyküszöbű szolgáltatását végző szervezetek támogatása (A pályázat kódja: KAB-AL-08-A/B/C/D/E) A pályázat célja az alacsonyküszöbű szolgáltatást végző szervezetek komplex működési támogatása, infrastrukturális, és humánerőforrás fejlesztése a „Nemzeti stratégia a kábítószer-probléma visszaszorítására” című dokumentum, valamint „A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. törvény” és az „1/2000. (I.7.) SzCsM rendelet a személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmények szakmai feladatairól és működésük feltételeiről” szemléletének és prioritásainak figyelembevételével. A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg: Ft Ebben a pályázatban a szórakozóhelyeken biztosított ártalomcsökkentő alacsonyküszöbű szolgáltatások esetében kizárólag a már működő programok támogatásra, fenntartására van lehetőség, szolgáltatásfejlesztésre, modellprogramok kialakítására az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében biztosított források révén nyílik lehetőség 2008-ban.

Szenvedélybetegek alacsonyküszöbű szolgáltatását végző szervezetek támogatása (A pályázat kódja: KAB-AL-08-A/B/C/D/E) „A” és „C” kategória: Állami normatív támogatásban részesülő, működő alacsonyküszöbű szolgáltatást végző szervezetek szolgáltatás-fejlesztése A pályázható támogatás mértéke legfeljebb Ft „B” és „D” kategória: Állami normatív finanszírozással nem rendelkező alacsonyküszöbű szolgáltatást végző szervezetek működési támogatása A pályázható támogatás mértéke legfeljebb Ft „E” kategória: Alacsonyküszöbű szolgáltatást nyújtó szervezetek infrastrukturális fejlesztésének támogatása A pályázható támogatás mértéke legfeljebb Ft

Szenvedélybetegek reszocializációját, reintegrációját elősegítő fejlesztések támogatása (A pályázat kódja: KAB-RE-08-A/B/C) A pályázat célja a józan szenvedélybetegek reszocializációját, reintegrációját elősegítő fejlesztések, programok megvalósítása (relapszus prevenció). „A” kategória: A reszocializációt, reintegrációt végző intézmények infrastrukturális fejlesztése. Józan szenvedélybetegek utógondozását biztosító intézményrendszer (szenvedélybetegek lakóotthonai, félutas házak, védett szállások) fejlesztése. A pályázható támogatás mértéke legfeljebb 10 millió Ft „B” kategória: Józan szenvedélybetegek relapszus prevencióját szolgáló, valamint önsegítő jellegű tevékenységek, programok támogatása. A pályázható támogatás mértéke legfeljebb 3 millió Ft „C” kategória: Józan szenvedélybetegek komplex képzési programjainak támogatása. A pályázható támogatás mértéke legfeljebb 5 millió Ft A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg: 50 millió Ft

A szenvedélybeteg-ellátórendszer kiegészítő működési támogatása (A pályázat kódja: KAB-KRI-08-A/B) A pályázat célja a szenvedélybeteg-ellátórendszer kiegészítő működési támogatása, és szubsztitúciós fenntartó kezelést biztosító szolgáltatások fejlesztése és működtetése. „A” kategória: A szenvedélybeteg-ellátórendszer (drogambulanciák, rehabilitációs intézetek) drogbeteg ellátást végző intézményeinek kiegészítő működési támogatása, az ellátásba kerülést elősegítő szolgáltatások fejlesztése. „B” kategória: Szubsztitúciós fenntartó kezelést biztosító ellátások fejlesztése, új szolgáltatások létrehozása és működtetése A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg: Ft A pályázható támogatás mértéke legfeljebb Ft

A kábítószer-probléma kezelésével kapcsolatos képzési tevékenység támogatása (A pályázat kódja: KAB-KP-08-A/B/C) A pályázat célja a kortársprogramok mind szélesebb körű elérhetővé tétele, a drogmegelőzéssel kapcsolatos tematikus tantárgyak bevezetése a felsőoktatásban és a kábítószer-probléma kezelésével foglalkozó tudományos konferenciák szervezése. „A” kategória: A kábítószer-fogyasztás megelőzésével kapcsolatos kortársképzés, szupervízió, valamint kortársoktató- és kortárssegítő-hálózat kialakításának támogatása. „B” kategória: Egyetemek, főiskolák drogmegelőzéssel, drogprobléma kezelésével kapcsolatos, a felsőoktatási intézmény képzési tematikájába integrálható tematikus tantárgyak kialakításának, valamint oktatásának támogatása. „C” kategória: A kábítószer-probléma kezelésével foglalkozó tudományos konferenciák szervezése. A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg: Ft A pályázható támogatás mértéke legfeljebb Ft

Kábítószer-problémával kapcsolatos vizsgálatok, kutatások támogatása (A pályázat kódja: KAB-KT-08) A pályázat célja a kábítószer-problémával kapcsolatos társadalomtudományi elemzések, vizsgálatok, kutatási programok támogatása a következő témákban:  Közlekedési balesetek okozóinak toxikológiai vizsgálata a tiltott szerek vonatkozásában,  A politoxikománia kérdéskörével kapcsolatos vizsgálatok,  Egészségügyi kezelésben nem részesülő drogfogyasztók főbb jellemzői,  Kábítószer-fogyasztó terhes nők, valamint függő újszülöttek számának feltérképezése, a kábítószer-fogyasztó terhes nők körében végzett felvilágosítás, tanácsadás vizsgálata,  A fertőző betegségek (HIV, HCV) prevalenciáját, terjedését befolyásoló kockázati tényezők és védőfaktorok az intravénás kábítószer-fogyasztók körében, szűrésen való részvétel motivációja, HCV, HBV, HIV tesztelés és tanácsadás helyzetének vizsgálata a kezelőhelyeken,

Kábítószer-problémával kapcsolatos vizsgálatok, kutatások támogatása (A pályázat kódja: KAB-KT-08)  A HCV vírussal fertőzött intravénás kábítószer-fogyasztók gyógykezelésének társadalmi költségei,  A kábítószer-kínálati oldal vizsgálata, a kábítószer piac működésének sajátosságainak vizsgálata,  Az elterelés monitorozása, hatékonyságvizsgálata A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg: Ft A pályázható támogatás mértéke legfeljebb Ft

Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok (KEF-ek) megalakulására, valamint működésük fejlesztésére, és a drogprobléma kezelését célzó helyi stratégiák megvalósulásának előmozdítására támogatás (A pályázat kódja: KAB-KEF-08-A/B/C) A pályázat célja Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok (KEF-ek) alakítása, működésük fejlesztése és a helyi stratégiák megvalósulásának előmozdítása A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg: Ft A témában külön tájékoztatót tart a Nemzeti Drogmegelőzési Intézet a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok részére.

További tervezett pályázatok 2008 tavaszán (II. ütem)  Munkahelyi drogmegelőző programok A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg: Ft  Iskolai drogmegelőzési és egészségfejlesztési pályázat A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg: Ft  Kábítószer-probléma kezelésével kapcsolatos kommunikációs eszközök fejlesztésének támogatása Ft

Köszönjük a figyelmet! Sikeres pályázást!